|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - FIGA /Różyczka i BAKS u Moniki22
jabluszko520 - Wto 03 Wrz, 2013 19:50 Temat postu: FIGA /Różyczka i BAKS u Moniki22 Poprzednie losy Różyczki tutaj: http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5135
Dzięki uprzejmości pana Ryszarda Różyczka jest już w nowym domku
Dziękuję bardzo serdecznie, dzięki panu Różyczka siedzi już w swoim fotelu i przytula się do pani Moniki :grin: albo odwrotnie z tym przytulaniem :lol: Są w każdym razie po spacerku i cieszą się sobą nawzajem. Cudownie! :grin:
Dziękuje wszystkim, którzy wyrazili chęć pomocy a w szczególności Bogusi, dzięki tobie zakończyło się to wszystko tak szybko i sprawnie :smile:
Chwyta mnie jakieś choróbsko, boli gardło, dalsza relacja będzie później, dobrze?
Dobrej nocki.
-Różyczka, bądź grzeczna!
gkoti - Sro 04 Wrz, 2013 11:09
No to są super wieści. Dzięki Monika i zdroweczka i radości dla Was :wink:
jabluszko520 - Czw 05 Wrz, 2013 08:37
U Różyczki wszystko w porządku, była w zrobiona na dzień dobry kupka i siusiu w domku, ale Monika22 wcale się tym nie przejęła, wręcz przeciwnie, cieszy się, że mała poczuła się "u siebie". Uczą się załatwiania na dworze w wyznaczonych godzinach. Od razu między nimi zaiskrzyło pozytywnie. Różyczka dostaje pyszne papu , wcina z apetytem. Chodzi na długaśne spacery, podziwia ptaszki i inne zwierzątka. Jest bardzo ciekawska i żywiołowa :wink: Noc przebiegła spokojnie. Wszyscy w domu są nią zachwyceni, później dostaniemy foteczki (ja już nie mogę się doczekać) i być może filmik ( ), o ile siła mojego neta mi pozwoli to ten filmik też wstawię :lol:
Najważniejsze, że ją akceptują ze wszystkimi wadami i zaletami.
madziaa - Czw 05 Wrz, 2013 08:42
Dokładnie Gosiaczek zgadzam się z Tobą. Czekamy więc cierpliwie na zdjęcia, super że znalazła swoje miejsce na ziemi bez kotów :razz:
gkoti - Pią 06 Wrz, 2013 08:44
madziaa napisał/a: | Dokładnie Gosiaczek zgadzam się z Tobą. Czekamy więc cierpliwie na zdjęcia, super że znalazła swoje miejsce na ziemi bez kotów :razz: |
Wierzę, że będzie dobrze, te nasze niskopodwoziowce sa takie wrażliwe i kochane, nawet z tymi swoimi charakterkami :wink: Zresztą co byłby wart psiut, gdyby nie pokazał, co potrafi
Miła od Gucia - Nie 08 Wrz, 2013 13:51
W końcu mam zdjęcia Różyczki.
Przy okazji adopcji innego basseta, poznałam Ryszarda - dzięki Marzannie i Jackowi.
I tak się złożyło, że Ryszard po basseta miał jechać do Katowic.
I wtedy wpadłam na pomysł, żeby poprosić Ryszarda, żeby zabrał Różyczkę.
Cudowny człowiek, od razu mówi, gdzie jak - już jadę :lol: :lol: :lol:
Po basseta swego miał jechać we wtorek, ale Różyczkę zabrał do siebie już w poniedziałek. Powód. Powiedział, że jeśli ma wieźć basseta, musi się z nim bliżej poznać.
I tak Różyczka trafiła do Rysia, Anula pakowała Różyczkę, bo wszystko się działo bardzo szybko.
Tu Różyczka u Ryszarda
To co jedziemy do nowego domku
I już w nowym domku
Ryszard zagościł wraz z Różyczką w domu Moniki
Ryszardzie :lol:
z całego serca dziękujemy :lol: :lol:
jabluszko520 - Nie 08 Wrz, 2013 14:40
Cudownie,jaka jest piękna
julkarem - Nie 08 Wrz, 2013 15:12
Super. Bądź grzeczna Różyczko czy imię takie pozostało ?
Asia i Basia - Nie 08 Wrz, 2013 16:32
Wyglada na to, ze pan Ryszard to konkretny facet, dziala szybko i skutecznie Fajnie, ze uszczesliwil dwa bassety za jednym rzutem Fajna ta Rozyczka, taka drobna wyglada przy panu Ryszardzie, najlepszego dla niej i jej nowej Rodziny
Miła od Gucia - Nie 08 Wrz, 2013 16:38
to nie Ryszard, to nowy Pan Różyczki
Marynia - Nie 08 Wrz, 2013 17:20
Prawdziwa z niej Różyczka,śliczna jest
BASSiBAWARIA - Nie 08 Wrz, 2013 19:28
Ale się trafiło :lol:
Szczęście istnieje i daje znać o sobie.
Wspaniała wiadomość.
gkoti - Nie 08 Wrz, 2013 19:29
jesteście wszyscy kochani, Różyczka ma dom dzieki Waszej upartej cierpliwości
madziaa - Pon 09 Wrz, 2013 06:40
Lubie takie zakończenia A Różyczka piękna taka subtelna idealnie pasuje co Niej to imię. Super dziękuje Ryszardzie masz duże serducho
jabluszko520 - Pon 09 Wrz, 2013 12:40
julkarem napisał/a: | Super. Bądź grzeczna Różyczko czy imię takie pozostało ? |
Tak, na tę chwilę takie imię pozostało.
jabluszko520 - Pon 09 Wrz, 2013 12:52
Dziś dostałam taką miłą wiadomość od Pani Moniki
"Witam pani Gosiu, pamiętamy o Was i jesteśmy bardzo wdzięczni. Załączam kilka foteczek. Różyczka nas, mam nadzieję, zaakceptowała. Rozrabia trochę, ale dajemy radę. Dzisiaj jest spokojniejsza, mniej szaleje. Śpimy razem tzn.ze mną albo z moim synem. Ma wybór. Noce mamy spokojne. Wydaje mi się ,że już trochę ochłonęła i teraz będzie już tylko lepiej. Pozdrawiamy serdecznie wszyscy. "
Pani Moniko, w tym temacie może pani pisać o suni, zdjęcia wklejać itp itd. W razie problemów maila do mnie pani zna, pomogę czy to zdjęcia wkleję czy posta napiszę.
Pozdrawiamy i dziękuję za troskliwą opiekę nad małą.
Anula - Pon 09 Wrz, 2013 15:15
I ja wszystkim ogromnie dziękuję za pomoc w znalezieniu nowego domu dla Róży. Kamień spadł mi z serca, gdy porozmawiałam z panią Moniką - nową właścicielką i dowiedziałem się, że sunia doskonale odnalazła się w nowym domu. Mam nadzieje, że będzie grzeczna i nie spotka na swojej drodze żadnego kota, który przemieniałby ją w psa polującego.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc, zaangażowanie i serce, a Róży życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
jabluszko520 - Pon 09 Wrz, 2013 18:24
Ja również mam nadzieję , że będzie grzeczna i że będzie słuchała swojego pańciorstwa. Anulka, tobie też należą się podziękowania, przygarnęłaś ją do siebie gdy najbardziej tego potrzebowała.
Super się to ułożyło. Oby już tak zostało :smile:
Ciekawe czy już mała śpi? :lol:
Miła od Gucia - Czw 12 Wrz, 2013 10:46
Bardzo, bardzo się cieszę
z zakończenia
i ja pozdrawiam Nową Rodzinkę Różyczki
gkoti - Czw 12 Wrz, 2013 10:58
Cieszę się również, ze tak się fajnie ułożyło. Pozdrowionka dla wszystkich i Różyczki :wink:
monika22 - Pią 13 Wrz, 2013 12:25
Witamy serdecznie, jesteśmy po wizycie u Pana Doktora. Trochę stresu, ale jakoś Różyczka przeżyła. Teraz odpoczywa, do domku rwała jak szalona. Prawdopodobnie oprócz już opanowanej nużycy, mamy problem alergiczny, ale to jest do opanowania. Pozdrawiamy :lol: :lol: :lol:
jabluszko520 - Pią 13 Wrz, 2013 21:13
Była grzeczna? :lol: Uczulenie - wiadomo na co? Trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia, napiszcie, co dokładnie zalecił lekarz. My również pozdrawiamy. Całuski dla suni :grin:
madziaa - Pią 13 Wrz, 2013 21:15
Dokładnie piszcie jak będziecie wiedzieć coś więcej
jabluszko520 - Pon 28 Paź, 2013 14:16
Halo, halo
Co u was słychać?
julkarem - Wto 10 Gru, 2013 13:14
Co tam u Różyczki ?
jabluszko520 - Sob 21 Gru, 2013 21:01
U Różyczki wszystko dobrze, trochę szwankuje zdrówko ale sobie radzą. Zresztą to nie jest już Róża ale Figa
"Witam, u nas wszystko w porządku. Róża zmieniła imię i stała się Figą. Miewa kłopoty zdrowotne, ale jakoś dajemy radę. Jest silną indywidualistką, nie dającą sobie wiele narzucić. Prowadzi rozległe życie towarzyskie. Jako jedyny basset na całym osiedlu jest postacią rozpoznawalną. Stała się celebrytką. Pani Natalia, pierwsza właścicielka jest z nami w kontakcie, a na Gwiazdkę przysłała psicy duży zapas karmy specjalistycznej za co serdecznie dziękujemy.
Serdecznie pozdrawiamy i składamy życzenie zdrowych, szczęśliwych Swiąt i wszelkiej pomyślności w 2014 roku.
Figa primo voto Róża z rodziną"
gkoti - Sob 21 Gru, 2013 21:53
Śliczna panienka i widac, że jej dobrze również życzymy zdróweczka i wszystkiego dobrego
Magdaa - Nie 22 Gru, 2013 17:27
Zdrówka
madziaa - Pon 23 Gru, 2013 07:56
To dużo zdrówka życzymy Miło było zobaczyć znowu tak śliczną mordeczkę
Miła od Gucia - Wto 22 Lip, 2014 18:57
będziecie mieli okazję poznać osobiście Figę/Różyczkę i Jej Pańcię na zlocie
hura
fajnie, że jedziecie
monika22 - Pią 17 Paź, 2014 11:54
Po ciężkich przeżyciach chorobowych i urojonej ciąży, udało się szczęśliwie przeprowadzić sterylizację. Dzieci nie będzie. Ubranka, w naszym przypadku, nie sprawdziły się, plastikowy kołnierz, absolutnie. Natomiast gustowne 'chomąto' jak najbardziej. Na początku chodziłyśmy w nim na spacerki i nawet właściciele amstafa pytali, czy to służy do wyrabiania mięśni karku, no ale czego to ludzie nie wymyślą. Jesteśmy już po zdjęciu szwów i wygląda na to, że wszystko jest w największym porządku. Pozdrawiamy
Miła od Gucia - Pią 17 Paź, 2014 17:45
super, że wszystko w porządku
nie wiem czy wiecie
ale to co Moni zrobiła dla Figi
to ogrom zaangażowania, pracy i wizyt weterynaryjnych
tak jest z adoptowanymi bassetami
pięknie, pięknie
a potem się okazuje jaką "bidę" przygarnęła
jesteś Kochana Moni
przesyłka zlotowa w końcu dotarła ??
monika22 - Pią 17 Paź, 2014 18:43
Bardzo dziękuje za tyle serdeczności, ale Bogusiu Ty każdego dnia pomagasz takim'bidom' i Tobie należą się największe ukłony. Przesyłki jeszcze nie ma, ale myślę, że w poniedziałek już będzie. A jak Wasza wizyta u Pana Doktora? Masz te wyniki? Cału ski
Joasika - Sob 18 Paź, 2014 09:49
Moni :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:
monika22 - Wto 17 Lut, 2015 15:13
O tym, że nasze psiaki są wyjątkowe, wszyscy wiemy. Dzisiaj Figa ujawniła swoją, kolejną umiejętność. Wróciłam do domu i zastałam otwartą na całą szerokość lodówkę, w której zostało tylko to co czego nie można zjeść, czyli słoiczki. Zjadła wszystko, brzuchol wielki, w kanapach pozakopywane resztki na zaś. Teraz trzeba będzie zamontować kłódkę na lodówce, bo jak raz spróbowała, to już pójdzie. Taka spryciulka i dzisiaj szlaban na michę. Teraz Pańciu masuj, bo bębenek boli.
Neit - Wto 17 Lut, 2015 15:27
To pewnie dla Waszego dobra, pewnie chciała żebyście na dietę przeszli i zjadła żeby nie kusiło
Zdolna bestia
monika22 - Wto 17 Lut, 2015 16:12
Oj, zdolna niesłychanie. Do tego, że przed wyjściem, sprzątamy wszystko, dosłownie, to dostaje jeszcze kawał indyczej szyjki, na otarcie łez. Jak widać, nie spełniamy Jej oczekiwań i musi sobie jakoś radzić. Kiedyś zjadła wszystkie słodycze, które nota bene, były schowane przed Nią. Widać ten typ tak ma
Magdaa - Wto 17 Lut, 2015 18:59
Zdolna dziewczyna i jaka zaradna !
Neit - Wto 17 Lut, 2015 19:19
Nie karmicie dziewczyny.
To w końcu pies myśliwski, więc sobie jedzonko upolowała
ElenaJerry - Wto 17 Lut, 2015 19:55
Mądra dziewczyna
Bardzo lubię Neit komentarzy
marzanna67999 - Wto 17 Lut, 2015 19:57
ooooooooooo ten typ w takim razie tak ma PObiłą Agatkę, bo Agatka deliktanie dziesiaj i dietetycze skradła mi duży jogurt z suplementami diety
gkoti - Wto 17 Lut, 2015 21:51
no ja czegoś nie rozumiem..... to wasze basseciory latają, mają skrzydła, czy cóś?.... aaaaaaaaaaaa, u was w domach nie ma stołów ani blatów moje nigdy nic mi nie ukradły, najwyżej wyżebrały... choć czasami tęsknię za takimi wariactwami, bo kiedyś, jak Leniuszek był młodszy- to było wesoło w chałupie
.... a swoją drogą- to wierzę, że brzucho był wielki... tylko zastanawia mnie, jak ona po półkach w lodówce zasuwała... no nie mogę sobie tego wyobrazić, hihi ... i tego- jak otwiera lodówkę
Magdaa - Sro 18 Lut, 2015 09:42
Mój Basko nie kradnie jedzenia ,ale zajrzeć na blat stołu, szafki potrafi ,wystarczy ,że cokolwiek stoi obok ,to się podpiera np.do syna na biurko zagląda wspierając się na komputerze
monika22 - Sro 18 Lut, 2015 09:48
Figa żebractwem 'trudni się' od początku, a do tego dochodzą łapoczyny. Siedzi przy nas i łapą ściąga nam ręcę i oczywiście śpiewa. Przyznaję się bez bicia, że mój basior jest rozpuszczony jak dziadowski bicz, a poza tym to nasz najukochańszy stworek. Istnieje też swojego rodzaju dreszczyk emocji, bo nigdy nie wiadomo, co zastanę po powrocie do domu.
Joasika - Czw 19 Lut, 2015 21:29
Basset to w końcu tropowiec - wytropił zwierzynę, dopadł i....wręczył sobie nagrodę
Figa - przybij łapę Barremu
Magdaa - Czw 19 Lut, 2015 22:14
W sumie analizując zachowanie mojego Baska, to on też kradnie na potęgę ,tyle ,że nie jedzenie ,a bieliznę zv szafek, kosza na pranie, zabawki itp. Potem przychodzi i prezentuje zdobycz i oczekuje na odpowiednią reakcję. Im bardziej się robimy źli i go gonimy i wzywamy ,tym polowanie bardziej udane
Więc basset to basset.
Neit - Czw 19 Lut, 2015 22:29
A Zonda nie kradnie właściwie. Na pewno nie ze stołu. Tylko widać jak jej dziury w nosie chodzą i czasem jak coś wybitnie apatyczne to niechcący ozorkiem omiecie Wie też że w ramach sępienia nie wolno dziamgać i kwękać. Mamusia to ma miękkie serce i wiadomo, że wystarczy popatrzeć i w bassecią paszczę coś dobrego wsadzi, za to z tatusiem nauczyła się handlować. Przynosi mu różne zabawki w zamian za gryza jedzenia
Czasem tylko słyszę podejrzane dreptanie i widzę jak basset maszeruje z łbem dumnie zadartym do góry. Od razu wiem że coś upolowała i niesie do legowiska. Najchętniej poluje na szczotki albo inne plastikowe przedmioty (chociaż już jej odbierałam np woreczek z gwoździami), jak się nawinie jakiś długopis albo pisak to na bank go pogryzie (na szczęście wszystko co memła wypluwa). I na prawdę nie wiem skąd ona to wszystko bierze No i czasem musi przeczytać doszczętnie jakąś gazetkę reklamową
Lacota - Pią 20 Lut, 2015 19:29
Z tą lodówką to niesamowita historia. Uśmiałam się. Basset potrafi. Dobrze że nie stało Jej się nic złego.
U mnie dzisiaj Snoopi dobrał się do skrzynki z mięsem. Wykończy mnie psychicznie dziad jeden!
Miła od Gucia - Pią 20 Lut, 2015 21:36
wyobrażam sobie jej minę, jak zobaczyła ile dobroci w lodówce
nie ma bata na basseta
:lol:
monika22 - Sob 21 Lut, 2015 13:18
Jak wracam do domu i nie słyszę niosących się już od dołu rzewnych skarg, to wiem, że jest czymś bardzo zajęta i mogę spodziewać się różnych niespodzianek. Wiem, że się nudzi, ale jak można w ciągu godziny zrobić pobojowisko. O skarpetach i podkoszulkach syna nawet nie wspominam, uczy Go porządku, z tym, że Oni są siebie warci, Oboje bałaganiarze. Nie wiem które się w które wdało.
Magdaa - Sob 21 Lut, 2015 23:12
Monia rozumiem ,Basko ma to samo, a cierpię ja ,bo wszystko do mojego pokoju znosi
monika22 - Czw 26 Lut, 2015 12:16
Dziś, rano wpadłam w panikę, bo szelki znów okazały się małe. Po sterylizacji, z Jej apetytem, mogę spodziewać się kłopotów z nadwagą. Figa ma przecież jeszcze do tego chore stawy, więc każda zmiana Jej wagi, przyprawia mnie o nerwowy rezonans. Pobiegłyśmy natychmiast do doktora i okazało się, że waży 24 kg, tzn. po operacji przebyło Jej 2,5 kg. Ulga ogromna, ale licho nie śpi, lodówka zamykana taśmą klejącą na trzech wysokościach. Doszłam do wniosku, że muszę porzucić wszelką nadzieję odnośnie Jej grzeczności. No cóż nikt nie jest doskonały
RicoSB - Czw 26 Lut, 2015 12:42
Dobrym patentem na zamykanie szafek drzwi i tym podobnych jest pajączek, czyli taka elastyczna guma z haczykami do montowania bagażu 24 kg to chudzinka
jabluszko520 - Czw 26 Lut, 2015 13:35
ale tu chodzi o lodówkę :lol: pajączek da radę?
monika22 - Czw 26 Lut, 2015 14:09
Taśma jest testowana codziennie i daje radę. Figulec nie jest chudzinką, tylko robi się z Niej kawał baby, a przez te Jej stawy, musimy być bardzo elektryczni. Na dowód tego, że nie jest rachityczna, załączę kilka fotek, oczywiście, jak mi Bogusia pomoże
Miła od Gucia - Czw 26 Lut, 2015 19:27
kochanie z przyjemnością
wyślij mi zdjęcia na e-maila
Miła od Gucia - Pią 06 Mar, 2015 00:02
jabluszko520 - Pią 06 Mar, 2015 11:38
Jaka piękna dziewczynka
monika22 - Pią 06 Mar, 2015 17:00
Urodą nadrabia grzeczność, ale czy można się na Nią gniewać? My nie potrafimy, ot cała prawda
Miła od Gucia - Pią 06 Mar, 2015 20:04
takiemu spojrzeniu
takim oczom trudno odmówić
skąd ja to znam
Joasika - Pią 13 Mar, 2015 20:13
Oooo...to spojrzenie zasługuje na coś wyjątkowo dobrego!
monika22 - Sob 14 Mar, 2015 16:56
Ona o tym wie i jak tylko nawiąże kontakt wzrokowy, to ma nas , jak bocian żabę
monika22 - Sob 14 Mar, 2015 18:09
W najbliższym czasie Figa będzie miała kolegę. Musi tylko dojechać do nas z Gdyni
olgaem - Sob 14 Mar, 2015 18:59
czy to wy adoptowaliście Coxa? (pies który ze względu na stawy nie może chodzić po piasku i miękkim podłożu? )
monika22 - Sob 14 Mar, 2015 19:06
Szukali DT i zgłosiłam nas, nie wiem, czy u nas zostanie, ale dopóki nie będzie miał dobrego domku, będzie z nami i z naszą Figusią. Ma się chłopak tułać, to lepiej, żeby był z nami
olgaem - Sob 14 Mar, 2015 19:13
Cieszę się, obserwowałam temat tego psiaka. Ma już jak dojechać?
Pewnie zostanie już na zawsze
monika22 - Sob 14 Mar, 2015 19:39
Szczerze mówiąc, nie wiem co zrobimy, nie wiem, jak Figa zareaguje, nie wiem, jak Cox będzie się czuł u nas. To otwarta karta, czekamy na Niego, bo szkoda chłopczyka. Z tego, co widzę, wszyscy szukają transportu. Mam nadzieję, że się uda i szybciutko do nas trafi
RicoSB - Sob 14 Mar, 2015 22:27
ojej kolejny basior na Śląsku - lovely!!!!!!!!!!!!!!!
monika22 - Nie 15 Mar, 2015 15:41
Figa nadal będzie rządzić samodzielnie. Tak się szczęśliwie ułożyło, że Cox znalazł swój domek w Łodzi. Jego nowi Państwo mają doświadczenie z basiorami. Bardzo się cieszę, ale z drugiej strony, gdzieś tam, po cichu, łaziły po głowie różne, takie myśli :serce:
olgaem - Pon 16 Mar, 2015 21:16
To podsycać ten ogień i brać piesa! Tyle ostatnio piesków czeka na nowe domki!
Cieszę się, że Coxowi się udało, mam nadzieję, że tym razem trafił lepiej :lol:
monika22 - Pon 16 Mar, 2015 21:56
Z tego co usłyszałam, chłopczyk, teraz Bonusek, nie mógł lepiej trafić. Jego nowy Pańcio jest weterynarzem
monika22 - Wto 24 Mar, 2015 15:17
Dzisiaj odkryłam (lepiej póżno, niż wcale), że Figa ma rodzonego brata. To Baster
Miła od Gucia - Wto 24 Mar, 2015 15:45
Rodzina się odnajduje :lol:
a który to Baster
monika22 - Wto 24 Mar, 2015 18:47
Baster z Łodzi, ale Jego wątek tylko się zaczął. Urodził się 19.08.2012r. w pseudohodowli 'Bezpieczna Przystań' tak, jak Figa. Miał problemy skórne, czyli cały ten miot mógł być taki. Po krwotocznym zapaleniu stawów naszej Laluni, Pan Doktor powiedział, że to efekt dzieciństwa w warunkach trudnych do określenie. Bardzo chciałabym wiedzieć, czy Jemu też się udało przeżyć :serce:
Lacota - Pią 27 Mar, 2015 13:43
A ja chcę zapytać czy opancerzona lodówka spełnia swe zadanie?
Hue. Hue.
Wszystko jest kwestią czasu. Basset na wszystko znajdzie sposób.
monika22 - Nie 29 Mar, 2015 14:55
Lodówka na taśmę klejącą sprawdza się, nie było incydentów z pożeraniem jej zawartości. Sposób na szyję indyczą, przed wyjściem z domu, działa. Powiem więcej, czeka żeby zostać z nią sam na sam
Miła od Gucia - Nie 29 Mar, 2015 18:12
ha ha dobre
jak świat światem baset przekupny jest
Majka też za szyjkę odda wszystko i do zjedzenia szuka spokojnego miejsca, oby było kawałek dywanika
buziaki dla Was
monika22 - Pią 03 Kwi, 2015 12:42
Wesołych, zdrowych, spokojnych i bardzo wiosennych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka, mokrego dyngusa i wszystkiego, co najlepsze życzy
Figa z pańciostwem
Miła od Gucia - Pią 03 Kwi, 2015 19:45
dziękujemy
i Wam wszystkiego najlepszego w świąteczne dni, wiele miłości
monika22 - Pią 10 Kwi, 2015 15:51
Powiedzcie mi, proszę, czy Wasze Przytulanki też boją się much? U nas, pojawienie się najmniejszej muchy, wywołuje u Figi dziwne reakcje. Zaczynamy od polowania, ale, jak nie udaje się złapać 'potwora', panienka wpada w traumę. Piszczy, chowa się, a najlepiej jest wcisnąć się w pańcie i tak siedzimy 'na kupie' tzn. Figa na mnie.
ElenaJerry - Pią 10 Kwi, 2015 19:46
To musi wyglądać bardzo słodkie, wery cute
jabluszko520 - Pią 10 Kwi, 2015 21:09
:lol: chciałabym to zobaczyć
u nas Majka much się nie boi
monika22 - Sob 11 Kwi, 2015 13:02
My jesteśmy już tak wyszkoleni, że, jak pokazuje się mucha, natychmiast staramy się ją unicestwić i podać Laluni do konsumpcji. Robimy to z automatu, kiedyś była dość zabawna sytuacja, bo przy odwiedzających nas znajomych, polowaliśmy na muchę. W pierwszym momencie nie wiedzieli o co chodzi, ale póżniej nam pomogli. Na pohybel wszystkim muchom
Miła od Gucia - Nie 12 Kwi, 2015 07:09
hi hi
oj Figa, Figa
Pańcia kupuj lepy na muchy
monika22 - Nie 12 Kwi, 2015 09:58
Wiesz Bogusiu, coraz częściej odnoszę wrażenie, że Figa ma charakter 'księżniczki na ziarnku grochu'. Jedna mucha przyprawia Ją o 'migrenę' i na tym się nie kończy. Ona potrafi złapać 'focha' na wybiegu, jak nie może dogonić innych psiaków i Jej wrzaski nie odnoszą skutku, odchodzi obrażona, ignorując całe towarzystwo. Dopiero, jak zaczynają się Nią interesować, łaskawie wraca do zabawy. Jest bardzo kapryśna i ma 'muchy w nosie' i stąd może Jej niechęć do innych much, bo Ona ma ich wystarczającą ilość w sobie
monika22 - Wto 30 Cze, 2015 12:59
Dopiero niedawno dowiedziałam się, że nasz wybieg ma konto na fb. 'wybieg dla psów park śląski' i okazało się, że Figa ma na nim zdjęcia. Wybieg może nie jest tak imponujący jak Wasze, wspaniałe plenery, no ale to zawsze coś. Serdecznie zapraszam na ten profil
Miła od Gucia - Wto 30 Cze, 2015 13:11
no bomba
https://www.facebook.com/...i/photos_stream
Miła od Gucia - Wto 30 Cze, 2015 13:14
Figulec
Miła od Gucia - Wto 30 Cze, 2015 13:15
cd
Neit - Wto 30 Cze, 2015 14:25
A w Policach nie ma wybiegu (wstyd i hańba). Musimy do Szczecina jeździć.
Proszę wymiziać ślicznotkę od cioci Ani
monika22 - Wto 30 Cze, 2015 19:21
Ciociu Aniu, załatwione-wymiziana
monika22 - Sro 01 Lip, 2015 20:15
Z okazji Międzynarodowego Dnia Psa, całej Rodzinie Basseciej składam serdeczne życzenia wszystkiego co najlepsze, cierpliwości i wyrozumiałości do Pańciostwa życzy Figa
monika22 - Pią 17 Lip, 2015 13:15
Chyba zacznę pisać książkę pod tytułem-Przypadki Figi K. Dzisiaj wyszłyśmy na króciutki spacer, bo aura nie sprzyja dłuższemu wybiegowi i 5 minut po wyjściu, jakaś zaraza dziabnęła Ją w łapkę. Larmo na całe osiedle, jako ciężko ranna, prawie biegiem, kulejąc co parę metrów, dotarła do domku. W domu, z marszu, zrobiłam Jej zimny okład, ale sytuacja zaczęła być mocno rozwojowa. Najpiękniejszym pyszczorem tarła o kanapy, podłogę, dosłownie o wszystko. Wiedząc, kogo mam na wychowaniu, w chwili, gdy zobaczyłam maleńki bąbelek na czerepie, powtórnie wybiegłam, tym razem do weta. Mam gabinet w bloku obok i jesteśmy dobrze znane Panu Doktorowi. Okazało się, że w ciągu 15 min, bo tyle to wszystko trwało, moja Lalunia zaczyna mieć pysk boksera. Dostała dożylnie coś na wstrząs anafilaktyczny i teraz śpi, a ja badam obwód Jej buzi. I, jak tu nie pisać książki
RicoSB - Pią 17 Lip, 2015 16:28
ale pech. Biedny psiaczek, ale dobrze, że wszystko dobrze się skończyło:)
monika22 - Pią 17 Lip, 2015 16:45
Muszę Ją obserwować i nie wolno mi wyprowadzać Jej na spacerki. Teraz już zaczyna być podobna do siebie, ale garb na nosie jeszcze jest. Największe zagrożenie minęło, mam taką nadzieję Taka alergiczka mi się trafiła, a do tego, odnoszę wrażenie patrząc na Wasze Basiorki, że miniaturowa.
jabluszko520 - Pią 17 Lip, 2015 17:03
ojejku Różyczko wracaj nam tu szybciutko do zdrowia ale ci się przytrafiło, a od czego to uczulenie? co się stało, że tak spuchła?
a doczytałam, chodzi o pszczółkę czy coś podobnego, tak?
Lacota - Pią 17 Lip, 2015 17:04
Straszne to
Wyściskaj Ją mocno od nas.
Pamiętam Snoopy i Lacota mieli podobnie, z tą
różnicą, że dostali wytrzeszczu gałek ocznych.
Jeden zastrzyk i wszystko wróciło do normy.
Do dzisiaj nie wiem co ich wtedy uczuliło.
Buziak dla Was
monika22 - Pią 17 Lip, 2015 18:02
Bardzo dziękujemy za tyle serdeczności, już opuchlizna spada. Chyba muszę Jej kupić pantofle, z damami tak bywa te cmoki to dla Was
Lacota - Pią 17 Lip, 2015 18:11
Skoro z Figi taka dama to w szpilki
zainwestuj od razu
hue hue.
monika22 - Pią 17 Lip, 2015 18:16
Będę musiała, nie chcę zapeszyć, ale może w tym roku uda nam się dotrzeć na Zlot i będziemy miały ogromną przyjemność poznać się w realu
Lacota - Pią 17 Lip, 2015 18:25
No jak masz taką możliwosc to pewnie że przyjeżdżaj.
Tam spotyka się całe towarzystwo zakręcone pozytywnie na bassety.
Ja na zlot się nie wybieram, niestety.
A zresztą kto to wie? Chciałabym bardzo.
monika22 - Pią 17 Lip, 2015 18:31
Miałyśmy być w ubiegłym roku, ale Figa była przygotowywana do sterylizacji, a z Jej alergiami i po ciężkich zapaleniach skóry i krwotocznym stawów, musiałyśmy zrezygnować. Może w tym się i bardzo, bardzo pragnęłabym by i Tobie się udało
Miła od Gucia - Pią 17 Lip, 2015 21:02
to ci historia
nasze bassety nie dają nam wytchnienia, ciągle coś
dobrze, że tak szybko zareagowałaś
najgorsze za Wami
buziaczki dla Was
RicoSB - Sob 20 Lut, 2016 17:19
<---piękna dama
<---z lekkiego profilu
<---piękna kluseczka!!!
<---biegnie do głaskania
<---bassiorki się bawią
<--- zdjęcie z ukrycia!
<--- zdjęcie z ukrycia 2 !
Miła od Gucia - Sob 20 Lut, 2016 22:41
jak miło zobaczyć szczęśliwą Figę
pozdrawiam Pańcie
Miła od Gucia - Sro 24 Lut, 2016 17:46
cytuję za Moniką
Kochana Bogusiu, bardzo cię proszę, zamieść w moim imieniu podziękowania i pozdrowienia dla Wszystkich, Panu Arturowi serdeczne podziękowania za tyle miłych słów.
Jestem bez laptopa i będę dostępna dopiero pod koniec przyszłego tygodnia.
Caluski od nas wszystkich
Monika i rodzinka
RicoSB - Sro 24 Lut, 2016 21:57
e Panu? raczej Arturowi jak coś SERDECZNIE POZDRAWIAM
RicoSB - Sob 05 Mar, 2016 18:15
Sobota to znowu spotkanie z Figą
<-- damie to i ślinka pięknie cieknie
<--- trochę mniej wyraźnie
<---zamiata uszami
<---z zazdrosną koleżanką Mają
<---potrafiły się bawić
<---kobieta od zadka
<--- chwila wytchnienia
<---znudzona zabawami
<---puszcza oczko
Miła od Gucia - Sob 05 Mar, 2016 23:18
kolejna randka
RicoSB - Nie 06 Mar, 2016 10:15
jak tu takiej piękniej nie kochać
RicoSB - Sob 12 Mar, 2016 23:18
Miła od Gucia - Sob 12 Mar, 2016 23:23
jaka piękna, szczęśliwa
pamiętam ją z 2013 roku jak trafiła na forum i domku szukała
[/center]
RicoSB - Nie 13 Mar, 2016 10:34
No teraz widać, że jest szczęśliwa. Jest bardzo szczęśliwa
RicoSB - Sob 19 Mar, 2016 14:37
RicoSB - Wto 05 Kwi, 2016 19:10
<--- Dziś znalazłem w Parku Monikę z Figą i....
<---Bigielka na przegubie lub basseta z pyszczkiem bigielka o imieniu Danka a nawet Gabi
<---nie wiem czy powinienem przedstawiać tą piękną panią za Monikę, ale na razie jest bojaźliwa choć już powoli ciekawska
<---przed Furiatem uciekała
<--- na pierwszym planie Wedel, później zaatakował naszą Gabi
Piękna prawda, choć nie chciała się w ogóle z nami bawić
Gabi
<---Figa
Mam nadzieję, że Monika znajdzie trochę czasu i zasiądzie na komputer i coś napisze!
RicoSB - Nie 17 Kwi, 2016 14:32
<--- miłość
<-- dziewczyny
<---Gabi
<--- zatroskana Figa
<---Figa
jabluszko520 - Nie 17 Kwi, 2016 20:03
piękne fotki
RicoSB - Nie 17 Kwi, 2016 20:11
niestety nie są tak fajne jak mogły by być, bo nastawiłem się na zamrożenie ruchy, przez co podniosłem bardzo czułość, a to wpłynęło na straszne ziarno
Miła od Gucia - Pon 18 Kwi, 2016 06:57
cudne te bassiorki,
Twoje zdjęcia Furiatku zawsze są piękne - dziękujemy
Nawiązując do Moniki, to cudowna dziewczyna o wielkim sercu, tak jak i Jej Syn Bartek
pozdrawiam Was
dlatego też, żeby wiedzieli jak ich wspieramy w ich działaniach na rzecz pomocy bassetom, forum "Nasze Bassety" wysłało skromne 100 zł - wsparcie dla bassetek Gabi i Figi, na to co Moni uzna za stosowne dla nich.
klusia - Pon 18 Kwi, 2016 21:14
Są wspaniałe bassetki,obydwie podobne do siebie troszkę )))) Każdy grosz Bogusiu dla dziewczyn będzie wsparciem ))))
RicoSB - Sro 20 Kwi, 2016 15:42
<--- Figa z profila
<--- ktoś tu wyczuwa jedzenie
<--- Gabi biegnie
<--- Gabi odpoczywa bo ciężkim szczekaniu
<--- ostatnie Gabi
Miła od Gucia - Czw 19 Maj, 2016 21:29
dziś rozmawiałam z Moniką
Różyczka/Figa jest po zabiegu,
miała usuwane nadziąślaki
śpi teraz, odpoczywa.
W trakcie rozmowy "wyszło" - jak to dobrze rozmawiać - że lekarz Pan weterynarz Figi przy badaniach wcześniejszych stawów Figi wspomniał o kwasie hialuronowym.
I dobrze, że wspomniał,
bo już lada moment Patka wyśle ampułkę Fidze
oby dziewczynce wyszło na zdrowie
o leku możecie tu poczytać.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5955
Miła od Gucia - Czw 19 Maj, 2016 21:30
dziś rozmawiałam z Moniką
Różyczka/Figa jest po zabiegu,
miała usuwane nadziąślaki
śpi teraz, odpoczywa.
W trakcie rozmowy "wyszło" - jak to dobrze rozmawiać - że lekarz Pan weterynarz Figi przy badaniach wcześniejszych stawów Figi wspomniał o kwasie hialuronowym.
I dobrze, że wspomniał,
bo już lada moment Patka wyśle ampułkę Fidze
oby dziewczynce wyszło na zdrowie
o leku możecie tu poczytać.
http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5955
jabluszko520 - Pią 20 Maj, 2016 09:08
Figunio zdrówka
monika22 - Pią 20 Maj, 2016 14:53
Bogusiu, bardzo dziękujemy za kwas. Figulec będzie dzięki temu sprawniejsza.
Wczoraj wyjechała Gabrysia. Od razu odnalazła się w nowym domku.
Figa po zabiegu wraca do siebie, jeszcze tylko antybiotyk przez tydzień musi brać.
Przerwa techniczna zakończona.
Artur robi świetne foty i chwała Mu za to. Na wybieg przychodzą psiarze , nowi psiarze, dzięki Jego zdjęciom i cudnym opisom.
RicoSB - Pią 20 Maj, 2016 14:58
a jak wy się czujecie bez Gabi znanej jako Danka?
My niestety jutro się nie spotkamy na wybiegu, bo jedziemy do Kalet.
Ten lek na pewno jej się przyda, choć Figa jest mega sprawna i mega szybka
Ps. Co do zdjęć, to jest trochę a raczej dużo przesady w tym co Mówisz, ale dziękuję
RicoSB - Pią 20 Maj, 2016 15:00
Molly i Gosia - Pią 20 Maj, 2016 17:22
zrowiej malenka
gkoti - Sob 21 Maj, 2016 16:51
Zdrowiej Królewno szybciutko i dawaj czadu znowu śliczne te foteczki... tak fajnie oglądać szczęśliwe psiurki
monika22 - Sob 21 Maj, 2016 19:10
RicoSB napisał/a: | a jak wy się czujecie bez Gabi znanej jako Danka?
My niestety jutro się nie spotkamy na wybiegu, bo jedziemy do Kalet.
Ten lek na pewno jej się przyda, choć Figa jest mega sprawna i mega szybka
Ps. Co do zdjęć, to jest trochę a raczej dużo przesady w tym co Mówisz, ale dziękuję |
Bardzo się bałam, że będzie tęskniła, ale szczęśliwie z marszu wzięła w posiadanie
nowy domek. Lęk separacyjny wystąpił u mnie, tak wyłam, jak głupia, do telefonu po dwóch
godzinach Nowego Pana, że już wymiata i wariuje z domownikami.
Może w niedzielę będziecie, no chyba, że Furek będzie padniety.
RicoSB - Sob 21 Maj, 2016 19:37
W niedzielę jedziemy do Gliwic na Spacer Szczęścia do Gliwic
monika22 - Nie 29 Maj, 2016 15:26
Pragnę uprzejmie donieść, że grono forumowiczów powiększyło się o nowego psiunia.
W imieniu Baksa witam wszystkich forumowiczów serdecznie
ŁucjaLuna - Nie 29 Maj, 2016 16:04
A my całujemy mocno Baksa i cieszymy się, że jest z nami
Miła od Gucia - Nie 29 Maj, 2016 16:11 Temat postu: BAKS adopcja z Ukrainy 29 maja 2016 jak Baks trafił do Moniki
możemy przeczytać w temacie
Baks z Ukrainy potrzebna pomoc
Pomoc uzyskał i teraz Monika zaprasza
Figa, Baks i Monika
rozpoczynamy sesją zdjęciową, doba po przyjeździe
błyszczący, wykąpany chłopak
to już teraz Was zostawiam, oddaję Ci temat Monika, oczywiście przy zdjęciach pomogę
i z całego serca dziękuję za dom dla Baksa
Asia i Basia - Nie 29 Maj, 2016 16:41
Fajniutki, taka sportowa wersja Trafil w dobre rece, na pewno dojdzie do siebie i bedzie u Was szczesliwy. I Wy z nim
Marynia - Nie 29 Maj, 2016 17:36
Martwiliśmy się jak Baksisko wytrzyma taką długa drogę,ale on wiedział że to droga do lepszego i od razu zaczął być szczęśliwy
A to dla Moniki,Bartka,Miłki i wszystkich którzy pomogli
RicoSB - Nie 29 Maj, 2016 19:12
Jakbym kiedyś miał oddać Furiat to przekonywał bym Monikę aby się nim zaopiekowała. Taki dom dla każdego basseta to idealne rozwiązanie
Chłopak dostanie porządnie jedzonka i poczuje polską gościnność, to zaraz odżyję. Już się nie mogę doczekać aż się spotkamy!!!
Molly i Gosia - Nie 29 Maj, 2016 20:56
teraz chlopakowi zyczymy szybkiego powrotu do zdrowka
Aśka - Nie 29 Maj, 2016 23:58
Ale się błyszczy! Jak kiedyś Bobber jak go przez pomyłkę w szamponie dla Yorków z lnem wykąpałam. 😁 piękny jest. Trafił do raju za życia 😉
jabluszko520 - Pon 30 Maj, 2016 07:22
Baksiu zawędrowałeś do cudownej rodziny życzymy samych sukcesów w pogłębianiu więzi rodzinnych i duużo zdrówka Gratuluję
Alina z Bogdanem - Pon 30 Maj, 2016 09:29
My również bardzo się cieszymy,że psisko już bezpieczne i życzymy długiego,szczęśliwego życia w nowej rodzinie
Hania - Pon 30 Maj, 2016 09:34
Teraz będzie tylko lepiej Dziękujemy wszystkim za wielkie zaangażowanie JESTEŚCIE WSPANIALI
Miła od Gucia - Pon 30 Maj, 2016 09:41
U naszych Przyjaciół w Netfutter zamówiłam puszki dla Baksa
żeby się chłopak wzmocnił
ROYAL CANIN Convalescence Support pies 410g puszka
Dieta weterynaryjna dla psów w okresie rekonwalescencji wszystkich ras
Royal Canin Convalescence Support w puszce jest to dieta dostosowana do szczególnych potrzeb psów wszystkich ras w okresie rekonwalescencji. Odnajdziemy ją pod postacią miękkiego pasztecika, którego pyszny smak pokocha każdy pupil.
Wskazania:
Niedożywienie.
Niezdolność do pobierania pokarmu.
Okres pooperacyjny.
Ciąża, laktacja, okres wzrostu.
Zaletami karmy mokrej Royal Canin Convalescence Support są:
Wysoki poziom białka pomaga chronić masę mięśniową.
Odpowiedni poziom energii pokrywający potrzeby psów, bez ryzyka nadmiernego obciążenia żołądka.
Także Baksiku wyglądaj Pana Kuriera
RicoSB - Pon 30 Maj, 2016 12:03
dziś w końcu Furiat poznał Bohuna, czy jak Wy go tam chcecie nazywać. To naprawdę basset fit. Znaczy nie Furiat a Bohun. Stworzony do biegania choć tego nie robi. Grzeczny i bardzo łakomy. Poniżej kilka fotek (takich sobie) i filmik
Ps. Dziękuję za miłe spotkanie
<--- pierwsze powitanie
<--- ta sierść wygląda lepiej niż na zdjęciach
<--- jest na grzbiecie i na ogonku
<--- na zdjęciach wygląda gorzej niż w rzeczywistości (tak przypominam)
<--- czemu on mnie wącha?
<-- a się uśmiecha
<--- z profilu
<--- idzie "stara" nowa koleżanka
<--- dumny Bohun
<--- czy ty masz tam przekąski?
<--- pozuje jak gwiazdor
<-- na leżąco
<--- czy te oczy mogą kłamać?
<--- nie rób mi zdjęć jak mnie miziają
<--- a łapki mam złączone tak
<--- śpioszki w oczkach
<--- pięknie siedzę
<--- na ławece
<--- jeszcze wyżej
<-- na kolankach u Pańci (mam nadzieję, że Pańcia Majki się nie obrazi)
<--- a wodę piję tak
<--- Figa
<-- a bassety zjadają się tak
<--czy to jeszcze miłość?
Figa i jej "daj przekąskę"
<---no daj buziaka
<-- zmęczona Figa
RicoSB - Pon 30 Maj, 2016 12:06
No i jeszcze filmy (przepraszam za jakość)
Pierwszy film
Zaczepianie Furiata
a kto tak szczeka?
Mam nadzieję, że choć trochę w tym wszystkim pokazałem tego radosnego pieska. Główkę ma malutką mało biega choć widać, że jest do tego stworzony
monika22 - Pon 30 Maj, 2016 12:11
Bardzo dziękujemy za tyle ciepłych słów.
Lada moment będą dzisiejsze zdjęcia ze spotkania
z Furiatem.
Baks jest bardzo otwarty na ludzi i psiaki, nie jest wycofany
jest natomiast ciągle głodny, muszę nad sobą panować żeby
Go nie futrowac na okrągło.
RicoSB - Pon 30 Maj, 2016 12:18
zdjęcia już są
(są bez obróbki - tylko pomniejszone i dodany napis)
monika22 - Pon 30 Maj, 2016 12:18
No i już są super. Wiedziałem , że tak będzie.
Wielkie dzięki Artur!!!!!
Miła od Gucia - Pon 30 Maj, 2016 13:26
cudowna sesja Artur
dziękujemy
cudni modele, cudne foty
a i sam Fotograf ma super oko
mnie między innymi te plecki ciekawiły jak wyglądają
ŁucjaLuna - Pon 30 Maj, 2016 17:07
Dziękujemy za zdjęcia
RicoSB - Pon 30 Maj, 2016 17:39
Miła od Gucia napisał/a: | cudowna sesja Artur
dziękujemy
cudni modele, cudne foty
a i sam Fotograf ma super oko
mnie między innymi te plecki ciekawiły jak wyglądają |
Słyszałem o tych pleckach i starałem się jakoś to pokazać, ale bardzo ciężko. Bo to naprawdę inaczej wygląda na żywo a inaczej na zdjęciu
ŁucjaLuna napisał/a: | Dziękujemy za zdjęcia |
Proszę bardzo, choć mogły by być o niebo lepsze, no ale to jeszcze nie na mój poziom
ciapek - Pon 30 Maj, 2016 18:15
Artur zdjęcia są super ,zawsze oglądam je z przyjemnością
Miła od Gucia - Wto 31 Maj, 2016 13:44
Monika
jedzonko w drodze do Was
szelki w drodze
opłata za pierwszą wizytę u weta zapłacona - 215 zł
i czekamy na wieści Mamuśku
masz więcej obowiązków wiem
ale choć minutkę znajdź dla nas
buziaki
a tak przy okazji pokażę Wam gdzie był Baks
https://www.facebook.com/...40210299&type=3
ŁucjaLuna - Wto 31 Maj, 2016 20:01
To jest piekło na Ziemi
monika22 - Wto 31 Maj, 2016 20:06
Będę pisać w odcinkach bo mnie non stop wywala
4 raz zaczynam
Wizyta
Badanie USG
Pogrubiony pęcherzyk żółciowy
Pogrubiona lewa zastawka i lekko się nie domyka, prawa lepsza
Prostata pogrubiona
Śledziona powiększona
Pęcherz moczowy z jakąś zawiesina
Badanie krwi
Leukocytoza podwyższona,27000
Mocznik dwukrotnie wyższy niż norma
Zeskrobina nic nie wniosła, bo nie było żadnego paskudztwa
Posiew na grzyby pobrany
Cdn.
monika22 - Wto 31 Maj, 2016 20:20
Cd.
Zmiany w większości wiążą się z wiekiem, bo nasz 2 latek ma ok 7-10 lat
Pogrubiona prostata to wskazanie do kastracji
Skórę i sierść zżeraly mu pchły najprawdopodobniej, najlepszy jest Braweran
Zabija te wszystkie paskudztwa
Jutro donoszę próbkę moczu
Baks wiedział kiedy wyemigrować
Jesień życia spędzi w lepszych warunkach
Mój kochany, jak wracaliśmy do domku przez park dopadła nas ulewna burza
Zmoklismy jak kury, a On śpi i nigdzie się nie wybiera
Wsunął miche swoją i szturmem chciał wziąć miskę Figi
Coja z nimi mam, jako ten Rejtan bronię miski Figulca, bo Ona przy tym jeszcze
się obraża
monika22 - Wto 31 Maj, 2016 20:26
Zapomniałam dodać że ten stan zapalny może być efektem skóry, zębów, pęcherza
Dostał antybiotyki w tabletkach i maść do oczek, krople do oczu
Jak jeszcze coś przetoczyłam, to dopisze
Mocznik to może być od tej zawiesiny, która blokuje swobodny przepływ
Miła od Gucia - Wto 31 Maj, 2016 21:04
Monika pisz sobie w wordzie a potem
kopiuj i wklej
wtedy Cię nie wyloguje
albo zawsze kliknij wstecz jak Cię wywali
wtedy skopiuj odzyskany tekst
No to mamy Baksa do leczenia
2 latek
ale przy takiej ilości psów jakie tam mają nie są w stanie się indywidualnie zajmować psami. Może im na tyle wygląd. Najważniejsze, że ma domek i z łańcucha zabrany. W tym Animalsie przebywał około 3 tygodnie.
Monika
a jaka różnica 2 czy 7 lat - prawda ?????
RicoSB - Wto 31 Maj, 2016 21:10
o kurcze, patrząc na niego nie powiedział bym, że ma aż 7 lat. Ten wiek dwóch lat wydawał mi się całkiem prawdopodobny. Choć nigdy na oczy nie widziałem starszego bassiorka.
Dużo do leczenia, ale mam nadzieję, że szybko się z tym uwinie
jabluszko520 - Wto 31 Maj, 2016 21:27
Zdrowka życzymy
Na zdjeciach nie wyglada na 7latka
monika22 - Wto 31 Maj, 2016 22:16
Dobrze zakonserwowany chłopak.
Oczywiście, że nie ma znaczenia, czy gdybyś wiedziała, ile ma lat, zmieniłoby to cokolwiek?
Teraz musi się zregenerować i tyle, tymczasem śpi i nie zwraca uwagi na swój wiek
monika22 - Wto 31 Maj, 2016 22:22
Animalsi dali mu szansę, bo wiek mógłby ją zmniejszyć, postapilabym dokładnie tak samo
Miła od Gucia - Wto 31 Maj, 2016 22:58
monika22 napisał/a: | Animalsi dali mu szansę, bo wiek mógłby ją zmniejszyć, postapilabym dokładnie tak samo |
tak, inaczej nie można było
Miła od Gucia - Sro 01 Cze, 2016 11:07
Monika
ile Baks waży ???
RicoSB - Czw 02 Cze, 2016 13:25
Dziś spotkaliśmy się na wybiegu. Bassecia sfora się nieźle ze sobą dogaduje. Baks był już przy pierwszym naszym spotkaniu bardzo otwarty i serdeczny, ale widać, że się rozkręca. Coś mam przeczucie, że będzie to prawdziwe żywe srebro
<---Figa, dumna Figa
<---Baks
<---jeszcze bardziej Baks
<--- siostra i brat - rodzeństwo
<--- królowa i jej paź
<---Baks zakochał się w Uzim. Nie odstępował go na krok, biegał za nim jak szalony:)
<--- baks Walczy
i na koniec film
Baksowi się obrywa
monika22 - Czw 02 Cze, 2016 14:24
Bardzo dziękujemy za piękne szeleczki, jak widać Baks prezentuje się w nich wspaniale!
Byłam po tabletkę i muszę powiedzieć, że z tą nazwą poszłam trochę po bandzie.
Dobrze zaczęłam, ale koncoweczka nie z tego forum.
Lek to Bravecto, natomiast proponowany przeze mnie służy do podniesienia libida..
Pomyleczka i pordonik!
Wyniki moczu ok.,17 napiszę co wyszło, oby nic
RicoSB - Czw 02 Cze, 2016 14:43
a Waga? Jaka waga jest chłopaka?
monika22 - Czw 02 Cze, 2016 16:08
Baks waży ok 18 kg.
Jest wynik badania moczu
Białko i leukocyty, czyli stan zapalny pęcherza
Do czasu wyniku z posiewu zeskrobiny zostaje ten antybiotyk
Tabletka podana ( nie na libido, bo tego to On akurat ma w nadmiarze)
Wg ulotki można ją podawać przy zapaleniach skóry, przeczytajcie!
ŁucjaLuna - Czw 02 Cze, 2016 21:01
[quote="monika22"]Baks waży ok 18 kg.
Czyli jakieś 15 za mało
Magdaa - Pią 03 Cze, 2016 04:49
Szczupły chłopak ,ale nadrobi powoli. Wydaje mi się ,że on będzie z tych drobniejszych i ok 25kg będzie ważył w końcu , ale kto to wie ,jak on taki żarłok. Teraz ma idealne warunki, aby wrócić do zdrowia . Zazdroszczę wam tych psich zabaw.
Miła od Gucia - Pią 03 Cze, 2016 08:16
ta fota bardzo mi się podoba
oczywiście dzieło Furiata
monika22 - Pią 03 Cze, 2016 09:23
Baks jest z sportowych basiorkow i myślę, że te 25-26 kg to Jego przedział
Miła od Gucia - Pią 03 Cze, 2016 22:10
dopiero piąty dzień
wszystko przed nim
wydatki Baksika
138,30 BAKS basset z Ukrainy Szelki Trixe.
215,00 BAKS basset z Ukrainy Pierwsza wizyta u weterynarza.
300,00 BAKS basset z Ukrainy Druga wizyta u weterynarza. Badania i zakup tabletki Bravecto.
297,00 BAKS basset z Ukrainy Puszki Royal VET Convalescence Support 400 gr. . Zamówienie w Netfutter.
ElenaJerry - Sob 04 Cze, 2016 18:39
Zdrowka pieseczku, masz przed soba juz tylko milosc i opieke, i oczywiscie cudowne towarzyszstwo
Miła od Gucia - Nie 05 Cze, 2016 21:14
Moni poopowiadaj jak tam u Was
jak Figa i Baksio
czy Baksio już po polsku rozumie
jak z jedzeniem
czy dalej bardzo głodny
klusia - Nie 05 Cze, 2016 23:06
Siedzę i czytam oglądam piękne foty, długo mnie nie było miałam dużo nauki ,ale na szczęście wszystko zaliczyłam i nadrabiam zaległości forumowe, dużo mnie ominęło ale już nadrabiam straty. Baksik piękny malutko waży prawie połowa Klusi )) ale wiem ze nadrobicie te straty całujemy was mocno
monika22 - Pon 06 Cze, 2016 13:45
Na temat stosunków Figi i Baksa można powiedzieć jedno, Figa jedzowata baba ustawienia Go, ale
On nic sobie z tego nie robi. Nie jest źle.
Przed spacerem przepychanki, Baks pierwszy Ona burczy
Przy jedzeniu, zjada pierwszy i tylko czeka żeby podniosła głowę z nad miski i szturm.
Oczywiście, jak się nie trudno domyślić, burczy na Niego. On puszcza to mimo uszu i wcina wszystko Księżniczka obrażona odchodzi. Puszki za które jeszcze raz bardzo dziękujemy, gdyby były w Ich zasięgu, zniknęłyby, jak kamfora.
Martwi mnie tylko Jego kaszel i mam nadzieję że po wybraniu antybiotyku do końca coś się zmieni.
Jeszcze nic nie wyrosło na posiewie i wierzę że nie wyrośnie.
To tak pokrótce bo mnie znów wywali.
Takie to moje towarzystwo jest do tego przekochane
Lacota - Pon 06 Cze, 2016 14:08
monika22 napisał/a: | Przy jedzeniu, zjada pierwszy i tylko czeka żeby podniosła głowę z nad miski i szturm.
Oczywiście, jak się nie trudno domyślić, burczy na Niego. On puszcza to mimo uszu i wcina wszystko Księżniczka obrażona odchodzi. |
Jak on po polsku ni w ząb nie rozumie, no to trudno się dziwiç,
że z figowego burczenia nic sobie nie robi.
A tak na poważnie, okazji wcześniej nie było,
żeby Ci podziękować Monia za domek dla Baksia.
Dziękuję. Odważna decyzja. Bardzo odważna.
Miłej i Wszystkim, którzy pomagali przy tej adopcji również dziękuję.
Niech inni się od Was uczą.
monika22 - Pon 06 Cze, 2016 19:04
Teraz możemy powiedzieć, że przyjęliśmy uchodźce.
Figa dostaje na okrase łyżeczkę jedzonka Baksa na swoją
karmę i ma wrażenie, że jedzą to samo.
Mały jest przytulak, włazi na mnie i domaga się pieszczot.
Lacotko, czym są moje dwie sztuki przy Twojej silnej grupie?
RicoSB - Czw 09 Cze, 2016 12:41
<--- uśmiechnięty Baksik
<--- rozmowy na szczycie
<-- Baks do góry kołami
<--- mizianie
<---kurs nauki - usta usta
<--- Figa
<--- mizianie dla każdego
ŁucjaLuna - Czw 09 Cze, 2016 17:47
Aż na sercu cieplej, jak się patrzy na te zdjęcia
gkoti - Czw 09 Cze, 2016 18:17
Cudne klimaty ... bo cudna rodzinka
Miła od Gucia - Czw 09 Cze, 2016 19:42
aż nie wierzę, ze ten chłopak tak trafił, że taki szczęśliwy
Monika
monika22 - Pią 10 Cze, 2016 12:35
Dotarł kwas, w poniedziałek lub wtorek, będzie wiadomo, które z nich dostanie.
Baks, przy wstawaniu, ma ciężki tyleczek i lekko utyka na prawą łapkę, zobaczymy, co
zadecyduje Pan Doktor.
Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc
Miła od Gucia - Pią 10 Cze, 2016 20:05
Monika
wraz z doktorem decydujcie
To u Ciebie są psy oba z adopcji
i rób to co uważacie za stosowne, nie ważne komu co przeznaczone
ważne, aby pomóc w kolejności ważności zdrowotności
działajcie
i ściskam Was i pozdrawiam
Jak coś potrzebujesz pisz
Baks jest pod opieką forum i będziemy Cię wspierać.
Koszty kastracji Baksa także pokryjemy.
Stosowną umowę mam już prawie na ukończeniu, lada moment Ci wyślę do podpisania
buziaki
tak swoją drogą fajną masz parkę
i jeszcze raz dziękuję, że Baks mógł trafić od razu do swojego domciu
Miła od Gucia - Sro 22 Cze, 2016 23:16
Moni
co tam u Was
u Figi i Baksa
jak Baksio, jak jego leczenie
jak waga ?
pisz, pisz
monika22 - Pią 24 Cze, 2016 14:08
U nas oki, tylko mamy trochę urwania głowy ze sprawami osobistymi
Chłopak jest tuczony, bo musimy się maxymalnie podreperować przed dalszymi
ruchami Pana Doktora. Tak, więc jemy i leżymy, no może trochę chodzimy. Relacja obszerniejsza w przyszłym tygodniu
RicoSB - Sob 25 Cze, 2016 12:45
Dziś Furiat zawarczał i obszczekał Baksa, ale ogólnie było spoko. Dawno się nie widzieli a Baks to już nie ten piesio.
<--- zabawy
<---Baks pije
<---Baks na czatach
<----pokaż no oczka
<---Figa
<---cała banda
<---Figa się zmęczyła
<---Baks mistrz pierwszego Planu
<--- Gwiazdor
<---a Furiat ma sporo na głowie
<---dwugłowy wąż
<--- oczko
<---Figa
<---zakochana para
<---Baks też się zmęczył
ŁucjaLuna - Sob 25 Cze, 2016 16:18
Wspaniale wygląda.
Miła od Gucia - Nie 26 Cze, 2016 18:51
bardzo dzięki,
ogromnie się stęskniłam za Baksem
bardzo Ci Monika dzięki dzięki
wyprowadziłaś chłopaka na ludzi
te oczy
choć wiem, że jeszcze wiele przed Wami
pamiętaj jesteśmy
i jak się będzie zbliżać termin kastracji, daj znać
wyślemy pieniążki
i będziemy trzymać kciuki
RicoSB - Sro 29 Cze, 2016 20:56
<---Figulec
<---Baksior
<---chwila na mizianie
<---Baks z profilu
<---wspólne picie
<--- wspólne prychanie
<----noski noski...
Lacota - Sob 02 Lip, 2016 00:31
Bardzo ciekawa tej obszernej relacji jestem.
monika22 - Wto 19 Lip, 2016 12:22
Nie ma zdjęć, bo Furiat nie miał ostatnio czasu, ale mam nadzieję, że uda mi się sterroryzować Artura i przyjadą na wybieg. Państwo tolerują się, Królewna dalej rządzi i berła nie oddaje, Królewicz nie ma nic przeciwko. Chłopak ma coraz więcej wigoru. Podam przykład, w niedzielę byliśmy na wybiegu. Oczywiście Figa fruwała, jak szalona, Baks swoim tempem. Po powrocie padła i do piątej spała snem nieprzerwanym, natomiast Gościu był gotowy do spaceru prawie od razu. Wiem, co się dzieje z żarełkiem, bo Go przypaliłam. Jadł z obu misek równocześnie, jakbym nie widziała to pewnie bym nie uwierzyła. Operował, miska lewa, miska prawa. Po spacerze ok.17 Królewna poszła spać, a Baks był jeszcze raz ze mną na długim spacerze. Chłopak jest z tych gniotsa nie łamiotsa. Po urlopie Pana Doktora będzie kastrowany. Mam nadzieję, że Pan Doktor będzie zadowolony z Jego formy. To już nie jest ta bida, zachowuje się coraz pewniej. Na wybiegu drze ryło najbardziej, nawet Figę przegonił w tej konkurencji. Nie sprawia żadnych kłopotów, jest dużo grzeczniejszy od Figi.
Miła od Gucia - Wto 19 Lip, 2016 22:14
to masz torpedę w domu
Tak się cieszę, że wszystko się układa
że Baks jest szczęśliwy i ma Cudowną Pańcię
dziękuję za domek dla Baksa
bardzo dziękuję.
Monika pieniążki na kastrację dla Baksa są odłożone, daj tylko znać, a zrobię przelew.
I miejmy nadzieję, że kastracja rozwiąże jego problem z prostatą.
Łapka dla Figi, która też ma swój udział w przyjęciu Baksika.
RicoSB - Sro 20 Lip, 2016 12:02
Baks wygląda już całkiem normalnie. O jego problemach zdrowotnych można się zorientować, gdy spojrzy się na oczka. Jest mega aktywny, ale bawi się zdecydowanie inaczej niż Figa i Furiat.
<--Królowa Figa
<--- Baks stoi
<--- Baks siedzi
<---trójca wędruje
<--- ktoś tu upadł
<--Baks
<--- po myciu oczów
Molly i Gosia - Sro 20 Lip, 2016 13:38
monika22 - Sro 20 Lip, 2016 13:58
Na Artura zawsze mozna liczyc, zdjecia super, a ten wzrok Baksa na wspolnym zdjeciu najlepszy Bardzo dzieki
Miła od Gucia - Czw 21 Lip, 2016 13:38
ależ on wypiękniał
Baks kocham Cię psiaku
Monika nigdy Ci nie zapomnę, że dałaś mu dom, i ten pies z Ukrainy
jest szczęśliwy.
Dla mnie osobiście i dla forum do sukces adopcyjny.
monika22 - Pią 22 Lip, 2016 17:58
Dziękuję za tyle ciepła
Dziś byliśmy 6 godzin w parku, bo to jest nasz osobisty, prywatny ogródek.
W przyszłym tygodniu czeka nas trochę zajęć Baksem.
Wszystko opowiem, jak już będę wiedziała.
Jutro może będzie Furiat ze swoim Pańciem i może nowe fotki?
RicoSB - Pią 22 Lip, 2016 18:47
a co to za zajęcia? Już się nie mogę doczekać większej ilości informacji.
Nas raczej nie będzie, bo zarządziliśmy w dom poważne i generalne sprzątanie
monika22 - Sob 23 Lip, 2016 21:02
Wraca Pan Doktor i będziemy "remontować" Baksa.
Jak wiesz, mamy trochę do zrobienia
Miła od Gucia - Pon 08 Sie, 2016 20:09
Jutro, już jutro Baks będzie kastrowany
trzymajcie kciuki za chłopaka
jeśli się uda i warunki pozwolą, to także będą zrobione porządki z zębami.
Baks bawiący się z Figą, niech się dzisiaj bawi, bo dwa dni nie będzie widział Figi.
Barek mi mówił, że dla bezpieczeństwa Baksa, jego wiek
pozostanie na dobę w klinice pod kontrolą
Miła od Gucia - Pon 08 Sie, 2016 20:48
300,00 BAKS basset z Ukrainy Na koszty kastracji Baksa.
Molly i Gosia - Wto 09 Sie, 2016 10:31
trzymamy kciuki
Miła od Gucia - Sob 13 Sie, 2016 19:38
Bartek Pańcio Baksa poinformował, że zabieg kastracji został przełożony, ze względu na anginę Baksa.
gkoti - Sob 13 Sie, 2016 21:20
ojejku, to sie lodów nalizał czy cóś? Zdrówka chłopaku, trzymaj sie
RicoSB - Nie 14 Sie, 2016 09:53
zdrowia dla kluska Oby nie przeniosło się na Figę
Molly i Gosia - Nie 14 Sie, 2016 20:25
to sie porobilo moze wyczul co sie swieci ze jajka straci . zdrowka zyczymy
Miła od Gucia - Wto 16 Sie, 2016 20:18
tak to z babami jest
zawsze chłopa przyduszą
jabluszko520 - Sro 17 Sie, 2016 18:42
ŁucjaLuna - Czw 18 Sie, 2016 10:56
No nieźle
RicoSB - Czw 18 Sie, 2016 13:55
hehe ale Baks nie wygląda na smutnego. Ja też bym się cieszył jakby mnie przygniotła taka Figa
Molly i Gosia - Czw 18 Sie, 2016 22:49
jak tak mozna Figunia ?Baks nie daj sie narazie jeszcze jajka masz
zojka - Pią 19 Sie, 2016 07:00
Oj tam, oj tam!
Przysiadła dziewczyna na chwilę a tu taki raban
Magdaa - Pią 19 Sie, 2016 18:13
Co się 2 nie wmieszczą ? Nie znacie się
Lacota - Wto 30 Sie, 2016 16:07
A jak tam król Baksik się ma?
Miła od Gucia - Sob 22 Paź, 2016 11:24
Witam
piszę w imieniu Moniki i Bartka
Baksio przez ten cały czas był leczony.
Aż jego stan zdrowia pozwolił na wykonanie zabiegu kastracji
i tak Baksio został pozbawiony jajuszek
Kastracja tak czy siak by się odbyła, bo u Baka stwierdzono duże dolegliwości związane z prostatą.
Przy okazji narkozy usunięto Baksowi nadziąślaki, i wyczyszczano zęby.
Na chwilę obecną dostaje zastrzyki z antybiotykami.
Pierwsza doba minęła, zawsze najgorsza
i na teraz jest wszystko dobrze.
Baks i Figa serdecznie wszystkich pozdrawiają.
Baksio po kastracji, pozbawiony męskości
Baks po kastracji, specjalnie zamazane , bo Baks się wstydzi
Baksio w kołnierzu po kastracji
Figa ma wszystko gdzieś, wywaliła jęzor i odpoczywa
uwielbiają spać razem w objęciach
domowy relaksik
Baksio na spacerku
zawsze razem - nierozłączni
Figulec nie uciekaj
spacerekkk
łapka w łapkę i idziemy
Baksik na spacerku
Cały koszt zabiegu wyniósł 480 zł (300 zapłacone wcześniej)
czy pozwolicie, że doślę różnicę 180 zł za koszty zabiegu Baksa.
ElenaJerry - Sob 22 Paź, 2016 14:07
Jesli moge svoja opinie powiedzec, to oczywiscie tak.
No i tak na marginese-basset i kiedy nie ma jajeczek naprawde potrafi byc bardzo wielkym chlopakiem i meskosci mu nie brakuje przynajmniej Jerry tak sie zachowuje jakby posiadal jajka przynajmniej cztery, mysle ze u nas hierarchja jest dla Jerrego taka:
pierwsza jest mamusia, potem JERRY, potem Tara i potem gdos tam inny i nie wazne czy sa jajka, czy nie
moni - Sob 22 Paź, 2016 14:56
JA od siebie-tak
jabluszko520 - Sob 22 Paź, 2016 23:39
Oczywiście, że Tak
Pozdrawiamy
Tutti Frutti - Nie 23 Paź, 2016 17:02
Naturalnie że tak
RicoSB - Pon 24 Paź, 2016 21:16
oj dawno się nie widzieliśmy, a tu u Baksa takie wspaniałe zmiany
Miła od Gucia - Wto 25 Paź, 2016 20:32
Miła od Gucia - Wto 25 Paź, 2016 20:35
Baksio i Figa nie próżnują
poznali piękną Bunię Karoliny "bunia2016"
zobaczcie co za spotkanie
Bunia w środku
jabluszko520 - Wto 25 Paź, 2016 20:48
Zazdrościmy spotkania zdjecia piekne zapraszam do jesiennego tematu
RicoSB - Wto 25 Paź, 2016 20:54
widzę, że śląskie spotkania bassetów mają już jakiś większy sens
Miła od Gucia - Czw 24 Lis, 2016 22:05
odezwał się chorowity Baksio z Rodziną
ciągle z nim coś, miał problemy z kręgosłupem
Kwas hialuronowy został wykorzystany
pomyślałam, w Waszym imieniu, drodzy Forumowicze, że wyślemy karmę,a pieniążki niech już przeznaczają na leczenie.
Choć po Baksiku nic nie widać, chłopak kwitnie i pozdrawia
jak sobie przypomnę jak on wyglądał, jak Monika go odbierała brrrr
a tera proszę
o nie pierwsza w kadr weszła Figa
dawaj Baksio, dawaj
Baksio jeszcze raz dziękuje za szelki, jak się chwali
te dostał na początku juz dawno i widać służą chłopakowi
ta miłość była im pisana
uśmieszek dla Was
Molly i Gosia - Czw 24 Lis, 2016 22:09
RicoSB - Pią 25 Lis, 2016 01:30
oj dawno się już nie widzieliśmy Piękny Baksio i Fig też
madziaa - Pon 28 Lis, 2016 09:03
Jakie Śliczne mordeczki Miło Was zobaczyć
Miła od Gucia - Wto 29 Lis, 2016 09:26
Podziękowania od Moniki i Bartka
za wsparcie
280,00 BAKS Wsparcie na karmę specjalistyczną.
Miła od Gucia - Nie 19 Mar, 2017 21:47
Baksio
Baksio i Figulec
Figulcowy nosek
RicoSB - Nie 19 Mar, 2017 22:07
oj jak dawno się nie widzieliśmy. Ciepło pozdrawiam te nochale !
Miła od Gucia - Sob 22 Kwi, 2017 13:48
i Baks ma poważne problemy zdrowotne, w poniedziałek będę miała więcej informacji.
ŁucjaLuna - Sob 22 Kwi, 2017 15:30
Ojejku, tylko nie złe wieści....
gkoti - Sob 22 Kwi, 2017 16:22
Trzymam kciuki, oby było dobrze
RicoSB - Sob 22 Kwi, 2017 22:34
no to czekamy na wieści! Oby nie były zbyt straszne
Miła od Gucia - Wto 02 Maj, 2017 19:25
Rodzinka Figowo Baksowa pozdrawia
Miła od Gucia - Wto 02 Maj, 2017 19:35
Informacje jakie otrzymałam, nie są dobre,
Baks ma
Zesztywniające zapalenie kręgosłupa .
Otrzymał serię zastrzyków i na razie jest dobrze. Musi być na specjalnej specjalistycznej weterynaryjnej karmie i pozostało go obserwować.
na dworze próbuje biegać tak jak Figa, a w domu emeryt
Raz ma lepsze, a raz gorsze dni ale życia ma w sobie dużo
Jest młody duchem, ale wiek daje o sobie znać
Jest pogodny ale to schorzenie i wiek go ogranicza
RicoSB - Wto 02 Maj, 2017 20:31
trzymaj się baksiu
ŁucjaLuna - Wto 02 Maj, 2017 20:45
Trzymaj się Baksiu. W końcu masz życie na jakie zasługujesz. Pożyj tym życiem , jak najdłużej
klusia - Wto 02 Maj, 2017 22:16
Baksiu dasz radę !!!!!!! MUsisz !!! Wyciągneliśmy cię z piekła to teraz nie fisiuj przyjacielu
Miła od Gucia - Wto 30 Maj, 2017 21:43
Wsparcie dla BAKSA od forum
200,00 BAKS Wsparcie na koszty leczenia zesztywniającego zapalenia kręgosłupa
Miła od Gucia - Nie 04 Cze, 2017 19:31
Baks i Figa pozdrawiają
pięknoty
RicoSB - Nie 04 Cze, 2017 22:02
jakieś wieści o kręgosłupie? Postępuje? Cofa się? Jest lepiej, czy gorzej?
Miła od Gucia - Pią 22 Wrz, 2017 13:04
wieści od Baksa i Figi
mają się dobrze
przekazują pozdrowienia
ŁucjaLuna - Pią 22 Wrz, 2017 16:38
Daleko mu teraz do tego psa , którego poznaliśmy. Śliczny jest
Miła od Gucia - Sro 21 Lut, 2018 12:30
PILNE !!!!! WAŻNE
na już, na teraz szukam tymczasu dla Baksa i Figi
|
|