Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - nowy model rodziny ;) 2+1+3 :)

ewan - Sro 18 Kwi, 2007 08:20
Temat postu: patyczkowy morderca

chyba troche za szybko robilam zdjecia w stosunku do ruchliwosci potwora, ale i tak widac caly przebieg ataku ;)
i to zlowrogie oko :lol:

Agata - Sro 18 Kwi, 2007 09:37

jak film :lol:
ewan - Pon 21 Maj, 2007 20:00
Temat postu: nowy model rodziny ;) 2+1+3 :)
rodzina mi sie powiekszyla :)

i na koniec..... 8)

Jaga - Wto 22 Maj, 2007 07:18

Ale fajne stadko. To już tak na stałe, czy czasowo?
My tez preferujemy model rodziny 2+1+3 :D :lol:

Kinga&Kefir - Wto 22 Maj, 2007 07:29

Rany, to wzystko Twoje??? Szczęściara!
A ostatnie zdjęcie jest bardze, eeeeeee.....wymowne. :lol: :lol:

ewan - Wto 22 Maj, 2007 07:43

wszystko moje :)

oj wesolo mam :)

Ewa z Matyldą i Bobem - Sro 23 Maj, 2007 10:59

Śnięta Rodzina :)
Fajne zdjęcia, a ostatnie super :)

My preferujemy model rodziny 2+2+2+2 - koty dodałam :) , ale świnka morskiego i szczury oraz rybki pominęłam - nie wiem, czy się nie obrażą :)

Jaga - Sro 23 Maj, 2007 11:41

Ewa z Matyldą i Bobem napisał/a:
ale świnka morskiego i szczury oraz rybki pominęłam

Świnka morskiego też pominęłam :D

ewan - Sro 23 Maj, 2007 11:54

ja pominelam jeszcze 2 wredne kobyly, koty w pracy, zolwia, gwarka i co najwazniejsze glonojada 8)
Agata - Sro 23 Maj, 2007 12:23
Temat postu: Re: nowy model rodziny ;) 2+1+3 :)
ewan napisał/a:

On jest cudowny !!! Gratuluję Ewunia !!!

A ja nie mogę się już doczekać podróży do Finlandii po swoją dziewczynkę :D

Asia i Basia - Sro 23 Maj, 2007 15:34

Alez fajna zaloga! U nas na razie 2+3+1. A czemu one takie rozne, czy ten bialutki to seter? Sliczny jest. Gratulujemy!
ewan - Sro 23 Maj, 2007 16:25

Oba psy to spinone italiano :) z tego samego miotu :)

edit. a tak spimy

Kinga&Kefir - Sro 30 Maj, 2007 14:30

ewan napisał/a:
Oba psy to spinone italiano :) z tego samego miotu :)

O, to chyba posiadasz wszystkich polskich przedstawicieli tej rasy :D czy ja się mylę czy to jest unikalna rasa w Polsce?
ale wiesz co, jakaś niesymetryczna ta Twoja rodzina....jeszcze jeden basset by się przydał, żeby było po równo :lol: :lol:

ewan - Sro 30 Maj, 2007 21:30

tak obecnie sa to jedyne spinonki w Polsce
byla jeszcze jedna sunia ale niestety odeszla :(

a ja dzisiaj skonczylam kurs PTP1 z Gordonem dostalam dyplom i.... tak mi strasznie smutno..... :cry:
ale po wakacjach jak skoncze szkolenie z gutkami idziemy z malym na PTP2 a poki co musimy dopracowac niektore rzeczy :)

Asia i Basia - Czw 31 Maj, 2007 11:24

Juz teraz wiem, jaka to jest rasa. W pierwszej chwili myslalam , ze ten ciemniejszy to wyzel . Alez one beda ogromniaste. Piekne psy. Znalazlam stronke o tej rasie, to naprawde dosc niespotykana rasa w Europie. http://www.spinone.de/index_d.html

A czemu Ci jest smutno? Mozna Cie jakos pocieszyc?

ewan - Czw 31 Maj, 2007 13:57

smutno bo to na jakiś czas koniec szkolenia (w grupie) Gordonka; teraz czekamy na utworzenie grupy "zaawansowanej"

pomóc nie można -> zwyczajnie teraz sama muszę szlifować to co już potrafimy :)

Asia i Marek napisał/a:
Juz teraz wiem, jaka to jest rasa. W pierwszej chwili myslalam , ze ten ciemniejszy to wyzel

Bo to są wyżły -> spinone italiano czyli wyżeł włoski szorstkowłosy :)

Agata - Czw 31 Maj, 2007 18:57

ewan napisał/a:
Bo to są wyżły -> spinone italiano czyli wyżeł włoski szorstkowłosy :)

To piękny wyżeł włoski szorstkowłosy :D
A ja czekam na przyjad mojego wyżła włoskiego krótkowłosego :D
A właściwie muszę po niego jechać już niedługo :D

ewan - Sro 27 Cze, 2007 10:32

halo to znów my ;)
tramwaj

malenstwo :lol:

pochylnia w ogrodzie (zeby Gordon nie łaził po schodach)

I Dyzio obserwator (szefu ;) )

Miła od Gucia - Sro 27 Cze, 2007 12:22

Ależ one mają dobrze, gdzie im będzie lepiej. Zresztą to widać po nich, jakie szczęśliwe.
ewan - Pon 02 Lip, 2007 15:11

Mamooooo!! On mnie ciągnie za ucho!!!

Stary.... zainwestuj w tic-tac'i....

The end

ewan - Sro 11 Lip, 2007 13:38

ewan - Sob 14 Lip, 2007 13:16

to znów my na spacerze :)

Kinga&Kefir - Sob 14 Lip, 2007 14:18

Hej, ewan, nie ma puenty!!! Zapomniałaś wstawić na koniec tej najbardziej fotogenicznej części ciała Gordona :lol: :lol: :lol:
Super zdjęcia, super piesy, łąka też super... tylko Gordon jakiś taki zamaskowany ... jak partyzant... :D Uroki niskiego podwozia.

Arleta - Nie 15 Lip, 2007 15:54

:thx sama radosc i szczśscie na tych fotkach- super!! a pochylnia dla Gordona - medal dla Ciebie Ewan!!!!
ewan - Pon 27 Sie, 2007 07:13

Gordon ostatnio wpada w dość dużą nostalgię... najgorzej jak w niedziele o 18:30 przyjeżdża family frost... :twisted: 40 minut wycia...

Czy Wasze psy też reagują w ten sposób na jakieś melodie?

Asia i Basia - Pon 27 Sie, 2007 19:39

A jak najbardziej, harmonijka ustna naszej corci :lol: .
Kinga&Kefir - Pon 27 Sie, 2007 19:49

Kefira ta nostalgia też dopadała... family frost u nas nie jeździ, za to jeżdżą karetki. Kefir lubił sobie z nimi pośpiewać. Było to około dziesiątego miesiąca jego psiego życia, potem mu przeszło.
Dziś reaguje wyciem jedynie na wokalne wysiłki swojej pańci. Ciekawe, czemu akurat na to... :oops: :D

Fanfan z rodziną - Pon 27 Sie, 2007 20:17

Fan ciągiem wyje słysząc "Czarne oczy"...przy klasycznej pomrukuje...a kiedy nasze dziecię słucha "Pioseneczek Jedyneczki" czy "Faloek" Fanio powywa krótkimi seriami :wink:
ewan - Pon 27 Sie, 2007 21:07

u nas jednak to poważniejsza sprawa.... wiecie.... pierwsza miłość :roll:
muszę go prosić żeby łaskawie coś skonsumował.... na spacerze patrzy gdzieś w dal... i to wycie...
marudny się facet zrobił :|

ewan - Sro 05 Wrz, 2007 07:31

wyprowadzacz psów ;)

ewan - Sro 26 Wrz, 2007 14:37

Dowody zbrodni.... zdjęcie sprzed 5ciu minut....

gocha - Sro 26 Wrz, 2007 18:59

Rewelacja :lol: , jestem zachwycona i zdjęciami i akcją :wink:
Miła od Gucia - Sro 26 Wrz, 2007 20:34

O ja, ale co to ? swoje legowisko pożarły ?
Kamila - Sro 26 Wrz, 2007 20:54

Oj Bogusia, bo to są bardzo dobrze wychowane psy. Cudzego na pewno by nie ruszyły!

To Kudłate Czekoladowe - rewlelacha. Chociaż Koledze (-ance ?) Ecru też nic nie brakuje.

Agata - Sro 26 Wrz, 2007 21:11

hmmm, tak jakbym swoje widziała w akcji 8)
Brawo :lol:

ewan - Sro 26 Wrz, 2007 21:18

Kamila to są bracia ;) a to było ich łóżeczko... :twisted:
a przed chwila miałam akcję pod kryptonimem "brzoskwinia" ;) czyli mama zostawiła na małym stole.... Dyziu zabrał... Gordon zabrał Dyziowi i biegał szczęśliwy zapluwając cały dom :)

edit: zwróćcie też uwagę na fotele... rogi stołu... dywan... i jasne wydrapane plamy na meblach ;)

Agata - Sro 26 Wrz, 2007 21:34

Przestań Ewa, nic nie widać :D
U mnie jest tak - Maja nosi, daje Noki a ta niszczy.
Jak Maja ma coś w zębach, najcześciej but, to wtedy ja ją zaczynam chwalić i mówię, że "ma ładne", już wszyscy w domu mówią - "ale Majusia masz ładne, pokaż jakie ładne masz... " Maja wtedy radosna zaczyna krążyć wokół mnie i chwalić się, a po chwili bez szarpaki oddaje zdobycz. Kiedyś ganiałam po całym placu, złościłam się, a jak nie zauważyłam to oddawała buty Noki, która już wiedziała co dalej z nimi zrobić 8)
Teraz Maja zabierając coś, trafia bezpośrednio do mnie, bo wie, że ją pochwalę.
Może to głupie, ale zaczęło działać i mniej rzeczy mam poniszczonych. Za to Noki raczej nie bierze sama tylko czeka jak Maja jej da. Dlatego też ten sposób obrałam i w moim przypadku bardzo pomogło.

Renia - Sro 26 Wrz, 2007 21:58

No jak bym też widziała swją Beti 8) Choć ona to lubi sobie szawkę otwierać i bawić się śmieciami w koszu :lol:
Kamila - Sro 26 Wrz, 2007 22:21

W takim razie ja, nie chwaląc się, mam dzieci idealne. Zostają same niemal codziennie na kilka godzin, mając całą chałupę do dyspozycji, i nic :shock: No, czasami pościelą sobie łózko :D i walą się spać. Jak otwieram drzwi po powrocie, to widzę dwa przeciągające się śpiochy.

Wiesz, Ewa, naprawdę bardzo, ale to bardzo, podobają mi się Twoje "długonogie porządkowce", ale lubię swoje mieszkanie takie, jakie jest. Zatem będę podziwiać gentlemanów na zdjęciach. Więcej proszę!

Fanfan z rodziną - Sro 26 Wrz, 2007 23:04

Ciesz się kobieto, ze to tylko legowisko...ja zbierałam cały osprzęt kina domowego...o choince nie wspomnę 8) :wink:
Jaga - Czw 27 Wrz, 2007 08:38

Fanfan z rodziną napisał/a:
Ciesz się kobieto, ze to tylko legowisko...ja zbierałam cały osprzęt kina domowego...o choince nie wspomnę 8) :wink:

Że niby Fan się tym zajął :?:
Kobieto spójrz w jego oczy, toż to chodząca niewinność.
Sama widziałam :D

Miła od Gucia - Czw 27 Wrz, 2007 12:28

Popieram Jaga, Fanio to anioł, jak można go oskarżać o tak niecne czyny. :lol:
ewan - Pią 28 Wrz, 2007 07:09

u mnie w tym roku nie będzie choinki.... stroików... Mikołajków... aniołków... będą natomiast 3 rogate bestie :P (aha! i nie będzie Świąt u mnie w domu tylko u ciotki :thx :thx )
a przedwczoraj wieczorem zaczęliśmy mieć problemy z prądem.... wywalało nam całe zabezpieczenie główne, rezerwę i garaż.... Ojciec chodził... sprawdzał... zawołaliśmy elektryka... wymienił prawie wszystkie bezpieczniki... pojechał... siedzę spokojnie w kuchni a to znów DUP! i śmierdzi.... okazało się, że któreś szczęście musiało przegryźć kabel z "czyszczarki do butów"... chwała bogu, że żadnemu nic się nie stało...

a z rewelacji to wczoraj odpruły gumkę z ukochanego kapelutka leśno-spacerowego mojego taty ;)

ale wieczorem były bardzo grzeczne :thx :thx

Agata może byś wrzuciła wreszcie zdjęcia swoich laleczek?!

Agata - Pią 28 Wrz, 2007 15:27

ewan napisał/a:

Agata może byś wrzuciła wreszcie zdjęcia swoich laleczek?!

:lol:
A może Ewunia przyjedziesz ze swoimi wampirami i sama zobaczysz 8)

Dziś i jutro mam "remont" domku Lolka. Idzie zima i chcę mu odmalować chatę :D Niedzielę zapowiadają też piękną pogodę, więc chcę ją na maxa wykorzystać. Miałam poświęcić poprzedni weekend na to i nawet zaczęłam Lolka smarować oliwką, ale w trakcie popsuło się auto przyjaciołom, którzy do Mosznej jechali na klubówkę. Umyłam z oliwki łapki, przebrałam się i pojechałam, bo stali w środku Polski. Zmarnowali mi tym weekend, który z resztą bardzo przyjemnie spędziłam w Mosznej :D
Muszę teraz nadrobić straty, ale od poniedziałku już luz i siądę przy tym :oops:

Fanfan z rodziną - Pią 28 Wrz, 2007 15:41

Oj dziewczyny...przecież Wy doskonale wiecie, że "te oczy" i "to spojrzenie" to rekompensata strat moralnych plus materialnych wyrządzonych przez te bestie :wink: ...a Fanio jako chodząca niewinności...muszę to zdanie pokazać mojemu mężowi :D
ewan - Sro 17 Paź, 2007 14:32

;)

proszę nie zwracać uwagi na brodę i jęzor....

ewan - Sob 27 Paź, 2007 18:57

wiecie co.... zastanawiam się kiedy zniknę.... ;)
wlazłam dzisiaj na wagę i mimo tego, że jestem osobą czynnie uprawiająca sport nigdy nie ważyłam tak mało jak przy tych 3 matołkach... :roll: :lol: :lol:

dlatego zainwestowałam w kaszki dla dzieci i idę na masę ;)
pozdrawiam
mocno wychudzona
Ewa

Agata - Sob 27 Paź, 2007 21:13

To powiedz Ewa, co one takiego robią, że tak chudniesz :lol:
ewan - Nie 28 Paź, 2007 09:21

one muszą biegać :)
powoli zastanawiam się czy nie zamieszkać w polach ;) w sumie więcej czasu spędzam tam niż w domu ;)

Agata - Pon 29 Paź, 2007 02:10

ewan napisał/a:
one muszą biegać :)

ale to one a nie Ty :wink: :lol:

ewan - Czw 13 Gru, 2007 14:20

trochę zdjęć ze spacerku

Kasia :) - Czw 13 Gru, 2007 15:13

ależ macie śnieg!!!
a jakie cudne gonitwy!

ale... ewa bo ja się zagubiłam... to miał być model rodziny 2 + 1 + 3 a jest... + 4 ???
skąd masz drugiego basseta?

Agata - Czw 13 Gru, 2007 15:15

Dwa pytania - kiedy te piękne fotki były robione ?
i co to jest to bicolorowe :D

Agata - Czw 13 Gru, 2007 15:17

:lol: no tak, w tym samym czasie te same pytania :lol:
No to mów nam teraz :D

gocha - Czw 13 Gru, 2007 16:02

Jak wyżej :lol: te same pytania.
ewan - Czw 13 Gru, 2007 17:19

fotki były robione 17 listopada, ale dopiero teraz się wzięłam do wstawienia zdjęć

a to cudne bicolorowe to Madaamme siostra Magnata (pewnie zrobiłam 3 błędy ort. ;) ) a właścicielką jest moje koleżanka i towarzyszka spacerów widoczna na pierwszym zdjęciu

zresztą ona tak czasami tu zagląda tylko sie odezwać nie chce :twisted:

Agata - Czw 13 Gru, 2007 18:19

bardzo mi się podoba ta sunia, więc spytałam :D
a koleżankę pozdrów serdecznie, a i nawet gdyby chciała się odezwać to i tak by nie mogła bo przecież forum zablokowane dla nowych :twisted:

Na śnieg nie mogę się doczekać, ja i moje kundle, poza tym kuligu mi się zachciało, tak bardzo !!!
Prawie wszystko już jest, konie, sanie, fajne towarzycho, miejsce, ale kurcze jakoś śniegu nie ma :twisted:

Renia - Czw 13 Gru, 2007 21:42

A spokojnie u "nas" też ma juz niebawem być :) Ja też się nie mogę doczekać bo jak troszeczkę spadło to Beti się strasznie cieszyła ....
Agata - Czw 13 Gru, 2007 21:50

Jak spadnie śnieg to szykujcie się na kulig :lol:
Miła od Gucia - Pią 14 Gru, 2007 18:56

Szkoda, że tak daleko mieszkam od Was.
Agata - Pią 14 Gru, 2007 19:41

Bogumiła od Gustawa napisał/a:
Szkoda, że tak daleko mieszkam od Was.

Bogusia, ale kulig nie będzie u nas, wymyśliłam inne miejsce :wink:
Co prawda to będzie jeszcze dalej od Ciebie, ale może...
W każdym razie nie będę zaśmiecać tematu Ewie, zrobię nowy wątek ok ?

mariola - Pią 14 Gru, 2007 20:51

O boziu, ale śnieg! Jak ja Ci Ewan zazdroszczę..........mimo, że jestem zadowolona z ciepłej zimy (ze względu na moje dwie "norki" :wink: ) to śniegu zaczyna mi brakować. Ostatnio troszkę popruszyło i miałam ubaw bo Małgonia i Honoratka były takie zdziwione, patrzyły co chwilę w niebo i próbowały łapać języczkami płatki........też by pobuszowały w takim śniegu, ach... p.s. Agacia, to co z tym kuligiem :?: :?: :?: