Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - NIUTOL z Basseciarni w nowym domu

Marti - Nie 24 Sty, 2010 22:26
Temat postu: NIUTOL z Basseciarni w nowym domu
Na dworze mróz a w moim serduszu plus czterdzieści!!!!! i tak od wczoraj.
Pierwsza noc spokojnie, ale to pewnie dlatego,ze kiedy Niutol zegnał się z Magda otrzymał komede"bądz grzeczny " i tak też się stało!!!!!
Cała noc przespal do 5:30 na mnim ...mniam i po 15 minutowej przerwie znowu zasnąl. Jest taki słodki.ze można na niego patrzeć godzinami. Boję się tylko,że z tej miłośći mogę odgryść mu nochala.........
Oto kilka zdjęć z pierwszych chwil w nowym domku :lol: :!: :!: :!: :!:
[/list]

gocha - Nie 24 Sty, 2010 23:19

Ja nie widzę zdjęć :~
Batus - Nie 24 Sty, 2010 23:35

ja też nie
Madzik - Pon 25 Sty, 2010 19:34

Marta, co z tymi zdjęciami? Nie ma ani tu ani na moim mailu... Popraw się, Dziewczyno, oj popraw się Ci mówię! :mrgreen:
Marti - Pon 25 Sty, 2010 22:36

Marti - Pon 25 Sty, 2010 23:00

gocha - Pon 25 Sty, 2010 23:00

Już parę razy pisałam, żeby zdjęcia z fotosika były większe to należy, wejść w "moje zdjęcia" wybrać zdjęcie do zamieszczenia i kliknąć po prawej na dole przy zdjęciu w "pobierz dodatkowe kody", jak się otworzy to zaznaczyć opcję 500 coś tam, skopiować i wkleić na forum i już.
Marti - Pon 25 Sty, 2010 23:23

Marti - Pon 25 Sty, 2010 23:31

Miła od Gucia - Pon 25 Sty, 2010 23:35

Widać, że się zadomowił.
Ślicznie wygląda.

gocha - Pon 25 Sty, 2010 23:38

no , udało się, teraz widać malucha w całej krasie, śliczniutki jest :grin:
Marti - Pon 25 Sty, 2010 23:55

No i są ..!!! udało się....oto mój Niutol!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Przepraszam za wczoraj ale mam nadzieję,ze zobaczycie mojego bassetowego...
Niutek bo tak już zostanie jest niesamowity. Dzisiaj miałam urlop wychowawczy i jak narazie bez wiekszych problemów. Piechol juz od pierwszego dnia został sam chociaż na chwile i tak do dziś kiedy zostawiłam go ze trzy razy samego. Wracając ,Niutek spał a kiedy podeszłam po dłuższej chwili wstał nieśmiało merdając ogonkiem raczej bez większego przejęcia. Oczywiśćie został nagrodzony.
Rozczarował mnie niezwykle pozytywnie!!!choć rozkład dnia został tak zaplanowany,że Niutek nie powinien odczuć samotnośći aż tak drastycznie ....jednak nadal żal mi go pozostawić samego.
Tak na dobrą sprawę ciągle mi go brak!!!!!!! tęskniłam nim dotarł do mojego domu a teraz za tym,ze tak dużo śpi i praktcznie go nie ma. No ale cóż basetowy sen rzecz święta!!!!
BASET MA LEZEC I PACHNIEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madzik - Wto 26 Sty, 2010 06:26

gocha napisał/a:
Już parę razy pisałam, żeby zdjęcia z fotosika były większe to należy, wejść w "moje zdjęcia" wybrać zdjęcie do zamieszczenia i kliknąć po prawej na dole przy zdjęciu w "pobierz dodatkowe kody", jak się otworzy to zaznaczyć opcję 500 coś tam, skopiować i wkleić na forum i już.

Też im wczoraj mówiłam, że opcja 500px to jest to! :mrgreen:

Ta... leżeć i pachnieć... :mrgreen:

Marti - Sob 30 Sty, 2010 22:02

HMM.... PO TYGODNIU ZADOMOWIENIA NIUTEK SIĘ ROZKRĘCIŁ I GRYZIE WSZYSTKO CO POPADNIE.......ZOSTAJE W DOMKU BEZ WIĘKSZYCH PROBLEMÓW. W SPRAWIE SIKU IDZIE RZCZEJ TAM GDZIE POWINIEN TYLKO MIEJSCE SPANIA ZMIENIŁ...... NA ŁÓZKO. :oops:
SAMA GO ZACZEŁAM BRAĆ BO SERCE MI PĘKAŁO KIEDY BASSETOWY LEŻAKOWAŁ SAM..... STO PROCENT RADOŚI WIĘCEJ I DLA MNIE I DLA NIEGO. POKAZUJE JEDNAK POKORE KIEDY MUWIE MU "FE" ZŁOŚĆI SIE WTEDY I MÓWI JAK LINDA W PSACH "NIE CHCE MI SIĘ Z TOBĄ GADAĆ" :oops: LUB SZTUR Z SEKSMISJI"KOBIETA MNIE BIJE " (OCZYWIŚCIE BEZ PRZEMOCY)

Marti - Sob 30 Sty, 2010 22:41

besta - Sob 30 Sty, 2010 22:50

Fajny chłopczyk :grin: A ostatnie zdjęcie super.
Luna - Sob 30 Sty, 2010 23:00

Sama słodycz :grin: Tylko się zakofać :mrgreen:
Miła od Gucia - Sob 30 Sty, 2010 23:13

Rozkosz, cudna mordka, słodka i taka niewinna
gocha - Sob 30 Sty, 2010 23:13

Rozkoszny maluch :grin:
Marti - Sob 30 Sty, 2010 23:22

mój bassetowy... kochany nie :?:
godzinami mogę na niego patrzeććććććć........

gocha - Sob 30 Sty, 2010 23:24

O matko :roll: następna ogłupiała :wink: , ale co tam wszyscy tak mamy :mrgreen:
Marti - Sob 30 Sty, 2010 23:34

NIUTEK POZDRAWIA W SZCZEGÓLNOŚĆI SWOJĄ PIERWSZA MAMKE MADZIKA :grin:
AUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU :!:
JAK WIDAĆ U NAS WSZYSTO JEST JAK NAJLEPIEJ
DZIĘKUJE ZA MIŁE SŁOWA.

Marti - Sob 30 Sty, 2010 23:36

GŁUPIEGO POZNASZ PO CZYNACH JEGO :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
gocha - Sob 30 Sty, 2010 23:37

To my tu wszystkie głupie :oops: :mrgreen: a niektóre nawet podwójnie :mrgreen:
Marti - Nie 31 Sty, 2010 00:24

A TYCH PODWÓJNYCH TYMBARDZIEJ POZDRAWIAMY.......
ZA JEDNYM SPRZATANIEM KUPSKO ....I TO SAMO JEDZONKO RAZY DWA...... :roll:
SAMA PRZYJEMNOSC ROBLIC BASETEMU RYBE CZY KURCZACZKA.....SPACER
NO I ZABAWA.........................
MADZIK KIEDY NASTEPNE SZCZENIAKI :)

Madzik - Nie 31 Sty, 2010 11:46

Łomatko, ale ma bassetowy łoże - z trzy by Ci się jeszcze zmieściły. :mrgreen:

Ale powoli! Odchowaj najpierw jednego, a potem się pomyśli... :mrgreen:

Marta, przyślij mi te zdjęcia, bo kompletuję do wspólnego, rodzinnego albumu. Tylko w wersji oryginalnej (nie zmniejszonej) ok? I chciałam je jeszcze gdzieś wysłać, by pokazać jaki maluch jest do ojca podobny...

A że gryzie... Po to ma zęby, no nie? A i obróżkę widzę ładną bassetowemu sprawiłaś. No bomba po prostu.

Miła od Gucia - Nie 31 Sty, 2010 13:00

Marti piszesz piękne teksty i jam cała zachwycona Waszą przyjaźnią,
jedna mała uwaga, proszę pisz małymi literami (patrz regulamin).

Marti - Nie 07 Lut, 2010 03:15

przepraszam zachowałam się jak szczeniak :oops:
Miła od Gucia - Nie 07 Lut, 2010 11:10

No coś Ty nie przesadzaj.
Wiele osób pisze na początku dużymi literami.
A Ty pisz co bassior porabia i wstawiaj nowe foty.

Marti - Nie 07 Lut, 2010 21:19

:wink: nie napisałam tego złosliwie i mam nadzieje,ze tak tego nie odebrałaś. Raz jeszcze przepraszam i już nadrabiam zaległości.........
Dziś u małego była kuzynka(pies mojego brata rasy owczarek środkowoazjatycki 15 miesięczna suczka) o imieniu Biełka.
Wszyscy się nią bardzo cieszyli do momentu kiedy to niutek na maxa sie nie zadomowił.
Baliśmy się tego pierwszego spotkania ale zupełnie nie potrzebnie......
bassetowy przyjął biełke machając ogonkiem a ona odziwo bardzo pokorornie jak na dame przystało pokazała, ze ona jest tu górą od czasu do czasu kładac na niutusiu łapsko a on również z kultura pokładał się pkazując swój brzuchaty....potem razem zasneły jak na rodzine przystało :smile:

Madzik - Nie 07 Lut, 2010 21:48

Zdjęcia, Marta, zdjęcia!!! Muszę wreszcie zobaczyć tą słynną Biełkę a najlepiej z Niutkiem razem na posłanku...
Marti - Nie 07 Lut, 2010 21:59

W oczekiwaniu na kuzynke............................

Marti - Nie 07 Lut, 2010 22:01

Pierwsze przywitanie :) .......................

Madzik - Nie 07 Lut, 2010 22:01

Marti, czy mnie wzrok nie myli? On ma chyba kilka różnych posłanek. Dobrze widzę?

Czekoladowa kanapa to pierwsze, posłanko Narcyza z psią łapką (przy lustrze) to drugie, u Mariusza na kolanach to trzecie i to sztruksowe to czwarte. :mrgreen:

Marti - Nie 07 Lut, 2010 23:19

Miła od Gucia - Pon 08 Lut, 2010 07:56

Świetnie wyglądają razem
i jak przytulają się do siebie

Asia i Basia - Pon 08 Lut, 2010 10:02

Lo matko, to wielkie biale wyglada jakby pluszowe bylo. Fajna sunia. A maluch na przestraszonego kuzynka nie wyglada. Fajne zdjecia.
Marynia - Pon 08 Lut, 2010 18:10

Rewelacja :lol:
eufrazyna - Pon 08 Lut, 2010 19:07

Świetne zdjęcia,sama bym się do nich przytuliła :grin:
Wojtek_Agniszka - Pon 08 Lut, 2010 19:32

niesamowite zdjecia;) jaka milosc;)
Madzik - Pon 08 Lut, 2010 22:16

Marta, startuj w konkursie na zdjęcie walentynkowe :mrgreen:
besta - Pon 08 Lut, 2010 23:17

To ostatnie zdjęcie jest suuuuuper :grin: :grin:
Marti - Wto 09 Lut, 2010 23:25

Dziękujemy za miłe słowa. Niutol właśnie leży obok mnie i tak jakby wpatruje się w monitor i wzdycha....czy to faktycznie miłość....no kto wie... :wink: ale musze Wam powiedzieć,że fajnie zapoznawać tak odrębne rasy. Z jednej strony przemiły i do znudzenia pokazujący miłość oraz przyjazn basset i taka biełka.....pokazująca zęby praktycznie na każdego obcego psa......
no widać polubiły się choć ja troszke bałam się tego zbliżenia....które odbyło się całkiem ostrożnie wbrew pozorom ale dobrze jest !!! to suczka i piesek wiec pewnie było to o tyle prostrze.
Madzik :!: a na walentynkowych zdjęciach tak nieśmiało wyznam,ze to ja chciała bym być obiektem westchnien Niutka :oops: no ale serce nie sługa jak to mówia :cry:

Marti - Nie 21 Lut, 2010 23:16

Miła od Gucia - Nie 21 Lut, 2010 23:19

Cudo, co za mina
Madzik - Nie 21 Lut, 2010 23:24

Nie no boski po prostu ten Synuś 2.
gocha - Nie 21 Lut, 2010 23:54

Ale fotogeniczny przystojniak :mrgreen:
Marti - Pon 22 Lut, 2010 00:24

No tak niutek daje sobie robic zdjeca tylko wtedy jak spi albo sie budzi..
kiedy ide do lozka prosi... wskakujac lapkami i wtedy martysia sie poddaje i niutek spi obok mnie cala noc przytula sie i wydaje sie byc taki szczesly....lapki do gory brzuchaty tez
jest u nas juz miesiac a mi ciagle go malo....kiedy wracam merda ogonkiem bo zaczyna poznawac swoich.....az mi lezka plynie kiedy o tym pisze
rosnie przede szystkim moj najleprzy przyjaciel,ktorego moglabym zjesc calego oczka,uszka udka.....poprostu milosc ......nie mam słow wymiekam........... :oops: :lol:

Marti - Pon 22 Lut, 2010 00:27

no i madzik my ciagle pamietamy skad ten stor kochany pochodzi.......
tak go kocham,ze zycie swoje bym za niego oddala :cry: :lol:

zojka - Pon 22 Lut, 2010 07:36

Zakręcona, zakręcona ...
:grin: :grin:

Madzik - Pon 22 Lut, 2010 11:04

Cóż ja moge dodać? Serce me sie raduje. I tyle! :mrgreen:
Marynia - Pon 22 Lut, 2010 17:52

Jak mu pięknie w czerwieni :lol:
besta - Pon 22 Lut, 2010 18:41

Śliczny :grin: i fotogeniczny
Marti - Pon 22 Lut, 2010 21:10

Marti - Pon 22 Lut, 2010 21:13

Nio i nie moze brakowac fotek z jego ulubionym fumflem Czesiem............ :) :):)
Batus - Pon 22 Lut, 2010 21:15

:lol: :lol: :lol:
Magda i Rudolf - Pon 22 Lut, 2010 21:41

Ale boskiiiiiiiii :mrgreen:
besta - Pon 22 Lut, 2010 22:27

Ale wielka dwójka suuuuuper :grin: :grin: :grin:
Miła od Gucia - Wto 23 Lut, 2010 08:07

Przez tego Czesia to ja spać nie mogę, Marek rechocze jak ogląda filmy z Czesiem.

Super wyglądają razem.
Gdzie kupiłaś tego Czesia ?
kupię Markowi :mrgreen:

Joasika - Wto 23 Lut, 2010 08:24

No superowe fotki!!!
Czy jest ktoś na świecie, kto śmiałby stwierdzić, że basset nie jest pięknym psem???

Asia i Basia - Wto 23 Lut, 2010 19:21

To sie Marek ucieszy, pewno tak mocno jak by sie moj Marek ucieszyl ;) :)
Marti - Wto 23 Lut, 2010 22:07

ciesze się bardzo,ze Wam si e podobaja zdjecia z czesiem!!!!
ja również stem jego fanka i dlatego dostałam go w prezencie i nie wimm gdze został kupiony ale widziałm wszytkich bochaterów "Władcy much" różnej wielkości w Empikach wiec mysle,ze tam mżna ich spokojnie szukać Począwszy od zabawek kończac na kubkach,zeszytach,długopisach i innych gadzetac :razz:

Dorti - Sro 24 Lut, 2010 08:45

Marti napisał/a:
ciesze się bardzo,ze Wam si e podobaja zdjecia z czesiem!!!!
ja również stem jego fanka i dlatego dostałam go w prezencie i nie wimm gdze został kupiony ale widziałm wszytkich bochaterów "Władcy much" różnej wielkości w Empikach wiec mysle,ze tam mżna ich spokojnie szukać Począwszy od zabawek kończac na kubkach,zeszytach,długopisach i innych gadzetac :razz:

ja mojemu chrześniakowi kupiłam Czesia właśnie w Empiku :grin:
maskota jest rewelacyjna i jak widać pasuje również do basseta :mrgreen:

Madzik - Sob 06 Mar, 2010 09:30

No i byliśmy wczoraj "na kontroli" :wink: u naszego malucha i muszę powiedzieć wszem i wobec, że Marti rozpuściła małego jak dziadowski bicz! :razz:

Chodzi sobie panisko i robi co chce, gdzie chce i kiedy chce! A jaki obrażony, jak się go do porządku przywoła! :mrgreen:

Niutol ma u Marty jak u Pana Boga za piecem. Bardzo jestem szczęśliwa z tego powodu i chciałabym, aby wszystkie moje maluchy trafiały do takich fantastycznych domów jak ten Marty.

Żałuję tylko, ze nie wzięłam aparatu... :cry: Ale może Marta wstawi nowe fotki.

Od razu mówię, ze poproszę zdjęcie w pozie "podrap mnie Martusiu po brzusiu" - musielibyście zobaczyć to na żywo :mrgreen:

Miła od Gucia - Sob 06 Mar, 2010 17:50

To się Niutolowi poszczęściło
Marti - Pią 12 Mar, 2010 22:36

...no pewnie już,zaraz dziadowski bicz!!!! :~ mały poprostu wychowywany jest bezstresowo :lol:.No faktycznie moze to mały łobuz ale za to jaki kochany, sama widziałas.
Niutol poznal gosci od razu,merdał kitą na prawo i lewo i biegał ciagle za małą Martynką sprzeciwiajac sie jej bezprzerwy.
Bardzo sie ciesze,ze jestes zadowolona z nowego niutkowego domku i opieki nad nim a co do pozowanych zdjec.... :?: i specjalnego zamówienia moze dam rade ale musze wyczekac moment na uwiecznienie tej chwili.

Marti - Wto 30 Mar, 2010 22:31

No i tak,Niutek rosnie i jest coraz ciezszy . Wazy juz 17kg a jedzenia ciagle mu mało!!!
Nie wyobrazam już sobie zycia bez mojego Niutka i naszej przyjazni..z reszta zobaczcie sami.... :mrgreen:

Mirka - Wto 30 Mar, 2010 22:36

chciałabym zobaczyc ale nie widzę malucha :shock:
Dorti - Wto 30 Mar, 2010 22:40

No ja też nic nie widzę :mrgreen:
gocha - Wto 30 Mar, 2010 22:42

Ja też nie :roll:
Marti - Wto 30 Mar, 2010 22:58

Marti - Wto 30 Mar, 2010 23:11

Marti - Wto 30 Mar, 2010 23:14

Prosze !!!
Pozdrawiamy Wszystkich :grin:

Joasika - Sro 31 Mar, 2010 08:07

Świetne zdjęcia!!!
Słodki maluch... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam Jarocin, gdzie bywałam na koncertach :roll:

Mirka - Sro 31 Mar, 2010 10:39

kawał psa z niego
taki sliczny klopsik :mrgreen:

besta - Sro 31 Mar, 2010 17:24

Urósł chłopak!Śliczny jest. :grin:
Mirka - Sro 31 Mar, 2010 17:37

Joasika napisał/a:

Joasia to Ty koncertowa dziewczynka,
mój slubny tez z lubościa wspomina czasy
koncertów w Jarocinie :mrgreen: :mrgreen:

Joasika - Sro 31 Mar, 2010 17:41

Mirka napisał/a:
Joasika napisał/a:

Joasia to Ty koncertowa dziewczynka,
mój slubny tez z lubościa wspomina czasy
koncertów w Jarocinie :mrgreen: :mrgreen:

No tak się składa, Miruś!
Tylko wtedy bardziej się skupiałam na trzymaniu trzęsących się ze strachu portek niż na słuchaniu koncertów :lol:

Marti - Sro 31 Mar, 2010 20:48

Tak, tak ja do dzisiaj ubolewam,ze nie urodziłam się troszke póżniej bo jarocińskie koncerty to historia,której fajnie było by stac się częścią!!!!!
Znam ją jedynie z relacji moich rodziców czy starszych znajomych ale wspominają ja zawsze z wielkimi emocjami. Postać Ryśka Ridla i jego mzyka a szczególnie te jego osobiste teksty mało kogo nie wzruszyły!!! no ale Ci poprzebierani ludzie spiący dosłownie wszędzie z dziwnymi włosami naprawde wyglądali grożnie dla dziecka takiego jakim byłam wtedy!!!!Próbuja jeszcze podczymać atmosfere jarocińskich festiwali ale to raczej kiepski pomysł bo tamten Jarocin już niestety nie wroci.
Miło jednak, że ktoś o tym pamięta. Pozdrawiamy gorąco!!!!!!

Marti - Wto 06 Kwi, 2010 19:36

Wybrałem się dzisiaj do lasu w poszukiwaniu wiosny..... czy coś.... tak przynajmniej usłyszałem w telewizji....

No to zaczynamy...... ;)

Szukałem i szukałem.... i nic :roll:

Az wreszcie.....

Wyczułem co jest grane... :)

Ach to jest to..................

No i zacząłem zapoznawac sie z nią.... to znaczy tą Wiosną :mrgreen:

Biegałem biegałem.... az tu nagle patrze siakieś jedzonko.... :wink:

Bylo przepyszne... spokojnie konsumując znalezisko nalge slysze swoją pancie NIUTEK... :~ :evil:

Po czym otrzymałem reprymende odnośnie kupy... :roll:

:oops: :oops: :oops:

Gdy doszliszmy do porozumienia....

..... radośnie wrocilismy do domku.... :mrgreen:

Rogasowa - Wto 06 Kwi, 2010 20:04

Piękny jest, można zapytać w jakim wieku jest ten przystojniacha?;)
Marti - Wto 06 Kwi, 2010 20:09

dziekuje:) tak,19 skończy 5 miesięcy.
Batus - Wto 06 Kwi, 2010 20:14

Jak to dobrze, że Niutol znalazł tą wiosnę bo już się bałam :) Nawet zakończył spacer konsumpcją hi hi
Śliczny psiak :)

Asia i Basia - Wto 06 Kwi, 2010 20:44

Piekna historia i bardzo fajne zdjecia :) Przystojniacha z Niutka wyrosl :cool:
moni - Wto 06 Kwi, 2010 21:04

Niutol ale jesteś fotogeniczny mozesz za modela robić.Hi :wink: ...hi.... :wink:
gocha - Wto 06 Kwi, 2010 21:54

Piękna fotorelacja :grin: Niutek jako model się sprawdza, a ujęcia super, jak pozowane :grin: