|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - CUDEńKA cz.1
Dorti - Nie 29 Cze, 2008 18:48 Temat postu: CUDEńKA cz.1 Troszkę fotek Arcziego i Onysi znad morza. Ale było fajnie.
madzialinka - Nie 29 Cze, 2008 18:56
Super fotki!
Arczi pięknie wygląda na tle morza. Takie zdjęcia z przyjemnością oblądałabym w bassecim kalendarzu...
Miła od Gucia - Nie 29 Cze, 2008 18:59
fajoskie zdjęcia, super, a jak sobie śpią zmęczeni.
Tymek - Nie 29 Cze, 2008 19:06
Przepiękne psy....cudeńka:)
robert.nowak - Nie 29 Cze, 2008 19:20
Narzeczony nam na wakacje pojechal ))))))
marta_zbyszek - Nie 29 Cze, 2008 19:50
piękne zdjęcia - pewnie trochę zimne morze jeszcze? A abstrahując od przeuroczych psiaków jak wklejasz zdjęcia w tak dobrej rozdzielczości, tak duże, i mieszczące się do 50 ?
Mirka - Nie 29 Cze, 2008 20:20
fotki przepiękne,aż zazdrościmy :lol: :lol:
marta_zbyszek - Nie 29 Cze, 2008 20:22
Najbardziej mi się podoba bieg po plaży pewnie było mu trochę trudno takie harce odstawiać na piachu.
Dorti - Nie 29 Cze, 2008 20:45
Ślicznie wszystkim dziękujemy za miłe słowa.
ARCZI ogólnie to ma niezłą kondychę. Dawał radę młodej Tosie. Chociaż jego braciszek ANDI, ten to dopiero wymiata. Jakby się czegoś nawąchał. Na plaży dostaje takiego spida, że wszyscy się dziwują.
Fotki wstawiam przez TinyPic (www.pl.tinypic.com) a następnie zmniejszam rozmiar do rozdzielczości 640x480 (jest tam opcja zmiany rozdzielczości).
Ale też nie zawsze robię to sama czasami z pomocą syna.
Dorti - Nie 29 Cze, 2008 20:46
marta_zbyszek napisał/a: | piękne zdjęcia - pewnie trochę zimne morze jeszcze? A abstrahując od przeuroczych psiaków jak wklejasz zdjęcia w tak dobrej rozdzielczości, tak duże, i mieszczące się do 50 ? |
Woda w morzu cieplusia. Aż sama byłam zaskoczona, że tak ciepła pod koniec czerwca.
Dorti - Nie 29 Cze, 2008 20:48
robert.nowak napisał/a: | Narzeczony nam na wakacje pojechal )))))) |
Tęsknił za Almusią i był zmuszony wyjechać aby podleczyć skołatane serducho.
marta_zbyszek - Nie 29 Cze, 2008 20:53
dziękuję za podpowiedz odnośnie zdjęć. Tak patrząc na zdjęcia to pustawo na plaży jeszcze?
Fanfan z rodziną - Nie 29 Cze, 2008 23:24
Arczi ma przecudny pysiol...jak blood hound :grin: . Chyba wypoczeliście?
Dorti - Pon 30 Cze, 2008 08:40
Fanfan z rodziną napisał/a: | Arczi ma przecudny pysiol...jak blood hound :grin: . Chyba wypoczeliście? |
Oj wypoczeliśmy ale to i tak było za krótko.
Taki weekendowy wypad planujemy jeszcze w lipcu ale już z inną ekipą psiaków. Sprawiedliwość musi być.
A w sierpniu to już może na dłużej. Ale to się jeszcze zobaczy.
W sierpniu jeszcze dochodzi klubówka no i pewnie inne wystawy.
No i jeszcze jedno, jeżeli z kryciem Lussi wszystko pójdzie ok to koniec sierpnia lub początek września dojdą maluszki.
Oj, tak patrzę co napisałam i zaczynam się zastanawiać czy ja aby temu wszystkiemu podołam? :shock:
A tak wogóle to ja z całą moją rodzinką kochamy nasze Morze Bałtyckie.
Dorti - Pon 30 Cze, 2008 08:42
marta_zbyszek napisał/a: | dziękuję za podpowiedz odnośnie zdjęć. Tak patrząc na zdjęcia to pustawo na plaży jeszcze? |
Pustawo, bo akurat pogoda była średniawa no i to jeszcze końcówka czerwca.
Turyści zaczynają walić od 1-go lipca.
Batus - Pon 30 Cze, 2008 21:33
Piękne te fotki, aż miło popatrzeć My też wybieramy się nad morze, ale dopiero w sierpniu na tydzień Mam nadzieję, że psicho będzie równie szczęśliwe co i my
Renia - Wto 01 Lip, 2008 07:37 Temat postu: Re: Weekend we Władysławowie. [quote="Dorti"]Troszkę fotek Arcziego i Onysi znad morza. Ale było fajnie.
Obrazek
CUDO :!:
Dorti - Czw 24 Lip, 2008 14:08 Temat postu: Diabły wcielone czyli moje Cudeńka. To moje baraniska w domu.
Lussi
no nie ma jak to wyrko
zabawa-dość specyficzna
Lussi i Anabela-laryngolog
kruszynka Onii z Andim
Jaga - Czw 24 Lip, 2008 14:11
Cudne te cudeńka .
Fanfan z rodziną - Czw 24 Lip, 2008 14:12
Taaak...poduszka jest niezbędna do życia bassetom . Fajne fotki. Tym bardziej miło je widzieć, że w sumie mało Cudeniek na zdjeciach tu na forum ( to wcale nie była prowokacja ). Chcemy jeszcze!!!
Nadia - Czw 24 Lip, 2008 14:42
cudowne cudeńka:):):)
Dorti - Czw 24 Lip, 2008 15:31
Cudeńkowe diabły bardzo się cieszą, że się podobają :lol:
Bardzo dziękują za miłe słowa. :wink:
Renia - Czw 24 Lip, 2008 16:15
Cudeńka naprawdę cudniutkie
I ajk sobie na świat patrza z balkonu :cool:
Tak chcemy jeszcze więcej fotek.
Fanfan z rodziną - Czw 24 Lip, 2008 18:05
Wiecie co...ja się ostatnio złapałam na tym, że najwięcej zdjęć moich psów też jest z domu. Nie mam pojęcia czy tylko ja mam kłopot ze złapaniem basseta " w locie" czy to zwyczajnie moje lenistwo, bo nie chce mi się targać aparatu ze sobą na spacery?
Onii też jest piękna...jak ja lubię duże psy
Batus - Czw 24 Lip, 2008 18:34
Fajne psiska Super się razem bawią
Dorti - Czw 24 Lip, 2008 19:10
Ludzie kochani, właśnie moje wszystkie 5 psów wróciło z domowego SPA.
Teraz to ja się powinnam udać na taką odnowę. Jestem wykończona i przykro mi ale nie było siły, żeby strzelać fotki.
Była kąpiel, obcinanie pazurków, czyszczenie uszu, obcinanie pędzelków ogonkowych i jeszcze szczota poszła w ruch.
Padam kobitki kochane na przysłowiowy pysk. :shock:
Fanfan z rodziną - Czw 24 Lip, 2008 19:33
jezu...jak ja bym chciała, żeby koło mnie tak ktoś skakał :shock: . Leżałabym cicho i ani bym łapą nie ruszyła. A gdybym miała ogon, sama bym dała do obcięcia...żadnego burczenia...dosłownie nic ...byle by ktoś tak nade mną skakał :~
Dorota, a to jakaś okazja to SPA ( w sensie wystawka ) czy normalnie...bo przyszedł czas?
Miła od Gucia - Czw 24 Lip, 2008 19:41
Prawdziwe cudeńka, tak miło popatrzeć. Więcej, więcej fotek.
Dorti - Czw 24 Lip, 2008 20:13
Fanfan z rodziną napisał/a: | jezu...jak ja bym chciała, żeby koło mnie tak ktoś skakał :shock: . Leżałabym cicho i ani bym łapą nie ruszyła. A gdybym miała ogon, sama bym dała do obcięcia...żadnego burczenia...dosłownie nic ...byle by ktoś tak nade mną skakał :~
Dorota, a to jakaś okazja to SPA ( w sensie wystawka ) czy normalnie...bo przyszedł czas? |
Bo przyszedł czas. Taj ja, czyli pańcia, zadecydowałam i nie było odwrotu.
Pieski są pachnące, mięciuśkie i teraz głupieją na maksa.
Andi po kąpieli to się normalnie zachowuje jak wariat. Reszta jakaś poukładana ale on wszystkie bije na głowę. Biega po całym domu, góra-dół, góra-dół. A łomot jest taki, że mąż jak coś odemnie chce to musi się rozedrzeć. :lol:
Dorti - Czw 24 Lip, 2008 20:15
Bogumiła od Gustawa napisał/a: | Prawdziwe cudeńka, tak miło popatrzeć. Więcej, więcej fotek. |
Dzięki Boguniu.
Obiecuję więcej fotek ale już nie dzisiaj.
Muszę usiąść, wypić piwo i się zrelaksować.
Dorti - Pon 01 Wrz, 2008 17:55
Troszkę fotek z kolejnego pobytu we Władysławowie. Było cudnie a psiaki się wyszalały na maxa :lol:
skok przez piach
fale zwalały z nóg
Batus - Wto 02 Wrz, 2008 10:26
Ale super fotki! A to nasze morze to jak zimno by nad nim nie było to i tak zawsze warto pojechać Widać, że psiska szczęśliwe. A dołów nie kopią? Nasz gdyby mógł to przekopał by całą plażę
marta_zbyszek - Wto 02 Wrz, 2008 11:15
super zdjęcia
Dorti - Wto 02 Wrz, 2008 11:20
Batus napisał/a: | Ale super fotki! A to nasze morze to jak zimno by nad nim nie było to i tak zawsze warto pojechać Widać, że psiska szczęśliwe. A dołów nie kopią? Nasz gdyby mógł to przekopał by całą plażę |
Nie Luiza, dołów nie kopią. Biegają, szaleją, te bardziej odważne wchodzą do wody ale doły nie przyszły im do głowy. :lol:
Miła od Gucia - Czw 04 Wrz, 2008 11:28
Przepiękne fotki, widać szaleństwo, wolność. Bardzo mi się "zapaśnicze" zdjęcie podoba. Ach, wszystkie są miłe oku.
lacinka - Pią 05 Wrz, 2008 13:36
Wspaniała, kochająca się Rodzinka! Tylko pozazdrościć takiego zwierzyńca.
Co do fotek, to naprawdę są niesamowite, zwłaszcza te w ruchu
Dorti - Nie 28 Wrz, 2008 18:56 Temat postu: Jesienny spacer Trochę nowych fotek z jesiennego spacerku w lesie.
Dorti - Nie 28 Wrz, 2008 20:20
W tym lesie takich pięknych muchomorów była cała plaga. Wyjątkowo czerwone.
Wyglądały cudnie wsród zieleni. :smile:
marta_zbyszek - Nie 28 Wrz, 2008 20:24
czerwień rzeczywiście imponująca.
Miła od Gucia - Nie 28 Wrz, 2008 20:26
cudny spacer, ja bardzo lubię jesień. Te kolorowe liście szumiące pod nogami.
W niedzielę się wybierzmy i my do lasu. Trochę się boję kleszczy.
Ale jak widzę szczęśliwego Gustawa bez smyczy biegające po lesie aż się serce raduje.
Dorti - Pon 29 Wrz, 2008 08:12
Bogusiu, na tym spacerku było bosko. Słońce grzało, ptaszki śpiewały do tego lekki wiaterek i co najważniejsze - szczęśliwe psy- :wink:
Dorti - Nie 26 Paź, 2008 15:31 Temat postu: Cudeńka na grzybach. Trochę fotek z dzisiejszego wypadu na grzybki.
Arczi
Arczi, Lussi i kawałek Onisi
wszystkie trzy
Lussi
Arczi
Onyśka
Nasze zbiory
Dumny Arczi z ilości grzybków
marta_zbyszek - Nie 26 Paź, 2008 19:10
no po prostu cudeńka
lora - Nie 26 Paź, 2008 19:22
Fantastyczne psiska :smile:
i grzybobranie też.
Miła od Gucia - Nie 26 Paź, 2008 20:24
Dorotko śliczne fotki, Arczi jest piękny, zresztą wszystkie, bardzo ładne ujęcia. I grzybki, no proszę. Ale piękny las, jesień jest przepiękna do robienia zdjęć. Z przyjemnością pooglądałam i tak z bliska Twoje czworonogi.
Tymek - Nie 26 Paź, 2008 21:49
Dziękuję za chwilę przyjemności :lol: to na prawdę CUDEŃKA,wszystkie psy są wspaniałe,a grzybki -baaardzo apetyczne
m@gda - Nie 26 Paź, 2008 21:58
sympatyczne :wink:
Dorti - Pon 27 Paź, 2008 08:28
Bogumiła od Gustawa napisał/a: | Dorotko śliczne fotki, Arczi jest piękny, zresztą wszystkie, bardzo ładne ujęcia. I grzybki, no proszę. Ale piękny las, jesień jest przepiękna do robienia zdjęć. Z przyjemnością pooglądałam i tak z bliska Twoje czworonogi. |
Bogusiu, zapraszam serdecznie na kawę :wink: Nie masz aż tak daleko. A tak na serio to możemy się umówić latem, ogród do dyspozycji, altana również i miejsce dla naszych pupili.
Fotki robiłam na niedzielnym grzybobraniu ale byliśmy również w sobotę tylko inny psi zestaw. Onycha była obowiązkowo, bo to taki mój cień, był Andi i Anabela. Zapomniałam aparatu dlatego fotek brak. Idziemy sobie spokojnie, mąż wszedł w zagajnik w poszukiwaniu maślaków a ja grzecznie obok zagajnika :grin: psy przecież muszę mieć na oku.
Nagle słyszę jakieś dziwne odgłosy. Psy stanęły dęba i naraz moim oczom ukazało się całe stado saren i jeleni. To było jakieś 20m odemnie. I wiecie co, bassety stały nieruchomo, chyba same nie wiedziały co się dzieje ale moja Tosa poszła jak przecinak. Wkomponowała się w stado i biegła razem z nimi.
Mi zabrakło powietrza, wrzasnęłam na męża, złapałam bassety i byłam jak drzewo.
Andrzej w pogoń za Onychą ale to za dużo nie dało. Trochę wyluzowałam bo przecież znam mojego psiura i wiem, że wróci. Mąż nawoływał przez 10 min i nic. Ja krzyknęłam raz, i co, i słyszę jak leci. Usiadła przy mnie i czeka na nagrodę. Nic nie miałam więc dostała buziaki.
Radość całej ludzkiej i psiej rodziny ogromna. Andi z tej radości to się prawie złamał w pól :wink: . No i takie to mieliśmy sobotnie przygody. Ale psy się wybiegały.
Miła od Gucia - Pon 27 Paź, 2008 09:32
Psy stanęły dęba
no ładnie, psy myśliwskie, gończe.
Fajnie, zawsze jakaś przygoda, szkoda, że nie miałaś aparatu.
A z tym zaproszeniem tak nie zachęcaj, bo znowu przerobie samochód na combi i w gości
Ale możne kiedyś latem na sobotę, niedzielę - czemu nie. Zabralibyśmy śpiwory. Ale po co, gdybym spała w towarzystwie wszystkich Twoich psów - to już bym nic nie potrzebowała hi hi
marta_zbyszek - Pon 27 Paź, 2008 11:05
ale przygoda :grin: ja bym chyba na zawał zeszła przy takim stadzie.
Dorti - Pon 27 Paź, 2008 11:19
No też byłam bliska reanimacji. :~
Dorti - Sro 03 Gru, 2008 18:55 Temat postu: Cudeńka Wreszcie się zmobilizowałam i popstrykałam trochę fotek. A oto mój zwierzyniec.
Lussi z synolem
Anabelcia
Andi vel Dusiu
mama z córcią
ta co rządzi
zabawa
nowa pociecha Olcia
manfred - Sro 03 Gru, 2008 18:58
zdjęcia, świetne:) zwierzyniec bardzo fotogeniczny, a czy to wszystko mieści się pd jednym dachem?!
Mirka - Sro 03 Gru, 2008 19:08
cudne te Cudeńka :lol:
marta_zbyszek - Sro 03 Gru, 2008 20:05
Mira a jakie mogą być Cudeńka :cool:
Mini zoo jest urocze
Dorti - Czw 04 Gru, 2008 09:45
manfred napisał/a: | zdjęcia, świetne:) zwierzyniec bardzo fotogeniczny, a czy to wszystko mieści się pd jednym dachem?! |
Manfred, dokładnie tak jak pytasz, to wszystko mieści się pod jednym dachem. Fajnie mamy prawda? :grin: Kocham te moje zwierzaki i stwierdzam, że jestem od nich uzależniona.
Asia i Basia - Czw 04 Gru, 2008 09:58
Na nude to Wy na pewno narzekac nie mozecie, takie zoo, piekne zwierzaki, a kotka rewelacja.
besta - Czw 04 Gru, 2008 10:11
Fajnie macie,fajnie też bym tak chciała :cool:
Lutex - Pią 05 Gru, 2008 20:41
jejku jakie cudownie cudenka i super, ze ostatnio na forum tyle psiakow mozna poogladac
Dorti - Pią 26 Gru, 2008 20:30
Trochę świątecznych fotek z domu i świątecznego spaceru.
Miła od Gucia - Pią 26 Gru, 2008 20:41
prawdziwe "cudeńka". Na tym rodzinnym zdjęciu wszyscy razem cudnie wyglądacie, i wiem kto Wam zdjęcie robił, kogo brakuje na focie - Olcia pstrykała hi hi
Dorti - Nie 04 Sty, 2009 16:10
A to dzisiejszy spacer.
Tymek - Nie 04 Sty, 2009 19:08
Przepiękne psy! Fajne zdjęcia,oj jak ja zazdroszczę tej ilości bassetów:)
Miła od Gucia - Nie 04 Sty, 2009 19:45
Tymek, ja też zazdroszczę, tych ilości bassetów, tych domków., wokół których one mogą sobie harcować. Na dziś się cieszę, że mogę popatrzeć, może jak się tak napatrzę, to moje marzenie o domku i gromadce bassetów się spełni.
A więc Dorti dużo fotek proszę, uwielbiam tę Twoją gromadkę.
Ozzy - Nie 04 Sty, 2009 19:56
Bogumiła od Gustawa napisał/a: | Tymek, ja też zazdroszczę, tych ilości bassetów, tych domków., wokół których one mogą sobie harcować. Na dziś się cieszę, że mogę popatrzeć, może jak się tak napatrzę, to moje marzenie o domku i gromadce bassetów się spełni.
| To marzenie i v czechoslovacii :smile:
Foto zapůjčené z Francie ( von Hollandheim ). :smile:
Dorti - Sob 17 Sty, 2009 12:16 Temat postu: Lussi w Jeleniej Górze. Trochę nowych zdjęć Lussi, która pojechała do narzeczonego. Wyniki ich spotkania w lutym.
Lussi x Mikołaj
para na spacerku
szczęśliwy Mikołaj
Mikołaj w trakcie namawiania Lussi do zabawy
Lussi z teściową w tle
Nadia - Sob 17 Sty, 2009 12:24
śliczne zdjęcia:):):)
Mirka - Sob 17 Sty, 2009 12:24
przecudne fotki :shock: :shock:
psiaki śliczne i zakochane
a ten snieg..tu to ja zazdroszczę
Miła od Gucia - Sob 17 Sty, 2009 14:27
Dorti, a ten nastrój, te świeczki, bomba.
Oj będziesz babcią.
Dorti - Sob 17 Sty, 2009 14:53
Oby Boguniu, oby. :wink:
Ozzy - Sob 17 Sty, 2009 15:59
Budou další fotky malých bassítků, už se těším.
Pěkné fotky, držíme palce, aby se povedlo.
Franciszek - Sob 17 Sty, 2009 16:19
Zdjęcia super cudowna para, znając Mikołaja efekt murowany :!: :lol:
Batus - Sob 17 Sty, 2009 16:32
Piękne fotki, normalnie czuć miłość w powietrzu...
Asia i Basia - Sob 17 Sty, 2009 18:20
Podoba mi sie, ze zabraliscie "kochankow" na taki spacer, dlugo to on wybranki chyba w "takich pieknych okolicznosciach natury" na romans namawiac nie musial.
Dorti - Sob 17 Sty, 2009 19:30
Asia i Marek napisał/a: | Podoba mi sie, ze zabraliscie "kochankow" na taki spacer, dlugo to on wybranki chyba w "takich pieknych okolicznosciach natury" na romans namawiac nie musial. |
Ano namawiać nie musiał, oddała mu się bez reszty
Lussi to bardzo łagodna sunia a Mikuch to taki słodki misiu z charakterem. :grin:
Dorti - Sob 17 Sty, 2009 19:32
Franciszek napisał/a: | Zdjęcia super cudowna para, znając Mikołaja efekt murowany :!: :lol: |
Witaj Franciszku.
Ja też o efekt jestem spokojna, tylko żeby ciąża się potwierdziła. :wink:
Lutex - Nie 18 Sty, 2009 12:32
tu nie ma innej opcji - musza byc maluszki widac, ze narzeczeni przypadli sobie do serca :lol: fajniutkie zdjecia
gocha - Pon 19 Sty, 2009 17:32
No to teraz trzymamy kciuki za powodzenie "akcji" :lol: :lol: :lol:
Dorti - Nie 08 Lut, 2009 22:23
Wróciliśmy z wypoczynku we Władysławowie.
Było super, zresztą jak zawsze. Ze mnie już taki nadmorski świrek :razz:
Był z nami Andi i Onyśka.
Dziewczyny zostały z chłopcami i miały cały dom do dyspozycji :grin:
Teraz trochę fotek plażowych i łóżkowych. :grin:
czasami trzeba grzecznie, na smyczkach
mój pan chciał wrzucić pańcie do wody
najlepsze zabawy są z Onisią
galop po plaży to jest to
jestem dzidziulek
a ja dzidziulka
morska woda jest pycha
ale jestem opity
pańcia też z nami wariuje
a potem musi się doprowadzić do porządku
w towarzystwie lepiej smakuje
Mirka - Nie 08 Lut, 2009 22:56
cudne foty,teraz jeszcze bardziej zazdroszczę Wam
wypadu nad morze :twisted:
Miła od Gucia - Nie 08 Lut, 2009 23:44
Acha, świetny taki wyjazd, a czy było bardzo zimno ?
Psiaki się wyszalały, fotki świetne
gocha - Nie 08 Lut, 2009 23:49
Wyjazd, wyjazdem, ale towarzystwo (psie) doborowe
Dorti - Pon 09 Lut, 2009 08:11
Miła od Gucia napisał/a: | Acha, świetny taki wyjazd, a czy było bardzo zimno ?
Psiaki się wyszalały, fotki świetne |
Właśnie nie było zimno a na plaży to było nam wręcz gorąco od wariacji z szatanami
Jaga - Pon 09 Lut, 2009 09:48
Ale fajne zdjęcia, widać że wszyscy świetnie się bawiliście
madzialinka - Pon 09 Lut, 2009 19:42
Super zdjęcia. Jeszcze nigdy nie byłam nad morzem zimą... Za to planuję wybrać się we wrześniu. Czy macie sprawdzone miejsce, gdzie przyjmują z kłapouchami i małymi dziećmi?
Tymek - Pon 09 Lut, 2009 20:19
szczęśliwe te psiska,pańciostwo też! baaaaaardzo mi się podobają wszystkie zdjęcia
Dorti - Pon 09 Lut, 2009 22:42
madzialinka napisał/a: | Super zdjęcia. Jeszcze nigdy nie byłam nad morzem zimą... Za to planuję wybrać się we wrześniu. Czy macie sprawdzone miejsce, gdzie przyjmują z kłapouchami i małymi dziećmi? |
Madzialinka, my jeżdzimy do domku naszych przyjaciół. Tam mamy totalne luzy. Tak nam dobrze i dlatego zawsze jeżdzimy do Władysławowa.
Dopiero jak się nam znudzi to będziemy szukać czegoś innego. :smile:
Kasia :) - Wto 10 Lut, 2009 08:05
Dorti - a gdzie jeżdzicie do Władysławowa? Pytam bo to połowicznie moje rodzinne strony mój tata urodził się w Chłapowie (3 km od Władka) i pół rodziny tam mam, a i każde wakacje przez pierwsze 15 lat mojego życia spędzałam własnie tam - dlatego i Władysławowo i Chłapowo znam jak własną kieszeń :lol: ... a i sentyment mam ogromny ... tam jest takie jedno cudne miejsce... moje ukochane miejsce na ziemi... ech....
Dorti - Wto 10 Lut, 2009 08:36
Kasia napisał/a: | Dorti - a gdzie jeżdzicie do Władysławowa? Pytam bo to połowicznie moje rodzinne strony mój tata urodził się w Chłapowie (3 km od Władka) i pół rodziny tam mam, a i każde wakacje przez pierwsze 15 lat mojego życia spędzałam własnie tam - dlatego i Władysławowo i Chłapowo znam jak własną kieszeń :lol: ... a i sentyment mam ogromny ... tam jest takie jedno cudne miejsce... moje ukochane miejsce na ziemi... ech.... |
Kasiu, my jeżdzimy na ul. Żwirową. Tam na terenach działek znajomi mają piękny domek, taki całoroczny. Jeżdzimy tam od kilku lat w różnych porach roku. Uwielbiam to miejsce a Włądysławowo prawie znam jak własną kieszeń. :smile:
Często jeżdzimy na spacery i w stronę Jastrzębiej Góry i w stronę Helu. Łazimy po tych małych mieścinkach ale głównie plażą. Latem jest super ale dla psów lepiej jak nie ma sezonu bo mogą się wyszaleć. :grin:
Kasia :) - Wto 10 Lut, 2009 10:06
Dorti napisał/a: | my jeżdzimy na ul. Żwirową. |
to jedna z "nowszych" ulic Władysławowa, ja mam rodzinę na Wyzwolenia (dochodzi do Żwirowej) a lecąc Żwirową "od miasta" można dojechac do Drogi Chłapowskiej dojeżdza się do samego "centrum" :wink: Chłapowa - zawsze tamtędy jeżdzę w wakacje bo to skrót na ominięcie zakorkowanego ronda we Władku, zamiast tkwić w korku lecących na Hel, jedziesz między polami i przez stare popegeerowskie tereny Cetniewa
Dorti - Wto 10 Lut, 2009 11:25
Wiem, wiem Kasiu. My również często jeżdzimy tą drogą bo rondo czasami bywa koszmarne. I jadąc tamtędy przejeżdża się koło tych działek tylko z drugiej strony. :grin:
Nadia - Nie 15 Lut, 2009 12:22
cudne fotki:):):)
Dorti - Nie 08 Mar, 2009 20:08
Bylismy dzisiaj na spacerku w lesie. Sesja fotograficzna czarno-biała. Mam nadzieję, że się spodoba.
a to mam w swoim ogrodzie
besta - Nie 08 Mar, 2009 20:12
Piękne.....takie czarno-białe zdjecia baaardzo mi sie podobają.I pieski też piekne prawdziwe Cudeńka! :wink: :lol:
Fanfan z rodziną - Nie 08 Mar, 2009 20:15
..wiesz Dorotka...trochę w tej cudeńkowej bandzie brakuje jednak Arcziego
Nie ukrywam, że kiedy pierwszy raz na klubówce zobaczyłam twoje psiaki, to właśnie ten psiur wywarł na mnie ogromne wrażenie...nawet większe niż Andi :lol:
Piękne stadko...w dodatku w pięknej okolicy
Dorti - Nie 08 Mar, 2009 20:20
Fanfan z rodziną napisał/a: | ..wiesz Dorotka...trochę w tej cudeńkowej bandzie brakuje jednak Arcziego
Nie ukrywam, że kiedy pierwszy raz na klubówce zobaczyłam twoje psiaki, to właśnie ten psiur wywarł na mnie ogromne wrażenie...nawet większe niż Andi :lol:
Piękne stadko...w dodatku w pięknej okolicy |
Oj, mnie też bardzo brakuje Arcziego. Wiem, że sie z nim spotkam na kilku wystawach ale jeszcze nie wiem gdzie.
Bardzo dziękuję, że podobają się te moje szantrapki. :grin:
Asia i Basia - Pon 09 Mar, 2009 07:19
Bardzo fajne zdjecia, te ostatnie to chyba lekki kolor, fajny pomysl. A i psy piekne, fakt Madzia, Arczi ma swoj urok, taki ja mowie na to "zamszowy" jest. Ale tam, gdzie jest jest mu dobrze, a Wam pozostala cala piekna gromada cudeniek.
Miła od Gucia - Pon 09 Mar, 2009 08:13
Piękne zdjęcia, i jakoś tak inne rzeczy się dostrzega przy czarno-białych. Takie większe dostojeństwo basiorów. Mnie osobiście, bardzo podoba się zdjęcie "z zadartą głową do góry". Ono nadaje się na plakat, piękne.
Wszystkie są superowe.
Fajnie wygląda zdjecie, wasze wspólne, tu czarno białe a trwa zielona - super.
Jaga - Pon 09 Mar, 2009 08:22
Zdjęcia cudne i fajny pomysł. Faktycznie zdjęcia czarno białe dodają powagi :smile:
Lutex - Pon 09 Mar, 2009 11:35
nie dosc, ze czarno-biale to jeszcze w lesie - chyba nie ma nic fajnieszego niz taka sceneria dla basseta :lol:
Mirka - Wto 24 Mar, 2009 09:25
Gdzie jest Róza
chcemy ja poznać :~
Dorti - Wto 24 Mar, 2009 09:57
Oj Mircia, dobra jesteś, hi, hi, hi
Wstawię fotki jak się trochę z tym wszystkim ogarnę.
Zobaczysz ją, gwarantuje. :wink:
Asia i Basia - Wto 24 Mar, 2009 09:57
Ja tez bym chciala poznac Roze, piekne imie
besta - Wto 24 Mar, 2009 10:03
Dołączam sie do proszących też chce poznać Różę :grin:
Miła od Gucia - Wto 24 Mar, 2009 10:31
Ja Wam Dorti nie chce jej pokazać, to ja Wam ślę hi hi hi hi
Dorti - Wto 24 Mar, 2009 10:52
Miła od Gucia napisał/a: | Ja Wam Dorti nie chce jej pokazać, to ja Wam ślę hi hi hi hi |
Ty Bogusiu jak zwykle, obrazki i obrazki :shock:
A potem dzięki niektórym powinnam chodzić w pampersie
Tak, tak, przypomnij sobie wczorajsze gg :grin:
Dorti - Wto 24 Mar, 2009 20:42
Trochę zdjęć mojej bandy już w nowym składzie.
Róża
Anabela i Róża
Róża ostrzega Andiego
Andi i Onyśka
Różyczka
ostrzeżenie w kierunku Anabeli
poznawanie swoich zapachów
Miła od Gucia - Wto 24 Mar, 2009 20:59
Ładna Różyczka, taką miłą i spokojną mordkę ma.
Kurde jak Ty się łapiesz z tą całą sforą :shock:
Asia i Basia - Wto 24 Mar, 2009 21:12
Piekna Rozyczka, a opowiesz cosik wiecej, czy jeszcze nie czas?
Dorti - Wto 24 Mar, 2009 21:24
No już piszę, to tak trochę na raty ale musiałam odejść od komputera.
Różyczka, to roczna sunia, która złapała mnie za serducho spory czas temu.
Ale siedziałam cicho i obserwowałam co się wydarzy.
Czy znajdzie się dla niej odpowiedni właściciel?
Musiałam też mieć trochę czasu na podjęcie tej decyzji i oswojenie się z nią.
No i nadszedł ten czas.
Teraz jestem szczęśliwa, ze mam ją w domu.
Pełne dane suni to RÓŻA ORLENA Unita.
Suńka super, grzeczna, świetnie dogaduje się z resztą psiaków. Bardzo mądra, obserwuje dziewuchy i wszystkiego się uczy. Z kotem jest za pan brat.
Barierą były schody ale tylko pierwszego dnia.
Cieszę się, że mam tak zgraną paczkę :wink:
Asia i Basia - Wto 24 Mar, 2009 21:30
Tobie to dobrze, tyle bassetow :shock: i jedyna bariera to schody, ja mam schody,trojke dzieci,meza,sasiadow, niezly okaz lejka Baski - to sa Kochana bariery :cry:
Piekne imie ma- i tak na nia wolacie? Super. Mlodziutka jest, na pewno sie dogadaja i beda swietna paczka. Zyczymy duzo radosci z nowego czlonka stada :lol:
Franciszek - Wto 24 Mar, 2009 22:03
Gratuluję trafnej decyzji i gwarantuję, iż przysporzy Wam jeszcze wiele radości (wiem, co mówię, a właściwie piszę :lol: )
Pozdrawiam
Lutex - Sro 25 Mar, 2009 13:14
hihi poznawanie zapachow jest boskie a czy Roza czasami nie ma ochoty ustawic sobie Andiego?
Dorti - Sro 25 Mar, 2009 13:19
Lutex napisał/a: | hihi poznawanie zapachow jest boskie a czy Roza czasami nie ma ochoty ustawic sobie Andiego? |
może i ma ochotę
narazie Róża jest bardzo ostrożna, nie wie co ta banda od niej chce i profilaktycznie się marszczy :wink:
Mirka - Sro 25 Mar, 2009 13:46
Różyczka jest śliczna
a że sie marszczy
która kobitka tak profilaktycznie sie nie marszczy :~
gocha - Sro 25 Mar, 2009 16:54
Ale ładna ta nowa panienka, a że ustawia stado, to tak troszkę z niepewności chyba, ale ważne, że się nie boi
koala - Sro 25 Mar, 2009 16:55
dorti śliczne masz to stadko
Dorti - Sro 25 Mar, 2009 18:41
Niczego się nie boi a przy tym jest szalenie grzeczna.
Jest o mnie zazdrosna i potrafi warknąć jak ją głaszczę i podchodzi inny basset
ma charakterek prawda?
Lutex - Sro 25 Mar, 2009 20:00
Dorti napisał/a: | Niczego się nie boi a przy tym jest szalenie grzeczna.
Jest o mnie zazdrosna i potrafi warknąć jak ją głaszczę i podchodzi inny basset
ma charakterek prawda? |
hihi prawdziwa rozyczka :razz:
Miła od Gucia - Sro 25 Mar, 2009 20:19
Jak różyczka, kolce pokazuje hi hi
gocha - Sro 25 Mar, 2009 21:46
U mnie też rządzi kobieta, to Mańka narzuca całemu zwierzyńcowi swoje panowanie (a jest komu 3 psy i 3 koty) :lol:
Poldek - Czw 26 Mar, 2009 23:07
Witamy.
Piękne stadko. :lol:
Mamy pytanie o rasę "nie basseta" - troszkę nam wygląda na Rodezjana - piekna dziwczynka !
Nasz Poldzio jest jeszcze samotny, chcemy mu na nowych włościach dać przyjaciela i myślimy właśnie o Rodezjanie.
pozdrawiamy
Polonezowa rodzinka!
Dorti - Pią 27 Mar, 2009 08:19
To nie jest Rodesjan, to jest Tosa Inu.
Faktycznie, na pierwszy rzut oka i to jeszcze na zdjęciu może się tak wydawać.
Tosa jest masywniejsza, ma większą głowę no i totalnie inny charakter.
Oczywiście mogę tę rasę polecić jako kompana dla basseta. Ale w przypadku już obecnego w domu samca radziłabym kupić suńkę. Wtedy będzie ok.
Więcej fotek Onysi (Onesan) na mojej stronce. :grin:
Dorti - Nie 26 Kwi, 2009 20:51
Byliśmy z żeńską częścią psiej sfory 3 dni we Władysławowie.
Jak ktoś lubi foteczki to zapraszam do oglądania.
Róża w locie
trzeba się trochę poopalać
Lulcia
szaleństwa
Anabelka
Różol w locie
Miła od Gucia - Nie 26 Kwi, 2009 20:57
Świetna wyprawa. Róża w locie - bomba.
I opalanko bardzo mi sie podoba.
Oj widac, po fotkach, że się wyszalały, umaziane piachem - fajnie.
zojka - Nie 26 Kwi, 2009 22:05
Świetne zdjęcia
I Róża i Lulcia i Anabelka ... wszystkie babki cudne
Mirka - Nie 26 Kwi, 2009 22:50
Dorota foty miodzio
a tak na przyszłość to może bys
swoim dziewczynkom jakieś bikini
zafundowała chyba ze to naturystki
Dorti - Pon 27 Kwi, 2009 08:08
Mirka napisał/a: | Dorota foty miodzio
a tak na przyszłość to może bys
swoim dziewczynkom jakieś bikini
zafundowała chyba ze to naturystki |
Mirka, jak by nie patrzeć , na plażę jeżdziliśmy do Chałup.
To po co im stroje
A tak to sama natura. :wink:
gocha - Pon 27 Kwi, 2009 09:06
Ale fajne zdjęcia, latająca Różyczka i te nochale upiaszczone super :lol:
Batus - Pon 27 Kwi, 2009 10:05
świetna wyprawa, widać że psiska się wybawiły
Jaga - Pon 27 Kwi, 2009 10:30
Super zdjęcia, i te piaskowe gluty - miodzio
Lutex - Pon 27 Kwi, 2009 13:09
hihi Roza to uwielbia latac - jaka ona zgrabna i powabna w tym locie i w ogole dziewczyny wiedza jak korzystac z urokow slonca na plazy - opalanie jest cudnie
Asia i Basia - Pon 27 Kwi, 2009 21:42
Czadowe zdjecia, musial byc fajny wypad, taki prawdziwie babski.
Dorti - Wto 05 Maj, 2009 10:24
Długi weekend spędziliśmy we Władysławowie , ale tym razem w gronie damsko-męskim.
Andi i Onycha z moim chrześniakiem Szymonem
a ja sobie postoję z boczku i poobserwuję jak wariatka Onycha szaleje
tak właśnie się byczę
para mieszana
Mirka - Wto 05 Maj, 2009 11:35
Dorotko fotki cudne jak zwykle
a jak zwykle prawie wyję z zazdrości
Lutex - Wto 05 Maj, 2009 12:51
normalnie full wypas
Miła od Gucia - Wto 05 Maj, 2009 12:58
wakacje pod parasolem, miło się ogląda takie fotki, też "zazdraszczam"
Dorti - Wto 05 Maj, 2009 13:32
Dziewczyny, ja mam totalnego świra na punkcie polskiego morza. Nigdzie się tak nie relaksuję jak tam. Może nawet padać a ja i tak jestem szczęśliwa. :wink:
gocha - Sro 06 Maj, 2009 13:01
No pewnie, ale musi być morze i psiory, to dopiero jest komplet szczęścia :lol:
Jacek - Sro 06 Maj, 2009 17:00
Andi ma super parasol.
Nasze pasiaki też uwielbiają Bałtyk.
Jak zwykle wybieramy się do Stegny Gdańskiej
na Boże Ciało.
Dorti - Pon 01 Cze, 2009 11:58
I powtórka z rozrywki.
Kolejny raz Władysławowo.
Andi, mając prawie 3 lata dorósł do tego aby skorzystać z uroków wody :lol:
on nie cierpi się kąpać
Lutex - Pon 01 Cze, 2009 13:05
to bylo szalenstwo na plazy, tarzanie, kopanie dolkow - brakuje tylko stawiania babek hihi
a Andi i tak gleboko sie zanurzyl jak na pierwszy raz, Lutor czasami tak wchodzi zeby woda tylko brzucha dotknela, do jajek i dalej stop :razz: ale plywac umie diabel, bo kilka razy wpadl do rzeczki i doplynal na brzeg :cool:
Asia i Basia - Pon 01 Cze, 2009 13:31
Kuscie kuscie takimi pieknymi zdjeciami. A tu urlopu ni slychu ni widu, a do Wladka daleko.
Miła od Gucia - Pon 01 Cze, 2009 14:44
Wszystko fajnie, zdjęcia ładne, ale gdzie moja rybka obiecana, smażona :wink: , świeża ????
besta - Pon 01 Cze, 2009 15:28
Cudne te Cudeńka :grin: i do wody wchodzą, moje pannice przed falami uciekaly w podskokach
Dorti - Pon 01 Cze, 2009 19:15
Miła od Gucia napisał/a: | Wszystko fajnie, zdjęcia ładne, ale gdzie moja rybka obiecana, smażona :wink: , świeża ???? |
Bardzo proszę :razz:
Miła od Gucia - Pon 01 Cze, 2009 20:33
gocha - Pon 01 Cze, 2009 22:42
Ale fajnie mieliście, tylko wam pozazdrościć. Andi jest nadzwyczajnie fotogeniczny :grin:
Dorti - Pon 08 Cze, 2009 13:59
Ciągle to morze, to teraz dla odmiany troszkę fotek domowych.
Róża z Pańciem
troszkę wiosny w ogrodzie
Lussi
Anabela
Róża
opalamy brzuchol
Lussi wypoczywa na słoneczku
Dusiu i Nyśka
znalazłam robaczka :lol:
besta - Pon 08 Cze, 2009 14:11
Dorti piękne psy i piękny ogród :grin:
Ale im dobrze ....i na kanapie wypoczywają i na słoneczku się opalają ....i kiedy takie ładne słońce mieliście?Zazdraszczam Wam :razz:
maria@ - Pon 08 Cze, 2009 14:18
pieski cudne, ogrod cudny no pozazdroscic
Mirka - Pon 08 Cze, 2009 14:34
wszystko opanowane przez psy
ogród,kanapy i pancio,tak jak u nas :lol:
Batus - Pon 08 Cze, 2009 16:21
Pięknie I ogród i psiska super
Miła od Gucia - Pon 08 Cze, 2009 18:17
Miło się ogląda, fajnie tam u Ciebie, a może masz pokój do wynajęcia :wink:
Dorti - Pon 08 Cze, 2009 18:32
Miła od Gucia napisał/a: | Miło się ogląda, fajnie tam u Ciebie, a może masz pokój do wynajęcia :wink: |
No i znowu się uśmiałam
Dorti - Pon 08 Cze, 2009 18:38
Fajnie, że się podoba i ogród, i psy, i Pańcio :razz:
I generalnie dzień zakończył by się super, gdyby nie fakt, że Andi ma zapalenie gardła.
Na szczęście Pańcia była czujna i w porę wychwyciła. Nie gorączkuje, apetyt ma, tylko taki bardzo osowiały chodzi i dużo spi.
Dostał zastrzyk przeciwzapalny, tabletki by wpomóc organizm zwalczyć to draństwo.
Jak się do środy poprawi to nie trzeba będzie podawać antybiotyku.
Ja jestem dobrej myśli :wink:
Mirka - Pon 08 Cze, 2009 18:42
matko co z tymi psami sie dzieje
zdrowiej mały zdrowiej
nie martw Pańci :~
Miła od Gucia - Pon 08 Cze, 2009 18:45
Psy przejęły wszystkie ludzkie choroby, hi hi
Daj buziaka choremu, tylko delikatnie,
Dorti - Pon 08 Cze, 2009 18:50
Oczywiście dam buziola.
To jest jakiś fatalny wirus i cała masa psów zawitała do weta.
Wiecie co, aż głupio sie przyznać ale jak długo żyję nie miałam jeszcze psa chorego na zapalenie gardła.
Duśku dostał szyneczki, bo on teraz taki bidulek i juz się boję, że będzie to wykorzystywał :wink:
gocha - Pon 08 Cze, 2009 20:39
Ucałuj go od nas w nochalek, niech zdrowieje biedak, ale dziewczynkom nie mów o tej szynaczce, bo gotowe Ci się wszystkie rozchorować, bo to wiadomo, basset dla żarcia wszystko zrobi :grin:
besta - Pon 08 Cze, 2009 21:54
No biedny chłopczyk :sad: .Ukochaj go od nas niech zdrowieje.
Ale wiesz co Dorti na przeziębienie i wirusa to rosołek najlepszy(tak twierdziła moja babcia)z kury :wink: .
Ty może całej zgrai ugotuj tak zapobiegawczo :wink:
Asia i Basia - Pon 08 Cze, 2009 22:36
Ot, zarazy po forum kraza. Kiedy sie te chorbska skoncza. Lato idzie, a psy nam ciagle choruja. Slyszalam o tym gardle, u nas tez bylo glosno o tym. Zdrowiej Andie :!:
Dorti - Wto 09 Cze, 2009 07:32
Rosołek to już nagotowany dla całej psiej i ludzkiej rodziny.
Wszystkim dolega gardło, w większym lub mniejszym stopniu.
Mnie w tym mniejszym, bo ja muszę być na chodzie :razz:
Synuś obudził się o 4 rano i piszczy, że chce siusiu.
Wstałam, idę go wypuscić a on leci z ogonkiem do góry :smile:
Myślę sobie, jest lepiej :wink:
Teraz śpi ale to ich pora, one teraz dosłownie gniją i chrapią i wara budzić :twisted:
Dorti - Pią 26 Cze, 2009 16:35 Temat postu: LEGOWISKO No to teraz czas na mnie z fotkami pontonu.
Tak szczerze, to myślałam, że spód posłania jest też w ekoskórze.
Nie jest, no trudno, przeżyję
jeszcze puste
akceptacja Olci
największe zainteresowanie wykazała Anabela
Miła od Gucia - Pią 26 Cze, 2009 18:39
no super, kolejka, nie wszyscy naraz hi hi
Dorti - Wto 30 Cze, 2009 14:48
Znalazłam kilka zdjęć małej Lussi.
Miała tu 9 tyg.
a po prawie 6 latach wygladam tak
Miła od Gucia - Sro 01 Lip, 2009 20:40
Ona taka malutka, a pokój taki ddduuużżży
tylko buziaka dawać, ale jako dorosła jest też śliczna :wink:
Mirka - Czw 02 Lip, 2009 11:14
Dorota czy ja widzę jamniczka????na jednym ze zdjęć
Dorti - Czw 02 Lip, 2009 12:14
Tak Mirka, to była jamniczka , hm, hm Zoja :razz:
Tak miała na imię :wink:
Ale juz jej nie ma :cry:
zojka - Czw 02 Lip, 2009 21:03
Dorti napisał/a: | Tak Mirka, to była jamniczka , hm, hm Zoja :razz:
Tak miała na imię :wink:
Ale juz jej nie ma :cry: |
Ale fajnie! Nie pomyślałam nawet, że ktoś może się nazywać Zoja (oprócz mnie oczywiście). Piękna sunia była
Dorti - Czw 02 Lip, 2009 21:10
Zojka, ale w życiu nie zgadniesz skąd wzięło sie to imię.
Mój najmłodszy synuś (Boze, jaki on był wtedy mały) wymyślał imiona dla jamniczki.
Bardzo smakowały mu cukierki o nazwie Zozole. I mówił tak: moze Zozole, Zozola, Zola a może Zoja.
I tak została Zoja :grin:
A Zoja była niezła, tylko chłopaki jej w głowie :shock:
zojka - Czw 02 Lip, 2009 21:24
Dorti napisał/a: | Zojka, ale w życiu nie zgadniesz skąd wzięło sie to imię.
.....
A Zoja była niezła, tylko chłopaki jej w głowie :shock: |
Kurde, coś w tym jest
Asia i Basia - Sob 04 Lip, 2009 15:43
A ja tez mialam taka czarna jamniczke przed laty, Buba miala na imie. Wtedy byly tylko dwie czarnulki w calym Toruniu.
Dorti - Pon 20 Lip, 2009 22:49
Minął kolejny pobyt we Władysławowie.
Jak zwykle było super, my się nigdy nie nudzimy, nawet kiedy pada deszcz :razz:
Jedynym minusem tego wyjazdu były pełne plaże, które uniemożliwiały spacery z psami.
Bo moje diabły wiedzą z czym wiąże sie spacer po plaży - z totalnym wariactwem.
Dlatego zaoszczędziłam im zonga :shock: i psiaki szalały po łąkach i polach.
Fotki z ogrodu.
to znowu ja - Andi
pani za płotem zrywała porzeczki i w ogóle nie zwracała na mnie uwagi
a ja mam w nosie tę panią
no zwyczajnie jestem zawiedziony :sad:
nie marudż, lepiej powąchaj sobie kwiatki
moze tym razem się uda :smile:
ależ ty jesteś wstrętna maruda
skoro mnie obrażasz, to ja spadam do pańci
a teraz trochę rodzinnych fotek
jestem zafascynowana pewną Murzynką
właśnie taką, która tańczy na klaśnięcie
mój chrześniak Szymon - akrobata
synuś Mikołaj w Jastrzębiej Górze
synuś Mateusz ze swoją drugą połową
prawie cała rodzinka w Juracie
z Elencią w Jastarni
zabrakło tylko najmłodszego - Sebastiana
ale on równie świetnie bawił się w innym krańcu Polski
Asia i Basia - Wto 21 Lip, 2009 09:43
WIesz, lubie patrzec na Wasze zdjecia, macie wspaniala Rodzine, chlopaki jak malowane, Wy szczesliwi, ciepelko takie fajne bije od Was. Calusy dla wszystkich
Dorti - Wto 21 Lip, 2009 09:57
Asia i Basia napisał/a: | WIesz, lubie patrzec na Wasze zdjecia, macie wspaniala Rodzine, chlopaki jak malowane, Wy szczesliwi, ciepelko takie fajne bije od Was. Calusy dla wszystkich |
Aśka, po takich słowach zaraz człowiek inaczej funkcjonuje.
To, że wszystko gra to zasługa nas wszystkich i każdego z osobna :razz:
Bardzo dziękuję :grin:
Lutex - Wto 21 Lip, 2009 11:13
hihi swietne zdjecia. najbardziej mi sie spodobalo to pt. "moze tym razem się uda :smile: " - najgorzej jak nikt nie zwraca uwagi na basseta
Miła od Gucia - Wto 21 Lip, 2009 11:41
Miła i pełna ciepła relacja.
Asia ma rację, jesteście świetną Rodziną - a to też zasługa miłości do psów.
Dorti - Pią 24 Lip, 2009 21:03 Temat postu: Miłość braterska
Andi i Anabela
a to już może nie braterska, ale miłosć :wink:
Lussi i Róża
Miła od Gucia - Pią 24 Lip, 2009 21:32
pomiziali się pomiziali i po kątach kojca się poukładali.
Prawdziwe cudeńka, tyle w nich ciepła.
Dorti czy masz już dwa legowiska.
Bo na jednym ze zdjęć widzę, że spód też ze skóry "podobnej"
besta - Pią 24 Lip, 2009 21:41
Cudne Cudeńka.Ślicznie się w siebie wtulają
Asia i Basia - Pią 24 Lip, 2009 22:02
To jest niesamowite, jak one takie wtulone leza. Gdybym miala warunki psychiczne i fizyczne to bym od razu drugiego jak nic. Albo i trzeciego :grin:
Dorti - Sob 25 Lip, 2009 07:45
Miła od Gucia napisał/a: | pomiziali się pomiziali i po kątach kojca się poukładali.
Prawdziwe cudeńka, tyle w nich ciepła.
Dorti czy masz już dwa legowiska.
Bo na jednym ze zdjęć widzę, że spód też ze skóry "podobnej" |
Tak Bogunia, posłania mam nawet 3 szt.
Zamówiłam jeszcze to największe ale już w czarnym kolorze.
Teraz Onyśka sie na nim wyleguje. Ale wejdą do niej jeszcze 2 bassety.
Jest ogromne.
A ja jestem zadowolona, bardzo , bardzo :wink:
Batus - Sob 25 Lip, 2009 08:00
Dorti, a to czarne to jak się spisuje, tzn. na którym bardziej widać brud, włosy i piasek?
Pani przesłała już ze spodem ze skóry eko bez problemów?
Dorti - Sob 25 Lip, 2009 08:18
Tak, drugi pokrowiec przesłała tak jak się należało. Cały w ekoskórze. Dlatego teraz mam 2 jasne.
Czarny jest super, ale bardziej widać na nim siwe łapki. Pod tym względem jasny jest lepszy.
Czy tak, czy siak oba trzeba czyścić. Ale ja jestem bardzo zadowolona, bo nie ma tam wbitej siersci, zero psiego zapachu, codziennie zmiotka idzie w ruch, potem ostra gąbka a następnie to już do sucha.
I ja jestem zadowolona a psy jeszcze bardziej.
Acha, zauważyłam małą róznicę. Psy prawie nie wchodza na tapicerkę, ona też jest skórzana i chyba im sie z tym kojarzy. Dlatego częściej sypiają w posłaniach. :grin:
Mirka - Sob 25 Lip, 2009 08:41
a moje wyrko tz Bonusia wyrko
wyglada tak jakby słuzyło
w wojsku za tarczę strzelniczą
te Twoje psy Dorota to takie porzadne
Dorti - Sob 25 Lip, 2009 10:05
te Twoje psy Dorota to takie porzadne [/quote]
no widzisz Mirka, poprostu Cudeńka :grin:
zuza i gabi - Sob 25 Lip, 2009 10:32
Mam pytanko,gdzie można zamówić takie legowiska,bo ja z moimi mam problem nie mieszczą się do pralki i musze prać w wannie,masakra.Prośiłabym pani Dorotko o jakieś namiary :grin:
Dorti - Sob 25 Lip, 2009 11:59
Wyślę info na maila Anetko :wink:
zojka - Wto 28 Lip, 2009 04:13
Fajowe zdjęcia, fajowa rodzinka ...
Rzeczywiście CUDEŃKA
Dorti - Pon 03 Sie, 2009 21:14
No my już starym zwyczajem urzędowaliśmy we Władysławowie :razz:
Byliśmy cały tydzień w niepełnym składzie rodzinnym i z 3 suniami.
Pogoda dopisała, woda w Bałtyku rewelacyjna. Były takie 2 dni, ze w wodzie cieplej niz na plaży i można było siedzieć w falach bez końca.
Oj, moje 3 dziewczynki miały totalnego lenia i jak wychodzić to tylko na ogród, jak już miały iść na łąkę to była kara :wink:
Posumowując - wróciliśmy wypoczęci i zadowoleni, bardzo, bardzo
zapasy Dużego z Małym
jak myślicie, co tam sie chowa?
to ja Różol
Mały z Dużym
wygrzewanie w słoneczku
tu na rybce
mahoniowy mężuś
Dorti - Pon 03 Sie, 2009 21:15
oj, ten sam post wysłał się 2 razy
troublemaker - Pon 03 Sie, 2009 21:40
Swietne zdjecia. Widac, ze pogoda dopisala i cala rodzina wypoczeta.
gocha - Pon 03 Sie, 2009 23:36
Zdjęcia śliczne, a te Twoje dziewuchy takie wdzięczne modelki :grin:
Evika - Wto 04 Sie, 2009 08:33
tylko zazdroscic wakacji ,a fotogeniczne cale towarzystow ze hohoho
Mirka - Sro 05 Sie, 2009 07:45
ja tez chcę na takie wakacje :cool: :lol:
zuza i gabi - Sro 05 Sie, 2009 18:29
Prawdziwe cudeńka,ach jak by chciało się je przytulić i wymiziać :grin:
zojka - Czw 06 Sie, 2009 07:24
Dlaczemu mnie nie zabrałaś ?!
Dorti - Czw 06 Sie, 2009 08:51
Zojka, następnym razem nadłożę drogi i Cię zgarnę
Może tak byk
zojka - Czw 06 Sie, 2009 09:14
Jaaasne!!
Już mi się micha śmieje
Asia i Basia - Pią 07 Sie, 2009 22:43
No i znowu pikne fotki, jak ja Wam tych urlopow nad morzem zazdroszcze .
Dorti - Nie 09 Sie, 2009 17:26
Troszku ujęć z ogrodu.
Batus - Nie 09 Sie, 2009 20:06
Śliczne fotki
Miła od Gucia - Nie 09 Sie, 2009 20:19
Super wypoczynek. A warunki widzę macie tam cudne.
I dziewczynki na fotelach i morze i rybki.
Bardzo mi się podoba. A co najważniejsze, widać że wypoczywacie na luzie.
Dorti - Nie 23 Sie, 2009 21:31
Wróciłam z czterodniowego wypadu do Przemyśla, gdzie byłyśmy z Eleną na babskim spotkaniu z nasza przyjaciółką - basseciarą.
Zobaczcie, jakie jest ulubione zajęcie Basseta Daktyla.
jedno uszko - mniam, mniam
i drugie uszko mniam, mniam
uwielbia memłać uszy, skacze, bawi się i wszystko z uchem w zębach
a to mama Daktyla - Lukrecja
a to już my - wszystkie trzy tuż przed odjazdem
Miła od Gucia - Nie 23 Sie, 2009 21:50
Basset potrafi wszystko.
Daktyl, fajowe imię, dba o swoje uszy.
Mirka - Nie 23 Sie, 2009 22:45
Dorota zdjecia sliczne jak zawsze
a musze Ci powiedzieć że Bono tez memła swoje uszy
zawsze jak sobie usmaruje jakims np.rosołkiem
wynosi w pyszczku swoje ucho do ogrodu i tam je mamła
zojka - Nie 23 Sie, 2009 22:57
Ale się uhahałam
Mój Rufek , co najwyżej liże swoje uszko. I to wtedy, gdy je upapra :grin:
Super zdjęcia.
Batus - Pon 24 Sie, 2009 06:10
Super fotki! Daktyl urodziwy chłopak Dba o swoje, a co. Nasz Bati też czasem tak ucho do kojca sobie zaniesie i wylizuje
besta - Pon 24 Sie, 2009 13:59
Fajne fotki. :grin: Moje uszek nie memłają jedynie Besta za laryngologa robi i kiedy tylko może to myje uszyska Gajce :cool:
gocha - Sro 26 Sie, 2009 22:27
No rewelacja z tymi uszyskami, moje takich cudów nie robią :~
Dorti - Nie 20 Wrz, 2009 15:19 Temat postu: Letnio-jesienny spacer. Tak Cudeńka spędzały piękną, ciepłą i słoneczną niedzielę :grin:
Głupie miny:
A teraz zobaczcie te dwie obok mnie :razz:
A tu jesteśmy piękne :grin:
besta - Nie 20 Wrz, 2009 15:30
Cudowne Cudeńka mialy cudny spacer :wink:
Super zdjęcia,a jakie miny na niektórych....
Dorti proszę wymiziac mojego ulubieńca....wiesz kogo prawda? :wink: :grin:
Dorti - Nie 20 Wrz, 2009 15:59
Daga, uczynię to z Wielką przyjemnością :wink:
Miła od Gucia - Nie 20 Wrz, 2009 16:12
To się wyhasały,
super ujęcia w biegu.
Batus - Nie 20 Wrz, 2009 17:04
No cudeńka po prostu
maria@ - Nie 20 Wrz, 2009 17:05
super zdjecia :smile:
zojka - Nie 20 Wrz, 2009 17:31
Bosskie
Pozdrawiamy Was wszystkich my wszystkie mazuraki
Dorti - Nie 20 Wrz, 2009 18:18
Ano ludki kujawsko-pomorskie :wink: dziękować, dziękować bardzo :grin:
Mirka - Nie 20 Wrz, 2009 18:21
piękne te Twoje bassetki
i takie rozwiane na tym spacerku
zuza i gabi - Nie 20 Wrz, 2009 18:27
Oj jakie one są fotogeniczne,piękne mordki :~ proszę je ucałować w te wielkie czarne guziczki,w te obwisłe mięciutkie policzki,w czubyszki i poklepać pod ogonkiem te słodkie dupencje :grin: czy ja je kiedyś wymiziam :cry: Pozdrawiam
Jaga - Wto 22 Wrz, 2009 07:37
Wszystkie (no prawie wszystkie ) miłości Aroska w kupie .
Toż on mi ekran zapluje .
Cudne zdjęcia.
Dorti - Wto 22 Wrz, 2009 08:01
Jaga, niech chłop pluje, nie żałuj mu przyjemności
a Ty weżmiesz szmateczkę i ekranik wyczyścisz :razz:
Asia i Basia - Wto 22 Wrz, 2009 10:48
Pieknie sie Cudenka prezentuja w barwach jesieni. Zawodowe fotki Dorti. Wytargaj zaloge od ciotki z zagranicy :wink:
Lutex - Sro 23 Wrz, 2009 19:50
Dorti ty to zawsze takie foty wrzucisz, ze szczeka opada - cudne sa te twoje cudenka
Renia - Sro 23 Wrz, 2009 20:07
w 4 zdjęciu się zakochałam
Batus - Sro 23 Wrz, 2009 20:10
Teraz przejrzałam jeszcze raz i drugie zdjecie - ach, takiej miny jeszcze nie widziałam hi hi :lol: :lol:
troublemaker - Sro 23 Wrz, 2009 20:11
Sliczne sa :smile: I takie rozbiegane. I kochane. Tylko wysciskac.
Dorti - Sro 23 Wrz, 2009 20:26
2 fotka to Anabela
4 to Lussi z jęzorkiem
wiecie ci super czyta się takie posty
bardzo Wam dziękuję
i z Cudeńkami przesyłam buziolki
dla Wszystkich :wink:
Dorti - Nie 03 Sty, 2010 15:53
No to czas wrócić na stare tory :grin:
Trzeba przeskoczyć z fotek maluchów do fotek starszaków :razz:
Byliśmy dzisiaj na spacerku, zima zawitała, słonko zaświeciło i chęci się obudziły :wink:
tak biega Anduś kiedy włączy 5 bieg
Dorti - Nie 03 Sty, 2010 15:57
Wstawiałam sporo zdjęć i wszystko mi zjadło
Chyba muszę odsapnąć
Dorti - Nie 03 Sty, 2010 15:58
Jednak nie zjadło :shock:
Supcio :grin:
zojka - Nie 03 Sty, 2010 15:59
Ze starszakami również Wam do twarzy
Miła od Gucia - Nie 03 Sty, 2010 16:51
Spacer fajny, widać dzieciaki poszalały,
jejeku, ja ich tak dawno nie widziałam,
tak jakoś śmisznie, że to nie maluszki
a maleństwo zostało w domu ???
Marynia - Nie 03 Sty, 2010 17:06
Piękny spacer,zazdroszczę Wam i psiurkom tej olbrzymiej przestrzeni.
Dorti - Nie 03 Sty, 2010 17:47
Miła od Gucia napisał/a: | Spacer fajny, widać dzieciaki poszalały,
jejeku, ja ich tak dawno nie widziałam,
tak jakoś śmisznie, że to nie maluszki
a maleństwo zostało w domu ??? |
tak Boguśka, maleństwo ostało się w domku i smacznie spało :grin:
gocha - Nie 03 Sty, 2010 20:06
Fajne zdjęcia, szczególnie te w ruchu. Ale "Tośka" Ci wyrosła, jaka mięśniasta się zrobiła.
A dlaczego Anabelka bez biustonosza chodzi , cycunie poodmraża, musisz w jakiś staniczek zainwestować :grin:
madzialinka - Nie 03 Sty, 2010 20:35
gocha napisał/a: | Fajne zdjęcia, szczególnie te w ruchu. Ale "Tośka" Ci wyrosła, jaka mięśniasta się zrobiła.
A dlaczego Anabelka bez biustonosza chodzi , cycunie poodmraża, musisz w jakiś staniczek zainwestować :grin: |
Właśnie o to samo chciałam zapytać. Nie odmrażają się te cycuchy?
Moja Doxi nie chce wychodzić na dwór, myślę, że między innymi przez zwisające cyce...
Dorti - Nie 03 Sty, 2010 21:29
Anabelka jeszcze cycolków nie wciągnęła ale nie zamiata nimi po śniegu :wink:
Lussi i owszem zamiata ale nigdy sobie ich nie odmraża, jest w ciągłym ruchu, biega jak szalona a jak wracamy do domku to wsmarowuję linomag i jest oki.
Lussi nie przepuści spacerku, chyba by się zadarła na amen jak by została w domu.
besta - Nie 03 Sty, 2010 22:05
Piękny spacer,piękne psiaki,a najpiękniejszy oczywiście Anduś :wink: (proszę tradycyjnie o wymizianie chłopaka od cioci :grin: )
A z Onysi jaka "dorosła"sunia się zrobiła :shock: .Piękna jest...
Karolina - Pon 04 Sty, 2010 13:23
Zdjęcia rewelacyjne.Ciekawa jestem kiedy Beniamin wrzuci 5 bieg bo jak narazie to jedziemy na 2.I tak lepiej bo do tej pory był zazwyczaj "wsteczny"
Widzę,że wszyscy po świętach postanowili się trochę poruszać :wink:
Agata2 - Pon 04 Sty, 2010 14:23
no wlasnie o tym samym pomyslalam, kiedy nasz Baltus zacznie tak ochoczo chodzic na spacery i biegac? czasem podbiegnie, ale ciekawe jak bez smyczy by sie zachwowyal, bo ma czasem takie momenty, ze tylko wyjdzie z klatki , zrobi sisusi i juz patrzy w strone klatki i domu:)
Karolina - Pon 04 Sty, 2010 14:28
Agata2 napisał/a: | no wlasnie o tym samym pomyslalam, kiedy nasz Baltus zacznie tak ochoczo chodzic na spacery i biegac? czasem podbiegnie, ale ciekawe jak bez smyczy by sie zachwowyal, bo ma czasem takie momenty, ze tylko wyjdzie z klatki , zrobi sisusi i juz patrzy w strone klatki i domu:) |
U nas na smyczy to klęska.Jeśli chcemy żeby się poruszał to o smyczy nie może byc mowy :grin: Jak narazie ładnie się pilnuje ,idzie przy nodze ...może lepsze określenie to plącze się pod nogami ,przychodzi jak sie go woła.Ale wiem ,że to szczęscie nie potrwa długo bo jak dorośnie to pewnie nie raz zedre sobie gardło a on bedzie miał mnie w nosie :lol:
joi - Pon 04 Sty, 2010 14:40
Karolina napisał/a: | Agata2 napisał/a: | no wlasnie o tym samym pomyslalam, kiedy nasz Baltus zacznie tak ochoczo chodzic na spacery i biegac? czasem podbiegnie, ale ciekawe jak bez smyczy by sie zachwowyal, bo ma czasem takie momenty, ze tylko wyjdzie z klatki , zrobi sisusi i juz patrzy w strone klatki i domu:) |
U nas na smyczy to klęska.Jeśli chcemy żeby się poruszał to o smyczy nie może byc mowy :grin: Jak narazie ładnie się pilnuje ,idzie przy nodze ...może lepsze określenie to plącze się pod nogami ,przychodzi jak sie go woła.Ale wiem ,że to szczęscie nie potrwa długo bo jak dorośnie to pewnie nie raz zedre sobie gardło a on bedzie miał mnie w nosie :lol: |
Smakołyki, smakołyki i przekupstwo. Motywacja. Tak pięknie przybiegają jak wiedzą, że coś pysznego na nie czeka. To działa!!! i przyjemność po obu stronach
Karolina - Pon 04 Sty, 2010 14:44
Łakocie jak najbardziej :wink: ale musze uważać komu je daje.Wczoraj dałam po dropsiku jogurtowym dla Beniamina mojej córci i jej kuzynowi.Tyle ,że kuzyn pomyślał,że to cukiereczek dla niego i sam go zjadł :shock: Bynajmniej na smak nie narzekał
joi - Pon 04 Sty, 2010 14:49
Karolina napisał/a: | Łakocie jak najbardziej :wink: ale musze uważać komu je daje.Wczoraj dałam po dropsiku jogurtowym dla Beniamina mojej córci i jej kuzynowi.Tyle ,że kuzyn pomyślał,że to cukiereczek dla niego i sam go zjadł :shock: Bynajmniej na smak nie narzekał |
pewnie pyszne było dla wszystkich. Krótko mówiąc fajnie, że fajnie
Dorti - Nie 07 Lut, 2010 00:49
Sesja Anabeli w odwiedzinach u synusia Barnaby :grin:
Luna - Nie 07 Lut, 2010 01:07
Powalajace! A to spojrzenie... wymiekam
Marti - Nie 07 Lut, 2010 03:19
tak...... :grin:
eufrazyna - Nie 07 Lut, 2010 09:00
U nas wszyscy zakochani w Anabeli,to juz dosyc dlugo trwa ten stan To jest kokietka o powalajacym spojrzeniu i taka zdolnosc do pozowania,ze klekajcie narody!
Miła od Gucia - Nie 07 Lut, 2010 11:09
Ostatnie zdjęcie pasuje do działu zakochanych, super
zojka - Nie 07 Lut, 2010 23:02
Ja też wymiękam...
To spojrzenie. ..
gocha - Nie 07 Lut, 2010 23:07
Anabelka-Modelka :grin: o powłóczystym spojrzeniu.
Dorti - Pon 08 Lut, 2010 08:33
Już nawet nie przeczytam jej tych wpisów
bo już całkiem się rozpłynie :razz:
Ale ona już taka od urodzenia
zarzuca rzęsami, przewraca oczami
a aparat foto to najlepszy przyjaciel :wink:
Renia - Pon 08 Lut, 2010 08:59
A ja sie zakochałam w przedostatnim zdjęciu
Dorti - Pon 08 Lut, 2010 09:03
Renia napisał/a: | A ja sie zakochałam w przedostatnim zdjęciu |
to też jest moje ulubione :wink:
Asia i Basia - Pon 08 Lut, 2010 10:17
Dorti, wrzuc jakies do zakochanych bassetow. Takie piekne ujecia, ze trzeba je tam uwiecznic. Bitte bitte
Lutex - Pon 08 Lut, 2010 12:56
no i co zrobic jak taka basseciara patrzy ci slodko w oczy?? dac jej buziaka
Renia - Pon 08 Lut, 2010 15:44
No jak Ona by była koło mnie i zrobiła taką minę jak na tym przedostatnim zdjeciu to chyba bym ja zacałowała na śmierć :wink:
artur-alex - Pon 08 Lut, 2010 19:51
Ja też jestem cichą wielbicielką Anabeli :wink:
Cieszę się, że mam jej córeczkę a Beza z każdym dniem zaczyna przypominać mamę. Rzuca rzęsami jak stara
Agata2 - Czw 11 Lut, 2010 10:15
cudniasta jest Anabela:)i ostatnie zdjęcie faktycznie powalające:)
Dorti - Nie 14 Lut, 2010 20:03
Foty z dzisiejszego spaceru.
Było pięknie.
Miła od Gucia - Nie 14 Lut, 2010 21:19
ale zaspy,
widac, że sobie świetnie radziły bassiory
śliczne zdjęcia
chyba żadnego roku nie mieliśmy tylu wspaniałych zimowych zdjęć z naszymi kochanymi kłapouchami
gocha - Nie 14 Lut, 2010 23:11
Wszystkie fotki ładne, ale przedostatnim jestem zachwycona :grin: , czy to Różyczka, czy się mylę ?
Dorti - Nie 14 Lut, 2010 23:24
gocha napisał/a: | Wszystkie fotki ładne, ale przedostatnim jestem zachwycona :grin: , czy to Różyczka, czy się mylę ? |
Róża we własnej osobie. To taki nasz pies górski
Tam gdzie snieg po pas, zaspy, mróz tam ona jest pierwsza :grin:
Futro ma takie, że zima jej niestraszna
Ona z Anduchem to para mieszana, która dostaje wariacji w śniegu
i w najgorsze mrozy mogą biegać na spacerach do bólu. :wink:
gocha - Nie 14 Lut, 2010 23:26
Jaka ona się piękna zrobiła, taki kawał wielkiego psa , a mordusię ma do zacałowania :grin:
Piotr i Beno - Nie 14 Lut, 2010 23:52
Ładna :~
Benio mi szepnął na uszko, że zapomniał by się dla takiej ślicznotki :twisted:
Agata2 - Pon 15 Lut, 2010 08:37
super:)nasz Balcioch też lubi śnieg- rodzinne pewnie:) i prowadzi mnie po największych zaspach
Dorti - Pią 05 Mar, 2010 14:32
Tu też trochę wstawię bo się małpy na mnie obrażą :razz:
Miła od Gucia - Pią 05 Mar, 2010 14:44
Zdęcia takie mogłabym godzinami oglądać.
W każdym coś nowego charakterystycznego, tu jęzorek zawinięty, tu śnieg na nosie, tu mina zdziwiona.
gocha - Pią 05 Mar, 2010 14:51
A ile skarbów pod śniegiem można znaleźć :grin:
Renia - Pią 05 Mar, 2010 15:05
6 zdjęcie jest BOSKIE
Dorti - Pią 05 Mar, 2010 15:12
Renia napisał/a: | 6 zdjęcie jest BOSKIE |
Anabela tak właśnie ma, czasami zawiną jej się fafle a ona tym się nie przejmuje
Renia - Pią 05 Mar, 2010 15:54
Taką ma zajebistą mine że nie mogę :cool:
Batus - Pią 05 Mar, 2010 16:02
Zamyślone, wąchają i wąchają, zupełnie jakby się właśnie z zimowego snu obudziły misie
besta - Pią 05 Mar, 2010 16:26
Rozmarzyłam się ...piękne psy i piękne zdjęcia :grin:
ania123 - Pią 05 Mar, 2010 16:59
haha faktycznie mina z 6 zdjecia jest niesamowita
Dorti - Nie 14 Mar, 2010 01:48
No to pierwszy rodzinny spacer zaliczony :wink:
Moje 4 sztuki, Blanka - Beza i Barnabciu :grin:
To był taki mini zlot :razz:
rodzinka cudeńkowa pozdrawia serdecznie :wink:
piękny zadek :razz:
ale pancia wzięła pyszności :grin:
no i dzieciaki juz przy mnie
przy mamie bezpiecznie
basset w powietrzu musi być
królewicz :wink:
atak królewny na królewicza :shock:
Dusiu, Róża i Lussi
mama ale właściwie o co chodzi
królewna na łowach :razz:
zojka - Nie 14 Mar, 2010 07:26
Dorota, jesteś niemożliwa!!
Zdjęcia super - komentarze jeszcze lepsze.
Z tego "mama ale o co właściwie chodzi?" rżeliśmy z panem mężem w głos
gocha - Nie 14 Mar, 2010 10:42
No piękne i zdjęcia i opisy, tylko pozazdrościć takiej rodzinki :grin:
Batus - Nie 14 Mar, 2010 11:19
Śliczne Twoje dzieciaki Nawet potrafią latać w powietrzu
Miła od Gucia - Nie 14 Mar, 2010 18:47
Mnie bardzo się podoba rodzinne zdjęcie, aż sobie w powiększeniu obejrzałam.
Wszyscy uśmiechnięci, zadowoleni i bassiorki jak pięknie pozują.
Chciałam zapytać, a gdzie Elena, teraz już wiem, zdjęcie robiła.
Wszystkie fotki cudne, to z mamą faktycznie rewelka, ten wzrok :wink:
Magda i Rudolf - Nie 14 Mar, 2010 18:51
Zdjecia przepiekne a bassiorki cudne jak to Cudenka ! :smile:
Miła od Gucia - Nie 14 Mar, 2010 18:52
Dorota, kto wymyślił nazwę "Cudeńka" ???
Jak jest historia ??? Opowiadaj
besta - Nie 14 Mar, 2010 22:44
Super takie rodzinne spotkanie. :grin:
Dorti - Nie 14 Mar, 2010 22:54
Miła od Gucia napisał/a: | Dorota, kto wymyślił nazwę "Cudeńka" ???
Jak jest historia ??? Opowiadaj |
Sama ja to wymyśliłam
Propozycji było kilka a stanęło na Cudeńkach.
Nazwa hodowli ma 100% przełozenia na rasę :wink:
moni - Nie 14 Mar, 2010 23:06
Te fotografie to jak miód na duszę.Basecie mordki są cudowne.Cudeńka te nasze wszystkie :o Bassety :grin:
Kamoos - Nie 14 Mar, 2010 23:17
Śliczne te Cudeńkowe foty ,super że dzieciaki mogą spotykać mamę :smile:
Joasika - Pon 15 Mar, 2010 12:43
Cuuuudne te Cudeńka
Zresztą fotki też :cool:
Aż Wam zazdraszczam, że możecie się tak spotykać
eufrazyna - Pon 15 Mar, 2010 22:14
Super są takie spotkania
Dorti - Pią 19 Mar, 2010 19:36
Mimo remontu nie poddaliśmy się :razz:
Porobiłam troszkę fotek moim lafiryndom
no i mój mini bernardyn :wink:
moni - Pią 19 Mar, 2010 20:04
Są cudowne .Miodzo
Miła od Gucia - Pią 19 Mar, 2010 20:06
a jak grzecznie sobie leżą - słodkie
besta - Pią 19 Mar, 2010 20:25
Śliczne :grin:
A z Róży to wielka baba na zdjęciu :shock:
Dorti - Pią 19 Mar, 2010 20:29
besta napisał/a: | Śliczne :grin:
A z Róży to wielka baba na zdjęciu :shock: |
ten futrzak tylko tak na fotkach wygląda :wink:
tak naprawdę jest najmniejsza i taka pani wariatkówna
gocha - Pią 19 Mar, 2010 20:57
Piękne dziewczyny, a tak brzydko o nich mówisz :~
Dorti - Pią 19 Mar, 2010 21:05
gocha napisał/a: | Piękne dziewczyny, a tak brzydko o nich mówisz :~ |
gocha, to tak pieszczotliwie
one o tym wiedzą :grin:
przecież słodkie baby są i tyle :wink:
gocha - Pią 19 Mar, 2010 21:12
No to co innego , bo już miałam dzwonić, prosić kolejno do telefonu i skarżyć na Pańcię
Dorti - Pią 19 Mar, 2010 21:26
gocha napisał/a: | No to co innego , bo już miałam dzwonić, prosić kolejno do telefonu i skarżyć na Pańcię |
one by nie dały nic powiedzieć złego na swoją panciunię
Kamoos - Pią 19 Mar, 2010 21:56
Śliczności :smile:
zojka - Pią 19 Mar, 2010 22:19
Bernardyn!!
A mnie wypominają renifera! :shock:
Asia i Basia - Sob 20 Mar, 2010 09:00
Moze w tym samym sklepie zakupy robicie
Piekne dziolchy Bernardyn dorodny, oj dorodny.
madzialinka - Sob 20 Mar, 2010 09:07
U mie po sąsiedzku mieszka bernardyn, ale do Róży się nie umywa
Dorti - Nie 21 Mar, 2010 16:16
No i byliśmy na spacerku ale pogoda lekko kulała :~
przed wyjściem - słońce
my w drzwi - deszcz
pojechaliśmy w nasze stałe miejsce a tam zero błotka
pieski się wyczyściły a do tego lekki deszczyk zmył z nich "domowy pył"
powrót ze spaceru - słonce
no pech normalnie :razz: :grin:
Disiol znalazł wielki przysmak :wink:
Lulcia go przejęła
mini bernardynka Róża
Anabela w drągiem w pysku
Drąg z drugiej strony :razz:
to jest to
to my tylko Lussi gdzieś wcięło :wink:
intrygujące dżwięki
Dusiol w ruchu :grin:
moni - Nie 21 Mar, 2010 17:01
Wybiegany basset to szczęśliwy basset a do tego ze zdobyczą w mordzie to już coś
gocha - Nie 21 Mar, 2010 17:49
Piękny spacer i piękne zdjęcia, a z pogodą już coraz lepiej, paskudna zima już sobie poszła :grin:
besta - Nie 21 Mar, 2010 18:09
Spacer piękny,zdjęcia tyż.Ale naj,naj,najpiękniejszy jest....mój ulubieniec ANDI :grin: :grin: .Bardzo proszę wygłaskać chłopaka ode mnie
Dorti - Nie 21 Mar, 2010 18:44
besta napisał/a: | Spacer piękny,zdjęcia tyż.Ale naj,naj,najpiękniejszy jest....mój ulubieniec ANDI :grin: :grin: .Bardzo proszę wygłaskać chłopaka ode mnie |
Daga, Andiczek wygłaskany.
Ale przypomniał mi się motyw z tego spaceru.
Andi siedzi i gapi się na Anabelę
Anabela nie pozostaje mu dłużna i tez się na niego zagapia
to wszystko obserwuje z boku Lussi
ja już czuję, że coś się święci ale udaję, że jestem ślepa
po chwili Anabela na 6 biegu rusza na Andiego
do tego dokoptowała Lussi a z daleka już gna Róża :shock:
Wszystkie 3 baby dorwały się do chłopa i tak go obszczekały i podgryzały,
że Duśku leżał na plecach, łapska w górze, uchachany był strasznie
ale widok niemożliwy
potem suczki poszły w długą a samczyk ostał się sam
oj te dziewuchy :grin:
Magda i Rudolf - Nie 21 Mar, 2010 19:53
Dorti a ty sie nie boisz tak bez smyczy po lesie? bo moj jak byl mlodszy to mi zawsze zwiewal w lesie , wystarczy ze cos poczul i w nogi. Tym bardziej z taka gromada , ja bym sie chyba bala :~
Batus - Nie 21 Mar, 2010 19:58
Dorti, Twoje to chyba z tego typu co się trzymają przy człowiekach co?
Naszego spokojnie puszczamy w lesie i na łąkach, zawsze trzyma się blisko nas, nigdy jeszcze nie oddalił się gdzieś sam...
Dorti - Nie 21 Mar, 2010 20:36
Magda i Rudolf napisał/a: | Dorti a ty sie nie boisz tak bez smyczy po lesie? bo moj jak byl mlodszy to mi zawsze zwiewal w lesie , wystarczy ze cos poczul i w nogi. Tym bardziej z taka gromada , ja bym sie chyba bala :~ |
Moje psiury jeżdżą do lasu od małego, wiedzą co im wolno a co nie :razz:
Nie, nie to nie tak.
Zawsze się oddalały i oddalają nadal, to taka rasa, zapachy odpowiednie i załącza sie świrek.
Ale ja to stoicki spokój, znam swoje psy i wiem, że po odpowiedniej ilości gwizdów wracają wszystkie. Niuchać muszą bo taka ich rola, instynkt robi swoje.
Uwielbiam patrzeć jak wyskakują z auta, kity do góry, nosy przy ziemii i "strzała Olo" przed siebie.
Nigdy się nie bałam, że mi pies zwieje, zdarzało się, że przed ich nosem przebiegła sarna i wówczas byłam bardziej czujna. Do lasu nigdy nie jadę sama tylko z obstawą tak na wszelki wypadek. A jak już poniuchają, potropią to wtedy zaczyna się zabawa i szaleństwa.
W lesie moje psy są najszczęśliwsze a ja razem z nimi.
Magda i Rudolf - Pon 22 Mar, 2010 10:49
Moj jak byl mlodszy to chodzil od malego codziennie do lasu a nawet 2 razy dziennie, ale zawsze dawal noge jak tylko poczul korzystny grunt kical jak zajac , tylko tylek i ogon bylo widac jak zwiewa
Joasika - Pon 22 Mar, 2010 12:50
Superaśnie fotki
A to mamlanie patyków mnie zupełnie rozbroiło!
Zaraz mi się przypomniało, jak Berta spacyfikowała mi gałązki do stroików na Boże Narodzenie :twisted:
Mirka - Pon 22 Mar, 2010 14:55
a ja w lesie to Duski nie mogę spuścic ze smyczy
a to z takiego powodu że zwsze ale to zawsze
znajdzie ludzkie g...o w którym sie wytarza i jest kłopot :shock:
Magda i Rudolf - Pon 22 Mar, 2010 15:56
Mirka napisał/a: | a ja w lesie to Duski nie mogę spuścic ze smyczy
a to z takiego powodu że zwsze ale to zawsze
znajdzie ludzkie g...o w którym sie wytarza i jest kłopot :shock: |
A o tym to zapomnialam napisac, to byl nastepny problem w lesie , zawsze se cos znalazl, a najlepsze ludzkie, zjesc i wytarzac sie, fujjjjjj
Dorti - Pon 05 Kwi, 2010 17:26
Świąteczny spacer tradycyjnie w lesie.
Przecież psiury muszą się wybiegać :wink: :grin:
patyk jest mój a Ty sobie znajdż :razz:
pomyślę nad tym
to sobie myśl a ja robię swoje
pancia obiecała, że znajdzie mi kijoszka :razz:
babskie szaleństwa
ona jedna i nas trzy
a to już sam macho
najlepsza para przyjaciół :wink:
mój Dusiolek
Onyśka
Marti - Pon 05 Kwi, 2010 18:26
Bardzo ładne zdjęcia.
Fajnie jest mieć tyle piesków :lol:
gocha - Pon 05 Kwi, 2010 18:35
Dorota śliczne zdjęcie to Twoje z dziewczynkami :grin: pozostałe zresztą też.
Miła od Gucia - Pon 05 Kwi, 2010 19:42
Bardzo ładne fotki, tak sobie myslę, jak te psiaki wszystkie mają dobrze, tyle miłości i wszystko co najlepsze dla nich.
To oddają fotki - śliczne
Batus - Pon 05 Kwi, 2010 20:24
Śliczne fotki, widać że spacerek udany
moni - Pon 05 Kwi, 2010 21:15
Psiaki szczęśliwe i pańcia też.. i tak trzymać :~
Dorti - Pon 05 Kwi, 2010 21:19
Psiny mają swoją moc :wink:
przy nich nie myślę o niczym, totalny relaks :grin:
takie spacery są dla mnie zbawienne :wink:
Joasika - Wto 06 Kwi, 2010 09:25
Dorotko, podziwiam z całego serca!!
Tyle psiaków opanować, to sztuka na najwyższym poziomie!!!
Ja mam czwórkę zbirów w domu: dwa dwunożne i dwa czworonożne (królika nie liczę) i czasami nie ogarniam tego chaosu
Trzeba mieć nerwy ze stali i niesamowicie zorganizowane życie, żeby tak wspaniale dawać sobie radę - chylę głęboko czoło :cool:
Dorti - Wto 06 Kwi, 2010 10:08
Joasika napisał/a: | Dorotko, podziwiam z całego serca!!
Tyle psiaków opanować, to sztuka na najwyższym poziomie!!!
Ja mam czwórkę zbirów w domu: dwa dwunożne i dwa czworonożne (królika nie liczę) i czasami nie ogarniam tego chaosu
Trzeba mieć nerwy ze stali i niesamowicie zorganizowane życie, żeby tak wspaniale dawać sobie radę - chylę głęboko czoło :cool: |
Ty Kochana uważaj co piszesz
żeby mi się w głowie nie poprzewracało
No tak jakoś to wszystko się poukładało i trafiło w dobry czas.
Dzieci odchowane, najmłodszy w 1 klasie szkoły średniej,
mąż zadbał o to, że nie muszę pracować zawodowo :wink:
a że ja muszę się kimś opiekować (taka natura) no to mam psy :grin:
pewnie, że są momenty, ze uciekłabym gdzie pieprz rośnie :razz:
ale przecież kto ich nie ma :grin:
Większość czasu przeznaczam dla psiut, nie mam wyjścia
ranek zaczynam od higieny osobistej lecz nie swojej
ale moich pociech :wink:
jak już one są "załatwione" to wówczas pancia bierze się za siebie :grin:
To tak w bardzo elektronicznym skrócie :smile:
Pozdrawiam
Miła od Gucia - Nie 18 Kwi, 2010 18:29
A co tam u Cudeniek słychać ???
Miła od Gucia - Nie 18 Kwi, 2010 18:37
Wykorzystam Dorotki temat do spraw technicznych.
Jak zwróciliście uwagę powyżej jest pusty post Zojki.
Ten pusty post spowodował, że temat Cudeniek stał się niewidoczny. Jakby go nie było.
Bardzo proszę tak nie robić, choć buźkę wstawić, jeśli się zrezygnowało z pisania.
To dotyczy całego forum oczywiście.
Dorti - Nie 18 Kwi, 2010 18:42
:grin: :grin: :grin:
Mamy gościa na urlopie - Baltazarka i byliśmy na wspólnym spacerku.
Anabela i Baltuś
Kamoos - Nie 18 Kwi, 2010 18:51
Śliczności :smile: też bym poleżała na polance ...
moni - Nie 18 Kwi, 2010 19:11
Cudeńka cudowne :~ :~ A propo polanki ta ja też bym chętnie poleżała :~
Miła od Gucia - Nie 18 Kwi, 2010 19:12
Wiosna na całego, ale uważaj Dorti, ja po takim leżeniu miałam rwę kulszową.
domelcia - Nie 18 Kwi, 2010 19:23
brykające bassety - sama słodycz ach jaka ta wiosna u Was ładna... a u mnie w lecie totalna jesień panuje ...ehhh
gocha - Nie 18 Kwi, 2010 20:01
A Baltazar Piękny nic się nie zmienił, tak samo śliczny, tylko troszkę większy :wink:
Asia i Basia - Nie 18 Kwi, 2010 20:19
Dorotka, ja to mam takie techniczne pytanie - czy Twoje psy leza tak sobie nie przypiete obok Ciebie? U mnie to niemozliwe, Bacha by tak nie usiedziala.
Dorti - Nie 18 Kwi, 2010 20:42
Asia i Basia napisał/a: | Dorotka, ja to mam takie techniczne pytanie - czy Twoje psy leza tak sobie nie przypiete obok Ciebie? U mnie to niemozliwe, Bacha by tak nie usiedziala. |
są luzem Asiu, ten typ tak ma :wink:
potrafią usiąść i pozować
może to wynika z tego, ze od małego są "wyfocane" :razz:
Joasika - Pon 19 Kwi, 2010 06:38
Śliczne fotki!!!
Kurczę, za każdym razem się zastanawiam, jakim aparatem robicie takie cudne zdjęcia
Ja mam aparat pośledniej jakości i nie mogę uzyskać takiego efektu :cry:
A odnośnie modeli pozujących - mój typ, to zdjęcie ze śpiewającym modelem.
Normalnie bosskie!!!
Dorti - Pon 19 Kwi, 2010 06:55
Ten model śpiewający to tylko tak wygląda jakby wył
a tak naprawdę to szczeka :razz:
zaniepokoiła go strasznie osoba z aparatem
i tak podszczekiwał pod nosem
Mirka - Pon 19 Kwi, 2010 08:04
hej Dorti
widzę że chętnie przyjmujesz psich gości
na urlopy,a może ja tak podrzucę moja trójkę
na krótki urlopik :razz:
Miła od Gucia - Pon 19 Kwi, 2010 10:49
ja też bym chciała, mam wesele w lipcu i nie mam co z Guciem zrobić
Dorti - Pon 19 Kwi, 2010 11:04
:grin: :grin: :grin:
jeszcze ktoś chętny
i tak nie wiem jak daję radę :razz:
ale wiecie koleżanki, wszystko do zrobienia :wink:
uciekam na słoneczko bo jest bosko na dworzu :grin:
Dorti - Sob 24 Kwi, 2010 19:10
Byliśmy dzisiaj na wspólnym spacerku z Blanką - Bezą i Baltazar miał okazję spotkać się z siostrunią :grin:
to moje baby :razz:
Beza i Baltuś
Baltazar
Anabela - moje słonko
Babcia Lussi z wnukami
uchachana babcia
uszata banda - kity w górze :wink:
córcia z mamunią :grin:
moni - Sob 24 Kwi, 2010 19:46
Piękny widok, tyle "basiorków" razem .Super
domelcia - Sob 24 Kwi, 2010 20:08
no CU-DEŃ-KA po prostu
ale mnie się marzy taka banda... ale ciiii jakby mój ślubny usłyszał chyba by wyłysiał 2 psy to jeszcze jako tako, 3 od biedy i tylko wtedy gdy trzeci z doskoku a gdzie w tym miejsce dla czarnego kota? a co dopiero małego ludzia (a docelowo nawet kilku małych ludziufff):D
może kiedyś, na emeryturze... czyli bagatela za jakieś 30 lat... o ile się przepisy nie pozmieniają...
Batus - Sob 24 Kwi, 2010 20:37
Ale te Twoje baby bosko wyglądają w galopie Aż ziemia drży
besta - Sob 24 Kwi, 2010 20:39
Piękna gromadka :grin: :grin:
zojka - Sob 24 Kwi, 2010 20:57
Miła od Gucia napisał/a: | Wykorzystam Dorotki temat do spraw technicznych.
Ten pusty post spowodował, że temat Cudeniek stał się niewidoczny. Jakby go nie było.
Bardzo proszę tak nie robić, choć buźkę wstawić, jeśli się zrezygnowało z pisania.
To dotyczy całego forum oczywiście. |
Ło matko, to jam tak narozrabiała!!!
Bardzo przepraszam. Doroto Ciebie szczególnie, ale wszystkich na forum. To nie był pusty post. Coś się musiało pokitrasić a ja głupia baba nie sprawdziłam, co.
Jeszcze raz sorki... Ostatnio rzadko bywam na forum dlatego dopiero dzisiaj mogę prosić o wybaczenie
Dorti - Sob 24 Kwi, 2010 20:59
zojka napisał/a: | Miła od Gucia napisał/a: | Wykorzystam Dorotki temat do spraw technicznych.
To dotyczy całego forum oczywiście. |
Ło matko, to jam tak narozrabiała!!!
Bardzo przepraszam. Doroto Ciebie szczególnie, ale wszystkich na forum. To nie był pusty post. Coś się musiało pokitrasić a ja głupia baba nie sprawdziłam, co.
Jeszcze raz sorki... Ostatnio rzadko bywam na forum dlatego dopiero dzisiaj mogę prosić o wybaczenie |
Zojka nic się nie stało :wink:
Tak bywa kobitko :grin:
zojka - Sob 24 Kwi, 2010 21:01
Ale zbym ja taka nierozgarnięta była?
I Tobie kłody pod nogi rzucała!!!
Skandal
Na zlocie będę musiała odkupić swoje winy!! Śliwowicą na ten przykład
Dorti - Sob 24 Kwi, 2010 21:05
zojka napisał/a: | Ale zbym ja taka nierozgarnięta była?
Skandal
Na zlocie będę musiała odkupić swoje winy!! Śliwowicą na ten przykład |
Tak, tak bardzo na to przystaję :razz:
Mniam, mniam
gocha - Sob 24 Kwi, 2010 21:43
Ale fajna Dorota ta Twoja "Cudna"sfora :grin:
Jak patrzę na tyle parówek to też bym chciała mieć więcej :wink:
Joasika - Nie 25 Kwi, 2010 09:34
zojka napisał/a: | Ale zbym ja taka nierozgarnięta była?
Skandal
Zojuś kochana!
To pogrzeb co w temacie Berty, bo chętnie bym się dokoptowała do tej śliwowicy!!
Dorti!
Oczywiście cuuuudne fotki!!! Jak zwykle
A Lussi na babunię jakoś wcale nie wygląda :lol:
Dorti - Nie 25 Kwi, 2010 10:04
Joasika napisał/a: | zojka napisał/a: | Ale zbym ja taka nierozgarnięta była?
Skandal
Zojuś kochana!
To pogrzeb co w temacie Berty, bo chętnie bym się dokoptowała do tej śliwowicy!!
Dorti!
Oczywiście cuuuudne fotki!!! Jak zwykle
A Lussi na babunię jakoś wcale nie wygląda :lol: |
Wiem, że nie wygląda
wręcz zachowuje się czasami jak szczeniak co mnie strasznie cieszy :wink:
Troszkę zaczęła siwieć na morduni ale na to już nie mamy wpływu
Kamoos - Nie 25 Kwi, 2010 11:09
Trzy pokolenia Cudeniek -super :smile:
Miła od Gucia - Nie 25 Kwi, 2010 11:10
Kamoos napisał/a: | Trzy pokolenia Cudeniek -super :smile: |
Ja też tak pomyślałam, oglądając fotki i opis.
Rodzinka Cudeńkowa, śliczna, babcie, dzieci, mamuśki, wnuczęta - to takie łapiące za serce.
troublemaker - Nie 25 Kwi, 2010 13:28
Szczerze, z calego serca, tak po dobremu zazdroszcze taaakiej zgrai Sa piekne i wygladaja na tak zadowolone z zycia, ze i im zazdroszcze (chyba jeszcze bardziej niz Tobie )
Dorti - Pią 30 Kwi, 2010 11:27
Wiejskie baby :razz:
taki mam jęzor :razz:
Anabelka z synusiem Baltkiem :wink:
Mirka - Pią 30 Kwi, 2010 12:11
wreszcie wiosna
psiurki wiejskie i te ogrodowe
maja raj na ziemi :razz:
Batus - Pią 30 Kwi, 2010 16:30
Ślicznoty z nich Fajnie mieć ogródek, zazdraszczam :cool:
Joasika - Sro 05 Maj, 2010 17:40
Łomatko!
Toż to najprawdziwiejsze "CUDEŃKA!!!"
Normalnie szlyczne!!!
Dorti - Wto 01 Cze, 2010 18:15
Kilka nowych fotek.
Anabela
Różolina
Lussilla
Onyśka też lubi spać
i to zawsze z Andziolem
Miła od Gucia - Wto 01 Cze, 2010 18:18
zmogło psiaki na spanie,
co się dziwić
przy takiej pogodzie mnie też sie zachciało jak zobaczyłam jak słodko śpią.
Idę na nową kanapę :wink:
zojka - Sro 02 Cze, 2010 06:29
Kurde, się tak dobrze przyjrzałam zdjęciom i po raz kolejny dochodzę do wnioski, że piękne są te Twoje cudeńka :lol:
I jakoś mi się tak pozazdrościło i Onyśki i całej trójki ...
Dorti - Sro 02 Cze, 2010 07:03
zojka napisał/a: | Kurde, się tak dobrze przyjrzałam zdjęciom i po raz kolejny dochodzę do wnioski, że piękne są te Twoje cudeńka :lol:
I jakoś mi się tak pozazdrościło i Onyśki i całej trójki ... |
czyli wychodzi na to, że Andziola Ci się nie pozazdrościło :razz:
Bo ja Kochana moja mam 4 bassety i 1 Onyśkę czyli razem 5 psich sztuk, przynajmniej narazie :wink:
zojka - Sro 02 Cze, 2010 10:16
I masz Pani!!!
Nauczyciel a liczyć nie umie!!
No pewnie, że całej bandy zazdraszczam !!
Jeszcze wczoraj z Weronką żeśmy o Was gadały!!
Dorti - Sob 05 Cze, 2010 17:23
Cudeńkowa rodzina powiększy się o jednego nowego członka, którym jest .......... :idea:
Suczka ANGELA rasy Clumber Spaniel.
Mała pochodzi z czeskiej hodowli, bylismy u niej w odwiedzinach i poprostu ześwirowaliśmy wszyscy. Odbieramy ją pod koniec czerwca :grin:
Mam nadzieję, że Wam się spodoba :wink:
Na fotkach Angela ma 5 tyg.
gocha - Sob 05 Cze, 2010 17:31
Zabaweczka normalmie, przepiękna :grin:
A jak to cudeńko będzie wyglądało jak dorośnie ? masz jakieś fotki mamusi ?
Dorti - Sob 05 Cze, 2010 17:34
gocha napisał/a: | Zabaweczka normalmie, przepiękna :grin:
A jak to cudeńko będzie wyglądało jak dorośnie ? masz jakieś fotki mamusi ? |
Gosiu, to nie jest zabaweczka
Clumber Spaniel jest wyższy od basseta i tak samo długi.
Nie mam fotki mamusi ale poszukaj w necie to znajdziesz foty dorosłego Clumbera.
gocha - Sob 05 Cze, 2010 17:38
Już znalazłam, sliczne i kolorek piękny, taki porcelanowy :grin:
Pisałam zabaweczka i tym maluszku , bo wygląda jak pluszowa maskotka :grin:
gocha - Sob 05 Cze, 2010 17:39
O matko dubel się zrobił
Batus - Sob 05 Cze, 2010 18:23
Fajny jest ! Czy ona ma niebieskie oczy ?
Dorti - Sob 05 Cze, 2010 18:53
Batus napisał/a: | Fajny jest ! Czy ona ma niebieskie oczy ? |
Jak malutki to oczy faktycznie są niebieskie, właściwie błękitne :grin:
Miła od Gucia - Sob 05 Cze, 2010 21:00
Następne Cudeńko
śliczna, oj pomiziałabym
Dorti - Sob 05 Cze, 2010 21:13
No ja miziałam i wogóle nie miałam ochoty wychodzić.
Zamieszczę te fotki chociaż nie mam ochoty bo one są robione komórką.
Zapomniałam aparatu foto i byłam zdruzgotana.
besta - Sob 05 Cze, 2010 21:18
Śliczna ta Angi. :grin: Rozrasta się Cudeńkowa rodzinka,rozrasta :grin:
Tymek - Sob 05 Cze, 2010 22:14
no po prostu cudo - przepiękna jest :smile:
Mirka - Nie 06 Cze, 2010 00:28
piękne maleństwo
gratuluję :lol:
zojka - Nie 06 Cze, 2010 06:27
ALe fajowo
A sunia rzeczywiście jak zabaweczka. Taki pluszak do tulenia. Jak dorośnie to chyba też jej nie przejdzie - zostanie takie cudo przytulasek.
Dorti - Wto 08 Cze, 2010 15:47
Biała puchatka czeka na przyjazd a w cudeńkowym domu życie toczy się dalej :grin:
bosze i znowu wyfocanie, auuuuu
nie marudż, patyka se poszukaj :razz:
no wyfocaj pancia, wyfocaj, ja jestem gotowa :wink:
czas na rzuty i pady :lol:
nie bądż taka cwana i tak ci dokopię
i lepiej sie pilnuj, ja też mam zębiska
no i zakonczyłem tę nierówną walkę :wink:
no i powalił mnie na łopatki :shock:
Kamoos - Wto 08 Cze, 2010 17:06
Śliczności :smile: A ten biały maluszek no poprostu miodzio :grin:
zojka - Wto 08 Cze, 2010 20:12
Super fotki
Mirka - Wto 08 Cze, 2010 21:03
a Onycha z narzeczonym walczy :shock:
Miła od Gucia - Wto 08 Cze, 2010 21:21
lubię oglądać takie wesołe foty, radosne
Asia i Basia - Wto 08 Cze, 2010 21:43
piekne robicie te fotki, a czemu Dorti akurat na te rase sie zecydowaliscie, przyznam sie, ze znam tylko te nasze standardowe spaniele, o tych nic nie wiem.
Dorti - Wto 08 Cze, 2010 21:51
Clumber to rzadka rasa, przynajmniej narazie.
A czemu właśnie on ?
Ano dlatego, że jak zobaczyłam takiego dorosłego na wystawie to moje serce zrobiło się strasznie gorące, łomotało jakoś dziwnie
To było to, juz wiedziałam, że ta rasa będzie w moim domu.
Poza tym on ma coś z basseta i bernardyna.
gocha - Wto 08 Cze, 2010 22:56
Foteczki psiowe śliczne. Pooglądałam sobie w necie te "inne" spanielki i od razu mi się nasunęło, że mają w sobie coś z basseta , takie fajne kufy szerokie , masywnie wyglądają i mordy piękne , przesympatyczne.
Dorti - Nie 13 Cze, 2010 16:07
I moja Angela już troszkę starsza :grin:
Batus - Nie 13 Cze, 2010 17:01
Śliczna jest Dorti, mam nadzieję że weźmiesz ją na zlot
Dorti - Nie 13 Cze, 2010 17:55
Batus napisał/a: | Śliczna jest Dorti, mam nadzieję że weźmiesz ją na zlot |
O ile dotrę
gocha - Nie 13 Cze, 2010 18:15
Do Cudeniek nie mogło trafić inne niż takie Cudo :lol:
domelcia - Nie 13 Cze, 2010 18:26
ślicznota przeokrutna, a ja już teraz wiem czemu akurat taka rasa... popatrzcie na te łoczęta tosz prawie basseci look
Dorti - Pon 21 Cze, 2010 19:32
Anabela z Różą :grin:
Joasika - Pon 21 Cze, 2010 19:59
Dwie ciężarówk, hihihihi.... Szlyyyyyczneeee....
A Clumber cuuudnyyy - taki bassetowaty
Dorti - Pon 21 Cze, 2010 20:27
Joasika napisał/a: | Dwie ciężarówk, hihihihi.... Szlyyyyyczneeee....
A Clumber cuuudnyyy - taki bassetowaty |
ale z Różą leży Anabela
a ja nic nie wiem, żeby ona była w ciąży :razz:
brombka - Wto 22 Cze, 2010 11:17
No no, ale mają boskie posłanie, iście królewskie
troublemaker - Wto 22 Cze, 2010 11:38
Slicznie dziewczyny wygladaja. Takie spokojne i zadowolone z zycia
Joasika - Wto 22 Cze, 2010 14:36
Dorti napisał/a: | Joasika napisał/a: | Dwie ciężarówk, hihihihi.... Szlyyyyyczneeee....
A Clumber cuuudnyyy - taki bassetowaty |
ale z Różą leży Anabela
a ja nic nie wiem, żeby ona była w ciąży :razz: |
No tak...jak zwykle pokiełbasiłam miana
Ech, błagam o wybaczenie!!!
Na usprawiedliwienie mam przeciążenie twardego dysku związane z powodzią :wink:
Dorti - Pią 25 Cze, 2010 21:13
Melduję, że jutro wyjeżdżamy po Angelę :grin:
Powrót w niedzielę, jak nie będzie póżno to wstawię jeszcze fotki :wink:
To trzymajcie kciuki za udaną podróż :wink:
Pa, pa.
Batus - Pią 25 Cze, 2010 21:39
Powodzenia i szerokiej drogi! Czekamy na relacje po powrocie
Mirka - Pią 25 Cze, 2010 22:04
pustej i szerokiej drogi :lol:
Asia i Basia - Pią 25 Cze, 2010 22:04
Czekamy na fotki, nawet o polnocy, szerokiej drogi
besta - Pią 25 Cze, 2010 22:18
Czekamy,czekamy.I szczęśliwej podróży :grin: :grin: .
Miła od Gucia - Sob 26 Cze, 2010 00:11
szerokiej i spokojnej drogi
czekamy na nową sunieczkę.
Powiedz jej, że bassety przyjmą ją jak swoją :wink:
gocha - Sob 26 Cze, 2010 08:20
Czekamy na fotorelację z podróży i nowego "Cudaka" :grin:
Dorti - Nie 27 Cze, 2010 21:20
No to dojechaliśmy cali i zdrowi i to z Waszą pomocą :wink:
Angela była bardzo grzeczna w podróży, tylko przez pierwsze 15 min popiskiwała bo nie wiedziała co ma ze sobą począć
Jak przyjechaliśmy w sobotę to juz coś czuła bo zachowywała się inaczej niż zwykle.
Przed oczami stanął mi Beniamin, trząsł się jak miał odjeżdżać.
Angela pierwszy przystanek miała juz na polskiej ziemii i odpowiednio ją ochrzciła, była kupka i siusiu :grin:
W domu też jest ok, zapoznanie z bassetami przebiegło spokojnie ale też bez specjalnych owacji. Ogród juz poznała i bardzo jej się podoba (mnie się nie podoba).
Zdjęcia z bassetowymi porobię jutro bo dziś padam na twarz.
Teraz obiecane foteczki :wink:
z tatuńciem
i z mamuńcią :razz:
do auta i w drogę :wink:
już w Polsce
Miła od Gucia - Nie 27 Cze, 2010 21:23
to witamy w grupie
piękne maleństwo
gocha - Nie 27 Cze, 2010 21:36
Boziu jakie to śliczne :grin: , a jakie czyste :shock:
Gratulujemy tak pięknego nabytku.
besta - Nie 27 Cze, 2010 21:38
Witamy panienkę :grin: .Śliczna bardzo .A zdjęcie "z tatuńciem"miodzio :lol: :lol:
eufrazyna - Nie 27 Cze, 2010 21:40
Slodziak:)Tak myslalam,ze jak tu zajrze,to juz cos znajde:)Dorotus,mail wyslalam przed sekunda,mam nadzieje,ze ok.Sciski dla nowej "cudenki"
Joasika - Nie 27 Cze, 2010 21:47
gocha napisał/a: | Boziu jakie to śliczne :grin: , a jakie czyste :shock:
Gratulujemy tak pięknego nabytku. |
No właśnie! Tak się zastanawiam, jak długo będzie to "czyste" przy bassetach, hihihihi...
zojka - Pon 28 Cze, 2010 05:10
Kolejne Cudeńko!!!
Piękna sunia!
Batus - Pon 28 Cze, 2010 05:45
Słodka mordka
Dorti - Pon 28 Cze, 2010 07:13
Cieszę się, że Wam sie podoba :grin:
Nocka minęła tak jak powinna czyli
- Angela spała z nami w łóżku :razz:
- o 4 nad ranem byłam w ogrodzie :shock:
ale to już nie wina małej a Anabeli, która nagle zapałała ochotą wyjścia na powietrze
a jak Anabela to i cała reszta
Teraz zwija wszystkie laczki, które ma w zasięgu wzroku i piłuje
Jeszcze troszkę popiskuje ale ogólnie to bardzo ładnie się odnalazła w tej bandzie :wink:
Teraz czekamy co dzień przyniesie :wink:
Joasika - Pon 28 Cze, 2010 07:25
Dorti napisał/a: | Teraz zwija wszystkie laczki, które ma w zasięgu wzroku i piłuje |
Super!
Mała sprawi, że będziecie bliżej natury chodząc na bosaka
troublemaker - Pon 28 Cze, 2010 07:36
No po prostu slyyyczna jest. A te oczeta smutaskowe
Dorti - Pon 28 Cze, 2010 07:54
Ot właśnie, napisałam wcześniej, ze czekam co dzień przyniesie :idea:
No i przyniósł
najprawdopodobniej ropomacicze u Anabeli :sad:
Teraz ją oglądałam i jest wyciek wstrętnego śluzu
lekarze poinformowani i za godzinę dziewczyna będzie u weta
Jezeli potwierdzi ropomacicze to oczywiście sterylka
dla mnie zdrowie najwazniejsze a z leczeniem tej przypadłości bardzo różnie bywa :~
Trzymajcie kciuki aby wszystko poszło dobrze.
Też tak mi się od rana wylizywała jak oszalała
ale myślę sobie, że o 4 rano to ja jej oglądać nie będę, że poczekam do jakiejś
rozsądnej godziny.
Mirka - Pon 28 Cze, 2010 08:14
Dorota
biedna Anabelka ,
zeby tylko wszystko było ok. :cry: :~
a to małe puchate cudo
jest sliczne :smile: :smile:
gocha - Pon 28 Cze, 2010 08:29
Trzymam kciuki za Anabelkę. Masz rację Dorota , jeżeli to ropomacicze to nie ma na co czekać, od razu mi stanęła przed oczami moja poprzednia bassetka, ja głupia posłuchałam weta i czekałam lecząc zachowawczo i .......straciłam sunię.
Daj znać jak już będzie wiadomo co dalej.
Paulinx - Pon 28 Cze, 2010 08:35
Trzymamy kciuki za sunię. Wszystko na pewno będzie dobrze. Musi być.
A Angela słooodka jest. Taka mała biała i puchata. Nic tylko schrupać.
Miła od Gucia - Pon 28 Cze, 2010 09:16
Dorti, Anabel trzymajcie się będzie dobrze.
Coś za dużo chorób wśród bassetów ostatnio.
Ale się nie damy.
trzymam kciuki
Asia i Basia - Pon 28 Cze, 2010 09:53
Ciachaj Dorti, pamietasz co ja mialam z Bacha. Tu zapobiegawczo nic sie nie wskora. Bedzie dobrze.
A swiezo upieczeni Rodzice wygladaja na przeszczesliwych Bo tez maja byc z czego dumni, pikny ten wasz nowy "basset"
Dorti - Pon 28 Cze, 2010 10:34
No więc tak.
Ropomacicze jest, malutkie i macica się oczyszcza ładnie
ale już postanowione - Anabela czeka na ciachnięcie.
Mój wet zaraz powiedział, że leczenie zachowawcze ma krótkie nogi
i on nie poleca.
Anabela została w szpitaliku i za godzinke idzie pod nóż.
Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze.
Miła od Gucia - Pon 28 Cze, 2010 10:39
Jest dobrze, Dorotko,
informuj na bieżąco
Magda i Rudolf - Pon 28 Cze, 2010 10:41
Musi byc dobrze, trzymamy kciuki!
Asia i Basia - Pon 28 Cze, 2010 10:54
Bedzie wszystko ok, to zdrowy silny pies, poradzi sobie z tym paskudztwem. Zaraz pisz, jak bedzie po.
gocha - Pon 28 Cze, 2010 11:18
Trzymamy kciuki :smile:
troublemaker - Pon 28 Cze, 2010 11:31
Na pewno bedzie dobrze. Dobrze, ze tak wczesnie zauwazylas. Za kilka dni bedzie fikac jak nowa
Trzymaj sie malutka!
Joasika - Pon 28 Cze, 2010 11:42
Będzie dobrze, kochana. Trzymamy kciuki - informuj nas, informuj!
Dorti - Pon 28 Cze, 2010 13:55
Jest już po.
Leży w szpitaliku i się wybudza.
Wszystko poszło gładko, Andrzej zaraz po nią jedzie.
Nerwy mam w strzępach, wogóle dzień do tyłka :~
gocha - Pon 28 Cze, 2010 14:32
Nie panikuj Dorota, już po wszystkim, zobaczysz parę dni i wszyscy zapomnicie, ja też tak reagowałam przy sterylce i kastracji moich, a teraz już nie pamiętam i cieszę się, że to już za mną.Zdrowie najważniejsze. Trzymajcie się, będzie ok :grin:
Batus - Pon 28 Cze, 2010 15:25
Ale szybko to wszystko poszło, Dorti wierzę że masz nerwy w strzępach, trzymaj się...
besta - Pon 28 Cze, 2010 16:56
Dorti trzymaj się i Anabelkę ucałuj.Dobrze ze tak szybko zauważyłaś i do lekarza pojechałaś .Teraz to już tylko lepiej będzie.
eufrazyna - Pon 28 Cze, 2010 17:46
Sciski dla Anabeli
zojka - Pon 28 Cze, 2010 18:16
Trzymamy kciuki.
Szybko to u Was przebiega.
I słusznie, nie ma co ryzykować.
Dorti - Pon 28 Cze, 2010 19:32
Dziękujemy za trzymanie kciuków i dobrą energię :wink:
Anabela jest w świetnej formie, z przychodni wyszła na własnych łapach
nawet miała małe opory, zeby wyjść bo na dworzu parówa a w przychodni bardzo przyjemnie.
Jutro i pojutrze kontrola u lekarza, dzisiaj głodówka do końca dnia.
Jestem w szoku :shock: z powodu jej kondycji, zadziwia mnie dziewczynka.
Na dowód trochę fotek.
Anabela w barwach maskujących
domelcia - Pon 28 Cze, 2010 19:35
dzielna i silna dziewczyna zdrówka Anabelko!
gocha - Pon 28 Cze, 2010 19:38
Zuch dziewczyna (no i wet także), teraz będzie już wszystko dobrze.
Batus - Pon 28 Cze, 2010 20:05
No no, wygląda baaardzo elegancko w tych zieleniach Zdrówka!
Asia i Basia - Pon 28 Cze, 2010 20:18
Jak na cudenkowa panne przystalo cala elegancka, nawet po operacji No to kamien z serca, teraz najwazniejsze te trzy pierwsze dni, pilnuj dziolchy, coby nie podskakiwala.
Dorti - Pon 28 Cze, 2010 20:27
Asia i Basia napisał/a: | Jak na cudenkowa panne przystalo cala elegancka, nawet po operacji No to kamien z serca, teraz najwazniejsze te trzy pierwsze dni, pilnuj dziolchy, coby nie podskakiwala. |
Pilnuję Aśka ale podskoki jej nie w głowie.
Teraz chodzi powoli, pewnie ją pobolewa ale znosi to dzielnie.
Dziś nocka zarwana jak nic.
Raz, że Anabela a dwa, ze Angela.
Już się nie wyśpię do narodzin szczeniąt a po narodzinach wcale :wink:
Asia i Basia - Pon 28 Cze, 2010 20:29
Ta nocka po zabiegu jest najgorsza, teraz pewnie jeszcze tak nie boli, bo narkoza moze jeszcze trzyma, ale nastaw sie na dreszcze czy mdlosci. Oby przeszlo bez takowych Dorotka, jeszcze sie wyspisz , wazne , ze w pore zauwazylas i zareagowalas. Pociesz sie , ze ja tez nie spie Spokojnej nocki
Mirka - Pon 28 Cze, 2010 22:48
trzymajcie sie dziewczyny
obie jestescie bardzo dzielne :smile:
zojka - Wto 29 Cze, 2010 05:41
To czekamy na wieści o poranku.
NA dobre wieści
Dorti - Wto 29 Cze, 2010 08:20
Poranne wieści.
Anabela obudziła się około 4 rano i popiskiwała.
Wstałam żeby ja wypuścić ale zobaczyłam, że z fafli zwisa potężna ślina.
Wyszłam razem z nią, za mną oczywiście cała reszta bandy
Miała mdłosci, przeszła parę kroków i jak chlusnęła :shock: to aż się przeraziłam.
Potem już nie chciała chodzić ale stnęła daleko od domu i trzeba było lecieć po pana
co by pomógł przynieść na posłanko.
Zasnęła, troszkę się trzęsła i tak do 8.
Do tej pory nie chciała jeszcze wyjść ale napiła się wody.
Teraz jej stan jest zdecydowanie lepszy niż nad ranem.
Dorti - Wto 29 Cze, 2010 09:06
Wczoraj Lussi wmontowała się w posłanie Angeli
a ze Anabela bardzo kocha Lussi , przecież to jej mamcia
to położyła się do niej.
Myślałam, ze nowa sofka Angeli tego nie wytrzyma
a Angeli została podłoga :razz:
ale przyszedł pan i uratował
Miła od Gucia - Wto 29 Cze, 2010 10:37
Może lek przestał działać i zwracała narkozę.
Bidulka, ugłaskaj ją
a Angela ładnie postąpiła, że legowisko odstąpiła
Jaga - Wto 29 Cze, 2010 12:37
Jestem zakochana w Angeli - jest po prostu cudna
A z Anabelą będzie dobrze - grunt to szybka diagnoza i szybka reakcja.
Swoja drogą piękny ma kubraczek - ale biorąc pod uwagę upały - nie zazdroszczę jej :~
domelcia - Wto 29 Cze, 2010 13:14
czy Pan uratował zabierając do łóżeczka :wink: ??
Dorti - Wto 29 Cze, 2010 15:09
Jaga napisał/a: | Jestem zakochana w Angeli - jest po prostu cudna
A z Anabelą będzie dobrze - grunt to szybka diagnoza i szybka reakcja.
Swoja drogą piękny ma kubraczek - ale biorąc pod uwagę upały - nie zazdroszczę jej :~ |
Cieszę się Jaga, ze Angela się podoba :wink:
Powiedziałam jej na ucho, że dziewczynka ma branie :razz:
i niunia macha do Ciebie łapkami i to wszystkimi.
Anabelka pojechała z tatuńciem do kontroli
zjadła 2 posiłki - ryż z kurczaczkiem ( my na obiad mieliśmy rosół ale bez mięsa :razz: )
piła wodę i wygląda dużo lepiej.
Dorti - Czw 01 Lip, 2010 07:38
Anabela czuje się swietnie, już nie gorączkuje
apetyt zaczął dopisywać, ranka goi się błyskawicznie
Obie jesteśmy zadowolone z podjętej decyzji :wink:
Angela przespała calutka noc z Różą na posłaniu
i ani razu nie nasiusiała
Asia i Basia - Czw 01 Lip, 2010 08:28
No widzisz, to superowo. Zagoi sie i bedzie jak nowa
Paulinx - Czw 01 Lip, 2010 10:11
No to super jak ranka tak szybko się goi. A to puchate białe cudo jak widać szybko się uczy. ;p Mądra sunia. ;p
Miła od Gucia - Czw 01 Lip, 2010 20:20
Twój temat pojawia się i znika,
to Weronika Ci temat zablokowała,
Pamiętajcie kochani, jak ktoś się pomyli, zrezygnuje z pisania, niech choć wstawi uśmiech, w innym razie temat staje się niewidoczny.
Dorti - Czw 01 Lip, 2010 20:45
Fotki z dzisiaj.
rekonwalescentka
Dziunia
Batus - Czw 01 Lip, 2010 20:47
No wiecie co, co za leeeenistwo Śliczne są obie
gocha - Czw 01 Lip, 2010 20:54
Dorota, ile MINUT ma to śnieżno białe łóżeczko, bo wygląda aż nieprawdziwie czysto
Biedna Dziunia na gołej podłodze :cry:
Dorti - Czw 01 Lip, 2010 20:56
gocha napisał/a: | Dorota, ile MINUT ma to śnieżno białe łóżeczko, bo wygląda aż nieprawdziwie czysto |
Nie będę przeliczać na minuty :razz:
jest używane od niedzieli i zostało kupione dla Angeli
jak widać, spodobało się komuś innemu :grin:
gocha - Czw 01 Lip, 2010 21:04
No to cud :grin: przy moich brudasach po godzinie byłoby widać wyraźne ślady użytkowania :wink:
besta - Czw 01 Lip, 2010 21:31
Dobrze ze Anabelka juz "lepsza".
A Dziunia....mmm miodzio :grin:
troublemaker - Czw 01 Lip, 2010 21:42
Przepraszam Nie chcialam zablokowac. Napisalam, wyslalam, a ono mi napisalo, ze cos z serwerem. I juz nie moglam znalezc.
Malutka jest sliiczna. Wtglada jak taki smutny misio
Zdrowka dla Anabelki. Niech duuuzo sil nabiera.
Dorti - Czw 01 Lip, 2010 21:58
troublemaker napisał/a: | Przepraszam Nie chcialam zablokowac. Napisalam, wyslalam, a ono mi napisalo, ze cos z serwerem. I juz nie moglam znalezc.
Malutka jest sliiczna. Wtglada jak taki smutny misio
Zdrowka dla Anabelki. Niech duuuzo sil nabiera. |
Smutny misio, taaak ale tylko z wygladu
i tu jest podobna do basseta
to tylko pozory :razz:
Mirka - Czw 01 Lip, 2010 22:11
skumpolwały sie już z Anabelką :lol:
Joasika - Pią 02 Lip, 2010 08:32
Cieszę się, że Anabelka tak szybko wraca do siebie.
A to "małe" bielutkie stworzonko jest przecuuuudne!!!!
Gdyby mi mój Pan Mąż nie groził eksmisją z całym majdanem w razie sprowadzenia kolejnego psa do domu, to by mi się zachciało takiego cudeńka
Ale wolę nie ryzykować, bo nam w szopie dach przecieka i ogrzewania nie ma
Paulinx - Pią 02 Lip, 2010 09:56
Ojej, jakie to miśkowate białe cudo maleńkie przy bassecie.
Dorti - Pon 05 Lip, 2010 22:25
Nie tylko maluszki były dziś wyfocane :wink:
Anabelka
Różol
Mirka - Pon 05 Lip, 2010 22:30
Cudne Cudenka
Paulinx - Pon 05 Lip, 2010 23:22
Zdjęcie Anabeli! Po prostu cudne!
zojka - Wto 06 Lip, 2010 06:08
Paulinx napisał/a: | Zdjęcie Anabeli! Po prostu cudne! |
Zgadzam się! Anabelka jak gwiazda filmowa pięknie pozuje
Paulinx - Wto 06 Lip, 2010 08:29
Haha Zojka Cudeńkowe bassety tak chyba po prostu już mają, że wszystkie cudne są i cudnie pozują.
gocha - Wto 06 Lip, 2010 08:40
Portret Anabelki konkursowy, piękny :grin:
Jak to maleństwo białe urosło :shock: , ona ma takie grube łapska czy na zdjęciach tak wyglądają? no łapy jak u niedźwiadka i to nie pluszowego wcalę :grin:
Miła od Gucia - Wto 06 Lip, 2010 08:51
No i co ja mam napisać, żeby się nie powtarzać :sad:
Asia i Basia - Wto 06 Lip, 2010 09:48
Nic dodac, nic ujac, a mala biala pieknosc pozycje super lapie
Dorti - Sro 14 Lip, 2010 16:44
A to jest moja Daszeńka :wink:
Mirka - Sro 14 Lip, 2010 16:48
o jaka mordunia cudna
Miła od Gucia - Sro 14 Lip, 2010 17:50
ona już śpiewa :lol:
Paulinx - Sob 17 Lip, 2010 00:19
ostatnia fotka - piękne cudo
Rogasowa - Sob 17 Lip, 2010 21:51
A jakie te uszka przecudne! :grin:
Dorti - Nie 25 Lip, 2010 08:48
A my wczoraj w największy deszcz zapakowalismy Onychę i Andusia do samochodu i pojechaliśmy z nimi do lasu. Ale był szał, tak się wybiegały, tak się wyszalały, były takie szczęśliwe a ja razem z nimi. Onyśka od tego deszczu aż zmieniła umaszczenia głowy, zrobiła się czekoladowa - taka była mokra. To był najzdrowszy prysznic jaki mogli mieć.
W domu do suchego ręcznikami i popadali jak kredeczki. Fotek nie mam z zrozumiałych względów :wink:
Ale wstawię coś dla Dagi.
Asia i Basia - Nie 25 Lip, 2010 10:01
Ale fajne zdjecie Mala rosnie w oczach.
besta - Nie 25 Lip, 2010 14:12
Mała fajna :grin: .Ale Andi mmmmm....... jaki on jest super,strasznie mi sie podoba.
A widzicie jego minę?Dzięki Dorti,dzięki :grin: :grin:
Dorti - Sro 28 Lip, 2010 21:43
Moja biała dama :wink:
Andrzej woła na nia Liszowska :razz:
taki mam długi jęzor
besta - Sro 28 Lip, 2010 21:56
Ale fajna mordka :grin: .A jaka juz duża.....
gocha - Sro 28 Lip, 2010 22:11
Jaka ona wielka :shock: i śliczna :grin:
Paulinx - Sro 28 Lip, 2010 22:24
jak ona rośnie. chyba będzie ogromna? ;D ale ogólnie mówiąc śliczna jest, taka bialuchna ;p
zojka - Czw 29 Lip, 2010 05:39
Liszowska
Urocza
I jakie ma mądruchne oczy!
Batus - Czw 29 Lip, 2010 05:49
Jaka duuuża, fajną ma ksywkę
Dorti - Czw 29 Lip, 2010 07:29
zojka napisał/a: | Liszowska
Urocza
I jakie ma mądruchne oczy! |
Bo ona jest strasznie mądra, wszystko wie i szybko się uczy
i oczywiście jest absolutnie wszędzie, to taka jej zaleta
Miła od Gucia - Nie 08 Sie, 2010 22:58
Rośnie w tempie ta mała Liszowska - super :lol:
Dorti - Czw 26 Sie, 2010 20:44
Pozdrawiam :wink:
Batus - Czw 26 Sie, 2010 20:47
Ekstra! Też masz teraz krótsze, bardzo ładnie Dorti
domelcia - Czw 26 Sie, 2010 20:48
Dorti no nie dopoznania!!! przynajmniej ja sie mocno zdziwiłam i nie poznałam
Bardzo fajnie wyglądasz!!!
Miła od Gucia - Czw 26 Sie, 2010 20:49
Mnie też w krótszych bardziej się podoba
ładnie Dorti Ci w tej fryzurce
besta - Czw 26 Sie, 2010 20:53
O też krótsza fryzurka.Fajna :grin: ładnie Ci :grin:
Dorti - Czw 26 Sie, 2010 20:57
Dzięki kobitki złote.
Prostownica działa cuda bo ja z natury to lokowana :wink:
A mam we wsi tak zarąbisty salon Matrixa i za takie pieniądze,
że aż zal myć i układać samemu w domu :wink:
Batus - Czw 26 Sie, 2010 21:05
O, to widzę że masz ten sam "zakręcony" problem co i ja
eufrazyna - Czw 26 Sie, 2010 22:23
No kolejne Cudeńko :grin: Zmiana duża!Tak patrzę w tło i... Nadal podtrzymuję to,że w Twoją nową tapetę to ubrałabym się
Paulinx - Nie 29 Sie, 2010 10:31
Oj Dorti Dorti Bardzo ładnie wyszłaś na zdjęciu :wink: Wszyscy faceci na forum jak nic Twoi ! Hehehe :razz:
Dorti - Nie 29 Sie, 2010 10:37
Paulinx napisał/a: | Oj Dorti Dorti Bardzo ładnie wyszłaś na zdjęciu :wink: Wszyscy faceci na forum jak nic Twoi ! Hehehe :razz: |
ale się uśmiałam
Paulinx - Nie 29 Sie, 2010 10:42
Hah Ty to się lepiej nie śmiej tylko przygotuj na odganianie co poniektórych natrętów Ja Ci dobrze radzę :razz:
Joasika - Nie 29 Sie, 2010 11:12
Dorti!
Weź mi konkurencji nie rób!!! :wink:
Śliczna fryzurka - mam nadzieję, że będę miała okazję pooglądać z bliska na zlocie
A tapeta bossska - w moim aktualnie najulubieńszym kolorze!!! :cool:
Dorti - Nie 29 Sie, 2010 13:25
Rybuś
nie bój żaby :wink:
podzielimy się po połowie
i strasznie się cieszę, że Cię dorwę na zlocie :wink:
Mirka - Nie 29 Sie, 2010 14:12
hej Dorti a ja dopiero dzisiaj
dojrzałam tę fotkę z nową fryzurą
wygladasz super...... :shock: :shock:
kamera Cie lubi i aparat też :lol:
Dorti - Nie 29 Sie, 2010 14:43
Mirka napisał/a: | hej Dorti a ja dopiero dzisiaj
dojrzałam tę fotkę z nową fryzurą
wygladasz super...... :shock: :shock:
kamera Cie lubi i aparat też :lol: |
o rany, bardzo , bardzo dziękuję :wink:
co ja mam dzisiaj za dzień :grin:
Asia i Basia - Nie 29 Sie, 2010 17:33
Kobitki, tak ladnie wygladacie w krotszych wlosach, ze az kusi sciac. Fajnie Ci Dorti w tej fryzurce.
Dorti - Pon 13 Wrz, 2010 12:55
eufrazyna - Pon 13 Wrz, 2010 12:57
Moje ulubione Cudeńka najcudniejsze z cudnych
Miła od Gucia - Pon 13 Wrz, 2010 12:58
Noc tylko jęzory pokazują :lol:
O role się odwróciły w oblizywaniu :lol:
Paulinx - Pon 13 Wrz, 2010 13:55
Cudne Cudeńka
Joasika - Sro 15 Wrz, 2010 07:00
Liziory takie kofane :lol:
Miła od Gucia - Czw 16 Wrz, 2010 10:35
Oryginał wyślę pocztą, adresu proszę mi nie podawać :lol: :lol:
Dorti - Czw 16 Wrz, 2010 10:52
Nie wiem co napisać
BARDZO DZIĘKUJĘ za takie piękne "Podziękowania" :wink:
Dorti - Sob 25 Wrz, 2010 17:13
Dzisiejszy spacer :grin:
Angela z Lussi
tak się uśmiecham
Andziolek :grin:
Onyśka w locie
Batus - Nie 26 Wrz, 2010 14:58
Dorti, wykorzystałaś piękną pogodę w 100%, bardzo fajne zdjęcia
eufrazyna - Nie 26 Wrz, 2010 15:01
Dorota,bardzo Tobie ładnie w takich wyprostowanych włosach
Miła od Gucia - Nie 26 Wrz, 2010 17:12
Ale to są pieszczochy, wpatrzone w Ciebie Dorotko.
Angela, jak ona szybko rośnie
Joasika - Nie 26 Wrz, 2010 20:10
O! Lusi - moja ulubienica od czasu zlotu
Jak ona pięknie potrafi prooooosić
I przy okazji cudnie grzeje kolanka :wink:
Mirka - Pon 27 Wrz, 2010 10:36
fotki jak zwykle sliczne :lol:
ale mnie to co innego zastanawia :~
Dorti jak Ty ten zwierzowiec ogarniasz
na spacerach,ja z trójka mam problem
Dorti - Pon 27 Wrz, 2010 10:46
Mirka napisał/a: | fotki jak zwykle sliczne :lol:
na spacerach,ja z trójka mam problem |
Mirka to były 3 tury
na spacerach raczej się pilnują
nie jestem targana przez psy i ich smycze
bo poprostu biegają luzem
tylko Angela biega na otoku bo to tak tropi, ze nie ma chwili
na wytchnienie :wink: i trzeba jej pilnować
Sobota praktycznie cała poświęcona psom bo spacery
zakończyliśmy o 13:30 a potem doszły jeszcze kąpiele.
O 17-tej zakończyłam działania z psią sforą i padłam jak nieżywa :razz:
Jak widać jakoś daję radę :wink: :grin:
Miła od Gucia - Pon 27 Wrz, 2010 11:10
Dorti napisał/a: | Mirka napisał/a: | fotki jak zwykle sliczne :lol:
na spacerach,ja z trójka mam problem |
Jak widać jakoś daję radę :wink: :grin: |
No, ja też jestem pełna podziwu, ja z jednym nie ogarniam :lol:
Dorti - Pon 18 Paź, 2010 15:05
Trochę fotek z naszego pobytu w Piasecznie.
Było cudownie :wink:
Biała
Dasza
cdn.
Dorti - Pon 18 Paź, 2010 19:16
to dopiero była zabawa :shock:
kaczki były bardzo interesujące
Mirka - Pon 18 Paź, 2010 19:40
Angela gdzieś zgubiła swoja biel :shock:
eufrazyna - Pon 18 Paź, 2010 21:14
Gdzieś tak 2 godzinki po spacerze odnalazła ją A my kupę piachu na podłodze
Kamoos - Pon 18 Paź, 2010 21:52
Super fotki :smile:
Joasika - Wto 19 Paź, 2010 06:46
Ech....
I co ja mam napisać
ZAZDRASZCZAM...
Dorti - Nie 07 Lis, 2010 12:51
Angela w panci łóżku
jakby tylko jeden ponton był w domu
Asia i Basia - Nie 07 Lis, 2010 14:37
Ale Angeli mina spowazniala, a ten ponton to faktycznie oblegany na calego
Joasika - Nie 07 Lis, 2010 15:31
Dorti napisał/a: | Obrazek
jakby tylko jeden ponton był w domu |
Dorti!
Nie słyszysz ich myśli
"Mój ci on, MÓJ!!!!"
Kala - Nie 07 Lis, 2010 19:05
w końcu w "kupie" raźniej
Batus - Nie 07 Lis, 2010 21:30
Liszowska nam urosła że ho ho :lol:
Mirka - Nie 07 Lis, 2010 21:36
a mnie sie fotki nie otwierają :~
Dorti - Nie 07 Lis, 2010 21:46
Liszowska idzie jak burza
ona taka inna niż bassety i nie tylko z wyglądu :grin:
Bardzo, bardzo pojętne zwierze, przy tym niesamowicie smieszne
wychodzi z tego taka mieszanka, że dziewczyna często ma fory
specjalistą od tego jest jej pancio :wink:
besta - Nie 07 Lis, 2010 22:22
Ale urosła Blondyna :wink: taka poważna,bardzo ładnie komponuje się z panci łóżkiem .
A psy na pontonie.....hmmm.ja to zawsze powtarzam,ze bassety lubia lezeć "na kupie"
Miła od Gucia - Nie 07 Lis, 2010 22:25
Liszowska bomba, jak ona szybko rośnie.
Mnie też drugie i trzecie zdjecie się nie otwiera.
Dorti - Nie 07 Lis, 2010 22:27
U mnie jest wszystko ok :wink:
besta - Nie 07 Lis, 2010 22:28
Ja też "mam"wszystkie zdjęcia
eufrazyna - Pon 08 Lis, 2010 07:23
Od kiedy Angela była u nas na kilka dni, to ja totalnie się poddałam jej urokowi Jest kochana i takie żywe srebro
domelcia - Pon 08 Lis, 2010 15:54
"Komplet" na jednym posłaniu rozbraja maksymalnie :D:D
Dorti - Czw 11 Lis, 2010 19:04
A tak Kevin eufrazynowy :razz: kocha Cudeńka
Bubu i Dasza
Miła od Gucia - Czw 11 Lis, 2010 19:12
Kevin kocha bassety, a bassety Jego :lol:
zuza i gabi - Czw 11 Lis, 2010 19:55
Oj jak zazdroszczę tych bassecich całusków
Batus - Czw 11 Lis, 2010 20:18
Bassety kochają Kevina
eufrazyna - Pią 12 Lis, 2010 08:10
Jego to wszysko kocha Bobik juz poza nim swiata nie widzi
Dorti - Sob 27 Lis, 2010 17:48
A nasza Onyśka jest ranna
Ma opatrunek na łapce lewej przedniej.
Przy samym paznokciu zrobił się stan zapalny, dzisiaj dostała głupiego jasia
lekarz naciął to miejsce i oczyścił. Nakład leków i założył opatrunek.
Żal mi jej okropnie, oczy ma tak smutne, ze szok
W poniedziałek kolejna wizyta u weta. :~
Asia i Basia - Sob 27 Lis, 2010 18:12
Biedulka, to sie Pancia opiekuj, niech zdrowieje
zojka - Sob 27 Lis, 2010 20:00
A z czego się takie diabelstwo zrobiło?
Miła od Gucia - Sob 27 Lis, 2010 20:16
Och bidulka, tylko pilnuj, coby opatrunku nie zdjęła.
Dorti - Sob 27 Lis, 2010 20:30
Opatrunku nie zdejmuje to taka dzielna dziewczyna, że z podziwu wyjść nie mogę.
Jak szalała w ogrodzie musiała w coś uderzyć pazurem. I to wystarczyło.
Minki robi takie żałosne, łapke trzyma w górze i gdyby mogła to weszłaby we mnie
tak sie pcha.
Będzie dobrze ale teraz to serce ściska :cry:
zojka - Sob 27 Lis, 2010 20:35
Dorti napisał/a: | Opatrunku nie zdejmuje to taka dzielna dziewczyna, że z podziwu wyjść nie mogę.
Jak szalała w ogrodzie musiała w coś uderzyć pazurem. I to wystarczyło.
Minki robi takie żałosne, łapke trzyma w górze i gdyby mogła to weszłaby we mnie
tak sie pcha.
Będzie dobrze ale teraz to serce ściska :cry: |
Wie dziewczyna, jak chorować.
Czytam i jakbyś opisywała mojego starego tylko z tym wchodzeniem jest inaczej, bo minki, żałość, stęki to wypisz, wymaluj mój pan mąż :shock:
Joasika - Sob 27 Lis, 2010 21:33
Onyśka! Trzymaj się!
Widzę, że Pani Zojka kompletnie Cię nie rozumie :!:
Toć to tragiczna sytuacja jest i śmiertelne niebezpieczeństwo w oczyskach, a ona żartem sytuację poważną chce załatwiać :!:
zuza i gabi - Sob 27 Lis, 2010 23:02
Onyśka! całuję cię w chorą łapkę i zdrowiej szybciutko :wink:
besta - Sob 27 Lis, 2010 23:07
Onyśka zdrowiej bidulko.Paluszek ciety pod pazurem toć to boli jak d....i.Coś o tym wiem.
Dorti - Czw 02 Gru, 2010 14:17
Zimowe Cudeńka w ogrodzie :wink:
to ja Róża i stoję na straży
a ja latam :razz:
piękny usmiech, prawda
ja jestem najmłodsza w tej rodzinie
kocham śnieg
prawie mnie nie widać
mamcia z córcią
nikt nie wejdzie
zojka - Czw 02 Gru, 2010 14:27
Ale one piękne
Dorti - Czw 02 Gru, 2010 14:28
i ciąg dalszy :wink:
powariować trzeba
młode też pilnują :wink:
biała Ty mi nie podskakuj
nasz macho pasuje do przeskoków
seniorka
Duś - Duś
Mirka - Czw 02 Gru, 2010 14:30
pięknę foty...... :lol:
Miła od Gucia - Czw 02 Gru, 2010 14:33
śnieżne Cudeńka
piękne, ale śniegu macie dużoooooooooo
watla - Czw 02 Gru, 2010 14:43
Najbardziej podoba mi się fotka blondyna i skoki może w zawodach jakiś powinna wystartować :razz: śliczne psiutki chili zakopał się w śniegu i teraz już nie chce wyjść poszedł z elzą na ogród zapadł się w śniegu po czubek nosa i gapol nie umiał wyjść musiałam go wyciągać
ps może jestem przewrażliwiona ale mam nadzieję że nie rozchoruje się od tego zimna
Dorti - Czw 02 Gru, 2010 14:52
watla napisał/a: | Najbardziej podoba mi się fotka blondyna i skoki może w zawodach jakiś powinna wystartować :razz: śliczne psiutki chili zakopał się w śniegu i teraz już nie chce wyjść poszedł z elzą na ogród zapadł się w śniegu po czubek nosa i gapol nie umiał wyjść musiałam go wyciągać
ps może jestem przewrażliwiona ale mam nadzieję że nie rozchoruje się od tego zimna |
nic mu Gosiu nie będzie, jak sam chce biegać to niech biega
tylko w domciu niech się wygrzeje :wink:
watla - Czw 02 Gru, 2010 15:08
Oj grzeje się grzeje w kocach się zakopuje a jak potrzeba mu grzejniczka /sama widziałam jak to robi :shock: / bieże sobie belzia za kark i na legowisko z nim i musi kotek koło niego leżeć.
Dodo AiJ - Czw 02 Gru, 2010 19:23
Fajna ta Twoja gromadka, taka godzinka przed południem w ogrodzie i nie potrzeba odśnieżac
Ja biegam z rana z łopatką bo nasz Dodzik zdecydowanie po odśnieżonym woli spacerowac
Kala - Czw 02 Gru, 2010 20:15
o rany! Cudeńka na Antarktydzie boskie!
zuza i gabi - Czw 02 Gru, 2010 20:23
Najbardziej się usmiałam z opisu Nikt nie wejdzie przecież one swoim spojrzeniem aż zapraszają do srodka :grin:
Asia i Basia - Wto 08 Lut, 2011 08:49
Ciag dalszy Cudenkowych opowiesci T U T A J
|
|