|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
Mój basset - WILMA
Wilma - Pią 13 Mar, 2015 11:04 Temat postu: WILMA Wilma z Polany Klapouchego, urodzona 03.12.2014. Nie jest wystawowa, jest domowa i rodzinna. Boi się koni jeszcze, gania się z dziećmi i podgryza je w stopy.
Mieliśmy i mamy psy ale to nasz pierwszy basset. Żałuję, że nie znałam ich wcześniej :serce:
Wrzucam kilka zdjęć i miejsce gdzie mieszkamy
https://www.facebook.com/...3058260?fref=ts
ps. czy Wasze bassety też śpią w łóżku?
edit- próbuję ogarnąć wstawianie zdjęć
monika22 - Pią 13 Mar, 2015 11:43
Witajcie, moja sunia śpi z nami. Na swoich legowiskach bywa okazjonalnie. Najczęściej, jak chce coś schować 'na potem'. Wilma jest prześliczną panienką
racuchkasz - Pią 13 Mar, 2015 12:37
Basset z reguły śpi tam gdzie ma aktualnie ochotę, nie zwraca uwagi na to czy zajął akurat pół łóżka z czystą pościelą czy jedyny wolny fotel przed tv
ŚWIETNE UMASZCZENIE ma Wilma :!:
Marynia - Pią 13 Mar, 2015 15:45
Wilma obchodzi urodziny razem z Goldie,z tym że Goldie jest starsza o 10 lat,i oczywiście śpi w łóżku,Wilma jest śliczną panienką :serce:
marzanna67999 - Pią 13 Mar, 2015 18:19
Tfu................. jaka piękna, no normalnie nie mogę !!!!!!!!!!!!! Toż to cudo nad cudami :serce: :serce: :serce: Ciocia Marzenka zakochałaby na śmierć chyba
Joasika - Pią 13 Mar, 2015 20:02
Śliczności :serce:
Joy - Pią 13 Mar, 2015 20:22
Urocza jest
Jeju, macie AQH? :serce: Niesamowicie zazdroszczę!!
olgaem - Sob 14 Mar, 2015 19:08
Hasan nie śpi w łóżku bo mu za gorąco i za bardzo się rozpychamy (my ), więc leży tylko okazjonalnie na wyrze. Swoje posłanie ma takie wielkie że 5 bassetów by się zmieściło i poduchę ogromną i dobrze mu tam się śpi na szczęście zresztą Tomek ma lekkie uczulenie na jego sierść więc jak leży z nami w łóżku to musimy wytrzepać całą pościel żeby się Tomek na śmierć nie zadrapał...
Śliczna Willma i konie na fb :serce:
Wilma - Sob 14 Mar, 2015 19:48
Joy - mamy AQH Może doczekamy się źrebięcia w przyszłym roku, jak wszystko pójdzie dobrze.
Wilma śpi w łóżku, chrapie i się strasznie rozpycha. A z drugiej strony- nie sika, kupy nie robi i nie psoci- bo śpi. Za to w dzień Jak widzę, ze zaczyna "ogarniać" sikanie na podkładzik to wkrótce okazuje się, że jednak sika akurat tam gdzie jest. Na dworku zawsze załatwia swoje potrzeby. Mała jest jeszcze- mam nadzieję, że załapie sikanie na dworku.
edit- ale na powietrzu- torpeda. Biegnące bassety to :serce:
Joy - Sob 14 Mar, 2015 20:17
Jej, super Moim małym marzeniem jest poznanie tych koni, jestem nimi zafascynowana tuż po andaluzach. Swoją drogą fajnie, że nie jestem teraz jedyną koniarą tutaj! :lol:
Fajnie, że młoda jest grzeczna. Miło jest mieć takiego basseta, ale znając życie, z czasem nadrobi
RicoSB - Sob 14 Mar, 2015 22:15
malutkie młodziutkie i piękne !!!!!!!!!!!!
Neit - Nie 15 Mar, 2015 10:51
Słodkie maleństwo :serce:
Zonda śpi a łóżku i to w poprzek oczywiście najczęściej.
Ale to prawda, bassety śpią tam gdzie chcą i nie ma dla nich czegoś takiego, że się nie zmieszczą, albo niewygodnie. Pogódźcie się z tym od razu
ŁucjaLuna - Pon 16 Mar, 2015 18:44
Basset kocha spanie w łóżku, chociaż mój Canto teraz sporo śpi poza łóżkiem, ponieważ jest mu z nami gorąco.
Wilma - Pon 06 Kwi, 2015 22:14
Wilma już "trochę" z nami mieszka. Spostrzeżenia:
-rządzi dziećmi. Nie robi krzywdy i szczeka tylko jak się z nimi bawi.
-śpi z nami. Czeka i popędza, żeby szybciej pościelić bo ona już chce spać
-podczas gotowania cały czas asystuje w kuchni. Liczy, że może coś spadnie...
- sika w domu. Gdzie chce. Na dworku też. Za to w nocy nie robi. Na szczęscie.
- na spacerku głuchnie. Kopie jamy w ogródku i ma mnie gdzieś. Chyba, że mam smaczek i ona to wie. W kieszeniach noszę parówki
-rośnie w nocy. Jest coraz dłuższa:) Niedługo nie zmieści się w fotelu i będzie zwisać
-nadal boi się koni. Do stajni chodzi czasami, jak chce upolować końską kupę
Troche już rozumiem pytania naszych znajomych- dlaczego akurat basset? Mimo tego nie wyobrażam sobie jak mogliśmy być bez Wilmy:))))))))))))))))))
Joy - Wto 07 Kwi, 2015 07:32
Część z tych rzeczy już pewnie się nie zmieni :lol: Bo to niemalże typowe dla rasy :lol: A co do koni to mój ma to samo, chociaż się z nimi wychował, tylko kucyków się nie boi, ale w sumie całe szczęście
jabluszko520 - Wto 07 Kwi, 2015 12:57
Wilma napisał/a: | W kieszeniach noszę parówki
|
..no co tyyyyy?
-ja w torebce :lol:
(myślałam, że tylko ja tak mam)
Miła od Gucia - Sro 08 Kwi, 2015 15:12
Wilma napisał/a: |
-rządzi dziećmi. Nie robi krzywdy i szczeka tylko jak się z nimi bawi.
-śpi z nami. Czeka i popędza, żeby szybciej pościelić bo ona już chce spać
-podczas gotowania cały czas asystuje w kuchni. Liczy, że może coś spadnie...
- sika w domu. Gdzie chce. Na dworku też. Za to w nocy nie robi. Na szczęscie.
- na spacerku głuchnie. Kopie jamy w ogródku i ma mnie gdzieś. Chyba, że mam smaczek i ona to wie. W kieszeniach noszę parówki
-rośnie w nocy. Jest coraz dłuższa:) Niedługo nie zmieści się w fotelu i będzie zwisać
-nadal boi się koni. Do stajni chodzi czasami, jak chce upolować końską kupę) |
no wypisz wymaluj basset
musisz to wpisać do tematu "basset musi"
Magdaa - Czw 09 Kwi, 2015 13:51
Może chociaż sikać w domu przestanie
Ja mam wrażenie ,że nasz coraz więcej złych nawyków ma i przybywa ich z wiekiem
Niestety nie jest łakomczuchem i za jedzenie nic się nie da już zrobić ,a parówek nawet nie lubi , a jak był mały uwielbiał i ser ,teraz już nie jest tak łatwo.
Wilma - Nie 20 Gru, 2015 19:07
Wilma w grudniu skończyła rok
Jest niesamowitym psiakiem i nie wyobrażam sobie jak smutno musiało kiedyś w domu bez Niej.
Dzieci kochają Wilmę z wzajemnością.
Basset to najfajniejsza rasa psów z jaką miałam i mam do czynienia. Mimo głuchoty podwórkowej, mimo swej upierdliwości , mimo spania w naszym ( albo u dzieci) łóżku.... mimo sępienia przy każdym posiłku... ehh można by wymieniać i wymieniać.
Teraz leży obok mnie i... chrapie
Rzadko piszę tu na forum, ale czytam o forumowych bassetach
Asia i Basia - Nie 20 Gru, 2015 19:47
Cieszymy sie, ze jestescie z nami
Miła od Gucia - Nie 20 Gru, 2015 21:15
wszystkiego najlepszego dla Wilmy dużo zdrówka
zuza i gabi - Pon 21 Gru, 2015 18:02
Wszystkiego najlepszego słodki psi dzieciaku
klusia - Pon 21 Gru, 2015 19:31
Wszystkiego najnajnaj Wilma, samych smakołyków
gkoti - Pon 21 Gru, 2015 21:55
Zdrówka kawalerze
Asia i Basia - Pon 21 Gru, 2015 23:06
A ktoz to tutaj tak po cichutku swietuje, dawac mi z Wilma do dzialu urodzinowego Najlepsiejsiego
Marynia - Wto 22 Gru, 2015 01:43
Wszystkiego najlepszego dziewczynko : kwiat:
madziaa - Wto 22 Gru, 2015 12:37
Od nas również wszystkiego najlepszego
Wilma - Czw 18 Sie, 2016 13:56
Dziękujemy
Fajnie przypomnieć sobie hasło po utracie notesu
Wilma, (której zrobiły się dwa metry i ponad 30 kg) ma przesłodkiego kumpla Kufla . Mały ma 5 miesięcy, " wsiąkł" w nasz basseci dom jakby był tu od zawsze, śpi oczywiście z Wilmą ( no i z nami) w łóżku.
Wogóle nie boi się koni, pcha się do boksów, moczy uszy w kałużach i potem w piasku, szczeka na obcych i potwornie mocno tuli się do ludzi. Zdjęć nie umiem tutaj wstawiać, dam linka do FB
https://www.facebook.com/...&type=3&theater
Lacota - Czw 18 Sie, 2016 16:07
Niestety ten link do facebooka nie działa.
Wilma - Czw 18 Sie, 2016 17:13
kolejna próba dodania zdjęć
edit- udało się
Miła od Gucia - Czw 18 Sie, 2016 20:21
ale super towarzystwo
trzeba wejść tutaj
https://www.facebook.com/...337949213058260
albo przez lin do rancza, Wilma ma w podpisie
oj jest co oglądać
fajnie że się odezwałaś
w przyszłości, gdy problem z hasłem, służę pomocą, i tworzę hasło tymczasowe
Molly i Gosia - Czw 18 Sie, 2016 22:44
jaka piekna
Asia i Basia - Pią 19 Sie, 2016 06:45
Fajnie znow Was widziec, napiszcie cos jeszcze o tym pieknym kawalerze, super zaloge macie
|
|