|
Nasze Bassety Klub Miłośników Basset Hound i podobnych. |
 |
O bassetach... - Techniki spania Bassetów cz.I
Fanfan z rodziną - Nie 14 Sty, 2007 02:32 Temat postu: Techniki spania Bassetów cz.I Trudno powiedzieć czy tych zdjęć nie należałoby ocenzurować
Ulubiona pozycja bandziora na jego ulubionym fotelu bo to jest jego fotel
I malutkie zbliżenie ...
Przyp. Mod. Korekta czcionki
natkapietruszki - Nie 14 Sty, 2007 14:18 Temat postu: Natalka i Bąbelek Witam.
Ale Fanfan slicznie śpi, mój Bąbelek niestety nie może się pochwalić niczym nadzwyczajnym, zawsze sie zwija z kuleczkę i słodziutko śpi,a w nocy ładuje mi się pod moją kołderkę i nawet nie wiem jaką wtedy ma poze do spanka... Teraz też spi jak kuleczka po spacerku, na którym przed chwilką razem byliśmy
Pozdrawiamy,papa
Miła od Gucia - Nie 14 Sty, 2007 22:43
Pozycja super. Gustaw też tak często śpi.
Ewa z Matyldą i Bobem - Pon 15 Sty, 2007 12:14
Z ciekawszych naszych ostatnich technik spania (fotka z telefonu):
Ale oczywiście fotelik cieszy się największym obłożeniem
Przyp.Mod. Korekta czcionki
boni - Pon 15 Sty, 2007 14:47
cenzurka
ze mną
Fanfan z rodziną - Wto 16 Sty, 2007 23:02
Upadłam ze śmiechu widząc Bobcia i Matyldę ...a widzę, że pozostałe pieszczochy to nieodrodny gatunek i mojego psiaka. Pozdrawiam :wink:
natkapietruszki - Sro 17 Sty, 2007 16:32 Temat postu: Natalka z Bąbelkiem :) hello, w końcu udało mi się wkleic tu fotki Bąbla, co prawda nieaktualne, ale zaniedługo postaram się wkleić te nowe...Na tych Bąbelek ma dopiero 2 miesiące, jest taki maleńki, dzisiaj jest już z niego duży 9-miesięczny facet Na pierwszej Bąbelek wyleguje się na moim łóżku w pierwszy dzień przyjazdu do nas, a na drugiej to Bąbelek od razu po przebudzeniu...
Pozdrawiamy, papa.
Crazy-Kasia - Sro 17 Sty, 2007 18:16
Ehehe no nie wiedziałam, że tobiasz to nie jedyny basset który sie tak wygina podczas snu, ale jakoś się nie udało zrobić fotek...mam tylko te:
Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 17 Sty, 2007 19:09
Te niecenzuralne fotki Fanfana i Boni są świetne
U nas Bobcio po prostu stanął na straży moralności i ocenzurował Matyldę , żeby na Forum małoletnich nie zgorszyć
I słodki maluszek z grubym brzuszkiem i Tobi zawinięty jak naleśnik (a propos - sam się tak zawinął?) - cudeńka
Poszperałam w "archiwum" i znalazłam jeszcze jedną bardziej ulubioną pozycję Matyldy - taką omalże cyrkową (ona bardzo często tak śpi, czasem mam obawy czy nie zsunie się na podłogę - chociaż sypia tak mocno, że pewnie by nawet nie zauważyła):
Ewa i Tofik - Czw 18 Sty, 2007 23:50
dla mnie Matylda w pozycji cyrkowej przebija wszystkich, jest boooska. A swoją drogą, wygodnie jej chyba :lol:
Jaga - Pią 19 Sty, 2007 08:06
Ewa i Tofik napisał/a: | dla mnie Matylda w pozycji cyrkowej przebija wszystkich, jest boooska. A swoją drogą, wygodnie jej chyba :lol: |
Też tak uważam. Jest cudna :lol: Oby tylko nie nastąpiło przekrwienie mózgu :wink: :lol:
Miła od Gucia - Pią 19 Sty, 2007 08:08
Niesamowite pozycje. Ale zauważyłam że Matyldy Bobcio pilnuje. Gustaw też tak śpi, to ja mu krzesło przystawiam pod łepek. Teraz widzę, że nie potrzebnie.
Zdjęcie baranka/basseta też fajne
natkapietruszki - Pią 19 Sty, 2007 08:40 Temat postu: Natalka z Bąbelkiem :) Obiecałam wkleić aktualną fotkę Bąbla, więc spełniam obietnicę... Oto on we własnej osobie, śpi zwinięty w kuleczkę... Wasze zdjęcie są świetne, mój bassecik niestety nie śpi tak komicznie na pleckach, ale i tak dla mnie jest cudowny
Buba - Pią 19 Sty, 2007 11:00
Matylda jest niedościgniona! Gustaw zwykle sypia w pozycji SUPER S. Jak tylko mi się tak ułoży natychmiast zrobię zdjęcie i wrzucę na forum, bo naprawdę warto zobaczyć jak on potrafi się wygiąć :wink:
Teqila - Pią 19 Sty, 2007 19:54
No identycznie spi moja sunia z tym że rozkłada jescze tylnie nogi na boki-to dopiero trzeba by ocenzurować;)
Uszesa - Wto 23 Sty, 2007 15:19
Wilhelm - pies-guma
Buba - Sro 24 Sty, 2007 09:01
dokładnie w identycznej pozycji sypia Gustaw: tyłek na lewym boku, a łeb na prawym
Ja nie wiem jak one to robią :shock:
patyk - Sro 24 Sty, 2007 12:49
Ze koty takie skrętliwe, to wiedziałam, ale że psy też mogą (i nie boli ich!!!), to pokazały mi dopiero moje panny, zwłaszcza jedna... :shock:
Wyobrażam sobie, że Wy też tak macie... Wchodzicie do pokoju i nagle - ujęcie życia, jak on śpi, trzeba to uwiecznić!!! Panika, gdzie aparat!!! (chyba, że ktoś juz zna swojego pupila i nosi aparat na szyi, żeby byl non-stop pod ręką ) Modlitwa w duchu: Nie ruszaj się, śpij, spij, zaraz..., gdzie on jest, a juz wiem!!! - teraz liczy sie kazda sekunda... Po cichutku włączamy i cykamy - kilka, na wypadek gdtby któreś nie wyszlo, albo coś I jest!!! Udało się :thx , a teraz ciiiiii..., niech śpi, tak slodko chrapie :shock:
Macie tak?
Agata - Sro 24 Sty, 2007 14:41
patyk napisał/a: | Macie tak? |
:lol: :lol: :lol:
No jakbym siebie widziała - tak Patrycja, mamy tak :lol:
patyk - Sro 24 Sty, 2007 17:04
Świetne zdjęcia!!! :thx
Krzysiek się zgodził, więc bezkarnie wklejam:
(różnie śpią, na plecach, na boku, na brzuchu, przytulone mordami, nosami, pupami też...), ale to co zrobiła Vega, na zdjęciu to rekord - zobaczcie sami... :shock:
Ona tylko zasnęła w nogach Pana... :sen
Agata - Sro 24 Sty, 2007 17:50
Patrycja ja nie widzę zdjęć.
patyk - Sro 24 Sty, 2007 17:56
Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 24 Sty, 2007 19:16
Bardzo się cieszę, że Matylda Wam się spodobała Bogusia - ja nie podpieram jej krzesełkiem, bo do pokoju bym juz nie weszła
A pozycja wygiętego esa floresa mnie zadziwiła, nie znałam jej
Agata! już wiemy gdzie nam znikasz z Forum - polujesz z aparatem na najfajniejsze "układy" (bo chyba sama ich tak nie modelujesz? ) - najbardziej podoba mi się jin-jang Bliźniaków
Buba - Sro 24 Sty, 2007 19:27
No my mamy jeszcze technikę "na zwisające ucho"
Fanfan z rodziną - Sro 24 Sty, 2007 22:50
Patrząc na Gustawa, przed oczyma staje mi taka kreskówka o latającym słoniu...nie pamiętam tytułu . Matylda jest super...aż zazdrościć takiej suni ...ale moim zdaniem wszystko pobił szyk zwarty Agatkowych psiaków ...nawet fałdy układają się w tym samym kierunku :lol:
Aleksander - Czw 25 Sty, 2007 10:32
Zdjęcia super. Psiaki śpią rewelacyjnie. Nasze też śpią jak powykręcane. Ale co trzy i więcej bassety to nie jeden. Agata twoje psiaki przebijają wszystkich.
Ewa i Tofik - Czw 25 Sty, 2007 23:19
patrzę, oglądam i wymyśliłam :thx im więcej psiaków tym lepsze pozycje przepraszam pozy spania. Agata ma największe pole do popisu, ale gdyby ktoś, kiedyś wpadł z apatatem do mojej sypialni, też byłaby niezła fotka z pozą (a może pozycją...) dwa ludzie, dwa bassety i kot. Wierzcie mi jest na co popatrzeć :wink:
robert.n - Nie 28 Sty, 2007 22:37
No u nas mistrzynią poz jest Berta, dziś np. wpasowywała się w kanapę
Glowacz - Pon 29 Sty, 2007 14:44
Heh Agata - Groszek i Guma (Ying/Yang) :lol:
A to technika spania Glusia.
boni - Pon 29 Sty, 2007 15:32
śpiąca królewna
robert.n - Pon 29 Sty, 2007 15:50
a najprzyjemniejsza poza jest tak. w ktorej ty czujesz, ze twoj pies jest bardzo blisko ciebie
Ewa z Matyldą i Bobem - Pon 29 Sty, 2007 16:16
robert.n napisał/a: | Berta, dziś np. wpasowywała się w kanapę
|
I wszystko jasne!!! Mamy w domach niewłaściwe meble
Nagroda Nobla dla tego, kto zaprojektuje mebel - fotelikopodobny, z podpórką na głowę, samoprzykrywalny koniecznie - po prostu mebel pod basseta
I oczywiście odpowiednie modele (większe/mniejsze) dla dogów i innych ras
Chociaż (znając swoje Kłapouchy) - pewnie i tak grubasy mościć się będą na ludzkich fotelach i kanapach...
ewan - Czw 08 Lut, 2007 11:03
wiem ze po ogladnieciu zdjec to moze troche glupie pytanie bo jak widac to psy gumy.... ale... jakie wymiary powinno miec legowisko? czy 55 na 88 cm wystarczy?
Jaga - Czw 08 Lut, 2007 11:54
Ewa z Matyldą i Bobem napisał/a: | Chociaż (znając swoje Kłapouchy) - pewnie i tak grubasy mościć się będą na ludzkich fotelach i kanapach... |
Jasne, że tak. Wszyscy przecież widzą, że najlepiej jest tam gdzie są państwo. Karol np. może siedzieć nawet na podłodze, bylebym ja siedziała na tej podłodze z nim. A właściwie - błąd - Karol może siedzieć na moich kolanach gdziekolwiek by były :lol:
Wastl - Sob 10 Lut, 2007 22:28
A tak spi Fina i Aron
Na ostatnim zdjeciu Aron jest jeszcze bardzo malutki, ale tak spi do teraz.
Obydwa psy chrapia niesamowicie glosno, dobrze ze mozna pozamykac drzwi od sypialni.
Pozdrawiam
Piotr
patyk - Sob 10 Lut, 2007 22:40
Jakiesz one słoooodkie... i jakie piękne posłanko mają! :sen
Julia_Toroszewska - Wto 13 Lut, 2007 15:41
Super! Nie wiedziałam, ze bassy są aż tak wygimnastykowane
Asia i Basia - Sob 21 Kwi, 2007 12:27
A tak uwielbiala sypiac nasza Baska, kiedy jeszcze mogla spac na fotelach. Teraz niestety zeszla do parteru, bo ma cieczke, ale tak juz chyba zostanie, bo zrzucala nam dzieciaki z kanapy.
Przegladalam fotki waszych bassetow i znalazlam blizniaka Baski. Babel od Natki pietruszki wyglada na tym zdjeciu identycznie jak nasza Bacha. I tez na B
natkapietruszki - Nie 22 Kwi, 2007 10:10 Temat postu: Natalka z Bąbelekiem Witam...
Ja także zauważyłam to podobieństwo... Wasza Baska to normalnie mój Bąbelek... Bardzo podobne, śliczne Tylko, ze Bąbel woli bezpieczniejsze pozycje do spania, z takiego fotelika by na pewno spadł
Pozdrawiam, papa
gocha - Sro 11 Lip, 2007 19:56
A oto nowy sposób Mani na usypianie.
Jak Wam się podoba??
tekila - Sro 11 Lip, 2007 22:25
Jesienna drzemka AIDY
tekila - Sro 11 Lip, 2007 22:33
Mamunia i córunia w słodkim śnie
Miła od Gucia - Czw 12 Lip, 2007 08:11
Gosia wy obie z Manią jesteście niemożliwe. No uśmiałam się.
tekila, a na czym Aida drzemie, nie twardo jej. Ładnie wygląda z maluszkiem. Słodkości. Ja już zapomniałam jak Gustaw był mały. Mam ważenie że on taki duży zawsze, dobrze że mamy zdjęcia z jego młodosci.
bommel - Czw 12 Lip, 2007 08:44
Azor jak był mały to też miał techikę zasypiania ze smoczkiem:
A teraz te jego wygibasy to mnie zadziwiają, aż dziw bierze że pieski w tych pozycjach się wysypiają.
A to jedna z najbardziej zwyczajnych pozycji Azora:
Hubertus - Czw 12 Lip, 2007 12:31
To może i ja dorzucę parę Fredkowych pozycji
Co prawda są to raczej pozycje "standardowe" dla każdego basseta
Ewa z Matyldą i Bobem - Czw 12 Lip, 2007 12:45
Po Mani widać, że sposób ze smoczkiem działa - oczka się kleją
Jak dzieciaczki te nasze pieski, jak dzieciaczki
marynia - Sob 11 Sie, 2007 12:44
witam wszystkich,ogladam sobie wasze fotki i lzy leca ze smiechu,to cos fantastycznego,a Babel jest do zludzenia podobny do Goldie i ma taka sama technike spania,pozdrawiam
natkapietruszki - Nie 19 Sie, 2007 05:57 Temat postu: Natalka z Bąbelkiem :) O00 skoro podobny do mojego Bąbelka to proszę o jakieś fotki ))
berta - Wto 28 Sie, 2007 16:48 Temat postu: Prawda jest taka . Bassety śpią prawie jak ludzie. Ich pozy w dużym stopniu odzwierciedlają techniki spania właścicieli ))))))) :sen
Asia i Basia - Sro 29 Sie, 2007 16:16 Temat postu: Baska
berta - Sro 29 Sie, 2007 17:08 Temat postu: )))
kostek - Czw 27 Wrz, 2007 19:28
Techniki Punia... ; D
madzialinka - Wto 02 Paź, 2007 22:02
Eni lubi sobie pospać, a szczególnie z panem...
pozycja "wbrew prawom grawitacji"
w ramionach pana
Asia i Basia - Sro 03 Paź, 2007 07:53
Swietne zdjecia! Baska tak nie potrafi spac ze zwisajaca glowa. Nieprawdopodobne :!:
Aleksander - Pon 03 Mar, 2008 21:50
Ja kiedyś wkleiłem zdjęcie śpiących naszych psiaków w dziale humor a teraz nie wiem jak go tutaj przekleić?????????? Może mi ktoś pomóc?????
Miła od Gucia - Pon 03 Mar, 2008 22:45
Czy o to zdjęcie Ci chodziło Aleksander ?
Aleksander - Wto 04 Mar, 2008 15:29
Tak chodziło mi o te zdjęcie. widział ktoś taką synchronizację?????
Mirka - Wto 04 Mar, 2008 15:30
no zdjęcie superowe,szkoda tylko ze rozmiar taki mały :cool: :cool: :cool:
Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 05 Mar, 2008 09:58
A mój Bobcio jest mistrzunio nie docierania na legowisko...
To znaczy generalnie zacina się w pewnym miejscu i nie da rady dalej, taka konstrukcja anatomiczna
Mirka - Sro 05 Mar, 2008 11:52
Ewa Bobcio jest jak czołg na gasienicach :lol: w pewnym momencie sie zacina i pada :shock: :shock:
Miła od Gucia - Sro 05 Mar, 2008 12:40
Ewa, super, uśmiałam isę. Ach ten Bobcio, jak sobie przypomnę początki jego bytu u Was. A tak dobrze się skończyło.
[ Dodano: Czw 06 Mar, 2008 14:32 ]
To jest mój ulubiony fotel.
Fanfan z rodziną - Pon 17 Mar, 2008 18:02
Ewa i Tofik - Wto 18 Mar, 2008 00:02
no i jak, Magda, nie kochać tego Twojego bandziora??? :cool:
Mirka - Wto 18 Mar, 2008 10:56
Madgda akurat te miejsca ktore pokazałas nam na zdjeciach wcale nie sa dziwne,moim zdaniem standart :lol: :lol: :lol:
Fanfan z rodziną - Wto 18 Mar, 2008 15:00
Ewa i Tofik napisał/a: | no i jak, Magda, nie kochać tego Twojego bandziora??? :cool: |
no...jak nie kochać?
Mirko...fakt, to zwyczajna poza dla bassetów - na kimś...albo z kimś. Gorzej, jak ten mniejszy ze stada ląduje na dywaniku obok łóżka, bo bassetowi za bardzo przeszkadza w rozwalaniu się :wink:
Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 19 Mar, 2008 11:28
Kotlerek Dobre :):)
Kilka nowych pozycji moich grubasków...
Pewnie typowych, prochu nie wymyśliliśmy
Mirka - Sro 19 Mar, 2008 11:30
może typowe ale za to x dwa :lol: :lol:
Miła od Gucia - Sro 19 Mar, 2008 14:45
Super Ewa, jedno za drugim leży "Jedzie pociag z daleka ..."
Bobcio niezły marszczuch, slipek mu nie widać.
Ewa z Matyldą i Bobem - Wto 25 Mar, 2008 13:53
O matko...
Bogusia mnie straszysz hihihi
Zaczęłam się już zastanawiać, czy kiedykolwiek Bobcio w slipkach chodził
A oni zawsze parami, czy to pociąg, czy równolegle, czy na zakładkę
Chociaż ostatnio Matylda Bobciowi nie towarzyszyła...
Zobaczcie sami:
Bobcio, strażnik kociej kuwetki
lukaszelblag - Wto 25 Mar, 2008 16:08 Temat postu: Fredzia i Bazyl Fredka i Bazyliusz
[ Dodano: Wto 25 Mar, 2008 16:23 ]
Fredka i Bazyliusz 2
Miła od Gucia - Wto 25 Mar, 2008 21:42
Oj Ewunia ślipek, ślipek oczek.
Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 26 Mar, 2008 07:55
Bogumiła od Gustawa napisał/a: | Oj Ewunia ślipek, ślipek oczek. |
Wiem wiem Bogusia hihihi
Ale w pierwszej chwili miałam zagwozdkę jak z apaszkami Aleksandra
Łukasz - my mieliśmy identyczną biedroneczkę, mieliśmy, bo Matylda się w niej zakochała na zabój dosłownie
A pozycje macie super - najbardziej podobają mi się zdjęcia "grupowe"
Kasia :) - Sro 26 Mar, 2008 08:02
a ja tam widzę jawną niesprawiedliwość, Fredka zawsze na meblach a to małe zakropkowane cudo na podłodze :neutral:
Batus - Pią 28 Mar, 2008 18:09
Tak spał nasz Batus pierwsze dni jak był u nas, przyprawiał nas tym o zakłopotanie
Fotki zamieszczone - rewelacja, uśmiałam się jak nie wiem ) Zwłaszcza mocne są duety Ale szczególnie rozwalił mnie Kudłaty hi hi
Renia - Pon 07 Kwi, 2008 21:42
nie wiem jak ona może sie tak wysypisć ;?
gocha - Pon 07 Kwi, 2008 21:48
A może Beti psią jogę uprawia ? :grin:
Renia - Pon 07 Kwi, 2008 21:50
a może tak ?? Jak nas nie ma w domu to sobie trenuje :cool:
Batus - Wto 08 Kwi, 2008 11:29
Nasz teraz już tak nie sypia, wtedy był jeszcze malutki Wasza Beti ma niezłą technikę sypiania ze sztywną szyją
Mirka - Wto 08 Kwi, 2008 12:18
szkoda że Beti ma za krótka szyje bo prawie sięga drugiego fotela i wtedy by było wygodniej :lol:
Renia - Wto 08 Kwi, 2008 20:04
Zadziwię Was ale Ona głowę trzymała na łóżku tylko do zdjęcia się ruszyła ... i w sumie szyje ma w powietrzu :cool: elastyczna dama zasypia wszędzie ....
Miła od Gucia - Sro 09 Kwi, 2008 06:40
Ojej, żeby się nie przeziębiła, nie złapała "wilka" :wink:
Renia - Pon 21 Kwi, 2008 21:31 Temat postu: WYGIBASY wygibasy pod stołem ;>
Renia - Pon 21 Kwi, 2008 21:32
oooo pies z gumy ??
Mirka - Pon 21 Kwi, 2008 22:13
no dobra jest :shock: :shock: gimnastyczka :lol:
Kasia :) - Wto 22 Kwi, 2008 06:57
Renia ona tak z własnej woli, czy wepchnęliście ją tam za kare ? :lol: jeśli z własnej to niezła jest! :grin:
Renia - Wto 22 Kwi, 2008 07:58
No własnie z własnej woli włazi pod ławę i się tam wygina :cool: ja się zastanawiam czy jej na takim ratanowym podłożu jej wygodnie no ale kocyk ma położony skoro lubi to niech sobie tam włazi.
Ewa z Matyldą i Bobem - Czw 12 Cze, 2008 18:02
Oj i my to znamy
Ale jest na to rada hihihi drugi basset:
marta_zbyszek - Czw 12 Cze, 2008 18:35
a z drugim basetem łóżko na zamówienie bo na normalnym miejsca zabraknie dla właścicieli :grin:
madzialinka - Czw 12 Cze, 2008 18:56
Ewa z Matyldą i Bobem napisał/a: | Ale jest na to rada hihihi drugi basset: |
To znaczy, że ten peirwszy będzie leżał na drugim, a ten drugi...? Chyba w takim razie musi być też trzeci :lol:
marta_zbyszek - Czw 12 Cze, 2008 19:00
i zrobi się małe stado długouchych a ten ostatni tak czy siak wyląduje głową na moim brzuchu
Miła od Gucia - Pią 13 Cze, 2008 08:04
Przynosi ulgę kręgosłupa, pozycja ekstra.
Ewa z Matyldą i Bobem - Pią 13 Cze, 2008 09:20
madzialinka napisał/a: | To znaczy, że ten pierwszy będzie leżał na drugim, a ten drugi...? Chyba w takim razie musi być też trzeci :lol: |
The Neverending Story...
marta_zbyszek napisał/a: | i zrobi się małe stado długouchych a ten ostatni tak czy siak wyląduje głową na moim brzuchu |
hihihihihihi no tak, istnieje takie ryzyko no ale za to jakie walory estetyczne!! stadko długouchych to przepiękny widok!
marta_zbyszek - Sob 14 Cze, 2008 00:22
Co prawda to prawda ale nie wiem czy wytrzymałoby to moje małżeństwo - stado bassetów w łóżku :grin:
Miła od Gucia - Sob 14 Cze, 2008 09:59
o tak lubię najbardziej, jak jest taki barłożek i bałaganik i sobie leżę
Bona - Sob 14 Cze, 2008 12:04 Temat postu: :) Kokon naszego pieska;)
Fanfan z rodziną - Sob 14 Cze, 2008 12:49
iście bassecia pozycja spania :lol:
marta_zbyszek - Sob 14 Cze, 2008 16:00
przeurocze
Mirka - Sob 14 Cze, 2008 16:25
Ewa Twoja Matylda nie ma z Bobciem lekko :shock: w dosłownym tego slowa znaczeniu :lol: :lol: :lol:
Ewa z Matyldą i Bobem - Nie 15 Cze, 2008 16:19
O matko!! ale jak to trzeba uważać, żeby jej nie rozjechać A może opatentujcie wynalazek "nowoczesna blokada kółeczek"
Bogusia, a Ty to nie przesadzasz z tym rozpuszczaniem Gucia? hihihi Ja rozumiem - w łóżeczku, rozumiem kołderkę, poduszeczki, podgłówek... Ale laptop????
Mirka, Bobcio jak typowy facet - wygoda przede wszystkim, a że kobiecie ciężko echhhh
Ale na jego usprawiedliwienie powiem, że pozycję Bony z tyłeczkiem na legowisku też poznał dokładnie
Bona - Nie 15 Cze, 2008 16:26
Kiedy Bona spi nic nie jest w stanie jej obudzic, a pozatym jest tak wielka ze to krzeslo raczej by sobie z nią nie poradzilo:) A tu inna pozycja.. jedna z ulubionych:) PS mam pytanie, dlaczego jakość wgrywanych zdjęć jest tak słaba? :cry:
Batus - Pią 20 Cze, 2008 15:27
Zawsze mnie zadziwia jak bardzo basset jest w stanie odchylić głowę do tyłu Nasz może nosem dotykać swojego karku, jakiś łabędź czy co :):)
marta_zbyszek - Pią 20 Cze, 2008 18:21
Bona napisał/a: | PS mam pytanie, dlaczego jakość wgrywanych zdjęć jest tak słaba? :cry: |
jak się naciśnie zdjęcia to jest dożo lepsza jakość - wystarczy na nie "wejść" jak już są na poście.
Miła od Gucia - Pią 20 Cze, 2008 19:07
Nie ma jak to w foteliku
Bona - Sob 21 Cze, 2008 11:30
Faktycznie po kliknięciu jakość jest lepsza...:) tak, mnie tez to zastanawia tym bardziej, ze bassety są strasznie dlugie... a na foteliku Bonka juz sie nie miesci;(
Mirka - Sob 21 Cze, 2008 17:23
e tam się nie mieści,basset wszedzie się zmieści jak tylko zechce :lol:
madzialinka - Sob 21 Cze, 2008 18:46
Tak Enigma spała jak była malutka...
...i troszkę większa, ale wcale nie grzeczniejsza
Tutaj wpasowana w fotel za czasów, kiedy jeszcze się na nim mieściła
Eni jest bardzo dobrym pieskiem, czasem rozpieszcza pana - pozwala mu spać w swoim łóżeczku
Miła od Gucia - Sob 21 Cze, 2008 19:31
Super fotki, oj wytarmoszę ja Eni na zlocie
madzialinka - Sob 21 Cze, 2008 21:18
Bogumiła od Gustawa napisał/a: | Super fotki, oj wytarmoszę ja Eni na zlocie |
Przekażę, Eni na pewno się ucieszy.
marta_zbyszek - Nie 22 Cze, 2008 08:22
Mirka napisał/a: | e tam się nie mieści,basset wszedzie się zmieści jak tylko zechce :lol: |
jest to przerażająca prawda te bestie po prostu są tak giętkie pomimo swych gabarytów i nie pozornego wyglądu.
Miła od Gucia - Czw 26 Cze, 2008 20:57
Nic nowego, fotel w dzień, poobiednia drzemka
Mirka - Pią 27 Cze, 2008 11:15
Bogusiu czy to te fotele Gucio pomalował pisakami
Miła od Gucia - Pią 27 Cze, 2008 11:40
Tak, wersalkę od tego kompletu.
Mirka Ty pamiętasz ????
Mirka - Pią 27 Cze, 2008 12:49
trudno zapomniec o Guciu-Artyście Malarzu hihihihi :cool:
marta_zbyszek - Wto 01 Lip, 2008 09:04
Proszę o szczegóły - nie potrafię sobie wyobrazić basseta malującego.
Miła od Gucia - Wto 01 Lip, 2008 10:14
hi hi
Ja zobaczyłam popisaną kanapę (nowitka, dopiero co kuiona, skóropodobna, jaśniutka) kanapę.
I zaczęłam się zastanawiać jak to się stało.
Normalnie niebieskie krechy, esy floresy.
Po dochodzeniu okazało sie, że Gucio zabrał ze stołu długopis żelowy, i go rozgryzał, a przy tym pięknie malował.
Nie pomogły żadne odplamiacze, została pamiątka, ale z czasem blednie.
marta_zbyszek - Wto 01 Lip, 2008 12:18
No ładnie - musisz mieć anielską cirpliwośc ja bym chyba za uszole wytarmosiła. :grin:
Fanfan z rodziną - Pon 07 Lip, 2008 15:36 Temat postu: i kto powiedział, że Fanio jest za duży? Miejsce: legowisko dla jamnika
Czas: DZIŚ!
Główny sprawca zajścia: Fanfan Tulipan z pozoru basset, a w duszy york
...i po co ja wydawałam tyle kasy na duuuuże legowisko? :~
marta_zbyszek - Pon 07 Lip, 2008 15:52
żeby ładnie wyglądało - puste :razz: :grin:
Mirka - Pon 07 Lip, 2008 15:56
ale sie uchchałam,Fanio w tym maleńkim legowisku wyglada rozczulajaco Ty sie Magda lepiej przyznaj kto zajął legowislo Fania :lol: :lol:
Miła od Gucia - Pon 07 Lip, 2008 19:25
A jaką ma minę zadowoloną, super w tym wygląda.
Batus - Pon 07 Lip, 2008 19:54
Super:)
Nadia - Pon 07 Lip, 2008 20:40
JAKIE ZADOWOLONE BASSECIĄTKO HIHIHIHIHI:)
Renia - Pon 07 Lip, 2008 21:50
OK, gdzie jest Lady???!!!
Mirka - Pon 07 Lip, 2008 22:07
pod Faniem :shock:
Renia - Pon 07 Lip, 2008 22:14
prosimy o aktualne zdjęcie jamniczki
ewan - Czw 10 Lip, 2008 11:09
Fanfan z rodziną - Czw 10 Lip, 2008 11:20
to zdjęcie trzeba ocenzurować ewa :cool: :lol: dawaj jeszcze śpiące Gutki
marta_zbyszek - Czw 10 Lip, 2008 11:49
wystawił się jak nie powiem co
Mirka - Czw 10 Lip, 2008 13:12
rozpustnik jeden
Jaga - Czw 10 Lip, 2008 14:21 Temat postu: Re: i kto powiedział, że Fanio jest za duży?
Fanfan z rodziną napisał/a: | Miejsce: legowisko dla jamnika
|
Duże legowisko sprezentowaliście naszym, to co się dziwisz, ze piesek nie ma się gdzie podziać .
Fanfan z rodziną - Czw 10 Lip, 2008 14:40 Temat postu: Re: i kto powiedział, że Fanio jest za duży?
Jaga napisał/a: | Fanfan z rodziną napisał/a: | Miejsce: legowisko dla jamnika
|
Duże legowisko sprezentowaliście naszym, to co się dziwisz, ze piesek nie ma się gdzie podziać . |
no wybacz, ale w tym wiklinowym legowisku wyspałyby się 4 bassety plus Pan ...sama zobacz, jako Fanio w nim wyglądał
...a poza tym dostał śliczne, nowe...tylko cholera spać w nim nie chce :~
Renia - Czw 10 Lip, 2008 16:17
hehe Ewa ale pozycja .. super
marta_zbyszek - Czw 10 Lip, 2008 21:16
proponuje wyścielać kocykiem legowisko wiklinowe, albo kołderką to pomaga :grin:
Alina z Bogdanem - Sob 12 Lip, 2008 15:38
Od poczatku śledzę temat. I temat i zdjęcia super!
Śmiem twierdzić, nie ubliżając oczywiście innym pieskom, że bassety są bezkonkurencyjne w tej dziedzinie.
Koty zresztą jak widać też wykazują dużą inwencję.
Wklejam swoje "pięć groszy" gdyż temat wdzięczny, aż się prosi o pstrykanie. A bassety takie niewinne, jak śpią.
Jak tu ciasno
Wreszcie można się wyciągnąć
I zdrzemnąć wygodnie.
W wersji odświętnej
Oczy mi się kleją
Oj kleją
Aż padłem zmęczony bardzo
Zmęczenie przybiera różne pozycje...
Mogę spać na siedząco...
I ze zwisającym uchem...
I w ogólnym zwisie na niewygodnym fotelu...
Nawet na twardej podłodze...
Śmiało można powiedzieć,że spanie to moje hobby.
Poduszki też mi nie przeszkadzają.
marta_zbyszek - Sob 12 Lip, 2008 16:01
fantastyczne zdjęcia.
madzialinka - Sob 12 Lip, 2008 16:18
Opisy też świetne
Miła od Gucia - Nie 13 Lip, 2008 15:30
Świetna historyjka i zdjęcia super
zojka - Pon 14 Lip, 2008 08:26
przeczytałam i przeglądałam cały temat ... boki zrywać
to są cudowne psy
zojka - Pon 14 Lip, 2008 19:20
a my mamy remont
TOsi to nie przeszkadza
panu może troszkę ...
ale w końcu znalazła swoje miejsce
Miła od Gucia - Pon 14 Lip, 2008 19:22
Zojka jest obłędna. Co je tam remont, chce spać - śpi. Fajne fotki.
besta - Pon 14 Lip, 2008 19:29
hihihihi bassety to potrafią spać w każdym miejscu i w każdej sytuacji obok jedzenia to chyba ich ulubione zajęcie :shock:
marta_zbyszek - Pon 14 Lip, 2008 20:55
uważaj z tym remontem Bolo przy takiej akcji nabawił się zapalenia skóry. leczenie 2 miesiące.
Aleksander - Wto 15 Lip, 2008 08:54
Wasza Tosia mi kogoś bardzo przypomina. Poproszę więcej zdjęć!
zojka - Sro 16 Lip, 2008 07:29
Tosia śpi w każdych warunkach .... kiedy już zaśnie, można z nią robić wszystko ... jak widać moje prywatne dziecko (Weronika) wykorzystuje to bardzo chętnie
tu lula "na foczkę"
teraz w świeżym, pachnącym praniu
bądź w zwisie u pana (pan zresztą też smacznie spał)
doprecyzujmy słowo ZWIS
Fanfan z rodziną - Sro 16 Lip, 2008 07:32
Olek miał rację...ona też mi kogoś przypomina - Morfiego
Zojka, pokaż jakieś zzdjecia z widocznymi oczyma...ciekawe czy też ma takie piękne jak jejmość Morfeusz
zojka - Sro 16 Lip, 2008 07:41
już się robi
zojka - Sro 16 Lip, 2008 08:01
gdy jest zimno ...
gdy czegoś pragnie ...
gdy tego nie dostanie ...
kiedy wieje nudą ...
Aleksander - Sro 16 Lip, 2008 11:47
No właśnie ona mi bardzo przypomina Morfeusza , zwłaszcza jak był mały. Teraz wyrósł ale i tak mi go przypomina. Ciekawe czy jest taka mądra jak on. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
karina_wilson - Sro 16 Lip, 2008 13:08
Ewa z Matyldą i Bobem napisał/a: | Podoba mi się ten temat i fotki.
Dorzucę więc kota Teściowej
Obrazek |
prześliczne fotki:) musze w koncu moje łubuzy tu wrzucic:)
marta_zbyszek - Sro 16 Lip, 2008 16:22
śliczny :grin:
Evika - Nie 28 Gru, 2008 18:20 Temat postu: Cody i Numerek Cody to chłopak z charakterem - jego najlepszy kumpel to Numer -tu uchwycony w pozycji śpiącej ,Numer służy jako podpórka dla tylnej łapki ...
Evika - Nie 28 Gru, 2008 18:24 Temat postu: Numerek w fotelu witam, Uchwycony Numer w momencie zalogowania się na fotel - oczywiście musi być wysoko -więc opcja jeszcze jedna poducha i teraz mogę się wyciągnąć
zojka - Pon 29 Gru, 2008 21:15
To i u nas takie "numerki" odchodzą
Choc nie zawsze na fotelu. Czasem za podpórkę robi pan
a czasem młoda pańcia
Lutex - Wto 30 Gru, 2008 11:28
Rufusowi musi byc bardzo wygodnie na tym fotelu hihi
Ozzy - Wto 30 Gru, 2008 17:55
Všude to je asi stejné :smile:

Evika - Sob 03 Sty, 2009 18:18
no to ciągniemy wątek kanapowy - tu cała moja załoga
Evika - Sob 03 Sty, 2009 18:19
kolejne ujecie
Aleksander - Sob 03 Sty, 2009 19:24
No to ciąg dalszy kanapowców.
Alina z Bogdanem - Sob 03 Sty, 2009 23:19
A oto nasze kanapowe zdjęcia:
Evika - Nie 04 Sty, 2009 09:31
dwa bassety cudnie komponują się na kanapie ,ale trzy to już rewelka, prawda ??
Tymek - Nie 04 Sty, 2009 19:13
trzy bassety to coś wspaniałego! zdjęcia na kanapach cudne!na fotelikach też
Asia i Basia - Nie 21 Mar, 2010 18:42
Szperalam i wreszcie znalazlam ten fajny watek. Bylo ostatnio na forum pare fajnych zdjec spiacych bassetow, wstawcie je moze tu, bedzie super kolekcja.
Joy - Nie 21 Mar, 2010 19:45
moni - Nie 21 Mar, 2010 22:37
Pozycja Banana podczas sjesty poobiedniej :~
moni - Nie 21 Mar, 2010 22:55
URL=http://img9.imageshack.us/i/zdjcie0021gv.jpg/] [/URL]No jeszcze jedna pozycja Banana to już prawie jak pornografia ,Hi Hi......
Joasika - Pon 22 Mar, 2010 10:03
Wprawdzie Berta nie dorasta do pięt (łap) innym bassetom w spaniu, ale ośmielę się dokleić jej fotki:
moni - Pon 22 Mar, 2010 11:34
Co tam pańcia opowiada Berta jest śliczna a pozycje też przybiera typowo bassecie .
Miła od Gucia - Pon 22 Mar, 2010 11:36
wszystkie pozycje pikne
zdjęcie 1 od góry Bertuni - szóstka
maria@ - Pon 22 Mar, 2010 19:27
moni - Pon 22 Mar, 2010 20:13
Ale te nasze pasztety lubią leżeć z kołami do góry
zojka - Pon 22 Mar, 2010 21:19
moni napisał/a: | Ale te nasze pasztety lubią leżeć z kołami do góry |
Albo zgięte w paragraf :shock:
Nie mieszczą się w łóżkach, bez względu na wielkość łóżek
i zawsze im do twarzy w pościeli
besta - Pon 22 Mar, 2010 21:56
E tam,moje sie mieszczą to ja mam trudności z ulokowaniem się w łózku
Lutex - Czw 25 Mar, 2010 13:04
wydaje mi sie, ze Berta na pierwszym zdjeciu dorosla w spaniu do wszystkich bassetow hihi
Magda i Rudolf - Czw 25 Mar, 2010 13:11
Na 5 zdjeciu Berta spi z glowa za poslaniem, moj spi tak samo, zawsze tak sie ulozy ze ta glowa mu leci na podloge ale sie dziad nie przekreci
Miła od Gucia - Czw 25 Mar, 2010 13:11
tu był jeszcze malutki
domelcia - Czw 25 Mar, 2010 15:09
a tak się moje dziołchy zaczynają dogadywać od wczoraj śpią na jednym posłaniu i nawet nie ma dymu
Batus - Czw 25 Mar, 2010 15:22
To już pełna symbioza, super
moni - Czw 25 Mar, 2010 20:18
Ale fajny widok,który jest jak balsam na moje serce :~
Miła od Gucia - Czw 25 Mar, 2010 20:40
Cudne wtulenie
Asia i Basia - Pią 26 Mar, 2010 19:38
Ale piekne zdjecie malego i duzego.
moni - Pią 26 Mar, 2010 21:28
Czyż nie jestem słodki?Ale tak spędzam większość wieczorów i nie tylko, :~Pozdrowienia od Banana
Mirka - Pią 26 Mar, 2010 21:29
najważniejsza jest poduszka......
Mirka - Pią 26 Mar, 2010 21:32
ta fotka tu pasuje jak najbardziej
moni - Pią 26 Mar, 2010 22:03
Pozycja jak najbardziej bassecia,no i oczywiście poduszki też muszą być obojętnie czy pod głową czy pupą bo bez nich to ani rusz :wink:
domelcia - Pią 26 Mar, 2010 22:06
Mirka, jakbym Lorę widziała mało tego, ze kółkami do góry, podwozie do pełnego wglądu to jeszcze tyłek na poduszce
Moni przyznaj się masz chociaż jedną "tylko swoją" poduchę ?? :lol:
moni - Pią 26 Mar, 2010 22:16
Z tymi poduszkami to różnie bywa.Banan potrafi spać na wszystkich a jak ma za dużo to zaciągnie do swojego kojca.To chyba jest problem większości pańciostwa. :~ Ale i tak jest kochany.
VADER - Sob 27 Mar, 2010 22:58
..piękne..!!
Jaga - Wto 30 Mar, 2010 17:00
A Aros sypia tak (na swoim ulubionym fotelu)
Batus - Wto 30 Mar, 2010 17:08
Bo padnę! A pilot i gazeta gdzie?
troublemaker - Wto 30 Mar, 2010 17:38
on jest moim mistrzem
besta - Wto 30 Mar, 2010 19:28
Zasnął jak prawdziwy facet w fotelu I faktycznie brakuje mu gazety i pilota :cool:
Joasika - Wto 30 Mar, 2010 19:34
besta napisał/a: | Zasnął jak prawdziwy facet w fotelu I faktycznie brakuje mu gazety i pilota :cool: |
...i szklanki z pivem!!!
domelcia - Wto 30 Mar, 2010 19:52
ja dostrzegam jedną różnicę między Arosem a facetem który zasypia tak w fotelu... psiak wstanie i nie będzie narzekał, że go w kościach łamie
Batus - Wto 30 Mar, 2010 20:22
W ogóle nie będzie nic mówił :wink:
moni - Wto 30 Mar, 2010 21:22
Przyłączam się do wszystkich wypowiedzi ,bo taka jest święta prawda,Fotki super cóż za pozycje, to potrafią tylko nasze" pasztety"
moni - Pią 09 Kwi, 2010 19:09
Tak odpoczywa Banan po dniu pełnym zabawy z drugim domownikiem Snoopim.
A to Snoopi wziął przykład z Banana i tez odpoczywa z ' kołami do góry' :~ :wink:
Miła od Gucia - Pią 09 Kwi, 2010 19:40
Fajnie leżą, ja już nie pamiętam kiedy Gucio na pleckach leżał.
Podrapaj ich po brzuszkach
moni - Pią 09 Kwi, 2010 20:10
Już brzuszki są pełne i wymiziane. a to psinki uwielbiają. :~
Magda i Rudolf - Pią 09 Kwi, 2010 20:21
Miła od Gucia napisał/a: | Fajnie leżą, ja już nie pamiętam kiedy Gucio na pleckach leżał.
|
A wiesz Bogusiu ze mojemu czasem sie to jeszcze zdarza, zadko bo zadko ale czasami lezy na placach . Jak byl mlodszy to czesto tak spal, nie wiem od czego to zalezy ze starsze psy juz tak nie spia :~
Batus - Pią 09 Kwi, 2010 20:29
Niezły duecik
Asia i Basia - Pią 09 Kwi, 2010 21:11
Bacha nigdy nie spala na plecach, zawsze na rogalika albo na boku, co pies to inna pozycja
salvanna* - Pią 09 Kwi, 2010 22:05
super Brutus w taki właśnie sposób śpi zawsze,to jego ulubiona pozycja,ważne jeszcze jest dla niego aby uszy były wywinięte
Marynia - Czw 15 Kwi, 2010 16:07
poranek jakiś czas temu
poobiednia sjesta
domelcia - Czw 15 Kwi, 2010 17:32
ach te basiorki albo kółkami do góry albo na tzw. zwisający łeb moje obie dokładnie te same pozy sadzą, no słodkie
moni - Czw 15 Kwi, 2010 18:16
Super :~ Patrząc na fotki to tak jakbym widziała swojego Banana,Coś w tym musi być że te nasze "pasztety" odkrywają swe cenne podwozie :~
troublemaker - Sro 21 Kwi, 2010 16:53
My tez dorzucimy kilka swoich
Zawsze sie nam wypadalo z legowiska
A i zwis nie jest obcy
Chwila po obudzeniu "O, juz wrociliscie..."
"Ooooo taaaa... W hotelu zawsze sie spi najlepiej..."
Batus - Sro 21 Kwi, 2010 18:08
Oj ten merdający ogonek jak antenka mnie powalił hi hi
moni - Sro 21 Kwi, 2010 18:16
Poduchy, pościel itp.to jest to co bassety kochają i uwielbiają.Tak patrząc na na te fotki to nasuwa mi się myśl, że grzech popełnia ten kto Was nie kocha . Basiorki jesteście fantastyczne :~
Mirka - Sro 21 Kwi, 2010 19:08
ogonek zawsze w pełnej gotowości
cudna jest malutka :lol: :lol:
Miła od Gucia - Sro 21 Kwi, 2010 19:34
Tak spała Sandi, jak była u nas
Batus - Sro 21 Kwi, 2010 20:18
Niedobry pan zajął Sandi całą kanapę... :razz:
Rogasowa - Sro 21 Kwi, 2010 20:20
Te fotki przeczą prawom grawitacji
Ale takie bassetowe zwisy są rozbrajające dla mnie.
gocha - Czw 22 Kwi, 2010 23:11
A u nas są takie techniki spania (zależnie od okoliczności i miejsca) :grin:
Renia - Pią 23 Kwi, 2010 10:23
Ostatnie zdjęcie jest superowe!!
Oni naprawde tak sobie śpia ?
moni - Pią 23 Kwi, 2010 10:35
Dwie parówy razem w bassecim uścisku- super.Ale pozostałe fotki też niczego sobie. :~ Kochane mordeczki.
gocha - Sob 08 Maj, 2010 08:58
To z przedwczoraj:
A pańcia na podłogę??? :shock:
Batus - Sob 08 Maj, 2010 09:13
Taki maluni, słodziuni bassecik
moni - Sob 08 Maj, 2010 11:23
Ale te nasze kochane "parówy"robia wygibasy
Asia i Basia - Sob 08 Maj, 2010 16:26
Najlepsze sa te podparte lapki o sciane, no bomba :lol:
Miła od Gucia - Sob 08 Maj, 2010 16:34
acha, pozycja, coby nogi, ach łapy odpoczęły :lol:
zojka - Sob 08 Maj, 2010 21:28
No pańcia wybacz!
Miejscówa zajęta :razz:
A łapki na ścianie!! Bolały go, to sobie wyciągnął!
Joasika - Nie 09 Maj, 2010 22:21
zojka napisał/a: | No pańcia wybacz!
Miejscówa zajęta :razz:
A łapki na ścianie!! Bolały go, to sobie wyciągnął! |
Taaaa.....Bertę też tak bolą....zwłaszcza, jak się wytapla w szambie...dlatego w tym roku malujemy ściany
Batus - Pon 10 Maj, 2010 05:40
Nasz też tak robi i też mamy już ściany do malowania
Magda i Rudolf - Wto 11 Maj, 2010 20:28
A to zdjecie sprzed paru dni, troche ciasno ale wazne ze kolo panci
domelcia - Wto 11 Maj, 2010 21:15
heheh jakbym Lorę widziała... ciekawe co je popycha do takiego układania się? ja to zawsze nawijam do Lory "przeca się dziołcha wzdłóż połóż" ale nie słucha, nie wiem czemu
gocha - Wto 11 Maj, 2010 21:20
Jak najbliżej Pańci, nieważne w jakiej pozycji, to bassecia zasada :grin:
Magda , Rudolf ślicznie wygląda, jestem pod wrażeniem, w jego wieku i przy jego chorobie prezentuje się znakomicie :lol:
Batus - Sro 12 Maj, 2010 06:22
Rudolf wpasował się idealnie, nasze psy mogły by reklamować meble z ikei
zojka - Sro 12 Maj, 2010 06:35
Batus napisał/a: | Rudolf wpasował się idealnie, nasze psy mogły by reklamować meble z ikei |
Taaa
Ty tu urządzisz
Magda i Rudolf - Sro 12 Maj, 2010 07:24
domelcia napisał/a: | heheh jakbym Lorę widziała... ciekawe co je popycha do takiego układania się? ja to zawsze nawijam do Lory "przeca się dziołcha wzdłóż połóż" ale nie słucha, nie wiem czemu |
No ja nie wiem co te psy maja, moj tez zawsze zamiast wzdluz to wszerz, jak lezy na swoim poslaniu to zawsze tak ze glowa mu spada :shock: Moj tata mowi ze Rudolf zawsze "robi pod gorke"
Cytat: | Magda , Rudolf ślicznie wygląda, jestem pod wrażeniem, w jego wieku i przy jego chorobie prezentuje się znakomicie |
Dziekuje, staram sie jak moge
Dorti - Sro 12 Maj, 2010 07:50
Wmontował się rewelacyjnie :grin: jak na prawdziwego basseta przystało :wink:
Asia i Basia - Sro 12 Maj, 2010 08:30
Tak, te nasze psy chyba mysla, ze sa mniejsze. Im mniej miejscatym lepiej sie wpasowuja
Miła od Gucia - Sro 12 Maj, 2010 08:49
Faktycznie, Rudolf wygląda rewelacyjnie.
I dla mnie to on tak aż pachnie z dala, taki czyściuchny, pachnący.
Całus, łapa od Gucia brudasa.
Mirka - Sro 12 Maj, 2010 10:37
bo basset bardzo elastyczny jest
bez względu na swój wiek
Rudolfik wyglada rewelacyjnie :lol:
Magda i Rudolf - Sro 12 Maj, 2010 10:48
Dziekuje za mile slowa o Rudolfiku :smile:
To chyba klimat i kuchnia srodziemnomorska maja na niego pozytywny wplyw :smile:
Joasika - Sro 12 Maj, 2010 21:02
Noooo.... Rudolf świetnie się "trzyma" :wink:
momus - Sro 12 Maj, 2010 22:19
a oto mój poprzedni psiak - też suczka z Toffi-fi naszym najstarszym kocurem - znaleźliśmy go w lesie jak miał 2 tygodnie BENIO go wykarmiła i ukochał jak swojego dzieciaczka - i oni tak NAPRAWDĘ spali :wink:
momus - Sro 12 Maj, 2010 22:23
a to już przeróbka...
Suczka po Dyzmie z Unitek
gocha - Sro 12 Maj, 2010 22:28
Super razem wyglądają.A poprzedni baset to był chłopiec czy dziewczynka, bo nijak rozeznać nie mogę po wpisie (Toffi fi czy Benio)
momus - Sro 12 Maj, 2010 22:52
Też Bessa (suczka) ale wołaliśmy na nią Benio, albo Susik od Besusik - obecna też się tak zwie, przez miesiąc próbowaliśmy nowe imię z mężem wymyślić ale nie wyszło - miała być Gemma (czyt. dżema)ale mężowi nie pasowało...
gocha - Sro 12 Maj, 2010 22:55
No tak, u mnie tez moje basiory mają wiele imion, zależnie od okoliczności :wink:
Czyli sunia matkowała kociakowi :grin:, dawno temu w moim dzieciństwie sunia kundelka też u nas wykarmiła osierocone kotki.
momus - Sro 12 Maj, 2010 22:55
jak mi przyjdzie aparat z allegro to dodam nowe foty nowej Beski i kotów (3)
momus - Sro 12 Maj, 2010 22:56
gocha napisał/a: | No tak, u mnie tez moje basiory mają wiele imion, zależnie od okoliczności :wink:
Czyli sunia matkowała kociakowi :grin:, dawno temu w moim dzieciństwie sunia kundelka też u nas wykarmiła osierocone kotki. |
Moja mleka dostała i karmiła kociaka potem był problem :cry: bokot miałrok i cyca ssał...
gocha - Sro 12 Maj, 2010 23:00
U nas akurat wtedy sunia miała młode i kotki były celowo podłożone, nie pamiętam co stało się z ich matką, ale sunia wykarmiła wszystkie (4) razem ze swoimi dziećmi.
Ale zaśmieciłyśmy wątek kotami :lol:
zojka - Sob 15 Maj, 2010 22:01
Ja też pogrzebałam w archiwum
Wtedy Rufek mieścił się jeszcze w fotelu
Z Kotą Balbiną (Rufek ma jeden sutek w sam raz do smoczkowania)
Nam tam w spaniu nic nie przeszkadza
Święta trójca
Stare, Dobre Małżeństwo
gocha - Sob 15 Maj, 2010 22:16
Świetne fotki, wszystkie :grin:
Balbina ssąca Rufka i dupsko Rufka na głowie Tosi nie do przebicia, macie czołowe miejsce w "śpiących dziwolągach" :grin:
mariaw - Sob 15 Maj, 2010 22:25
Zoju, Rufek nie do pokonania w "Technikach spania bassetów". A tak pytam, kto pierwszy układa się do snu, Rufek, czy Tosia - ostatnia fotka? :smile:
moni - Sob 15 Maj, 2010 22:31
Fotki sa super,kicia Balbina fajowa nie mówią już o
' parówach" jakie przyjmują pozy
zojka - Nie 16 Maj, 2010 15:56
Tak w ogóle to Tosia kładzie się pierwsza.
A Rufek potem dobija :razz:
Joasika - Nie 16 Maj, 2010 16:11
Jakbym była w jury, to Rufek ma pierwsze miejsce jak nic!!
Najlepsza fotka z duuuuszą na Tosinej głowie
Asia i Basia - Nie 16 Maj, 2010 17:36
Niemozliwe sa te Twoje psy, kot zreszta tez
Miła od Gucia - Nie 16 Maj, 2010 17:36
no superaśne ujęcia
Batus - Nie 16 Maj, 2010 19:33
No nie, Balbina ssąca Rufowy sutek...
Krzyś i Aga - Pon 07 Cze, 2010 09:24
I do tego jeszcze chrapie
gocha - Pon 07 Cze, 2010 09:44
Jaki on ma brzusio cudny :grin:
Asia i Basia - Pon 07 Cze, 2010 10:41
Jakby kamizeleczke mial czarna, bomba
Mirka - Pon 07 Cze, 2010 11:02
słodki jest
Magda i Rudolf - Pon 07 Cze, 2010 11:17
Wyglada troche jak.. rozjechana zaba
Bossski jest :smile:
Krzyś i Aga - Pon 07 Cze, 2010 11:29
Jak nie może się obrócić na plecy to warczy i jęczy i wtedy trzeba mu pomóc :lol:
joannalatusek - Pon 07 Cze, 2010 11:37
A może swojego Pana naśladuje w spaniu kto wie...
Batus - Pon 07 Cze, 2010 13:22
Nie mogę z niego, śpi zupełnie jak człowiek, brakuje tylko kołdry
besta - Pon 07 Cze, 2010 16:52
Rewelacja :lol: :lol: :lol:
zojka - Pon 07 Cze, 2010 17:26
:lol: :lol: :lol: :lol:
to genialne psy są
Marzena - Pon 07 Cze, 2010 19:30
No to my też dołączymy się do akcji - trochę z archiwum, trochę obecnych...
Lady na wczasach
Oskar w domu ( na fotelu Lady )
Daisy "wpasowana" między drzwi i kolumnę - ulubione miejsce nr1.
A tu ciekawostka - w dzień wchodzi na kanapę i przewraca poduszkę, a później się na nie kładzie.
Ciekawostka nr2 - mało jedna poduszka, więc trzeba użyć dwóch
Ale żeby nie było nudno - czasem korzysta też z wszystkich trzech
Niekiedy zbyt zamaszyście przewraca poduszki które spadają - to też się da wykorzystać podpiera na brzegu pysk - niestety nie mam w tej chwili fotki, ale jak się sytuacja powtórzy to zrobimy fotkę i wkleimy.
Miła od Gucia - Pon 07 Cze, 2010 20:02
Świetne pozycje Daisy przyjmuje
a macie jeszcze jakieś poduszki w domu ???? :lol: :lol: :lol:
zojka - Pon 07 Cze, 2010 20:12
Miła od Gucia napisał/a: | Świetne pozycje Daisy przyjmuje
a macie jeszcze jakieś poduszki w domu ???? :lol: :lol: :lol: |
Nie mają
Daisy ma wszystkie
Batus - Pon 07 Cze, 2010 20:50
No nie, ona wszystko robi z taką gracją, nawet poduchy kradnie
besta - Pon 07 Cze, 2010 21:30
Niesamowita jest :grin: .Poduchy potrzebne jej,bo to księzniczka na......
Marzena - Pon 07 Cze, 2010 21:44
besta napisał/a: | Poduchy potrzebne jej,bo to księzniczka na...... |
Masz 100 procentową rację prawdziwa księżniczka :lol:
Wczoraj uprałam jej spanie, a że nie wyschło położyłam kocyk w jej kąciku na kocyku jej ulubione podusie, a ona co ?
Wrąbała się w nocy do nas spać, a na twardej podłodze to niech sobie Pani sama śpi
besta - Pon 07 Cze, 2010 21:57
No jak mogłaś:kocyk :wink: :wink: :lol: :lol:
Moje mają:kołderkę1,kołderkę2 ,gruby koc,kołdrę w poszewce ułożone warstwami :wink: ,a do tego kocyki do przykrycia (bo lubia ciepełko )a i tak pchają sie do łożka :shock: .Bestę to nawet nazywamy beztlenowiec ,bo beż przykrycia na głowę nie zaśnie.
Marzena - Pon 07 Cze, 2010 22:03
besta napisał/a: | No jak mogłaś:kocyk :wink: :wink: :lol: :lol:
|
Ale to był taki gruby kocyk plus dwie podusie
besta - Pon 07 Cze, 2010 22:09
No i widzisz jakie te nasze psice rozpuszcone sa :cool:
gocha - Pon 07 Cze, 2010 22:58
Co tam gruby kocyk, najlepiej i tak z Pańciostwem w łóżku, gorzej jak się ma więcej niż jedną sztukę
zojka - Wto 08 Cze, 2010 06:01
A bajkę wy oglądały?
Ile poduś miała księżycka?
I tak jej było twardo!
Pasztetowe dziewczynki są wrażliwe. Chłopcy zresztą też. [/b]
Joasika - Nie 20 Cze, 2010 12:26
A moja Berta znowu w dziwnej pozycji zasypia - koniecznie z głową poniżej poziomu legowiska:
Mirka - Nie 20 Cze, 2010 18:02
o matusko :shock: :shock:
ta druga fota :shock: niesamowita pozycja
Miła od Gucia - Nie 20 Cze, 2010 18:04
Joasiu, podsuń jej podusię :wink:
Joasika - Nie 20 Cze, 2010 18:10
Miła od Gucia napisał/a: | Joasiu, podsuń jej podusię :wink: |
Próbowałam - natychmiast się budzi
Poza tym wszystek kocyki, podusie i inne takie wywala z Melką włącznie, której permanentnie legowisko zajmuje jakimś cudem PRAWIE się na nim mieszcząc.
Joasika - Nie 20 Cze, 2010 18:18
Dowód rzeczowy przedstawiam:
I zgadnijcie, kto tak upaprał te legowiska, no kto????
Miła od Gucia - Nie 20 Cze, 2010 18:21
dzieci i Joasia :lol: :lol:
bo kto by inny
Batus - Nie 20 Cze, 2010 20:21
Jejku, jak fajnie nochal wbiła w podłogę
besta - Nie 20 Cze, 2010 20:55
Gajka tez tak śpi :shock: .Głowa zwisa na podłogę
brombka - Wto 22 Cze, 2010 11:19
Mina rodem: "Pańcia mnie obudziła, a tak mi się piknie drzemało"
Asia i Basia - Pią 25 Cze, 2010 21:36
Ja zawsze myslalam, ze Gosia sowje klony do zdjec uklada, a moje teraz tak samo lezakuja
Batus - Pią 25 Cze, 2010 21:37
Ale u Ciebie senna atmosfera Asia, wszyscy zalegają na kanapach, jedni w biegu, drudzy z przemyślanych powodów
Asia i Basia - Pią 25 Cze, 2010 21:45
Senna to ja jestem, ale kanapy dla mnie juz nie starczylo
Batus - Pią 25 Cze, 2010 21:46
Bo Ty musisz teraz brać przykład z Jaśka, albo wpasować się w wolną przestrzeń jak basset
Asia i Basia - Pią 25 Cze, 2010 21:55
Panny zaczely delikatnie od kanap, ale szybko bylo im za malo.
A Pani czego szuka w naszej sypialni?
Nawet jak uda mi sie zajac kanapke to i tak mnie oblegna, takze kobitki sen to dla mnie teraz obce slowo.
moni - Pią 25 Cze, 2010 21:57
Asiu :lol: nie wiem czy to będzie łatwe wpasowac się w wolną przestrzeń bez mruczenia "parówek" :lol: :lol: :lol: :lol:
Mirka - Pią 25 Cze, 2010 22:03
Asia i Basia napisał/a: | Senna to ja jestem, ale kanapy dla mnie juz nie starczylo |
i dobrze Ci tak.......
chciałaś drugiego basseta
to czemu masz mieć lepiej ode mnie :razz:
besta - Pią 25 Cze, 2010 22:16
No i skąd ja to znam :wink: .Spanie synchroniczne i brak miejsca w moim własnym,rodzonym łóżku :twisted:
Dorti - Pią 25 Cze, 2010 22:18
Ale jakie one zniesmaczone, ze ktos śmiał im zakłócać spokój w sypialni
Rewelacyjne są i tyle :wink:
gocha - Pią 25 Cze, 2010 23:55
A widzisz Asia, a dziwiłaś się, że u mnie bassiory wszędzie i zawsze razem :wink: , masz teraz to samo, tyle, że u mnie troszkę trwało zanim nastąpiła taka asymilacja, a u Ciebie to natychmiast :shock:
Fajnie mieć dwa bassety, no nie ?
Miła od Gucia - Sob 26 Cze, 2010 00:08
wspaniałe zdjęcia
widzę, że one zgodnie wszędzie razem
ale Ci fajnie
a Marek się mieści do łózka hi hi
zojka - Sob 26 Cze, 2010 06:47
Asia naprawdę powinnaś przemyśleć, czy nie otwierasz zbyt gwałtownie drzwi stresujesz psy i tyle...
Ja próbowałam znaleźć różne sposoby na własny sen. W efekcie końcowym śpię na Jaśka :grin:
Wpasowana między dwie parówki :shock:
Asia i Basia - Nie 27 Cze, 2010 10:56
Figa tak smiesznie lezy na kanapie jak jest na niej sama. Zawsze kawaleczek dupci albo mordki musi wystawac. Chyba od Jaska podlapala
Mirka - Nie 27 Cze, 2010 10:58
trzeba zmienić kanapy na szersze :!:
Asia i Basia - Nie 27 Cze, 2010 10:59
Taaa, ku radosci meza
domelcia - Nie 27 Cze, 2010 11:17
Cytat: | trzeba zmienić kanapy na szersze :!: |
obawiam się, ze może nie pomóc... bassetowi zawsze mało
Joasika - Nie 27 Cze, 2010 15:28
Aśka! Ty się ciesz, że to nie dwa nowofunlandy!
One podobno uwielniają kanapy!
Jeno "troszkę" większe od bassetów są :lol:
Miła od Gucia - Nie 27 Cze, 2010 21:33
Śpioszka, widać, że na dobre Was pokochała
gocha - Czw 01 Lip, 2010 22:07
Przytulone inaczej , tak im się dzisiaj przysnęło :grin:
Mirka - Czw 01 Lip, 2010 22:10
najfajniejsze jest to że tam
gdzie lezy najmniejszy chociaz dywanik
to leżą tam rownież bassety:)
gocha - Czw 01 Lip, 2010 22:12
I najczęściej w samym przejściu :~
domelcia - Czw 01 Lip, 2010 22:20
Cytat: | najfajniejsze jest to że tam
|
Cytat: | I najczęściej w samym przejściu :~
|
no i przecież za to je tak kochamy
Joasika - Pią 02 Lip, 2010 08:20
domelcia napisał/a: | Cytat: | najfajniejsze jest to że tam
|
Cytat: | I najczęściej w samym przejściu :~
|
no i przecież za to je tak kochamy |
Nooo....zwłaszcza, jak się o nie potykamy i walimy kolanem w kant mebla
joannalatusek - Sob 03 Lip, 2010 14:21
Trochę nie wyraźne bo to było w nocy. kupiliśmy leonowi materac piankowo-kokosowy bo juz na swoim posłaniu się nie mieścił.
Miła od Gucia - Sob 03 Lip, 2010 16:02
no rozpusta - kokosowy
ale ma łoże super
Joasika - Nie 04 Lip, 2010 14:30
A śpi jak Berta!
Że też bassy mogą takie powyginane zasnąć...
Batus - Nie 04 Lip, 2010 20:47
piankowo-kokosowy, o ludzie a my biednego batuska na kojcu trzymamy, lepiej żeby tego nie czytał
joannalatusek - Pon 05 Lip, 2010 06:03
Batus napisał/a: | piankowo-kokosowy, o ludzie a my biednego batuska na kojcu trzymamy, lepiej żeby tego nie czytał |
buahaaa u mnie w pracy materac kurzył się na magazynie, więc kupiłam go za grosze
momus - Wto 06 Lip, 2010 09:55
ja mam problem z wklejeniem zdjęcia
Robię tak jak poprzednio i nie udaje się ....
:cry:
Batus - Wto 06 Lip, 2010 10:02
możesz mi przesłać, podam Ci e-mail na pw
joannalatusek - Wto 06 Lip, 2010 17:21
Nasz Leon co wieczór to pobija techniki spania....
pozycja nr. 1
pozycja nr.2
pozycja nr.3
Batus - Wto 06 Lip, 2010 19:09
Wylewa się z posłania hi hi
zojka - Wto 06 Lip, 2010 19:28
Zawsze mnie zastanawia, jak dranie mogą spać w pozycji nr 3?
Przecie to karczycho boli!!
Batus - Sro 07 Lip, 2010 15:55
Wstawiam fotki w imieniu momus
Asia i Basia - Sro 07 Lip, 2010 15:59
Nie, ja musze taki ponton kupic. Ciekawe, czy moje tez tak beda zwisac, bomba pozycja.
domelcia - Sro 07 Lip, 2010 16:00
hehehe uwielbiam te wywroty kółkami do góry
momus - Sro 07 Lip, 2010 17:16
Dzięki Batus
ale byłoby fajnie bym sama mogła wklejać foty :sad:
Napisz mi proszę na PW jak to ogarnąć :cool:
Batus - Sro 07 Lip, 2010 17:25
Momus, zapraszam tutaj: http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2598
Miła od Gucia - Sro 07 Lip, 2010 19:43
Świetnie zdjęcia
kot rozciągnięty na kanapie, pies na ziemi
a w legowisku bomba
gocha - Sro 07 Lip, 2010 19:57
Fajne zdjęcia , a jak chcesz tak zupełnie prosto, najprościej wstawiać zdjęcia to napisz mi na PW i powiem Ci po kolei jak to robić przez "fotosik", albo możesz mieć dwie wersje wstawiania :wink:
Joasika - Sro 07 Lip, 2010 20:15
Superaśnie fotki!!!
Ale jak widzę tą łapę opartą na ścianę, to już bym ze ścierą leciała czyścić...
zojka - Sro 07 Lip, 2010 20:41
Kołami do góry, to naturalna pozycja bassetów.
Uwielbiam ją
Marzena - Sro 07 Lip, 2010 21:08
Jakbym widziała moją Daisy :lol:
Ona śpi tak samo. Pupa na legowisku a głowa na podłodze :lol:
domelcia - Czw 08 Lip, 2010 02:11
tak śpią w noc porodu Różola moje dziołchy
a tak wyglądało to zaledwie "chwilę" temu w połowie marca
gocha - Czw 08 Lip, 2010 02:16
Ale fajnie przytulone, jak mała urosła :shock: już prawie równe są :grin:
Ale jeszcze jest miejsce na trzeciego basseta
Asia i Basia - Czw 08 Lip, 2010 18:35
Faktycznie, jaka ona juz duza :shock: A jak sie dziolchy dogaduja, bo dosyc duza u nich roznica wieku, nie meczy mala duzej ?
Ola-i-Fred - Pią 09 Lip, 2010 08:28
Fre-Dzik sypia tak:
koniecznie ze skrzyżowanymi stópkami
lub po prostu na boczku
ale koniecznie tam gdzie my jesteśmy - ma jakiś wewnętrzny alarm tylko się przemieścimy do innego pokoju - Fred myk już nie śpi i wędruje za nami :cool:
gocha - Pią 09 Lip, 2010 09:16
Jaki on jest Piegus śliczny :grin:
Asia i Basia - Pią 09 Lip, 2010 09:52
Spiacego basseta ze skrzyzowanymi tylnimi lapkami jeszcze nie widzialam, odlotowy
Miła od Gucia - Pią 09 Lip, 2010 14:56
Fajowy jest, faktycznie te plamki cudne
Batus - Pią 09 Lip, 2010 15:33
Ja skrzyżowanych nóżek też jeszcze nie widziałam, fajnie
zojka - Pią 09 Lip, 2010 18:16
No komedia!
Ale fajowy styl
gocha - Pią 09 Lip, 2010 20:10
Moje psy dzisiaj asystowały mi w kuchni przy robieniu obiadu. Ignaś jakimś cudem wpasował się kawałkiem pomiędzy lodówkę a zlew i tak zasnął
besta - Pią 09 Lip, 2010 20:13
Zmogło biedaka a chciał ci pomagać :cool: .A basset giętki jest to się zmieścił.
Batus - Pią 09 Lip, 2010 20:43
Słoneczko grzało, schabowe pachniały, czego więcej chcieć
Mirka - Pią 09 Lip, 2010 20:52
a jakie miał pyszne sny...........
Miła od Gucia - Pią 09 Lip, 2010 21:39
lodówki pilnuje :lol:
Ewalalka - Pią 09 Lip, 2010 21:42
Emanuel
Batus - Pią 09 Lip, 2010 21:43
Prawie zawiązał się w supeł
Ewalalka - Pią 09 Lip, 2010 21:43
Ale normalnie śpi tak...
Miła od Gucia - Pią 09 Lip, 2010 21:49
zapiszemy go na akrobatykę sportową :lol:
Mirka - Pią 09 Lip, 2010 22:09
Milka wyjęłaś mi to z ust
no akrobata normalnie
gocha - Pią 09 Lip, 2010 22:14
No niezły jest
zojka - Sob 10 Lip, 2010 06:15
Za te wygibasy tak kochamy bassety
gocha - Nie 11 Lip, 2010 22:53
Ignaś bawił się piłką, najpierw biegał, później usiadł, a w końcu oparł się o piłkę i ....zasnął
Batus - Pon 12 Lip, 2010 05:39
Fajnie siedzi, no nie mogę
besta - Pon 12 Lip, 2010 06:23
wykończyło go
Joasika - Pon 12 Lip, 2010 06:39
Mistrzunio
Miła od Gucia - Pon 12 Lip, 2010 06:40
Super, tyle, że on tę piłkę wcześniej załatwił ?
jakaś pomarszczona ta piłka :lol: :lol:
Dorti - Pon 12 Lip, 2010 06:41
Jaką taka piłka ma moc
wykończyła i uśpiła basseta :razz:
super zdjęcie
gocha - Pon 12 Lip, 2010 08:17
Piłka Bogusiu nie była atrakcyjna dopuki była w calości, dopiero jak wyszło z niej powietrze razem z częścią wnetrzności to nadaje się do zabawy.
A ten sposób siedzenia to Ignaś ma na codzień, ja mam przy wejściu położoną paletę, a na niej chodnik, specjalnie dla psów żeby na betonie nie leżały i Ignaś takie siedzenie preferuje od początku :grin:
Mirka - Pon 12 Lip, 2010 08:21
w końcu mistrzostwa świata
Ignas udawał że bierze w nich udział?
ale widać tak go to zmęczyło że zasnął :lol:
Asia i Basia - Pon 12 Lip, 2010 09:59
Pilkarz, sie obsmialam do lzow :lol: Swietna pozycja
TosiaiIga - Pon 12 Lip, 2010 11:54
Niektóre zdjęcia są mistrzowskie . A pozycje bassetów nie do pokonania. Moja Tośka jak śpi też ma głowę na ziemi a resztę w koszyczku. Podkładamy jej misia. Budzi się na chwilkę i dalej idzie spać : )
troublemaker - Pon 12 Lip, 2010 12:06
Swietny jest!!! A pilki nie wypusci!!! Przeciez Mania sie gdzies moze czaic
gocha - Pon 12 Lip, 2010 12:40
Nie dosyć, że Mania to jeszcze Tośka z wizytą była, a to już większe zagrożenie. Ja też myślę, że on tej piłki po prostu pilnował, tyle, że mu się przysnęło :wink:
Dorti - Pon 12 Lip, 2010 17:31
Taka tam mała kimka
ledwie oczy przymknięte i napewno czujności nie stracił
eufrazyna - Pon 12 Lip, 2010 17:52
Usmialam sie
Batus - Pon 12 Lip, 2010 18:59
Gosiu, nie gniewaj się, ale on mnie zainspirował
gocha - Pon 12 Lip, 2010 20:19
Rewelacja, i to akurat w okresie mistrzostw, faktycznie mina Ignasia pasuje do takiego znudzonego kibica-piwosza
Nie gniewam się, dziękuję, że mój Ignaś posłużył jako model :grin:
TosiaiIga - Pon 12 Lip, 2010 20:19
Przeróbka jest boska ;P
Joasika - Wto 13 Lip, 2010 06:45
Hihihihi....
Obśmiałam się jak norka!!
alexis1983 - Sro 14 Lip, 2010 11:01
A nasza Rajzunia sypia tak
Mirka - Sro 14 Lip, 2010 11:07
Rajza w roli Twojej kołdry...boska
no a maleńka,sliczna
Miła od Gucia - Sro 14 Lip, 2010 12:38
ale cudowne pozycje
pierwsza fota rewelacja, dałaś radę oddychać ???? :lol:
domelcia - Sro 14 Lip, 2010 13:04
o to samo co miła chciałam zapytać ile Rajza waży ?? :wink:
gocha - Sro 14 Lip, 2010 13:33
No to "leżące na człowieku" rewelka, tylko która z Was dłużej wytrzymuje :grin:
Batus - Sro 14 Lip, 2010 14:21
No jak to dobrze, ze bidulka nie musi leżeć na samej kanapie, tylko Pańcia podtrzymuje, super
alexis1983 - Sro 14 Lip, 2010 16:08
Nasza Rajzunia waży tylko 26 kg więc dałam radę... A to zdjęcie dowodzi, że jak basior nie ma miejsca na kanapie to i tak sobie poradzi... i pod żadnym pozorem nie położy się na podłodze...
zojka - Sro 14 Lip, 2010 19:58
Rajzunia to taka kordełka
Gocha, moja Tosia też tak siada.
Ale na piłce spać?
Mistrzostwo świata
Batus - Sro 14 Lip, 2010 20:45
Kurcze, może Batus też by tak potrafił, ale bym się uśmiała
momus - Sro 14 Lip, 2010 21:20
to ostatnie foto - CUDOWNE!!!!!
moni - Sro 14 Lip, 2010 21:36
Patrząc na te fotki to po prostu miód na skołataną duszę.
moni - Sro 14 Lip, 2010 21:41
Pozycja horyzontalna Banana
Mirka - Sro 14 Lip, 2010 22:26
Bananek wietrzy podwozie
Miła od Gucia - Czw 15 Lip, 2010 07:54
basset jak śpi ma taką minkę niewinną
momus - Czw 15 Lip, 2010 11:23
Jak broi to też ma niewinną, a szczególnie jak się go na tym brojeniu przyłapie
alexis1983 - Wto 27 Lip, 2010 06:44
Kilka zdjęć z serii "Jak jeszcze sypia RAJZUNIA"...
gocha - Wto 27 Lip, 2010 08:13
Łóżkowe foteczki rewelacyjne, a "przytul mnie tato" wręcz rozczulające
Batus - Wto 27 Lip, 2010 15:32
Przytulasek z niej
alexis1983 - Wto 27 Lip, 2010 15:42
Oj wielki Przytulasek... Musi zawsze dotykać czyjegoś ciała... Bardzo lubi bliskość swojej Pani albo Pana...
zojka - Wto 27 Lip, 2010 21:39
Pościelowy piesior
Paulinx - Sro 28 Lip, 2010 12:21
fotka z mamą the best!
Dorti - Sro 28 Lip, 2010 12:45
To też jest fotka pod tytułem "Z mamą"
domelcia - Sro 28 Lip, 2010 13:43
słodkość! cudo!
gocha - Sro 28 Lip, 2010 17:17
No może to nie technika spania , a bardziej odpoczynku
Prezes Ignaś :grin:
Znudzony Prezes
domelcia - Sro 28 Lip, 2010 17:22
ja tu jest pan na włościach jak ja lubię te wyniosłe pozy
Paulinx - Sro 28 Lip, 2010 18:05
ah Dorti w tej chwili z tą całą swoją słodką gromadką to przebijesz wszystkich Piękne zdjęcie, które to z tych słodkości na tym zdjęciu jest?
Dorti - Sro 28 Lip, 2010 19:08
Paulinx napisał/a: | ah Dorti w tej chwili z tą całą swoją słodką gromadką to przebijesz wszystkich Piękne zdjęcie, które to z tych słodkości na tym zdjęciu jest? |
No to jest słodki Cyryl :wink:
zojka - Czw 29 Lip, 2010 05:41
Dorti napisał/a: | Paulinx napisał/a: | ah Dorti w tej chwili z tą całą swoją słodką gromadką to przebijesz wszystkich Piękne zdjęcie, które to z tych słodkości na tym zdjęciu jest? |
No to jest słodki Cyryl :wink: |
Jak Ty je Dorota rozpoznajesz?
Przyznaj się, one mają takie "metki" przyczepione do łapek!!
Dorti - Czw 29 Lip, 2010 07:32
zojka napisał/a: | Dorti napisał/a: | Paulinx napisał/a: | ah Dorti w tej chwili z tą całą swoją słodką gromadką to przebijesz wszystkich Piękne zdjęcie, które to z tych słodkości na tym zdjęciu jest? |
No to jest słodki Cyryl :wink: |
Jak Ty je Dorota rozpoznajesz?
Przyznaj się, one mają takie "metki" przyczepione do łapek!! |
Szkoda, ze nie mają bo u Lussi bardzo długo miałam problem
z rozróżnieniem 3 chłopaków
a zwolenniczką wstążeczek na szyjkach to ja nie jestem :wink:
eufrazyna - Czw 29 Lip, 2010 09:21
Pan Prezes-rewelacja
zojka - Czw 29 Lip, 2010 10:03
eufrazyna napisał/a: | Pan Prezes-rewelacja |
To prawda!
Zapomniałam wcześniej napisać
Prezio Ignaś jest bossssski!
Asia i Basia - Nie 01 Sie, 2010 11:34
Figa lubi spac w "rogalika"
Nudy na pudy w TV
Coraz czesciej Figa z Bacha spia blisko siebie :grin: Bardzo mnie to cieszy :grin:
gocha - Nie 01 Sie, 2010 20:34
Asia jak one się pięknie komponują razem :grin:
Jak Ty w ogóle wytrzymałaś kiedyś z jednym tylko bassetem, toż to niekompletne :wink:
Mirka - Nie 01 Sie, 2010 21:31
gocha napisał/a: | Asia jak one się pięknie komponują razem :grin:
Jak Ty w ogóle wytrzymałaś kiedyś z jednym tylko bassetem, toż to niekompletne :wink: |
Gosia ma rację ślicznie te Twoje dziewoje
razem sie wylegują
Batus - Nie 01 Sie, 2010 21:51
Jeszcze chwila i będą ze sobą sklejone, albo brzuchami do góry symetrycznie jak na niektórych fotkach
aniapiotr - Nie 01 Sie, 2010 22:11
Byliśmy dziś w Cudeńkach, wlazłam do kojca i skończyło się tak :
Bo najlepiej to się śpi pod nogą...
Albo jak Charlotta
Rogasowa - Pon 02 Sie, 2010 20:10
Bo część od mopa w spanku to podstawa!
Joasika - Pon 02 Sie, 2010 20:15
MOP-MAN, hihihihi....
Batus - Pon 02 Sie, 2010 21:02
A mop gdzie, zjedzony? :lol: :cool:
eufrazyna - Sob 07 Sie, 2010 14:38
Techniki spania Toli :wink:
moni - Sob 07 Sie, 2010 14:54
Super. Taką technikę spania opracował tez Banan :lol: :lol:
gocha - Sob 07 Sie, 2010 20:18
Technika "plażowa" w wykonaniu Ignasia
Mirka - Sob 07 Sie, 2010 20:19
dobrrrry jest
moni - Sob 07 Sie, 2010 20:33
Ale fajowo wygladają , bardzo lubię patrzeć na pozycje naszych"parówek"
Miła od Gucia - Sob 07 Sie, 2010 21:02
Wszystkie foty świetne, jak miło się ogląda
Brakowało mi bassiorków
Paulinx - Nie 08 Sie, 2010 16:09
Haha bosko!
domelcia - Pon 09 Sie, 2010 13:33
ja już wiem ! Salvador Dali wzorował się na śpiących basetach
znajdź 3 różnice
eufrazyna - Pon 09 Sie, 2010 15:35
Domelcia-strzal w dziesiatke
Batus - Pon 09 Sie, 2010 15:40
Faktycznie, w końcu olśnienie
Miła od Gucia - Pon 09 Sie, 2010 17:26
dobre, faktycznie
Krzyś i Aga - Wto 10 Sie, 2010 12:28
Domelcia niezłe porównanie
Hmm chyba już się nie mieszczę
Miła od Gucia - Wto 10 Sie, 2010 13:35
proszę pufę bliżej podsunąć :lol:
Batus - Wto 10 Sie, 2010 15:49
A gdzie wtedy będzie ucho wisieć. Ja bym raczej podstawiła jeszcze coś pod ogon :lol:
Joasika - Wto 10 Sie, 2010 19:41
Ale się uśmiałam domelcia - trafiłaś w dziesiątkę!!!
A mnie się żal zrobiło, więc wstawiam fotkę Berty, która się wpasowuje w różne ciekawe miejsca
na przykład w stół...
....że nie wspomnę o Kacprowych zabawkach
Oczywista wokół jest peeeeełno wolnej przestrzeni, ale to niemożebne, żeby basset w nie legł
Miła od Gucia - Wto 10 Sie, 2010 20:08
Musi czuć jakieś oparcie otoczenia, zwijka, żmijka :lol:
Krzyś i Aga - Wto 10 Sie, 2010 20:27
W dziecinnym bosko wygląda :grin:
Batus - Wto 10 Sie, 2010 20:31
No tak, malutki dziecięcy dywanik to ukochane miejsce basseta
domelcia - Pon 16 Sie, 2010 21:01
jakoś na żywo wyglądało to lepiej...
KSERO!!!
Rogasowa - Pon 16 Sie, 2010 21:06
aż strach się bać jakie pozy będą jak dojdzie Dimka:D
piękne psi
Batus - Pon 16 Sie, 2010 21:15
Niezłe :lol:
Miła od Gucia - Pon 16 Sie, 2010 21:19
Łapki mają złożone identycznie
eufrazyna - Pon 16 Sie, 2010 21:22
Ksero z lupa powiekszajaca :wink:
Dorti - Pon 16 Sie, 2010 21:37
I wyobrażcie sobie w samym środku
królewicza Dymitrija
tego charakternego murzynka mojego
to jest taki obwarczany dziadu, że hej
a tak się na mnie zagapia jak coś do niego mówię
Dymitrij i Diego bardzo charakterne chłopaki.
Troszku się rozpisałam nie w temacie
domelcia - Pon 16 Sie, 2010 22:14
Miła od Gucia napisał/a: | Łapki mają złożone identycznie |
tylne też tak samo ułożone miały tylko nie szło już tego złapać
Dorti napisał/a: | I wyobrażcie sobie w samym środku
królewicza Dymitrija
tego charakternego murzynka mojego
to jest taki obwarczany dziadu, że hej
a tak się na mnie zagapia jak coś do niego mówię
Dymitrij i Diego bardzo charakterne chłopaki.
Troszku się rozpisałam nie w temacie |
podejrzewam, że wtuliłby się w jedna albo w drugą a/i podejrzewam też że tak lajtowo to by nie spały bo byłaby POBUDA- brykańsko! już niedługo powiększymy stadko
alexis1983 - Wto 24 Sie, 2010 11:22
A tak sypia nasza "córcia" na wakacjach...
moni - Wto 24 Sie, 2010 19:13
Superaśny wygląd :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Miła od Gucia - Wto 24 Sie, 2010 19:30
Bassety są najukochańszymi psami.
Ja bym była zazdrosna :lol:
alexis1983 - Sro 25 Sie, 2010 10:37
Bogusiu, ja z nią sypiam tak samo.. więc i zazdrosna nie jestem...
Mój mąż bez Rajzy w łóżku nie zaśnie
P.S. Ja chyba tez nie
moni - Czw 26 Sie, 2010 21:09
] [/URL]
Czyż nie jestem słodkim aniołkiem :?Rzadko zdarza mi się spać w kojcu ,no chyba że mam dość płaczu Igi. :lol: :lol: :lol:
Miła od Gucia - Czw 26 Sie, 2010 21:10
tak same aniołki jak śpią,
minka na podusi słodka
domelcia - Czw 26 Sie, 2010 21:29
nieprzestanie mnie zadziwiać po co te nasze psiska się tak łamią na tych fotelach
Krzyś i Aga - Pią 27 Sie, 2010 08:36
Widzę ją... pachnącą... tłuściutką... apetyczną wędzonkę...
Spać dalej czy może coś zbroić, ciekawe czy śmietnik jest otwarty...
domelcia - Pią 27 Sie, 2010 08:42
heheheh ten jęzorek, mniam, mniam
Batus - Pią 27 Sie, 2010 09:30
Baardzo trafione komentarze pod zdjeciami
Paulinx - Pią 27 Sie, 2010 10:44
z tą wędzonką najlepsze!
Miła od Gucia - Pią 27 Sie, 2010 11:23
ale sierść jaka cudna, błyszcząca, aż fioletowa,
no błysk
Krzyś i Aga - Pią 27 Sie, 2010 11:26
Bo codziennie czesany i miziany po brzuszku przez cztery pary rąk. Jak widzi szczotkę to od razu fajt na plecy i czeka, żeby go miziać
eufrazyna - Pon 30 Sie, 2010 17:52
Śpimy,śnimy,bardzo to lubimy :smile:
Marynia - Pon 30 Sie, 2010 18:46
Łooo matko jak cudnie :lol:
Miła od Gucia - Pon 30 Sie, 2010 19:03
lustrzane odbicia, gdyby nie różnica kolorków
słodko śpiochają
troublemaker - Pon 30 Sie, 2010 19:40
Jakie fajne precle!!! Normalnie nie moge jakie one razem fajne!!!
besta - Pon 30 Sie, 2010 21:23
Aż milo popatrzeć :grin:
Batus - Pon 30 Sie, 2010 21:25
Jak one sie kochają
domelcia - Pon 30 Sie, 2010 21:30
Pozycja PIERWSZA na misie - pupa do pupy i śpi się
Pozycja DRUGA po lisie - trochę na brzuchu, trochę na boku śpi się
Pozycja TRZECIA na basseta łeb u góry i cud kobieta
no czadowe te Twoje piuty AGA!!!!
Krzyś i Aga - Pon 30 Sie, 2010 21:38
Świetniasko wygladają
Rogasowa - Wto 31 Sie, 2010 09:18
A czy to nie rekwica czerwona lezy pod kocykiem? psiochy piekne.. takie czysciochy! jak biel to taka że po oczach wali..
Joasika - Wto 31 Sie, 2010 10:27
Nie mogę wyjść z podziwu, jak one się ułożyły na pierwszym zdjęciu!!!
No masakra!!!
Asia i Basia - Wto 31 Sie, 2010 11:55
Domelcia, y masz kobieto rymy nie z tej ziemi :lol: rogaliki piekne na fotkach.
eufrazyna - Wto 31 Sie, 2010 12:18
Rogasowa napisał/a: | A czy to nie rekwica czerwona lezy pod kocykiem? |
I owszem,rękawica :)Ukochana,wymemłana,najlepsza zabawka na świecie,o którą się walczy,wydziera się ją sobie z pyska nawzajem oraz jęczy się,jak ma ją basset obok
Domelcia,dziewczyno,Ty mnie powalasz Książki pisać,kabaret zakładać,a nie się marnować w innych zawodach!
Krzyś i Aga - Pon 06 Wrz, 2010 06:15
Zasnąłem po wieczornym spacerku <ale błogo>
Uff, chyba za gorąco
Znalazłem poduszkę <juupii> trzeba mieć na czym pysk położyć, no nie
No i tak mi błyskali po oczach, że mnie w końcu obudzili <wrrrr...>
domelcia - Wto 07 Wrz, 2010 22:24
no nie mogłam się powstrzymać, żeby im foty nie cyknąć
czyż nie jesteśmy słodziaki ?
i jesio jedno... brzuchal jeden
aniapiotr - Wto 07 Wrz, 2010 22:26
ile bym dała, żeby u mnie tak było
Mirka - Wto 07 Wrz, 2010 23:02
Domelcia zdjęcie brzucholka rozczulające :lol:
zojka - Sro 08 Wrz, 2010 06:12
Brzuchol jest cudny!!
I te łapki skrzyżowane ...
Miodzio :grin: :grin:
Krzyś i Aga - Sro 08 Wrz, 2010 06:23
Cudowne brzusio, tylko miziać
besta - Sro 08 Wrz, 2010 06:34
Piepiękne :grin: :grin: .No i znowu zazdraszczam
Joasika - Sro 08 Wrz, 2010 06:39
Śliczności słodkie :grin:
Miła od Gucia - Sro 08 Wrz, 2010 06:46
normalnie pozycja medytacyjna :lol:
Dorti - Sro 08 Wrz, 2010 07:15
Nie wiem dlaczego
ale takie skrzyżowanie małych łapek
kojarzy mi się z trzymaniem amerykańskich kciuków :razz: :grin:
A brzusio, no cóż
widok bardzo mi znany :wink:
Magda i Rudolf - Sro 08 Wrz, 2010 10:24
Jaki cudny brzusio :smile:
moni - Sro 08 Wrz, 2010 10:45
Jaki piękny i piegowaty :lol: :lol:
tatar - Sro 08 Wrz, 2010 10:52
Bezbłędny jest z tym brzucholem
Jaga - Sro 08 Wrz, 2010 14:01
Brzuchol się rozlał troszkę na boki :lol:
Batus - Sro 08 Wrz, 2010 15:21
No co za pozycja, "na strzałkę" hi hi :lol:
Dolmelcia, którego to drinka mu dałaś?
gocha - Sro 08 Wrz, 2010 19:35
Cudna żabka na plecach :grin: tylko tak mi się kojarzy :grin:
domelcia - Sro 08 Wrz, 2010 20:53
Batus napisał/a: | No co za pozycja, "na strzałkę" hi hi :lol:
Dolmelcia, którego to drinka mu dałaś? |
łan szot łan kil dostał kamikadze
a tak serio serio to padł tak po brykaniu ze Stówą, dokładnie tak skończył brykać i mu się film urwał
zojka - Czw 09 Wrz, 2010 14:04
A ja jeszcze w związku z brzusiem ....
Pierwszy brzuchol w którym się zakochałam to Batusowy brzuchol
Batus - Czw 09 Wrz, 2010 15:35
Był takowy na forum, nie zaprzeczam hi hi
Asia i Basia - Czw 16 Wrz, 2010 17:11 Temat postu: Sleeping basset :) Spanka synchroniczne
Pytulanki
Solo
Batus - Czw 16 Wrz, 2010 17:18
Bezbłędne są ! :lol: :lol: :lol:
gocha - Czw 16 Wrz, 2010 17:21
No super ujęcia, aż nieprawdopodobne , jakbyś je tak specjalnie układała :grin:
Tylko bassety tak potrafią
Magda i Rudolf - Czw 16 Wrz, 2010 17:37
No pozycje swietne poprostu, fajnie ze sunie sie dogaduja :smile:
Miła od Gucia - Czw 16 Wrz, 2010 18:09
Wspaniałe ujęcia, i podusie dwie takie same i ułożenie niuniek.
moni - Czw 16 Wrz, 2010 18:50
I za to kocham nasze parówki. Super.
Dorti - Czw 16 Wrz, 2010 19:02
No rewelka Aśka
i dziewczyny i zdjęcia :wink:
Mirka - Czw 16 Wrz, 2010 20:57
ale sie pokochały........cudne fotki :shock: :lol:
domelcia - Czw 16 Wrz, 2010 21:22
faktycznie " spanie synchroniczne"
czadzior!!!
troublemaker - Pią 17 Wrz, 2010 06:23
Jakie fajne dziewuchy! One tak specjalnie czy im to juz naturalnie wtchodzi?
alexis1983 - Pią 17 Wrz, 2010 08:06
No Boskie są poprostu... Tak sobie myślę, że szczytem szcęścia jest mieć więcej niż jednego bassiorka
Asia i Basia - Pią 17 Wrz, 2010 08:56
Wychodzi samo, kiedy ogladalam Gochy zdjecia dziwilam sie, ze jej psiurki rowno jak klony, ze chyba "ukladane" do snu, ale nie, tak jest , pewnie , ze nie zawsze, ale ja mam fiola na punkcie robienia im zdjec, takze ten moment uchwyce , kiedy rowniutko leza
Domelcia, czekamy na fotki trojcy
eufrazyna - Pią 17 Wrz, 2010 10:19
Świetne fotki I takie ładne,czyściutkie psiuchy
domelcia - Pią 17 Wrz, 2010 11:59
Asia i Basia napisał/a: | Wychodzi samo, kiedy ogladalam Gochy zdjecia dziwilam sie, ze jej psiurki rowno jak klony, ze chyba "ukladane" do snu, ale nie, tak jest , pewnie , ze nie zawsze, ale ja mam fiola na punkcie robienia im zdjec, takze ten moment uchwyce , kiedy rowniutko leza
Domelcia, czekamy na fotki trojcy |
u mnie się dwójkami układają, we trzy im się jeszcze nie zdarzyło.... chyba nie mają tak wielkiego legowiska a Lora na łóżko już nie włazi a Dimi jeszcze nie włazi ( no dobra włazi ale nie na wszystkie jeszcze ) Ja też poluje na co ciekawsze polegiwania, tylko zwykle jak psiska fajnie się kimają to Małgosia jest za bardzo absorbująca. Ach gdybym miała jedną rękę więcej
domelcia - Sob 25 Wrz, 2010 08:19
no i po kiego grzyba pańcia porozkładane po całym domu 8 legowisk, skoro najlepiej i tak na podłodze ( do czasu oczywiście zdobycia łóżek )
joannalatusek - Sob 25 Wrz, 2010 08:28
Uwielbiam patrzeć jak Basiory śpią, a przy tym przybierają bliżej nie określone pozycje
troublemaker - Sob 25 Wrz, 2010 08:44
Na "chodzonego" to jeszcze chyba nie bylo
Batus - Sob 25 Wrz, 2010 09:08
Ciekawe dokąd on idzie
Paulinx - Sob 25 Wrz, 2010 09:55
domelcia napisał/a: | Obrazek
no i po kiego grzyba pańcia porozkładane po całym domu 8 legowisk, skoro najlepiej i tak na podłodze ( do czasu oczywiście zdobycia łóżek ) |
Hahaha domelciu to Deemiś? ;D Bo moja też tak śpi Z tym, że moja zawsze łepek wkłada centralnie pod łóżko, a że owe łóżko jest strasznie niskie to widać ją tylko od szyji w dół
domelcia - Pon 27 Wrz, 2010 11:05
cóż... Dimitrij zdominuje ten wątek na życzenie Asi i Basi
I'm so GIĘTKI, GIĘTKI
Asia i Basia - Pon 27 Wrz, 2010 12:06
I bardzo dziekuje, bo takiego Hudiniego dawno u nas nie bylo :lol: Prosze czesciej
ania123 - Pon 27 Wrz, 2010 20:26
moni - Pon 27 Wrz, 2010 20:37
Świetne pozy .A ta fotka z wietrzeniem podwozia nic dodać nic ująć /Cosik pornografią pachnie :lol: :lol: :lol: /
domelcia - Czw 30 Wrz, 2010 17:03
moja trójca po raz pierwszy spała na jednym posłaniu ( no dobra Lora trochę poza posłaniem )
tak spały jeszcze 10 minut temu oj koniecznie musimy kupić wieksze wyro
Asia i Basia - Czw 30 Wrz, 2010 18:00
Maly jak zwykle z zadarta nozka;)
Fajnie wygladaja w trojke na kanapce. Ciekawe ,czy jak maly podrosnie jeszcze sie tam zmieszcza :smile:
Magda i Rudolf - Czw 30 Wrz, 2010 18:06
Ale fajny materac dla bassiorkow,taki twardy i wysoki widac, a to ludzki ten materac?
Miła od Gucia - Czw 30 Wrz, 2010 18:39
Domelciu, rozumiem, że to pokój bassetów :lol:
domelcia - Czw 30 Wrz, 2010 19:38
Magda i Rudolf napisał/a: | Ale fajny materac dla bassiorkow,taki twardy i wysoki widac, a to ludzki ten materac? |
tak jeszcze w styczniu temu domelcia sypiała na tym materacu w starej jadalni oglądając nocami australian open po złożeniu to taka kosteczka z oparciem... idealny mebel do maleńkich mieszkań i jako "noclegówka" dla gości :lol:
Miła od Gucia napisał/a: | Domelciu, rozumiem, że to pokój bassetów :lol: |
Bogusiu ja mam w domu tylko jeden pokój niebasseci i jest w nim puki co graciarnia
Dorti - Czw 30 Wrz, 2010 20:01
Ten zestaw materacowy strasznie mi się podoba
Bartek23 - Czw 30 Wrz, 2010 20:15
hahahhaha jaka bajka,ja tez chce 3:D baseciory:Dbajer
Batus - Czw 30 Wrz, 2010 21:09
Lora, gdzie Ty masz głowę na podusi połóż...
Magda i Rudolf - Pią 01 Paź, 2010 08:52
Batus napisał/a: | Lora, gdzie Ty masz głowę na podusi połóż... |
Ja nie wiem ze te bassety zawsze z ta glowa za poslaniem, moj tak samo spi, tak sie ulozy ze glowa zwisa zawsze, chyba tak im wygodnie :grin:
Mirka - Pią 01 Paź, 2010 09:22
Magda i Rudolf napisał/a: | Batus napisał/a: | Lora, gdzie Ty masz głowę na podusi połóż... |
Ja nie wiem ze te bassety zawsze z ta glowa za poslaniem, moj tak samo spi, tak sie ulozy ze glowa zwisa zawsze, chyba tak im wygodnie :grin: |
taka pozycja to "zwis kontrolowany"
Magda i Rudolf - Pią 01 Paź, 2010 09:34
Mirka napisał/a: | Magda i Rudolf napisał/a: | Batus napisał/a: | Lora, gdzie Ty masz głowę na podusi połóż... |
Ja nie wiem ze te bassety zawsze z ta glowa za poslaniem, moj tak samo spi, tak sie ulozy ze glowa zwisa zawsze, chyba tak im wygodnie :grin: |
taka pozycja to "zwis kontrolowany" |
hihi, dobre Mirka :lol: :lol:
Miła od Gucia - Pią 08 Paź, 2010 20:19
Tak sypia mój Guciolek
Batus - Pią 08 Paź, 2010 20:25
Wygodna ta kanapa...
Joasika - Pią 08 Paź, 2010 20:26
I wygląda jak prawdziwa kanapa!!!
Ale jego wzrok mówi: "Pańcia, jednakowoż w łóżeczku jest znacznie wygodniej!"
Mirka - Pią 08 Paź, 2010 21:12
Miła a te podusie kołderki to on z tego kojczyka wywalił
Miła od Gucia - Pią 08 Paź, 2010 22:05
Tak, ja mu poukładam, podusie, jasieczka, a on z 15 minut szykuje się do spania, mocuje z tym, walczy, układa. Teraz z kolei powpychał nosem poduszkę do legowiska i śpi.
eufrazyna - Sob 09 Paź, 2010 12:30
Barnaba też tak walczy zawsze, wszystko jest źle ułożone i on musi poprawić Drapie, przekłada,udeptuje, poważny przy tym jest niezmiernie ta morda moja kochana
besta - Sob 09 Paź, 2010 12:46
Eufrazyna piszesz ze on "poważny"-wiesz "jak se pościelesz tak się wyśpisz"chłopak powaznie traktuje przysłowie i stara się jak może ,w końcu sen to zdrowie nie? :wink:
luluamelu - Wto 19 Paź, 2010 23:31
A Nelka musi koniecznie spac rownoczesnie ze mna i na swoim fotelu...wiec wyglada to tak..
a Rycho zasnal chyba w drodze na tapczan...
......
i cos sie tym zwierzom pokrecilo,bo z kolei w psim koszyku sypia kotka...
Batus - Sro 20 Paź, 2010 05:44
:lol: :lol: :lol: świetne są !
eufrazyna - Sro 20 Paź, 2010 05:55
że też Nela nie spadnie?
Joasika - Sro 20 Paź, 2010 06:30
Hahahaha!!
Świetne foty! :lol:
U nas po tym, jak Berta wpakowała się na legowisko koty, musiałam je wywalić, bo się kompletnie rozeszło
A takie było ładne, eleganckie...
Miła od Gucia - Sro 20 Paź, 2010 06:56
świetne ujęcia, i Nelki i Rycha zasypiającego w drodze, uśmiałam się, a kota widać zadowolona, że ma dużo miejsca
Dorti - Sro 20 Paź, 2010 07:25
Matko ależ fajne ujęcia :grin:
luluamelu - Sro 20 Paź, 2010 07:35
eufrazyna napisał/a: | :) że też Nela nie spadnie? |
...tez nad tym myslalam ,ale ona jakos tak sie klinuje :razz: ....gdybym tak sie polozyla to z moim kregoslupem chyba byloby niefajnie,o ile by sie nie zlamal... :wink:
luluamelu - Sro 20 Paź, 2010 07:52
Moi drodzy...to MOJ fotel i chciazbyscie nie wiem ile rzeczy tam polozyli to ja i tak bede tam spala!!!Nawet jak bedzie niewygodnie! :wink: Jasne?(Nela)
Noooo,pojeli wreszcie , ze to moje... a tak wogole,czy ja cos muuuuuuusze?Chyba wystarczy ,ze jestem...
gocha - Sro 20 Paź, 2010 09:11
Swietne te "śpiące" ujęcia :grin:
Joasika - Sro 20 Paź, 2010 09:12
Ciągle nie mogę wyjść ze zdumienia, jak tym naszym bassiorkom wygodnie w takich dziwacznych pozycjach
zojka - Sro 20 Paź, 2010 13:51
Nelka jest boska!
I oczywiście ma rację - skoro to jej fotel, to proszę od niego z daleka!
Buba - Nie 24 Paź, 2010 10:05
coś zawsze trzeba mieć pod pyskiem...kawałek bala drewnianego też się nadaje :wink:
Batus - Nie 24 Paź, 2010 18:04
Technika na fakira :cool:
domelcia - Nie 24 Paź, 2010 20:16
heheh super!! ale mnie rozbawiło to zdjęcie :D:D
Joasika - Nie 24 Paź, 2010 21:23
Batus napisał/a: | Technika na fakira :cool: |
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rogasowa - Pon 25 Paź, 2010 21:13
Lub cos w pysku
domelcia - Pon 25 Paź, 2010 21:16
i ważne, że główka na miękkim
lora - Czw 28 Paź, 2010 12:48
Dobra....ćwiczę wstawianie zdjęć :wink:
Z góry mówię, ze nie wiem czym klapek ów sklejono
Trochę dziecku spać przeszkadzali ....
Basset zawsze czujny....
Kiedy mieszka się 2 lata na polu kukurydzy, to nawet bałagan nie przeszkadza
Faktycznie dobrze jest mieć na czym pysk oprzeć...
A jeszcze lepiej jest mieć na czym pysk oprzeć dwa razy!!!!
Nie mam pojęcia dlaczego tak
I na koniec zdjęcie z cyklu: "Kot też potrafi"
Miła od Gucia - Czw 28 Paź, 2010 12:54
Ależ Ty masz liczny zwierzyniec, doliczyłam się trzech bassetów a wiem, ze masz więcej.
Super fotki, takie przytulanka
lora - Czw 28 Paź, 2010 13:02
Boguś bassetów zrobiło mi się cztery :grin: Każdy z przeszłością :~ Nie widać Chestera, bo on nie wtrąca się w to kółko gospodyń-śpi z nami.
Owczarek -Luna- przez 2 lata mieszkał na polu, z czego przez rok my go dokarmialiśmy. Panicznie bała się ludzi. 10 listopada minie rok jak jest z nami i kocha mojego Zbyszka aż czasem jestem zazdrosna :grin:
Mam dom jaki zawsze chciałam mieć.
Dorti - Czw 28 Paź, 2010 13:07
Podobają mi się Twoje fotki @lora
a sfora jeszcze bardziej :wink:
lora - Czw 28 Paź, 2010 13:30
Wieczorna kołysanka w wykonaniu Chestera i Melci i już jest komplet :grin:
Mirka - Czw 28 Paź, 2010 13:52
o matko Lora zapsiona jesteś po pachy
wszystkie cudne :lol:
Joasika - Czw 28 Paź, 2010 13:58
Kolejna z gatunku pozytywnie zakręconych "najtrudniej tego drugiego wziąć, a potem, to już samo leci"
Ja tym sposobem mam trzy psy, dwa koty i królika
PS: Ja też zawsze chciałam mieć taki dom pełen ludziów i zwierza :wink:
gocha - Czw 28 Paź, 2010 14:44
Lora, ale masz piękny ten zwierzyniec :grin:
domelcia - Czw 28 Paź, 2010 18:25
a ja na szybko chciałam tylko państwu przedstawić 2 zdjąta.
basset z gumy...
i moje parówy trzy...
Dorti - Czw 28 Paź, 2010 22:25
Gumowiec mnie osłabia
lora - Pią 29 Paź, 2010 07:51
Gumożelka klateczkę opala :grin: -fantastyczne.
A te sardynki na drugim zdjęciu....
Ola-i-Fred - Sob 30 Paź, 2010 10:18
Dawno nie wklejaliśmy foteczek
Tak Fredosław sypiał jak miał 2 miesiące:
a tak sypia fredosław mając prawie 8 miesięcy :cool:
A gdy jedziemy gdzieś samochodem mości się na tylnej kanapie
zuza i gabi - Sob 30 Paź, 2010 18:09
a ja lubię tak
Batus - Sob 30 Paź, 2010 19:14
:lol: :lol: :lol: fajnie wygląda...
luluamelu - Sob 30 Paź, 2010 22:47
Basset "z gumy"mnie rozwalil!!
luluamelu - Nie 31 Paź, 2010 23:31
..."Na tapczanie leży leń....(a nawet dwa- Nela i Rudas Tysiaca Imion :razz: )
Miła od Gucia - Wto 09 Lis, 2010 20:28
Gustaw legowisko oszczędza na trudne czasy :lol:
zuza i gabi - Wto 09 Lis, 2010 20:43
A najbardziej to lubię przytulić się do panci :grin:
lora - Sro 10 Lis, 2010 09:24
Gustaw Przedsiębiorczy :grin: Nie jestem pewna, czy raczej nie czekał biedaczek, aż się domyślicie że chciał się zamienić na posłania
Nasz Chester to się w takie uprzejmości nie bawi. Krótko.... albo kładziecie się w nogach, albo proszę -moje posłanie wolne.
moni - Sro 10 Lis, 2010 12:44
Czysta prawda,mój Banan w podobnym tonie mruczy :lol: :lol: :lol:
Mirka - Sob 13 Lis, 2010 13:46
na precelka :shock:
i z innej perspektywy
lora - Sob 13 Lis, 2010 14:11
Zobaczcie ile moje dziewczyny mają samozaparcia jeśli chodzi o spanie na wersalce. Jak tak dalej pójdzie, to będę musiała im ja rozkładać :grin:
kite - Sob 13 Lis, 2010 16:40
mój ulubiony dział
Mirka - Sob 13 Lis, 2010 17:07
kite napisał/a: | mój ulubiony dział |
pradwda?
że niezłe cudaki z naszych psów
Miła od Gucia - Sob 13 Lis, 2010 17:28
Mirka
a gdzie Borysek ??
Batus - Sob 13 Lis, 2010 21:08
O właśnie, nie wiedziałam jak to napisać - to też mój ulubiony dział
Miła od Gucia - Sob 13 Lis, 2010 22:49