Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - Asia, BASIA i FIGA

Asia i Basia - Sro 18 Kwi, 2007 15:03
Temat postu: Asia, BASIA i FIGA
W lipcu 2006 roku zamieszkala z nami Barbara zwana Baska z Zielonego Wzgorza. Pochodzi z Polski, z okolic Zielonej Gory , dlatego tez taki dalismy jej przydomek. Mam nadzieje, ze bedzie u nas szczesliwa :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Krowisia nasza juz zaczyna pokladac sie na spacerach, a ze mamy male dzieci i czesto jezdzimy na wycieczki rowerowe, nie mielismy innego wyjscia jak tylko lenia jednego zaopatrzyc w pojazd. Rowerow dla bassetow niemcy jeszcze nie wymyslili, za to pojawily sie przyczepki dla nieruchliwych czworonogow. No i jezdzimy teraz na dwie przyczepy jak cyganie.

Asia i Basia - Pią 11 Maj, 2007 18:44
Temat postu: Basia, Figa i Asia
Troszke nowych zdjec naszej Baski

Milego weekendu :!:

Miła od Gucia - Sob 12 Maj, 2007 08:39

Acha piękne fotki. Baśka jaka dostojna, ale jej dobrze. Zdjęcia na konkurs wyślijcie, tylko nie wiem gdzie. :P
Kinga&Kefir - Nie 13 Maj, 2007 13:26

Piękne zdjęcia! W moim prywatnym konkursie na najpiękniejsze zdjęcia na forum macie grand prix!!! (ale pierwszych nagród też parę przyznałam...) :lol: :lol: :lol: [/list]
gocha - Pon 14 Maj, 2007 21:17

Zdjęcia śliczne, a Baśka jest wyjątkowej urody.
Mańce też się podobały (bo, ona często ogląda obrazy na monitorze) :lol: :lol: :lol:

Fanfan z rodziną - Wto 15 Maj, 2007 09:34

Kichać sprzęt...modelka niebywałej urody gwarantuje taki sukces :wink:
Ewa z Matyldą i Bobem - Wto 15 Maj, 2007 16:18

Zdjęcia bombowe :) Z misiem mi się podoba najbardziej :)
Asia i Basia - Sro 16 Maj, 2007 17:28

Dziekujemy, Baska to wyjatkowo cierpliwa modelka, pozuje dobrowolnie i zawsze dostaje za to nagrode.
Asia i Basia - Sro 23 Maj, 2007 15:57
Temat postu: Baska przed operacja plastyczna
Barbara przed OP

i po

Fanfan z rodziną - Czw 24 Maj, 2007 09:06

Uśmiałam się oglądając te fotki. Vivat plastyka medyczna :wink:
Jaga - Czw 24 Maj, 2007 09:24

Decyzja o operacji bardzo uzasadniona :lol: .
Efekt powalający :lol:

Ewa z Matyldą i Bobem - Czw 24 Maj, 2007 10:29

Tylko dlaczego zlikwidowaliście jej ten gustowny przedziałek ?!? :)
Asia i Basia - Czw 24 Maj, 2007 18:07

Co tam przedzialek, gdybyscie widzieli jakie ona miala piekne dlugie nozki przed operacja, a teraz ... Ale coz takie bylo jej zyczenie :wink:
gocha - Czw 24 Maj, 2007 22:46

Zdjęcia i pomysł super.
A bassecie nóżki są najpiękniejsze na świecie. :wink:

Asia i Basia - Wto 18 Wrz, 2007 17:09
Temat postu: Baska i agility
Wszyscy chwala sie swoimi osiagnieciami na wystawach, a my biedne zuczki postanowilismy sprobowac naszych sil na agility. Okazalo sie, ze Baska uwielbia przeszkody i zabawe na parkurze. Wszystkie cwiczenia wykonywala z wlasnej i nieprzymuszonej woli. Na poczatku miala troche opory, ale po tym jak nasz najmlodszy trener Jasiu pokazal jej kolejnosc nie chciala zejsc z placu boju. Nasz basset to sportowiec! Jestesmy dumni, ze tak sobie poradzila z tym nowym wyzwaniem. Polecamy te forme rekreacji dla bassetow, z zachowaniem zdrowego rozsadku i dostosowaniem cwiczen do budowy ciala basseta :wink:

m@gda - Wto 18 Wrz, 2007 19:02

jestem pod wrażeniem wykonywanych zadań,bassety górą
Agata - Wto 18 Wrz, 2007 19:53

Asiu, super :!: :D
Gumka też uwielbia Agility, jest w tym świetna, ale... nie lubi widowni, i to bardzo nie lubi. Może kiedyś nakręcimy filmik i wtedy zobaczysz co ona potrafi :D
Trenuj z nią jeśli to lubi :D
Tylko później mogą być konsekwencje 8)
I nie chodzi mi wcale o zdrowie :wink:
Gumka teraz jest tak skoczna, że pokonuje wszystko :D

m@gda - Wto 18 Wrz, 2007 20:08

Agata,"Gumka" jak samo imię wskazuje :lol:
Agata - Wto 18 Wrz, 2007 20:18

A może Magda masz rację, że to to :lol:
Petit - Wto 18 Wrz, 2007 21:07

WIELKIE BRAWA!!!
Nie lubię, gdy ktoś mówi, że bassety są takie powolne i rozlazłe;/ Udało Ci się dowieść, że to nieprawda
Ja z moją małą też chcę zacząć i agility a na razie zajmujemy się podstawami dog dancingu i posłuszeństwa:)
Pzdr

Aleksander - Wto 18 Wrz, 2007 22:12

Rany jakie bombowe zdjęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fanfan z rodziną - Sro 19 Wrz, 2007 08:43

Very fotogeniczna ta Wasza Bacha :D . Świetne zdjęcia
mariola - Sro 19 Wrz, 2007 09:25

Asiu, masz prawdziwą akrobatkę w domu! Dobrze będzie jej szło wykradanie smakołyków jak jeszcze poćwiczy :lol: :lol:

Nasza Małgocha to druga swoja mamusia (Gumka): pies-guma :lol: :lol: a raczej suczka gumcia 8)

Asia i Basia - Sro 03 Paź, 2007 08:08
Temat postu: Baska zlodziejka
Nie ma spaceru, na ktorym Barbara nie ukradlaby jakiemus psu pilki. Stala sie postrachem naszej psiej laki. :evil:

Miła od Gucia - Czw 11 Paź, 2007 07:03

A to złodziejaszka mała, a jakie ujęcie śliczne. Fajnie wygląda.
mariola - Nie 21 Paź, 2007 12:11

No proszę jak sobie Barbórka radzi, cyk i piłka jest jej, no brawo :thx

Basiu, proszę też dla moich dziewczynek kilka ładnych piłeczek "zwędzić" :wink:

Asia i Basia - Pią 07 Mar, 2008 09:57
Temat postu: Basia
Chcielismy podzielic sie z Wami sukcesem naszego psa, albo bardziej wyroznieniem dla fotografika z Hamburga, ktory dopomogl Basce w tymze sukcesie. Do marcowego wydania czasopisma VIEW (fotograficzny STERN) zostalo wybrane zdjecie naszej Barbary zrobione przez RealQ, alias moj braciszek kochany. Strasznie cieszymy sie z tego osiagniecia.

http://www.fotocommunity....isplay/10532793
http://view.stern.de/v2/text/1/612762

Nasz osobisty fotograf juz raz przyczynil sie do tego, ze nasza Baska zostala "slawna". W zeszlym roku z forum fotograficznego, na ktorym dziala nasz "osobisty" fotograf wybrano wlasnie nasza panienke (cörcia tez sie zalapala na zdjeciu), aby zdobila oddzial klinikii dzieciecej w Monachium i rozweselala buzie leczonych tam dzieciakow.

http://www.fotocommunity....display/7107141

Dzieki Braciszku w imieniu naszym i modelki!

Mirka - Pią 07 Mar, 2008 11:41

Gratuluję fotka cudna :shock: :shock: :shock: :shock: fruwająca Basia i biegnąca córcia :shock: jeszcze raz gratuluję sukcesu :lol: :lol:
gocha - Pią 07 Mar, 2008 13:56

Zdjęcie z córcią śliczne, gratulujemy :grin:
A nie przewróci się Baśce w głowie od tej sławy? :wink:

Miła od Gucia - Pią 07 Mar, 2008 21:21

Gratulacje, fotki są superowe.
Asia i Basia - Sob 08 Mar, 2008 12:44

Dziekujemy, ja to sie o siebie boje Gosiu, zeby mi ta slawa nie odbila do glowy :wink: :grin: :cool:

A tak na powaznie to ja sie ogromnie ciesze z tych fotek. Na medale nie mamy szans, bo ona z Zielonego Wzgorza, chociaz w ten sposob mozemy pozbierac nasze "medale" . Baska pozdrawia wszystkich fanow :cool:

Mirka - Sob 08 Mar, 2008 13:02

no ale fotograf też przedni bo fotki zrobione rewelacyjnie :lol: :lol:

[ Dodano: Czw 13 Mar, 2008 21:42 ]
chciałabym poprosić o więcej fotek Barbary,uwielbiam je oglądać sa rewelacyjne :lol:

Asia i Basia - Pią 02 Sty, 2009 16:36
Temat postu: NOWY ROK U Baski
Z Noworocznymi Zyczeniami dla wszystkich Forumowiczow.

Miła od Gucia - Pią 02 Sty, 2009 16:57

Dziękujemy bardzo.
Basia Nowy Rok widać przywitała spacerkiem i to jakim superowym.
Ujęcia w biegu cudne.
Zwróćcie uwagę jak na drugim zdjęciu ujęto fajnie skrzyżowane łapki przednie.

Asia i Basia - Wto 08 Cze, 2010 20:40
Temat postu: FIGA
7 czerwca 2010 roku zamieszkala z nami Figa.
Figa zniosla 900 km podrozy zawodowo. Ani nie plakala, ani nie rozrabiala, zadnych rewolucji, spala, wychodzila po drodze na rozprostowanie kosci i siusiu. Nie za bardzo chciala sama wchodzic do auta. Po przyjezdzie byla lekko przestraszona komitetem powitalnym, ktory za rada naszych forumowych kolezanek czekal juz przed domem. Takie miala biedna wielkie oczy, ze to ja sie chyba bardziej jej przestraszylam niz ona mnie. Basia jak to Basia, od razu w radosnych plasach rzucila sie na goscia, chciala sie bawic, ale mala najpierw musiala dojsc do siebie , wiec powoli ruszylismy na spacer po okolicy. Szly obok siebie jakby sie znaly cale zycie. Tylko Figa jeszcze nie miala ogonka do gory. Zrozumiale, wszystko takie nowe, tyle dzwiekow, ludzi, nowa okolica. Troche sie martwilam, jak to bedzie, ale niepotrzebnie. Obeszlysmy zakamarki, na koniec spaceru ogon juz jak szabelka miala do gory. Uff, pierwsze lody przelamane. No, to czas bylo isc do domu. Schody chyba zna, bo pedzila za Bacha jak dzika do gory. Basia wpuscila ja do domu, oprowadzila po salonach ;) bez zadnych zgrzytow. Dzieciaki sa zachwycone, ja tez. Mala jest ulozona, grzeczna sunia, nie skacze na stoly (mam nadzieje, ze jej tak zostanie ;) ), nie ma w niej cienia agresji, kanapa nie jest jej obca i blagalny wzrok o kawalek buleczki tez nie, slowem basset pelna geba. Odstawily z Baska znana mi z opowiadan corride wieczorna i padly – Basia na swoim fotelu u Majki, a Figa – u panci w nogach. Smialam sie, ze chyba przyjdzie mi nocowac na kozetce ;) Nie chcialam jej juz tego pierwszego wieczoru stresowac i oko na to przymknelam, bo wiecie, jak z bassetem jest, i loze dla niego bedzie za male jak sie rozciagnie a i kolezanke zaprosi i co ja wtedy zrobie. Polozylam sie wiec obok i padlam, ona tez, chyba sie usmiechala. W nocy obudzilo mnie jej lekkie popiskiwanie, a ze jej jeszcze nie znam, wiec wyjscia byly dwa – albo przytulic, bo moze teskni, albo siuchu. Bacha nie wola, wiec pomyslalam, ze zanim Figa nauczy sie lac w chalupie zlece i zobacze czy to o spacerek o 4.00 rano chodzi. Strzal w dziesiatke – Figa wola jak chce siuchu – cud nad Wisla dla mnie. Jestem bardzo mile zaskoczona po doswiadczeniach z Baska. Polazilysmy po osiedlu, zalatwila co trzeba i poszlysmy spac. O 6–tej rano jak sie obudzilam spala z nasza Ada na kanapie w duzym pokoju, Ada wstala, zeby spojrzec czy nowy pies jak mowi spi i tak razem padly. Polezalam z nimi, o 7-mej sie poddalam i poszlam z Majka i Bacha i Figa na spacer. Taka byla pierwsza nocka. Ja osobiscie jestem mile zaskoczona, balam sie jaka ta noc bedzie, ale niepotrzebnie. Ona jest taka pocieszna, taka gumowa, Bacha jak idzie to taka pewna sztywna, a Figa – jak fryga. Taka wijaca. I tak smiesznie drepcze – swinski trucht mowie. Z dzieciakami, malymi i duzymi rozumie sie super, cieszy sie na ich widok, juz dzis rozpoznawala nasze na placu zabaw. Na obcych ludzi najpierw fuka tak smiesznie, a pozniej zaczyna sie rozkrecac I szczeka, dlugo , ale o tym bylam uprzedzona, wiec bede miala temat do trenowania. DZis bylismy rano w sklepie zoologicznym na wazeniu (22 kg – wersja sportowa) I po smyczki dla duetu, nie wiedzialam, ze to takie super rozwiazanie. One na niej sie praktycznie same prowadza. Jak jedna za wolno idzie to ja ta szybsza do przodu ciagnie, no na jednym palcu mozna by je prowadzic. Pozniej pojechalismy na taki ogrodzony plac dla psow. Co plot to plot pomyslalam, na pierwszy spacer jak znalazl. Mimo ogrodzenia trzymalam ja na dlugiej smyczy , musze sie Figi najpierw nauczyc, poznac ja. Wybiegaly sie z Bacha jak dzikie dziki. W aucie jezdza razem, bez zgrzytow, tak bombowo wygladaja, ze szok. Dzis juz sama wskakiwala do auta, zadnego wstretu do samochodu po takiej dlugiej jezdzie. Wode pija z jednej miski razem w tym samym czasie, jedzenie daje im razem w kuchni, kazda w swoim kacie, nawet jak jedna szybsza to druga da jej zjesc ze swojej miski. No ksiazkowe sa normalnie. Zeby nie bylo za cudnie probuja sie od czasu do czasu ujezdzac, raz jedna, raz druga, na razie bez gryzienia I agresji. Tak mysle, ze pewno jutro pojutrze nastapi ta sadna walka, bo to byloby zbyt piekne ;) Troche ciezko dzieciakom spamietac jej imie, ale nie bedziemy go zmieniac, podoba nam sie jakie jest. Kobitki kochane. Mam dwa bassety, dopiero dwa dni a czuje sie jakby byla z nami od zawsze, taka jest kochana I bezproblemowa. Licze sie z tym, ze to moze cisza przed burza, ze ona dopiero moze odwagi nabierze I sie rozkreci. Jestem na to psychicznie przygotowana. Tak szybko sie nie poddam. Zreszta moze sie okazac, ze to Barbarze odbije I bedzie dymic, bo chwilami sie obraza I znika u dzieci w pokoju. Damy rade  A jak bedzie ciezko to bede pytac, zeby bylo lzej. DZieki wszystkim za wsparcie, mam nadzieje, ze nie zawiode jej poprzedniej rodziny I stane na wysokosci zadania. Pozdrawiam ich rowniez serdecznie.
No to pare fotek na powitanie
FigoFago I BaraBara

Mama, teraz dwa mi chca ciastko ukrasc

Wyscigi

Podrapkaj po brzusiu

Nasze dziewczyny

Magda i Rudolf - Wto 08 Cze, 2010 20:49

Piekna parka ci sie trafila Asiu, pieknie napisalas az mi sie lezka zakrecila :oops:
Jeszcze raz gratuluje i bedzie dobrze, zobaczysz :smile:

Batus - Wto 08 Cze, 2010 20:50

Bardzo fajnie , że tak się sunie polubiły. Zupełnie jestem zaskoczona Twoją decyzją Asia, taka z "cicha pęk". Ale fajnie, chyba strzał w dziesiątkę, fotki super :)
Mirka - Wto 08 Cze, 2010 20:52

no cudnie normalnie
brak mi słów,super z Baśka wygladaja
zobaczysz to będzie miłość na całe życie :lol:

Dorti - Wto 08 Cze, 2010 21:07

Ja się wzruszyłam :oops:
Historia cudna, pięknie opisana
żyjcie sobie kochani wszyscy razem szczęśliwie i bezstresowo :wink:

Miła od Gucia - Wto 08 Cze, 2010 21:09

Super, i ja się bardzo cieszę, że wszystko w porządku.
Marek, kiedy się rejestrujesz ??? :lol:

gocha - Wto 08 Cze, 2010 23:15

Asia, lepiej nie mogliście trafić, przepiękną parę tworzą razem :grin:
Ja tam myślę, że nie będzie zgrzytów, obie panienki z dobrych domów, nauczone manier, teraz nawet się nie spostrzeżesz jak będą nierozłączne i tylko Ty się będziesz zastanawiać jak Ci się udało tak długo żyć z jednym tylko bassetem.
Za chwilkę już będziesz wiedziała, że dwa to dopiero jest komplet :grin:

zojka - Sro 09 Cze, 2010 06:35

Asia luzik!
Nawet jak dziewczyny do siebie przemówią to i tak pójdą razem spać.
Fajowo mieć dwa bassety, prawdą
I pan mąż nie jest zazdrosny, bo ma swoją parówkę na własność :mrgreen:

Asia i Basia - Sro 09 Cze, 2010 12:35

Jaja naprawde, majac owczarka nie pomyslalabym nawet, zeby drugiego miec, a z tymi parowkami jak z czekoladka z bombonierki, jeszcze jednej nie zjadles, a juz drugiej ci sie chce. Dzis w nocy sie usmialam. Spie i slysze po parkiecie koraliki paznokietki tup tup. Idzie ktoras kolo lozka, siadla na dywaniku z mojej strony i cisza. Tak sobie mysle, chyba nie Bacha, bo ona od razu do wyrka hop na gore bez zapowiedzi. I czekam. A ta mala trabka traca mnie nosem, pytam o co chodzi, a ona nosem koldre podnosi. I podnosi, i pokazuje. To podnioslam. A ona tylko fiu i pod kolderka w nogi sie zwinela i chrapie. Taka sztuka z niej. I tak ze trzy razy w nocy, jak jej sie za cieplo robilo to na dywanik, jak za zimno to pod kolderke. Kurde, to Bacha do lozka naszego nie moze, a hrabianka od razu pod koldre. Musze opracowac plan noclegow, bo bede wiecznie niewyspana ;)
Wykapalam ja dzisiaj, stoi jak owieczka w wannie, nawet nie drgnie,wode pije tylko jak dzika. W ogole duzo wody pije. Ale to dobrze, bo nie siusia w domu, wiec jest ok. ZA kilka dni do weta , niech sie jeszcze oswoi, trzeba jechac pazurki przyciac i na ogolny przeglad.

Miła od Gucia - Sro 09 Cze, 2010 12:41

Mądra psina,
fajnie, ze taka ułożona i grzeczna.
Bo że chce do łóżka toż nie dziwota :lol:

Mirka - Sro 09 Cze, 2010 12:44

super wiesci
ja cały czas o Was myślę :lol:

Asia fotki fotki wstawiaj nowe :oops:

Miła od Gucia - Sro 09 Cze, 2010 12:46

fotki spod kołderki :lol: :wink:
gocha - Sro 09 Cze, 2010 12:47

Fajnie Asiu, że tak to wszystko spokojnie przebiega. Ona była Wam pisana, dlatego tak długo czekałaś na drugiego basseta :mrgreen:
Aaaaaa i witaj w klubie, u mnie też dwa się do łóżka pchają :lol:

Batus - Sro 09 Cze, 2010 16:41

Fajnie to opisujesz Asia, widać że sunia już zawładnęła Twoim sercem ;)
Asia i Basia - Sro 09 Cze, 2010 18:53

Asia i Basia - Sro 09 Cze, 2010 18:57

gocha - Sro 09 Cze, 2010 19:20

Piękna fotka, to teraz czas na zmianę avatarka :grin:
Asia i Basia - Sro 09 Cze, 2010 19:22

Jeszcze troszke, ja nie dowierzam ciagle, ze mam dwie, musze sie oswoic :) I nicka tez bede musiala zmienic pewnikiem ;)
gocha - Sro 09 Cze, 2010 19:24

Super foteczki, psice wyglądają jakby od zawsze były razem, a Figa ma uśmiechniętą pysię :grin:
Batus - Sro 09 Cze, 2010 20:27

Ekstra fotki! Widać, że sunie luz blues, jak stare psiapsiuły :)
Batus - Sro 09 Cze, 2010 20:35

Fajnie :)
besta - Sro 09 Cze, 2010 20:35

Jesuuuu jakie piękne zdjęcie .Super razem wyglądają.
besta - Sro 09 Cze, 2010 20:42

Super razem wyglądacie WSZYSCY :wink: :grin: :grin:
Miła od Gucia - Sro 09 Cze, 2010 21:03

co ja mam dodać
uśmiecha się, jak nic
powodzenia

Miła od Gucia - Sro 09 Cze, 2010 21:04

Asiu a może tematy zcalić, a zmienić tytuł tematu ???
Dorti - Sro 09 Cze, 2010 21:16

super zdjęcia
super psie dziewczyny
super ludzkie dziewczyny
no wogóle super historia :grin: :grin: :grin:

Magda i Rudolf - Sro 09 Cze, 2010 21:22

Zdjecia piekne, jak pocztowki wygladaja :smile:
Asia musisz zmienic swoj podpisik :wink:

Mirka - Sro 09 Cze, 2010 23:15

Asia wygladasz na szczęśliwą :mrgreen:
Asia i Basia - Czw 10 Cze, 2010 13:35

Figa wyciagnela mnie dzis na spacer. Krople deszczu spadajace na tafle jeziorka o 4.30 rano maja niesamowity urok. :mrgreen:

A jak sie teraz kobitki mam nazywac?

Mirka - Czw 10 Cze, 2010 13:37

Trzy Muszkieterki
Asia ,Basia i Figa :mrgreen:

Asia i Basia - Czw 10 Cze, 2010 13:39

Pewnie, mozna scalic, toz dziecioka nie oddam ;)
Miła od Gucia - Czw 10 Cze, 2010 13:50

scalone
Asiu wymyśl ładny tytuł, na razie taki wpisałam

Asia i Basia - Pią 11 Cze, 2010 16:04

Dzis bylismy u weta. Dziewczyny zwazone - Bacha 21,5 kg, Figa 22,5 kg ; pazurki obciete, doopska wyczyszczone. Pan doktor zadowolony bardzo :)
Musze pochwalic Fige, pazurki dala sobie obciac bez pisniecia, przy czyszczeniu gruczolow nawet nie drgnela :) Owieczka normalnie.

Batus - Pią 11 Cze, 2010 16:06

Co za aniołek Ci się trafił :)
Mirka - Pią 11 Cze, 2010 16:25

Asia podmieńmy sie psami
albo tylko jednym :razz:

Miła od Gucia - Pią 11 Cze, 2010 17:27

Faktycznie Anioł, nie basset :lol:
besta - Pią 11 Cze, 2010 17:34

Eeeeee,może się wyrobi :wink: :mrgreen:
Asia i Basia - Pią 11 Cze, 2010 18:58

Co to to nie, nie oddam ;) Moja ci ona :D Smieszna jest, silna, ale delikatna.
Zeby nie bylo za rozowo i podejrzanie pieknie to powiem wam, ze troche jeszcze lekliwa jest. Mam nadzieje, ze to poczatki, ze sie rozrusza. Oswaja sie juz z dzwiekami, jeszcze z ludzmi jest roznie, raz szczeka, fuka, czasem tylko raz ryknie i idzie dalej, na niektorych mniej na innych wiecej, boi sie innych psow, na razie delikatnie jezdzimy z nia na ogrodzony plac dla psow, wybieramy godzinki, gdzie przychodza pojedyncze psy, zeby sie powoli oswajala, nie szczeka na dzwonek, zostaly wczoraj na probe na chwile same w domu, nie wyla, wiec i tak jest super. Dzis puscilam ja na tym zamknietym ogrodku bez smyczy, nie ucieka, trzyma sie nas, nawet jak poleciala z Basia pobiegac, wrocila na wolanie. Dodam, ze gupia Baska pierwszy raz tez wrocila bez zdzierania gardla, chyba zaczyna sie od Figi posluszenstwa uczyc hihi. Jestem dobrej mysli, ze to jeszcze nieznajomosc terenu, bo przed domem juz kita w gore, tam gdzie pusto tez. No zobaczymy,czas pokaze.

Miła od Gucia - Pią 11 Cze, 2010 19:04

Jak czytałam opowieści innych naszych, adoptujących drugiego czy nawet trzeciego psa, to faktycznie tak jest, że jedne uczą się od drugich.
Weź Duśkę, to był Anioł, zanim Bono nie dołączył, teraz broi razem z nim (czasami).
A u Ciebie Asiu, Basia się uczy - super

gocha - Pią 11 Cze, 2010 19:34

Ja przywiozłam Ignasia jak Mania była u nas już rok. Ignaś błyskawicznie nauczył się od Mani domowych nawyków, psot itd, natomiast Mania przejęła zachowania Ignasia, które on wyniósł ze swojego domu. Teraz robią dosłownie wszystko razem i równocześnie. Jakby ktoś nie wiedział, to by pomyślał, że od zawsze są razem.
Takie to już kochane te nasze bassety.
Asiu masz piękny avatarek :grin:

Joy - Nie 13 Cze, 2010 13:47

Figa jest cudowna, taka.. malutka :lol: oby dwie są śliczne :smile:
Asia i Basia - Nie 27 Cze, 2010 10:52

Figa upodobala sobie pokoj Majki, a najbardziej jej lozko ;) Moze przeniesie sie do niej na stale, bede miala w koncu gdzie spac ;)

Ulubiona pozycja wypoczynkowa "na zabe"

Przy dwoch bassetach to juz na bank ma sie talie osy, nie dadza w spokoju nawet kromeczki zjesc.

Mirka - Nie 27 Cze, 2010 10:54

Aśka uważaj żeby Figa
się nie przyssała do paneli :razz: :mrgreen:

ps.a z ta talią to przynajmniej u mnie nie jest lepiej :~

domelcia - Nie 27 Cze, 2010 11:23

jak mnie rozbrajają te żebrzące spojrzenia :D zawsze to samo: " no daj plissssssss"
zojka - Nie 27 Cze, 2010 13:04

Pańcia...my na pewno lubimy to, co jesz....
Pańcia....
ej, no.....

gocha - Nie 27 Cze, 2010 13:10

Pańcia zlituj się, Ty się obżerasz, a my biedne głodne :~ , daj chociaż kawałeczek, grzeczne będziemy :grin:
Joasika - Nie 27 Cze, 2010 15:23

gocha napisał/a:
Pańcia zlituj się, Ty się obżerasz, a my biedne głodne :~ , daj chociaż kawałeczek, grzeczne będziemy :grin:

...i nieważne, że przed chwilą wtrząchnęłyśmy wielką michę jedzona - jesteśmy głoooooodneeeeee....

No daaaaaaaaaaj.....

joannalatusek - Nie 27 Cze, 2010 15:26

zojka napisał/a:
Pańcia...my na pewno lubimy to, co jesz....
Pańcia....
ej, no.....

Jak bym widziała mojego Leona :)

moni - Nie 27 Cze, 2010 16:41

Aja swojego Banana i wielu innych bassetów :roll: :roll: :roll: :roll:
Miła od Gucia - Nie 27 Cze, 2010 21:28

to na żabę niesamowite,
ona musi być bardzo sprawna, to jak ludzki szpagat :lol:

Asia i Basia - Czw 01 Lip, 2010 21:51

Obiecalam wstawic fotke Baski w kucie motocyklowej ze zlotu, ale spasowalam zrobienia z niej cyklistki ;) Wystapila w chustce ze Zlotu w Sielpii :) Smieli sie wszyscy, ze jak na "modelke" przystalo pchala sie do pierwszego rzedu.

Dorti - Czw 01 Lip, 2010 21:56

To jest bombowe zdjęcie :shock:
i ta Baska jedna jedyna wśród tylu ludków :roll: :grin:

Batus - Pią 02 Lip, 2010 05:48

I zalożę się, że nie czuła że nie jest ludkiem :P Jak wszyscy to wszyscy :lol: Super fotka, dużo Was :shock:
Mirka - Pią 02 Lip, 2010 07:48

fotka pod tytułem
"Motocyklowa brać i ona jedna"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Joasika - Pią 02 Lip, 2010 08:03

Heeee....

Na pewno zrobiła furorę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Suuuuper fotka, suuuper :cool:

gocha - Pią 02 Lip, 2010 08:23

Też mi się foteczka podoba, tyle was tam było :shock: , Baśka w roli rodzynka super :grin:
Miła od Gucia - Pią 02 Lip, 2010 09:08

świetna grupa
Baśka gwiazda, a gdzie jej motocykl ?

Asia i Basia - Pią 02 Lip, 2010 09:13

O widzisz jak ladnie wycielas, ja na to nie wpadlam. Na szczescie BAcha sie huku motocykli nie boi, nie bylo z nia w ogole problemu, tylko trzeba bylo pilnowac, czy namiotow nie plondruje ;) Jablecznik opanowala, kielbaska zagryzla, zreszta znacie to :) Zarta kobitka jest :) Jaja byly, bo pchala sie sama do przodu, ja gdzies z tylu, MArek tez, a ta zaraza pierwsza, byly jeszcze dwa psy, ale nie chcialy pozowac, zreszta jakies takie zdziczale biegaly w tym tlumie. A BArbara lajcik :) Z Figa by tak latwo nie poszlo, bo ona jeszcze lekliwa, juz ja powoli oswajamy, ona w tych kwestiach potrzebuje czasu.
Asia i Basia - Nie 01 Sie, 2010 11:19

W sobote wybralismy sie z paroma motocyklistami nad morze. A ze psy i dzieci same w domu zostac nie mogly,bo wszystkie nianie na urlopie w Polsce, przyszlo nam pojechac cala rodzinka samochodem. I tak bylo wesolo :)

Odwiedzilismy miejscowosc Grömitz nad Baltykiem.
Figa nie omieszkala naznaczyc konkretnie piekniusiego molo :oops:

Plaza niestety dostepna tylko dla ludzi, wiec panny morskiej kapieli nie zazyly :sad:

Chcielismy wyprobowac nowa atrakcje - cos w rodzaju podwodnej wycieczki, ale jak to z moim pechem akurat robili serwis techniczny :lol:

To pomyslalam, ze chociaz fotke sobie zrobimy przed tym wynalazkiem, ale pecha ciag dalszy pan, ktory nas fotografowal zdjecie ze mna schrzanil, wiec sie na zdjeciu nie zalapalam :evil:

"Dziewczynki" jak przystalo na maskotki ekipy motocyklowej "parkowaly" na miejscu przeznaczonym dla cyklistow ;)

W drodze powrotnej nasz stuntman zabawial nas pokazami kaskaderskimi :mrgreen:

Ogolnie wycieczka super udana, jak dla mnie tylko za duzo ludzi i betonu. Nastepna wycieczka nad morze tylko na dzika plaze :lol: :cool:

Joasika - Nie 01 Sie, 2010 13:50

No bassety na motocyklowe maskotki wielce się nadają :mrgreen:

Zdjęcia świetne!

Mirka - Nie 01 Sie, 2010 21:35

Fotorelacja super,chociaz musiałam sie trochę pogimnastykowac
przy ogladaniu :mrgreen: :mrgreen:
a plaże niemieckie sa takie czyste i zadbane
taki ornung na nich :razz: :razz:

Batus - Nie 01 Sie, 2010 21:43

Co to za podwodna wycieczka? To ta kopuła schodzi pod wodę? Co tam można oglądać, bo to wygląda bardzo interesująco :shock:
zojka - Pon 02 Sie, 2010 06:32

Mirka napisał/a:
Fotorelacja super,chociaz musiałam sie trochę pogimnastykowac
przy ogladaniu :mrgreen: :mrgreen:
a plaże niemieckie sa takie czyste i zadbane
taki ornung na nich :razz: :razz:

Ja komputerem kręciłam :mrgreen:

Poproszę o doprecyzowanie, co to za antrakcja?

Asia i Basia - Pon 02 Sie, 2010 09:00

To jest taka gondola, ktora schodzi pod wode na 3,5 m, seans trwa 45 min, nic dla ludzi z klaustrofobia ;) , w trakcie puszczane sa filmy o odpowiedniej tematyce, . Mozna w niej poogladac dno Baltyku i plywajace w nim rybki. Moze byc ciekawie, wiadomo, ze Baltyk najklarowniejszy nie jest, i rybki tez nie za egzotyczne, ale atrakcja mimo wszystko. Ja zawsze mam pecha, jak sie frytki nie koncza, lody akurat sie mroza, w kasie banderole zmieniac musza, mozna by tak wymieniac i wymieniac - klasycznie wiec i tu akurat przeglad techniczny byl :mrgreen: Taka sama jest nad Baltykiem niedaleko polskiej granicy w Zinnowitz i w Sellin.

http://www.hamburg.1730sa...[tt_news]=26011

http://www.tauchgondel.de/

Jeszcze tam kiedys pojade, tylko wczesniej zadzwonie, czy akurat okien w niej nie myja ;)

A za te poprzewracane zdjecia serdecznie przepraszam, ale nie wiem, co jest, nie moge ich obrocic, u mnie na kompie sa ok, a wklejaja sie takie :roll:

Batus - Pon 02 Sie, 2010 14:38

Ja z fotkami mam to samo...chyba trzebaby je zapisać jeszcze raz po odwróceniu i dopiero wtedy wklejać.

Niezła ta gondola :shock:

Miła od Gucia - Nie 08 Sie, 2010 22:28

Super wypad, i świetnie, że całą rodzinką
zdjęcia bardzo ładne.
Chętnie bym pooglądała rybki z takiego urządzenia :lol:

Miła od Gucia - Pią 24 Wrz, 2010 12:00

Asiu, oryginał rysunku dziś wysłałam Wam pocztą.

Asia i Basia - Pią 24 Wrz, 2010 14:39

O matko, ale piekne, dziekuje bardzo, juz sie nie moge doczekac :grin: :grin: :grin:
A ja myslalam, ze niespodzianka to ten nowy dzial, ot tak mnie praca pochlonela :oops: Dla naszej forumowej artystki specjalny wielki calus :)

Batus - Pią 24 Wrz, 2010 15:39

Ślicznie! :)
Miła od Gucia - Pią 24 Wrz, 2010 17:21

Asia, a dasz teraz numer :lol: telefonu do Marka :lol: :wink:
Asia i Basia - Pią 24 Wrz, 2010 17:23

JEszcze nie, moze jak moj portret zrobicie to sie dogadamy ;)
Miła od Gucia - Nie 26 Wrz, 2010 14:35

Asia i Basia - Wto 28 Wrz, 2010 21:54

Tak przy urodzinach Figi pomyslalam, ze czas w koncu na zywo ja pokazac. Prezentuje wiec moje panny Marianny w akcji zaraz po przyjezdzie z Krakowa do domu.

http://www.youtube.com/wa...feature=channel

http://www.youtube.com/wa...feature=channel ( to ostatnie dla Tubci na dodanie otuchy)

domelcia - Wto 28 Wrz, 2010 22:42

chyba zainwestuję w kamerę ;)
no ślicznie się Twoje dziewuszki bawią... jak tak porównać z tymi moimi wariotami to spokój, delikatność z tych zabaw Baśki i Figi bije ;) żadnej demolki ja nie wiem... cóż za ułożone basiorzyce ;)

Mirka - Wto 28 Wrz, 2010 22:45

a mnie najbardziej się podoba
ten stukot pazurków po panelach :lol:

Batus - Sro 29 Wrz, 2010 05:45

Ale się kotłaszą, jak długo tak trwało po przyjeździe? Przypomina mi to zabawę Batusa z Fioną (sąsiadką), mogły tak godzinami. Teraz już tylko chwilę, bo widać im spowszedniało.
A która z nich w końcu rządzi, Baśka?

Dorti - Sro 29 Wrz, 2010 07:11

Ależ subtelne te ich zabawy :mrgreen:
Wszystko tak grzecznie i delikatnie, fiu, fiu :wink:

Miła od Gucia - Sro 29 Wrz, 2010 07:21

Z przyjemnością od rana pooglądałam zabawy Baśki i Figi.
Baska to zadziora, ma diabelskie ślipia, a Figa widzę, tak delikatnie łapie, jakby szczypała pyszczkiem. Jakie czyściutkie, błyszczące aż pachną z dala.
Takich filmów więcej Asiu, więcej.

Asia i Basia - Sro 29 Wrz, 2010 07:33

Teraz sie prawie wcale w domu nie bawia, musi byc swieto, juz sie soba nacieszyly ;) wiecej spia, niz broja. macie racje, Figa jest delikatna,mimo,ze wieksza i silniejsza. Ona nawet jak lapami na Ciebie wskoczy, to nie czujesz taka damulka, wage maja te sama , ale Figa lekka taka i w ruchach i w tancu ;) Bacha zadziora byla i bedzie, kierowniczka zamieszania, ale ogolnie nie tyle rzadzi co kroluje Figa, ustawila Bache na poczatku i tak zostalo. Mnie tez ustawila, spi pod koldra z nami ;)
eufrazyna - Sro 29 Wrz, 2010 08:23

Ja bardzo lubię Twoje psy, one zawsze na takie zdowolone,czyściutkie i zdrowe wyglądają.Błyszczą!A wiesz kto mi się podobał najbardziej na tych filmach?Twoja córeczka :)
Magda i Rudolf - Sro 29 Wrz, 2010 08:44

Fajnie sie takie filmiki oglada a bassetki Asiu masz udane :grin:
troublemaker - Sro 29 Wrz, 2010 10:14

Swietne sa!

Jak Bacha z pufki przyatakowala i robila najazd na kanape to sie usmialam! Cwaniara! Figa faktycznie, taka delikatna... fajne masz pannice :)

Marynia - Sro 29 Wrz, 2010 18:02

One są cudowne,piękne,rewelacyjne,ale tak jak Eufrazynie mnie też się podobała twoja córcia :mrgreen:
Asia i Basia - Pią 19 Lis, 2010 21:06

Dawno nic nie wstawialam, poki jeszcze jesiennie uzupelnie galerie ;)

moni - Pią 19 Lis, 2010 21:19

Ślicznośći :lol: zarówno pieski jak i dzieciaczki :lol:
gocha - Pią 19 Lis, 2010 21:57

Śliczne zdjęcia, a te obwarzanki śpiące w koszyku rozczulające :grin:
ania123 - Pią 19 Lis, 2010 23:25

3 zdjecie swietne :)
Miła od Gucia - Pią 19 Lis, 2010 23:29

Całuski dla Was, piękne fotki
tubcia - Pią 19 Lis, 2010 23:38

fajne fajne :) u mnie zabawa była na początku teraz cisza .......
Batus - Sob 20 Lis, 2010 12:11

Świetne fotki i spacer też w dechę ;) :) !
domelcia - Sob 20 Lis, 2010 15:07

ale natrzaskaliście grzybów :roll:
zdjęcie Baśki i Figi w koszyku miodzio, jak one się poskulały żeby się razem zmieścić

Asia i Basia - Sob 20 Lis, 2010 16:31

TAk, w tym koszu razem to bylo przezycie dla mnie, bo to niestety pierwszy i ostatni raz tak bylo. One raczej z daleka od siebie sypiaja. Nie ma sie co dziwic, Figa starsza, chce spokoju, a BArbara ja zawsze podszczypuje, do zabawy animuje, a pani starsza nie zawsze ma na to ochote. To bylo jak zmienilam te sofy, nie podeszly im na poczatku, bo sliskie i zimne, to obie ostentacyjnie do kosza wlazly. Moze uda mi sie jeszcze kiedys je uchwycic w takiej pozycji :)
zojka - Sob 20 Lis, 2010 19:12

A mnie sie podoba stójka przed Jaśkową kanapką :)
Asia i Basia - Nie 27 Lut, 2011 22:34

Nie wiezialam (wstyd sie przyznac ;) ) , gdzie to wkleic, pomyslalam wiec ,ze skoro dotyczy to posrednio Figi to dokleje u mnie w temacie.
Bylam w sobote na Balu Przebierancow. Stroje klasyczne (policjantki, ksieza, zakonnice, ddiably rogate), tymbardziej w szoku bylam jak zza winkla wynurzyl sie .... basset! No nie moglam sie oprzec, zeby goscia nie dorwac i nie zrobic sobie z nim fotki. Tak mi moja Fige przypominal, ze siok. I jak na prawdziwego basseta przystalo chetny byl do zabawy, a silny ze hoho.

gocha - Nie 27 Lut, 2011 22:40

A w poziomie mu zdjęcia nie zrobiłaś ? tak na czterech łapach ?
domelcia - Nie 27 Lut, 2011 22:41

heheheh DOBRE!!!
ania123 - Nie 27 Lut, 2011 22:42

bardzo mi sie podoba ten basset :)
Asia i Basia - Nie 27 Lut, 2011 22:55

Na czterech to on wychodzil z balu ;)
zuza i gabi - Nie 27 Lut, 2011 23:05

Nie zły ten Bassecik :grin: i w dodatku dwunożny :mrgreen:
Batus - Nie 27 Lut, 2011 23:13

Basset fajny, nie dziwię się, że porwał Cię do tańca ;) :)
Dorti - Pon 28 Lut, 2011 07:16

Basset to bardzo uniwersalna bestia jak widać na załączonym obrazku :mrgreen:
I tańczyć potrafi, dżwigać :wink:

Miła od Gucia - Pon 28 Lut, 2011 09:39

Asia, po pierwsze - wyglądasz kwitnąco, radośnie - może jakaś recepta ???
A basset, no cóż "zazdraszczam" i to bardzo

zojka - Pon 28 Lut, 2011 09:40

Myśłałam, że nigdy w życiu nie wypowiem tych słów:

Ja chcę mieć jeszcze jednego basseta!!!

Asia i Basia - Nie 27 Mar, 2011 16:28

Pare nowych fotek z ostatnich zimowych spacerow.

Moj "Gumis"

Trzej Muszkieterowie ;)

Nowa milosc Barbary :)

Rogasowa - Nie 27 Mar, 2011 17:17

Piękne.. biel Figi jest oszałamiająca! :mrgreen:
eufrazyna - Nie 27 Mar, 2011 17:26

Fajne foty :grin:
Joasika - Nie 27 Mar, 2011 19:49

Superaśnie zdjęcia :mrgreen:
Joy - Nie 27 Mar, 2011 21:59

śliczne są ♥
Asia i Basia - Pią 01 Kwi, 2011 14:37

Normalnie musze napisac, bo sie udusze, mialam poczekac, ale napisze, mam nowego lokatora, dalaczyl do nas kawaler, dorodny, moje wymarzone umaszczenie, moze pamietacie, taki ganz gold z bialym pedzelkiem, jak tylko zrobie fotki to wkleje. Normalnie przeszczesliwa jestem. LEce na spacer, porobie zdjecia i wstawie pozniej :)
Asia i Stefan - Pią 01 Kwi, 2011 15:00

BOMBA!wszystkim się psie rodziny powiększają, ja też chcę!
Gratuluję nowego lokatora i zazdroszczę szczerze :)
Nie mogę się doczekać fotosów!!!!!!!!

domelcia - Pią 01 Kwi, 2011 16:21

foty foty bo zżera mnie ciekawość ;)
eufrazyna - Pią 01 Kwi, 2011 16:25

FOTY!- FOTY! :mrgreen:
Batus - Pią 01 Kwi, 2011 18:25

Aśka, Ty cicho ciemna jesteś noooo :) Czekam na fotki :) :) :)
Joasika - Pią 01 Kwi, 2011 18:47

Ja też chcę zobaczyć, ja też :!: :!: :!:
besta - Pią 01 Kwi, 2011 20:01

No i gdzie te fotki .Ze spaceru już chyba wróciliście co? :wink:
zuza i gabi - Pią 01 Kwi, 2011 21:09

Coś mi się wydaje,że to Prima aprilis :grin:
Asia i Basia - Sob 02 Kwi, 2011 08:13

Dwa basiory to moj limit, dziekuje wszystkim za super wpisy, ale musze Zuzie racje przyznac :) Prima Aprilis ;)
zojka - Sob 02 Kwi, 2011 09:40

Alem się zawiodła .... :oops:

Naprawdę wkręciłaś mnie :)

Batus - Sob 02 Kwi, 2011 10:19

Udało Ci się, bo mnie też wkręciłaś hahaha :)
Miła od Gucia - Pią 09 Wrz, 2011 12:25

znalazłam ten temat, daleko daleko schowany - a co o Was słychać ???
Asia i Basia - Pią 09 Wrz, 2011 14:46

Stara bida, czekam na nowa ;)
Postaram sie wstawic pare swiezych fotek i cosik napisac wieczorkiem :) Fajnie, ze o mnie nie zapomnieliscie ;)

Asia i Basia - Sob 21 Sty, 2012 18:10

Melduje, ze zyjemy. Mamy sie dobrze, psy zdrowe, dzieci tez ;) Figa po operacji ma sie swietnie, zupelnie inny pies. MA mnostwo energii, bawi sie z Baska jak dzika, biega, kula na plecach jak nigdy. Doszlo do tego, ze spia razem w koszu (wreszcie!) albo obok siebie pod koldra, co kiedys bylo nie mozliwe, bo attacken. Mysle, ze musial jednak ja ten guz bolec wczesniej.

ania123 - Sob 21 Sty, 2012 18:20

kurcze :)
ja przyznam szczerze ze ja tak ogolnie to nie jestem jakos specjalnie zakochana w dzieciach. w psach bardzo, w dzieciach srednio ;) ale ten temat to jest jedno z niewielu miejsc w ktore zagladam glownie po to zeby zobaczyc zdjecia dzieciakow :)
cudnego masz synka Asiu, c u d n e g o :)

Joasika - Sob 21 Sty, 2012 18:47

Cieszę się, że z Figą już wszystko dobrze :mrgreen:

Udałły Ci się i okociątka i pasztety :mrgreen:

Miła od Gucia - Sob 21 Sty, 2012 19:11

Jaśko
Kocham Cię :lol:

basset ginie w jasności urody Jaśka
Pięknie Figa się prezentuje

Magda i Rudolf - Sob 21 Sty, 2012 19:29

Slicznie zdjecie Asiu :smile:
gkoti - Sob 21 Sty, 2012 19:34

Fotka przeurocza, szczególnie oczka obojga :lol:
Asia i Basia - Sob 21 Sty, 2012 19:43

Dzieki, przekaze Jasiowi, ze sie podoba ;) Jasiu w ogole jest niesamowity, on tak szczerze calym sercem kocha nasze psy, nie da im krzywdy zrobic, tak fajnie o nich mowi, nawet jak mu cos popsuje Barbara (zjadla mu niedawno ulubiony motocykl z klockow Lego) to owszem zly byl, ale tylko na nia napsioczyl wsciekly i tyle. On ma ogromne gorace serce. Nic mi w zyciu tak dobrze nie wyszlo, jak dzieci ... no i bassety ;)
gkoti - Sob 21 Sty, 2012 20:05

Asia i Basia napisał/a:
Nic mi w zyciu tak dobrze nie wyszlo, jak dzieci ... no i bassety ;)

Ojej, powiem też nieskromnie to samo, choć moje dzieciątka już około 30tki :lol:Ale są naujkochańsze na świecie :lol: :lol: :lol: Ale za to bassety mam młodsze, hihi

zojka - Sob 21 Sty, 2012 22:05

Asia i Basia napisał/a:
.... Nic mi w zyciu tak dobrze nie wyszlo, jak dzieci ... no i bassety ;)

Asia do roboty!!
Jak coś dobrze wychodzi, to trzeba kontynuować. :razz:
A Jaśko - chłopak marzenie!!

Joasika - Nie 22 Sty, 2012 11:08

zojka napisał/a:
Asia i Basia napisał/a:
.... Nic mi w zyciu tak dobrze nie wyszlo, jak dzieci ... no i bassety ;)

Asia do roboty!!
Jak coś dobrze wychodzi, to trzeba kontynuować. :razz:
A Jaśko - chłopak marzenie!!

Zgadzam się w zupełności :!: :mrgreen:

Aśka - kontynuuj :!: :!: :!:

Kala - Nie 22 Sty, 2012 16:58

super zdjęcie! Jaśko powala... ma cudne oczka :) oj coś czuję, że sporo synowych przez dom Ci się Asiu przewinie ;)
Batus - Czw 26 Sty, 2012 18:56

Zgadzam się z poprzednikami, śliczne masz dzieci, psy też, ale Jasiek podbija serca ;)
Asia i Basia - Czw 26 Sty, 2012 20:49

Dzieki, ciesze sie, ze Jasko ma takie wziecie, choc jak sobie przypomne te wszystkie przyslowia, ze z ladnej miski sie nie najesz, albo ze ladny facet jest wlasnoscia wielu kobiet to nie wiem czy to dobrze, ze on taki przystojniaczek. Bede sie musiala postarac, zeby mial wiecej wiedzy niz uroku ;)
Joasika - Czw 26 Sty, 2012 20:50

Asia i Basia napisał/a:
Dzieki, ciesze sie, ze Jasko ma takie wziecie, choc jak sobie przypomne te wszystkie przyslowia, ze z ladnej miski sie nie najesz, albo ze ladny facet jest wlasnoscia wielu kobiet to nie wiem czy to dobrze, ze on taki przystojniaczek. Bede sie musiala postarac, zeby mial wiecej wiedzy niz uroku ;)

Aśka, a wiesz, kto takie przysłowia wymyśla :?:

Brzydcy faceci :wink: :lol:

Asia i Basia - Czw 26 Sty, 2012 22:24

:lol: Taaa, i niedobre zony i tesciowe ;) :lol:
Miła od Gucia - Wto 17 Kwi, 2012 22:22

a co u tych "maup" słychać

Temat urodzinowy wcięło :shock: ,
może choć jakieś fotki z urodzin bassecicy się ostały ???

Asia i Basia - Nie 22 Kwi, 2012 10:35

Maupy broja za trzech. Urodziny uplynely pod znakiem wielkiej zadymy. Nic Barbara z wiekiem nie madrzeje. Kradla caly dzien co popadnie, ona jest niereformowalna. Kloci sie ze mna, domaga sie glosno wszystkiego, dyskutuje, rzuca miska. I tak juz bedzie pewnikiem zawsze. Charakterek diabelski ma i taki juz jej urok.

Barbara z urodzinowa zdobycza.

Pan Janeczek z piesami (tak dzieciaki je nazywaja)

Figa z Pancia

Latajace piesy ;)

Asysta przy gotowaniu

JEdyny dywanik w domu, oblegany maksymalne ;)

eufrazyna - Nie 22 Kwi, 2012 10:43

Latajace psy mnie powalily Asia :) Super foteczki, pannie Barbarze do twarzy z ogorkiem w zebach ;)
Joasika - Nie 22 Kwi, 2012 11:33

No weź, Aśka, żałujesz ogórka :?:

Ogórek świetnie wpływa na cerę :mrgreen:

Fota w kuchni obłędna - u nas dokładnie to samo, tylko nie dwa pasztety, a jeden pasztet i jeden namolny kundel (Mela robi się gorszejsza od Berty :roll: ).

Miła od Gucia - Nie 22 Kwi, 2012 15:36

no to się doczekałam

jakie cudne te maupy :lol:

a bassety w biegu - jak Ci się udało takie ujęcie zrobić ?

czy ona zeżarła tego ogórasa ???

o uroku Jaśka i Maji nie wspomnę

po kim takie ładne :lol: :shock:

Asia i Basia - Nie 22 Kwi, 2012 16:21

Bogusiu, teraz dzieciaki wziely sie za fotografie, ogorka Bacha zjadla (pozarla w zawrotnym tempie) oczywiscie calego, bo o zabraniu jej czegokolwiek z pyska jak juz zlapie nie ma mowy, a dzieciaki to takie po dziadkach urokliwe ;)
Marynia - Nie 22 Kwi, 2012 16:22

No ja też czekałam na fotki,Basia i Figa cudowne,zwłaszcza ich miny błagalne,no a Jasiek i te jego oczy,o Maji nie wspomnę,Mama masz z kogo być dumna :lol:
Asia i Basia - Nie 22 Kwi, 2012 16:23

Dziekuje:) Jestem i to jak :)
gkoti - Pon 23 Kwi, 2012 18:45

Marynia napisał/a:
No ja też czekałam na fotki,Basia i Figa cudowne,zwłaszcza ich miny błagalne,no a Jasiek i te jego oczy,o Maji nie wspomnę,Mama masz z kogo być dumna :lol:

Oj, rzeczywiście jest z czego byc dumną, urkliwe pociechy, cudowne- zwariowane bassice, a fotka w biegu- brak słów :wink: po prostu ujęcie jedno na milon chyba, które tak się udaje :lol:

Dodo AiJ - Wto 24 Kwi, 2012 12:05

ale czadowe zdjęcia. i te pieseczki w kuchni...bassety są takie rozkoszne :grin: i wszystkie takie same- asystenci kuchenni, pilnują, żeby żaden skrawek co spadnie na ziemię się nie zmarnował :grin:
jabluszko520 - Wto 24 Kwi, 2012 12:16

Piękne zdjęcia, mnie najbardziej przypadło do gustu "Figa z Pańcią" - piękne!
Rogasowa - Wto 24 Kwi, 2012 20:02

Przypomnialo mi sie jak Trufla identycznie kradła ogórka mi na mizerie :D
Ale kochana Pańcia nie popuścila, wyszarpała resztke, obrała i skroiła :D haha

Piękne są Asiu Twoje dziewczynki:)

Asia i Basia - Pon 20 Sie, 2012 18:51

A propos psa pilnujacego. Wczoraj jak to kiedys Zojeczka napisala poczulam, ze mam psa. I to nie moja piersia wykarmiona Barbara, tylko Figusia. Siedzielismy sobie na pikniku na kocyku, Baska na uwiezi, bo szpera po krzakach za bulkami i zdechlymi ptakami, Figa luzem, ona sie nie oddala, caly czas sprawdza czy jeszcze siedzimy, no i slucha ;) jak sie do niej mowi. No i siedzimy sobie, z dzieciakami, czytamy ksiazke, ida sasiedzi, normalnie Figa tylko poszczekuje ze strachu, bo boi sie mezczyzn, tym razem nie tylko ze obszczekala, ale poszla jak strzala na sasiada, obtanczyla go bojowo ze wszystkich stron, szok dla mnie, bo to przeciez taki cykor jest. Musialam leciec za nia i ja odciagac. O tyle to dziwne, ze sasiada zna, on tez zdziwiony do niej mowil Figa no co Ty, przeciez ty taki tchorz jestes. Cale szczescie , ze to znajomy sasiad byl, bo moglabym miec klopoty za taki atak, nie widzialam jej nigdy takiej. Tak mysle, ze moze dlatego, ze tam plot byl, my , dzieci, jej rodzinka, chciala bronic "zagrody i dobytku", do tego ta goraczka na dworzu, w kazdym badz razie mam psa obronnego, jesli na nocny spacer to tylko z Figa :D
Czikosz - Pon 20 Sie, 2012 19:00

No proszę, nowy opis psa rasy Basset Hound: Pies obronny nisko-nożny, długo-pyski. :mrgreen:

Świetne zdjęcia!

Joasika - Pon 20 Sie, 2012 19:59

No patrzajta ludziska :!:

A ja myślałam, że basset, to jeno za płotem "obronny", a jak intruz wlezie na podwórze, to się w charta zamienia :shock: :lol:

gkoti - Pon 20 Sie, 2012 20:11

No włąśnie, moja Blaneczka też trzęsie dupskiem na każdego obcego, ale jak ktoś wchodzi do domu, to właśnie ona hałasu narobi, i nie jest ważne, że ze strachu :wink: obcy stają bynajmniej dęba :wink:
Figunia poczuła bluessa :lol:

JolaP - Wto 21 Sie, 2012 14:32

Gratuluję bassiorka obronnego! :wink: Pozdrawiam :smile:
Miła od Gucia - Wto 21 Sie, 2012 16:55

widzisz, co w bassecie drzemie
ile jeszcze odkryjemy :lol:
może była taka bojowa, bo teren obcy
tak czy siak, masz psa obronnego :lol:

Asia i Basia - Wto 21 Sie, 2012 18:44

Tak, najprawdziwszy brytan :lol:
Asia i Basia - Nie 07 Paź, 2012 15:51

Pare fotek z lesnego spaceru :)

Cosik ladnie na pienku pachnialo ;)

Miła od Gucia - Nie 07 Paź, 2012 16:27

jakie zadowolone, wytarzane :lol: :lol:
pokaż Asia bliżej szelki, jakieś inne
zwróciły moją uwagę
poza pięknymi dziewczynami oczywiście :lol:

Asia i Basia - Nie 07 Paź, 2012 16:46

eufrazyna - Nie 07 Paź, 2012 17:10

Jakie fajne fotki :) Zwlaszcza ta z patykiem :)
Joasika - Nie 07 Paź, 2012 19:53

Ale się kobitki lansują :roll: :!:

Piękne fotki i pogoda Wam dopisała :mrgreen:

gkoti - Pon 08 Paź, 2012 16:47

Ale zadowolone dziewczyny, super foteczki, no i te śliczne szelki, superowe :wink:
Asia i Basia - Pon 08 Paź, 2012 18:12

Figowe szelki

Figa ma czarne szelki, z tej firmy, bardzo polecam, napis z boku mozna wedle zachcianki odpinac i wymieniac na inny pasujacy do psa ;) Moja ma na podryw: zadzwon do mnie ;)

zuza i gabi - Pon 08 Paź, 2012 19:58

Jakie one są śliczne :grin:
gkoti - Pon 08 Paź, 2012 20:21

Super te szelki, troche drogie, jak na nasze warunki, muszę popatrzec na allegro i sklepach online, dzięki :wink:
Joasika - Pon 08 Paź, 2012 22:24

Asia i Basia napisał/a:
Moja ma na podryw: zadzwon do mnie ;)

A numer komórki podała aby :?: :lol: :lol: :lol:

Asia i Basia - Wto 09 Paź, 2012 14:29

Tak ,moj :lol:
zuza i gabi - Wto 09 Paź, 2012 18:51

Kurcze fajne te szelki :grin: muszę pomyśleć :grin:

Figunia swatka :mrgreen:

Asia i Basia - Pią 07 Cze, 2013 22:24

Obchodzimy dzisiaj male swieto - wlasnie dzis minely trzy lata odkad Figa jest z nami. Pisac o niej mozna by duzo. JEst spokojnym bassetem, o cudnym charakterze, dosc nietypowa jak na basseta (slyszy co sie do niej mowi ;) ), poza kradziezami wkladek do butow i zoltych gabek nie broi, chodzi bez smyczy i nie ucieka, uwielbia nasze dzieciaki, szczegolnie Majke (ja obrala sobie za pancie). Przez ten czas u nas mozemy pochwalic sie mysle duzym sukcesem - przestala bac sie odkurzacza do tego stopnia,ze pozwala sobie odkurzac plecy (wczesniej uciekala w najdalszy kat skulona). Dla mnie to znak, ze nas sie nie boi, ze ufa, ze nie zrobimy jej krzywdy. Dalszy sukces to to, ze prawie przestala szczekac na mezczyzn, kiedys potrafila trzy dni obszczekiwac gosci plci meskiej, teraz - ma swoich ulubiencow, czy malych czy duzych, daje sie glaskac,siada im na kolana, co niektorych jeszcze czasem okrzyczy, ale to juz nie to co na poczatku, a i pewnie im sie nalezy ;) w tym to ja jej ufam ;) JEst cudna, taka bezkonfliktowa, posluszna, pocieszna w tych swoich gumowych ruchach. To pies z rodzaju_ nie chcialabym nikomu przeszkadzac, ja tu sobie tylko cichutko posiedze na fotelu. Nie to co Barbara, wredota, w kazdym kroku widac u niej diabelskie mysli,ciagle cos knuje, trzeba lazic za nia i pilnowac,czy czegos nie odwali. Zadziwiajace, jak rozne one sa. Bardzo sie ciesze, ze ja mamy. Mam nadzieje, ze jeszcze dlugo z nami pobedzie.
Wstawie pare fotek :)

jabluszko520 - Sob 08 Cze, 2013 08:41

Ależ piękne foteczki, zwłaszcza ta druga :mrgreen:
Joasika - Sob 08 Cze, 2013 10:04

Najlepsiejszego Figuniu z okazji takiej pięknej rocznicy :mrgreen:

Zdjęcia cudowne :mrgreen:

Widzę, że mój ulubieniec strasznie wyrósł i zaniedbuje wątek "Techniki spania dzieci" :roll:

Asia i Basia - Sob 08 Cze, 2013 10:38

Zaniedbuje, bo nie sypia,duracelek normalnie ;) Kiedys padal po poludniu, teraz zaraz po szkole jak nie pilka nozna to plywanie, action do wieczora,pada prosto do lozka. Ale cosikzmontuje, zeby nadrobic zaleglosci;)
gkoti - Sob 08 Cze, 2013 12:30

Śliczne masz te swoje dziołchy, to masz rozrywkę, jak każda inna :mrgreen: równowaga w przyrodzie musi być :wink:
Miła od Gucia - Sob 08 Cze, 2013 16:18

to już trzy lata .... ???? :shock:
jak ten czas leci, pamiętam moment decyzji
ciachu ciachu i jazda
to była decyzja
tak się cieszę, że Figa jest z Wami
wiele pracy w Figusię "włożyliście"
nie wspominając o przypadłościach chorobowych Figi.
Nie poddałaś się Asiu, wet, leczenie, wet, lecznice
Kochani
Życzę Wam wielu cudnych wspaniałych lat,
to dlatego, że Figa ma tak cudną opiekę i wspaniałą Rodzinę jest taka grzeczna
Ona się Wam odwdzięcza
Uwielbiam takie chwile
Ściskam i całuję Was mocno

Batus - Sob 08 Cze, 2013 18:53

Piękne dzieciaczki i psiska fajne, miło zobaczyć takie ładne zdjęcia, bije od Was spokój i szczęście, pozdrawiamy serdecznie :) !
Joy - Sob 08 Cze, 2013 22:03

Przepiękne zdjęcia i psy :wink:
Magda i Rudolf - Nie 09 Cze, 2013 18:22

Cudownie :grin:
madziaa - Pon 10 Cze, 2013 20:54

moje marzenie dwa pasztety :) o matko piękności cudne tyko ściskać i całować, zdrówka na dalsze wspólne lata życzę
domelcia - Wto 11 Cze, 2013 22:05

leci ten czas, leci...
Asia... w życiu bym okociąt Twych nie poznała :shock:
piękne zdjęcia, pogoda, plaża... aż się rozmarzyłam :roll:

zojka - Sro 12 Cze, 2013 05:35

domelcia napisał/a:
leci ten czas, leci...
Asia... w życiu bym okociąt Twych nie poznała :shock:
piękne zdjęcia, pogoda, plaża... aż się rozmarzyłam :roll:

nooooo
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Asia i Basia - Sro 12 Cze, 2013 09:32

No rosna, jak na drozdzach. To nie plaza Domis, to nasze wydmy, stare koryto Laby, piekny teren, piaseczek jak nad morzem, wszystko objete ochrona, psy wlasciwie nie moga tam bez smyczy biegac, ale co tam, uwielbiaja tam po tym piachu latac, a jakie zmeczone :)
Asia i Basia - Sob 02 Lis, 2013 10:45

Ulubiona Pancia Figi

Spanie synchroniczne

Ulubiony Pancio Baski (zawsze razem)

Joasika - Sob 02 Lis, 2013 13:14

Piękne zdjęcia :mrgreen:

Pasztecinki się podzieliły dzieciokami :lol:

Znaczy się Aśka, Tobie zostało karmienie piesów i sprzątanie po nich :mrgreen:

Joy - Sob 02 Lis, 2013 14:06

Jakie one są drobne i piękne, ojaa ♥ Super zdjęcia :grin:
jabluszko520 - Sob 02 Lis, 2013 16:36

Ale piękne foteczki! ♥
gkoti - Sob 02 Lis, 2013 19:38

Basiu- ależ śliczne zdjęcia, aż łezka się zakręciła :wink: takie wzruszające, pełne miłości i całusów :lol:
Umiziaj te cudne dziewuchy- wszystkie, czyli 3, no i mężczyznę również :wink:

Marynia - Sob 02 Lis, 2013 20:17

Ale miło się ogląda takie cudne fotki,śliczne te twoje dwunożne,o czteronożnych nie wspomnę :mrgreen:
Miła od Gucia - Sob 02 Lis, 2013 21:05

A ja z Figą sobie rozmawiałam :razz:
Stęskniłam się za Waszą Rodzinką Asiu
piękne zdjęcia, w pełni oddające szczęście z posiadania bassetów (no może z Baśki mniej) hi hi. Ona nigdy się nie zmieni, złodziejka jedna

Asia i Basia - Czw 13 Mar, 2014 22:36

Z pomoca Bogusi pare fotek z wycieczki nad morze. (zdjecia beda , Bogusii prad siadl)

madziaa - Pią 14 Mar, 2014 08:03

Super :) Pasztety boskie ale i jakie masz fajowe dzieciaki
Miła od Gucia - Pią 14 Mar, 2014 09:35

madziaa napisał/a:
Super :) Pasztety boskie ale i jakie masz fajowe dzieciaki

teraz sobie obejrzyj :lol:

madziaa - Pią 14 Mar, 2014 10:11

Widzę właśnie :) Super, boże zazdraszcza ale mieliście milutką wycieczkę
Joasika - Pią 14 Mar, 2014 10:17

Asia, ależ Jaśko wyrósł :!:

Że nie wspomnę o Twoich córach - toż to już kobietki :mrgreen:

I wcale nie poznać, że masz złośliwą psicę - na zdjęciach obie wyglądają jak aniołki :razz: :wink:

Marynia - Pią 14 Mar, 2014 11:08

Ale cudne "stadko" :wink: dziewczyny wszystkie trzy śliczne,Jaśko przystojniak,a paróweczki rewelacja :mrgreen:
Miła od Gucia - Pią 14 Mar, 2014 11:33

rewelacyjne zdjęcia
Asi jak nie ma to nie ma
a jak już wstawi foty i relacje to z pompą

masz Cudowną Rodzinkę
Jaśko jak ciągnie Baśkę, ino uszy fruwają
ściskam Was serdecznie

Figa jak piękna, bo Baśka to Baśka :lol:
a córki masz urocze, tylko pilnuj :wink:

Miła od Gucia - Pią 14 Mar, 2014 11:34

no o Mamusi nie wspomnę :lol:
Asia i Basia - Pią 14 Mar, 2014 13:12

Dzieki dziewczyny, nawet nie wiem, kiedy te dzieciaczki tak porosly, strzelaja w gore jak na drozdzach, albo ja sie kurcze ;) Fajna byla wycieczka, objazdowke po nadmorskich miasteczkach nad Baltykiem zrobilismy, piekny piasek, zapach swiezej bryzy od morza, niby tylko 6 stopni, ale slonce i cieply wiatr. Psy w swoim zywiole byly, szczegolnie Figa, ona mogla bez smyczy biegac, bo grzeczna, BArbara zwiewa niestety, na chwile ja puscilismy, i byla checa, Baska pol morza wariatka wypila, jak stanela przy kamykach tak pila i pila i pila i pila, a pozniej tylko siiiiiiiiiiiiiiiiikala :mrgreen:
gkoti - Pią 14 Mar, 2014 16:45

Zawsze będe to powtarzała, ż emasz prześliczne te swoje dziewuchy, wszystkie :) łacznie z Jaśkiem :) ups.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
marzanna67999 - Pią 14 Mar, 2014 20:07

Przede wszystkim rzuca się w oczy ogromna miłość Twoich dzieciaczków do zwierząt :) A o czym to świadczy? że serducha mają ogromne, że znają wartości życiowe, że rosną nam kolejni wartościowi ludzie :)
Super rodzina:) A zdjęcia przecudne

jabluszko520 - Pią 14 Mar, 2014 20:11

Piękne zdjęcia!
A wycieczki zazdrościmy :grin:

Miła od Gucia - Pią 25 Kwi, 2014 19:55

BasiaiHenry - Pią 25 Kwi, 2014 21:14

Ale przytulaski :)cichutko żeby panienek nie obudzić,ciiii....
Asia i Basia - Pią 25 Kwi, 2014 22:06

Ale niespodzianka, dziekuje Bogusiu:) Tak sobie ostatnio spaly :)
Miła od Gucia - Pią 25 Kwi, 2014 22:39

Baśka nawet jak śpi ma czorta w sobie, a Figunia Aniołek
Magda i Rudolf - Sob 26 Kwi, 2014 07:10

[quote="Asia i Basia"]Z pomoca Bogusi pare fotek z wycieczki nad morze. (zdjecia beda , Bogusii prad siadl)

A ktora to mama a ktora corka , hihi :wink: slicznie wygladacie :smile:

zuza i gabi - Sob 26 Kwi, 2014 09:02

Słodkie są :grin: ech żeby moje chciały się tak przytulać :sad:
BASSiBAWARIA - Sob 26 Kwi, 2014 09:55

Mama to chyba ta białaska co?

urocze sunie :lol:

Joasika - Sob 26 Kwi, 2014 10:31

Cudności moje :grin:
Magda i Rudolf - Sob 26 Kwi, 2014 11:47

BASSiBAWARIA napisał/a:
Mama to chyba ta białaska co?

urocze sunie :lol:

Ale ja mialam na mysli Asie :grin:
A sunie,Basia i Figa, z tego co wiem, nie sa ze soba spokrewnione.

Magdaa - Sob 26 Kwi, 2014 16:15

Jak tak sobie patrzę na śpiącą parę bassetów to mi się marzy towarzystwo dla Basca, ale jak nie śpią tylko rozrabiają i to razy dwa to ponad moje możliwości. Dziewczyny są przesłodkie.
jabluszko520 - Nie 27 Kwi, 2014 13:50

piękności :grin:
Asia i Basia - Nie 27 Kwi, 2014 21:19

Dzisiaj pojechalam z panienkami i dzieciaczkami na wydmy, sloneczka zazywac. BAska wedle zalecen doktora na smyczy, Figa luzem, bo przeciez ona grzeczna...byla. Dzis pierwszy raz poszla sobie w dluga. Nigdy tego nie robila, zawsze przy nas, nie oddalala sie ani na krok, a dzis niespodzianka - tylko sie kurzylo, ogluchla i w dluga. Chyba sie zadomowila na dobre ;)
olgaem - Nie 27 Kwi, 2014 21:30

może pokazywała Baśce: patrz a ja mogę tak :!: i biegiem !
Joasika - Nie 27 Kwi, 2014 21:36

I ukazała się ciemna strona Mocy :lol:

Aśka, nie zazdroszczę pogoni za uciekinierką :~

To teraz będą obie na smyczy :wink: :wink:

jabluszko520 - Nie 27 Kwi, 2014 21:57

hihi, chciała pokazać, że Ona Może :lol: a jak :lol:
madziaa - Pon 28 Kwi, 2014 06:38

Oj nie zazdroszczę, to teraz będziesz miała dwie gwiazdy na smyczy się baby doigrały :)
Marynia - Pon 28 Kwi, 2014 07:32

Kiedyś musi być ten pierwszy raz,co nie Figunia :wink:
Asia i Basia - Czw 15 Sty, 2015 21:55

Zlapalam zlodziejke na goracym uczynku, jabluszka staly na stole, zapamietala i jak wyszlam to ino myk myk byla na stole. A stol metr od kanapy stoi :aniol:

Joasika - Czw 15 Sty, 2015 22:10

A to Ci cwana kradziocha jedna :haha: :buha:
gkoti - Czw 15 Sty, 2015 22:13

Jak ona tam wlazła????? ja myślę, że bardzo pomogły jej w tym uszyska :buha: :aniol:
Miła od Gucia - Czw 15 Sty, 2015 22:23

cała Baśka :buha:
Asia i Basia - Czw 15 Sty, 2015 22:36

Ona rozbieg chyba bierze na tej kanapie i fru :aniol: , inaczej tego sobie wyobrazic nie moge, przy nas sie nie odwazy, ale jak tylko sama zostanie w pokoju to hop na stol, slychac tylko albo oblizywanie talerzy albo chrupanie jablek albo spijanie wody z wazonu i takie tam inne akrobacje, i to babcia jest, za niedlugo 9 lat skonczy, oszaleje z nia kiedys :roll:
madziaa - Pią 16 Sty, 2015 07:21

ale Cwaniara :mrgreen:
Miła od Gucia - Pią 16 Sty, 2015 07:48

trudno uwierzyć, jak się nie zobaczy
Ty się z nią masz Asiu
dobrze, że Figi nie woła "do stołu" :buha:

jabluszko520 - Pią 16 Sty, 2015 18:04

kto pomaga jej zejść? :lol:
bo wy jabłek pieskowi żałujecie i musi biedactwo zdrowie nadwyrężać i po stołach ganiać :nio: :lol:

RicoSB - Pią 16 Sty, 2015 23:47

Dobrze, że Furiat jeszcze nie potrafi wchodzić na stoły i blaty, bo nie było by gdzie chować rzeczy :)
Asia i Basia - Pon 12 Paź, 2015 14:43

Figa przylapana pod koldra

FIGI SENNE PODRYGI

Lacota - Pon 12 Paź, 2015 15:27

Nieźle hehe.
Ale jak to u basseta bywa
najważniejsze partie ciała pozostają na zewnątrz :P

gkoti - Pon 12 Paź, 2015 15:32

Piękna dupencja :yahoo
jabluszko520 - Pon 12 Paź, 2015 16:38

:D superaśne, Majtuna też "biega" przez sen :D do tego szczeka, piszczy lub wyje :roll: :D
Miła od Gucia - Pon 12 Paź, 2015 19:32

dobre, he he he
a ogonek lata :D

zojka - Pon 12 Paź, 2015 19:41

Bo Pańcia wiesz ...
Jak się zupełnie niechcąco trafi bączek ... to nie będzie wstydu :mrgreen:

Marynia - Pon 12 Paź, 2015 20:24

zojka napisał/a:
Bo Pąńcia wiesz ...
Jak się zupełnie niechcąco trafi bączek ... to nie będzie wstydu :mrgreen:

Dokładnie tak :mrgreen:

Asia i Basia - Wto 13 Paź, 2015 08:15

Coby nie mysleli, ze moje "babcie" tylko spia ;)

Korrida;)

madziaa - Wto 13 Paź, 2015 08:57

Dupcia jest śliczna. Oj widzę, że masz z dziewczynami wesoło jak mają głupawkę :)
Lacota - Wto 13 Paź, 2015 10:46

Wcale nie babcie, jak widaç zresztą :P
Asia i Basia - Wto 13 Paź, 2015 10:56

Basce za kilka miesiecy stuknie dyszka, a Figa idzie w dwunasty , takze mlodki nie sa, cialem, bo duchem glupawki zostana chyba na zawsze ;)
gkoti - Wto 13 Paź, 2015 11:44

jak to jest, ze zawsze te mniejsze osobniki sa zadziorniejsze :) u mnie Blanka tak właśnie męczy leniuszka- z rozbiegu, z rozpędu, a ten opanował już uniki do perfekcji, bo inaczej by go staranowała :) Leniuszek tez za 3 mce 10 strzeli już... kiedy to zleciało, dopiero mial 9 mcy i szalał, jak furiat, a ja się go bałam :mur: :buha:
Miła od Gucia - Sob 17 Paź, 2015 20:20

i one tak często Asiu szaleją ???
wcale po nich nie widać, że są w wieku "starszym" :D

Asia i Basia - Sob 17 Paź, 2015 20:33

tak raz dziennie :tanczy:
Asia i Basia - Pon 02 Lis, 2015 22:14

Ostatnie cieple dni wykorzystalismy na cwiczonka :hura:

zanim BArbara sie ruszy musi podyskutowac
https://www.youtube.com/watch?v=0jZ698V-3l0

https://www.youtube.com/watch?v=tVQtNek9bYg

https://www.youtube.com/watch?v=2jw4f4m8pqQ

Neit - Pon 02 Lis, 2015 22:20

Fotomontaż :P Każdy wie, że bassety są nietresowalne :zly:
Miła od Gucia - Pon 02 Lis, 2015 22:21

no proszę
Baśka jaka bystra
a Figa jak zwiewnie chodzi, tak lekko

ale, ale Jaśko jak wyrósł
kiedy te dzieci rosną

RicoSB - Pon 02 Lis, 2015 22:24

właśnie, fotomontaż jak nic- przecież bassiory są nieposłuszne i uparte. Ps macie bardzo fajnie, że takie treningowe tory są dostępne :)
Asia i Basia - Pon 02 Lis, 2015 23:14

To jedyne miejsce, gdzie moge je z czystym sumieniem puscic luzem,caly teren i to dosc duzy jest ogrodzony i zaopatrzony w takie "przeszkody", one super lubia takie zabawy,Fige oszczedzam, ale tez potrafite wszystkie sztuczki i to bez fotomontazu ;)
gkoti - Pon 02 Lis, 2015 23:17

Fajowe, zwinne panny :)
Marynia - Wto 03 Lis, 2015 15:01

Ja patrzyłam na Jaśka :oops: dziewczyny są super <3
jabluszko520 - Wto 03 Lis, 2015 17:19

:D kurczę Majka też taka dyskutantka :D piękne bassiorki <3
zojka - Nie 08 Lis, 2015 09:40

ZAZDRASZCZAM!!!

Nera mi gnije, jak nic.

klusia - Nie 22 Lis, 2015 22:27

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
Asia i Basia - Wto 07 Cze, 2016 22:47

Dzisiaj minelo 6 lat odkad Figa jest z nami. Byla wtedy 6-cioletnim, przestraszonym bassetem z ogromnymi slipiami, niewiedzacym co ja czeka w nowym domu. Wywrocila nasze zycie do gory nogami. Wbrew krytyce i przykrym opiniom owczesnego swiatka basseciego zaaklimatyzowala sie, pokochala nas, my ja, mam nadzieje, ze jest z nami taka szczesliwa jak my z nia. Dalismy wspolnie rade pokonac lek przed odkurzaczem, przed wycieczkami w obcy teren, przed mezczyznami (czasem jeszcze burknie jak jej sie chlop nie podoba ;) ).Figa kocha dzieci, wiek nie gra roli, ajakmaja gumisiowe smaczki to juz wogole odlot. Jest grzeczna, nie demoluje, teraz wiecej spi niz biega,ale to przywilej wieku ;) To pies odwazny kiedy trzeba, rozsadny, posluszny, przeciwienstwo zboja Barbary. JEst aniolem w psiej skorze. Swietnie sie uzupelniaja z Bacha, ale i ucza od siebie nie zawsze dobrych zachowan (prucie workow ze smieciami -BAcha od Figi, pladrowanie tornistrow i kradziez sniadania -Figa od Bachy). Mam nadzieje, ze jeszcze dlugo bedzie nas cieszyc swoja obecnoscia, nie mozemy sobie wyobrazic,jak bylo bez niej i ze kiedys moze jej zabraknac. Wszystkim adoptujacym psy,czy mlode czy wiekowe zyczymy, aby trafili swoj na swego. Zyczymy cierpliwosci i wyrozumienia dla psa, ktory nie wiadomo czasem skad i z jakim bagazem zawita w nowym domu i musi sie w nim odnalezc. Pozdrawiamy rowniez bylych wlascicieli dziekujac za takiego fajnego psa - przyjaciela i za zaufanie jakim nas obdarzyli oddajac Fige wlasnie nam.
Molly i Gosia - Wto 07 Cze, 2016 23:46

bardzo piekne wzruszylam sie <3 <3 <3 ucaluj sedziwa panienke i Basie tez <3 <3 <3
Miła od Gucia - Sro 08 Cze, 2016 07:53

pięknie napisane
pamiętam ten dzień
co jak już jedzie ? pytam
a Ty mówisz, no nie zastanawiamy się, wsiada chłop w samochód i jedzie, kawał świata pół Polski, pół Niemiec.
Jak szybko pojechał tak szybko wrócił

oby innym pieskom też takie domki się przytrafiały

pozdrawiamy cieplutko

a Baśka, co to za czort wcielony ale kochany :D :D :D
dalej pożera jabłka ?

jabluszko520 - Sro 08 Cze, 2016 13:15

Aśka, pięknie napisane <3
zojka - Sro 08 Cze, 2016 21:34

Dobre z Was człowieki!!
Takie najlepsze, ludzkie.

Kurka, tak się cieszę, że Was znam <3

Magdaa - Sro 08 Cze, 2016 21:48