Nasze Bassety
Klub Miłośników Basset Hound i podobnych.

Mój basset - HENRY, FREDA i SAUSIE

BasiaiHenry - Nie 10 Lut, 2013 20:00
Temat postu: HENRY, FREDA i SAUSIE
Witam,nazywam sie Henry i jestem 3 letnim bassetem rozpuszczonym do granic mozliwosci:)(tak twierdzi tylko pancia,bo przeciez slowo Nie ma wiele znaczen i zadko!!!znaczy nie:)Mam wiele pomyslow jak umilic zycie mojemu panstwu,ale oni nie zawsze podzielaja moj entuzjazm,a w momencie kiedy zainstalowali bramke ochronna i nie moge sobie brykac w dzien po schodkach na pietro-poprostu bardzo mnie zawiedli!I gdzie ja teraz zaniose np;pudelko mielonego zebysmy sobie z pancia wrzucili cos na zabek w nocy?albo mopa mokrutkiego zeby po tej imprezie posprzatac?Patroluje wiec sobie spokojnie tylko parter,ale i tu jest co zmajstrowac,no a przy pomocy brata to i pomslow jakby wiecej.Przeciez jak pancia nowiutkie szpileczki raz ubrala to znaczy ze juz sie nachodzila ze ho,ho i mozna jej obcasy odgryzc i stworzyc baleriny-zawsze to do paszteta swojego ma blzej,zeby tak np,caluska skrasc:)Dobra lece pospacerowac!Pa Kochani
gkoti - Nie 10 Lut, 2013 21:06

Ej, Henry, jesteś uroczym 100% bassiorkiem i takim zostań, nie przejmuj sie pańcią, bo jak troszke spoważniejesz już...kiedyś...kiedyś...to jeszcze będzie cie namawiała do szalenstw, tak jej będzie tęskno do twoich pomysłów :lol:
BasiaiHenry - Wto 12 Lut, 2013 18:23

Dla mnie to tez idealny pies,a do tego to on mnie wybral,bo kiedy pojechalismy do hodowcy po tego jedynego, bylo kilka znacznie bardziej ruchliwych i rozbrykanych urwisow a moj Henrus sam mnie wybral;najgrubszy i najwolniejszy z calego towarzystwa zrobil kilka krokow,polozyl swoja pysiunie na mojej stopie i spojrzal na mnie w gore tak jak zaden inny!No i juz lezki sie potoczyly ze szczescia i wiedzielismy ze jestesmy dla siebie przeznaczeni!!To jest milosc od pierwszego wejrzenia:)!
BasiaiHenry - Wto 12 Lut, 2013 22:52

:)
madziaa - Sro 13 Lut, 2013 07:32

ooooo jaki jestem śliczny pycholek i jakie długie uszka cudeńko cóż tu więcej mówić
Marynia - Sro 13 Lut, 2013 08:49

Madzia ma rację, jest cudny :lol:
jabluszko520 - Sro 13 Lut, 2013 09:20

śliczności :lol: i ten nochalek cudny jest :mrgreen:
Joasika - Sro 13 Lut, 2013 13:35

Przecudne ucha :mrgreen: :!:
gkoti - Sro 13 Lut, 2013 16:03

nooooooooo, Piękności wprost!!!buziaczki w nochalka i drapanki za uszkiem od nas :wink:
BasiaiHenry - Sro 13 Lut, 2013 18:32

Witamy,u Henrusia wszystko w granicach normy :wink: jeeeee, śpiiii i pranie roznosi po całym domu a wczoraj postanowił przygotować sie do świąt Bożego Narodzenia- a mianowicie przejął pudełko z 28 kartkami jeszcze nie wypisanymi i postanowił juz wysłać do :sypialni kilka,do łazienki troche,do kuchni i nawet do pralki wysłał ale do schowka juz nie,bo tam mieszka odkurzacz-WRÓG ABSOLUTNY!!!Tak więc wymemlał,opluł,pogryzł i oczywiście wszystkie wraz z kopertami poślinił!!W kazdym razie my juz mamy pewne kroki w stronę świąt poczynione :wink: (szkoda że Wielkanoc nas ominęła).Czyli norma absolutna zachowana,martwi mnie tylko to,ze u nas trzeba chłopcow do jedzenia zapraszać,miski pełne suchej karmy stoją nie tkniete-puszeczka rano i wieczorem,cos z panskiego stołu a suche tylko czasem jak przyjdzie natchnienie.Pytałam weta ,ale waga jest ok,sierść błyszcząca wiec nie wiem czemu moj jest inny-przeciez bassety to odkurzacze?Przerobiliśmy różne karmy i nic..Widocznie Henry to ten jedyny:)
BasiaiHenry - Sro 13 Lut, 2013 18:37

Dziękujemy wszystkim,drapanki,całuuuuuski i mizianie zrobione a ten leniuch teraz chrapie jak lokomotywa,bo tak mu dobrze było i miło,że biedaczek aż usnął..... :grin:
jabluszko520 - Sro 13 Lut, 2013 19:03

bo sie zmęczył tymi całuskami i miziankami :wink: :lol:
BasiaiHenry - Sro 13 Lut, 2013 19:15

a to na dowód :lol:
jabluszko520 - Sro 13 Lut, 2013 19:17

jaki śliczniutki :mrgreen:
Joasika - Sro 13 Lut, 2013 20:12

Ale się wtopił w fakturę kocyka :mrgreen:
madziaa - Sro 13 Lut, 2013 20:14

Zlewa się z kocykiem to prawda, śliczności
zojka - Czw 14 Lut, 2013 06:53

No to Boże Narodzenie 2013 masz już z bańki!
Możesz zacząć już uszka kleić :mrgreen: :razz:

Paulinx - Sob 16 Lut, 2013 00:36

Śliczny psiak :roll:
BasiaiHenry - Sob 16 Lut, 2013 18:02

Spacerek miałem że ho,ho:),bo u nas dzisiaj wiosna była!!!
Joasika - Sob 16 Lut, 2013 23:44

Aaaaaaa...wiosna :shock: :!:

A czemu w Irlandii już wiosna, a w Polsce nadal zima :?: :roll:

Śliczny Henryś :mrgreen:

BasiaiHenry - Pon 16 Gru, 2013 08:27

Witamy wszystkich i pragniemy poinformowac ze wraz z Henrusiem i rodzinka wyruszamy w dluuuuuga podroz z Irlandii do Polski na swiateczna kolacje do mamusi :mrgreen: dlatego pragniemy zlozyc wszystkim forumowiczom Świateczne Życzenia;

Wesołych świąt
pełnego brzuszka
białego puszka
humorku dobrego
Sylwka pijanego
dużo przyjemności
jedynej miłości:
Basseta zaślinionego u boku
tego Wam wszystkim życzymy w Nowym Roku :lol: :lol:

Buziaki Kochani i zyczcie nam szczesliwej podrozy,bo czeka nas dluuuga droga przez wiele panstw,Wesolych Swiat!!!!

Miła od Gucia - Pon 16 Gru, 2013 08:40

szczęśliwej i spokojnej drogi
:lol:

Joasika - Pon 16 Gru, 2013 09:05

Trzymamy kciuki za bezpieczną i udaną podróż :!: :mrgreen:
madziaa - Pon 16 Gru, 2013 09:14

Szerokiej drogi i bezpiecznego dotarcia do celu :)
jabluszko520 - Pon 16 Gru, 2013 16:40

Bezpiecznej podróży i Zdrowych i Wesołych! :smile:
BasiaiHenry - Sob 11 Sty, 2014 16:54

Witamy Wszystkich w Nowym Roku,my już cali i zdrowi po powrocie z Polski do Irlandii:)Henruś wyprawę i wielogodzinną podróż zarówno promem jak i samochodem zniósł wyjątkowo dobrze:)Sami zobaczcie :mrgreen:
BasiaiHenry - Sob 11 Sty, 2014 16:58

A dzisiaj sami zobatrzcie:BASSET PRACUJĄCY-SPRZĄTAJĄCY :shock: :mrgreen:
Marynia - Sob 11 Sty, 2014 20:27

Łoj bidulek, jaki zmęczony po pracy :lol:
gkoti - Sob 11 Sty, 2014 20:48

Henry- ty rośniesz jak na drożdżach Ślicznoto :)
Miła od Gucia - Sob 11 Sty, 2014 21:42

ach te nasze światowe bassety
widzę, że się bardzo zmęczył sprzątaniem :lol:

Joasika - Sob 11 Sty, 2014 22:31

Heniuś się zmęczył po wielkich porządkach :mrgreen:

Widać, że się napracował, bidulek :mrgreen: :wink:

BasiaiHenry - Nie 12 Sty, 2014 00:22

Nawet jeszcze nie zaczął a juz szmatki pochował i powynosił,a to poza z tych :no co chcecie jaaa ja mam tylko jedna,niczego nie bralem! :mrgreen: Oszust aż miło
madziaa - Pon 13 Sty, 2014 08:24

Padnięty, wykończony biedactwo
Molly i Gosia - Pon 13 Sty, 2014 16:07

one sa jedyne w swoim gatunku zadna rasa chyba nie jest w stanie ich podrobic :grin: :grin: :grin:
Joasika - Sro 15 Sty, 2014 18:19

daria i malgosia napisał/a:
one sa jedyne w swoim gatunku zadna rasa chyba nie jest w stanie ich podrobic :grin: :grin: :grin:

A któraż by się ośmieliła na taki karkołomny wyczyn :?: :?: :?: :shock:

marzanna67999 - Czw 16 Sty, 2014 20:40

Basiu a ja to szczególną sympatią Henrego darzę, bo bliżej jest mojego syna i jego rodziny niż ja sama. Oni też w Irlandii mieszkają
Pozdrawiam Heniusia i Ciebie

BasiaiHenry - Nie 09 Mar, 2014 15:58

marzanna67999 napisał/a:
Basiu a ja to szczególną sympatią Henrego darzę, bo bliżej jest mojego syna i jego rodziny niż ja sama. Oni też w Irlandii mieszkają
Pozdrawiam Heniusia i Ciebie

bardzo dziekujemy i jest nam ogromnie miło :lol:

BasiaiHenry - Nie 09 Mar, 2014 16:14

Jeśli o poranku na pierwszy rzut oka wszystko gra ale jakos tak dziwnie ciasno w łóżku to kogo można zlokalizowaćpo odgłosach?
BasiaiHenry - Nie 09 Mar, 2014 16:18

Tak wiec z braku miejsca pańcia wstala i na kawusie sie oddaliła :wink: wraca po jakimś czasie zadziwiona ze na pięterku cisza niesamowita i co zastaje? :shock: :shock: MAŁŻEŃSTWO DOSKONAŁE!!!
Magdaa - Nie 09 Mar, 2014 16:48

Piękny obrazek :mrgreen:
Joasika - Nie 09 Mar, 2014 18:32

Buhahahahaha :!: :!: :!: :lol:

I tak oto zostałaś wykolegowana na kanapę :lol: :lol: :lol:

jabluszko520 - Nie 09 Mar, 2014 20:23

haha pańcia do koja pójdzie niedługo

:lol: :lol:

madziaa - Pon 10 Mar, 2014 07:55

Pięknie :)
Miła od Gucia - Pon 10 Mar, 2014 08:01

to także mój ulubiony widok :lol:
moni - Pon 10 Mar, 2014 11:02

Co za widok ..... :lol: :lol: :lol:
marzanna67999 - Pon 10 Mar, 2014 21:33

Cuuuuuuudne zdjęcie!!!!!!!!!!!!!!!!
BasiaiHenry - Sob 27 Wrz, 2014 17:05

Hej,hej witamy !!!!Dawno nas nie było ale wszystko u nas super:)Mnóstwo zajęć ale sobotnie poranki pozostają bez zmian:)aha i odnalazłem swoją miłość,zabrałem go do łóżka skoro pańcia taka zaczytana...
Miła od Gucia - Nie 28 Wrz, 2014 11:38

ale wam dobrze

jabluszko520 - Pon 29 Wrz, 2014 10:12

A co to za miłość? hihi bo nie moge dojrzeć :buha:
BasiaiHenry - Czw 02 Paź, 2014 12:37

To misiu Fazi wyrwany prosto z Mapetów,Heniuś woli chlopców :mur: no cóż.....
BasiaiHenry - Wto 21 Kwi, 2015 18:40

Nowe wcielenie basseta-Bassetorożec Olaf :serce:
Miła od Gucia - Wto 21 Kwi, 2015 19:10

hi hi

RicoSB - Wto 21 Kwi, 2015 19:18

ale się uśmiałem z tych zdjęć!!! REWELACJA!!!
jabluszko520 - Wto 21 Kwi, 2015 21:17

rewelacja! :cmok: :cmok: :cmok:
Joasika - Czw 23 Kwi, 2015 16:44

Różowe kopytka wymiatają! :buha:
BasiaiHenry - Pon 02 Maj, 2016 18:44

Hej,hej to my:)dłłuuugo nas nie było ale już jesteśmy i czynnie zdajemy raport:tak więc wiele się u nas pozmieniało;wyprowadziliśmy sie na wieś i nie było łączności a ręce i łapy pełne były roboty.Pakowanie,przeprowadzki a do tego Nowy Czlonek Rodziny <3 <3 Dzień przed Heniusiowymi urodzinami zamieszkała z nami 3 letnia bassetka Freda <3 Bardzo dziwnie grzeczna,usłuchana a do tego zna kilka komend.Normalnie :aniol: :aniol: Specyficzny przypadek:)Chłopaki przyjęli ją nadzwyczaj dobrze(fascynacje erotyczne trwały tylko jeden dzień :zly: )i jakoś tak wesoło teraz w tym naszym domu.Tylko futro wszedzie fruwa....
Freda to bardzo wesoły psiak,wszędzie jej pełno.Łazi krok w krok za każdym z domowników i ciągle pcha się na kolana.Nie sposób jej nie kochać <3 <3 <3

BasiaiHenry - Pon 02 Maj, 2016 18:55

Taki miałem tort -Kurczakowo-marchewkowy;pyszotka
BasiaiHenry - Pon 02 Maj, 2016 19:02

Freda
BasiaiHenry - Pon 02 Maj, 2016 19:07

<3 <3 Zakochańce <3 <3
Miła od Gucia - Pon 02 Maj, 2016 19:44

nie ma jak to dwa bassety
Basiu opowiedz jak trafiła do Was Freda
cudna parka, no cudna
buziaki dla Was

o muszę Wam temat zmienić :P

BasiaiHenry - Wto 03 Maj, 2016 19:12

Tak więc Freda trafiła do nas w niezwykły sposób-to był dar od...??Dzięki temu iż mocno zaangażowałyśmy się w pomoc tutejszym schroniskowym bidusiom(zbiórki żywności i spania)poznałam pewną dziewczynę,która po ujrzeniu ogłoszenia na irlandzkim Gumtree o chęci oddania bassetki wkleiła mi to na tablicę na facebooku. A że z myślą o adopcji basseta w potrzebie nosiliśmy się już jakiś czas to decyzja była szybka.Pan bardzo dokładnie dobierał rodzinę adopcyjną,gdyż chciał zapewnić Fredzie najlepszy dom.Tydzień trwały rozmowy i pertraktacje:)oddawał ją ze łzami w oczach,bo był to jego drugi basset(poprzedni zmarł w wieku 10 lat:()Niestety sytuacja życiowa naprawdę postawiła go pod murem.Oddał ją najpierw pod opiekę swojej macochy,ale jakoś z Fredą nie polubiły się.(to była krzyżówka Cruelli de Moon i Mortici Adams:)i postawiła sprawe jasno..)No i trafiła do nas:Staramy się nie zawieść zaufania jakim obdarzył nas Marc oddając nam swego psa.Jesteśmy w stałym kontakcie i wiem że nie jest mu łatwo...Dbamy o nią i rozpuszczamy do granic :mrgreen: :mrgreen: Fajna ta nasza Dziunia <3 Siedzi teraz na stole i udaje wazon....
Miła od Gucia - Wto 03 Maj, 2016 20:39

czytałam ze wzruszeniem
a na końcu

Siedzi teraz na stole i udaje wazon....

się roześmiałam, chciałabym to zobaczyć
:D :D :D

Neit - Sro 04 Maj, 2016 13:00

Zonda woli udawać kawałek chlebka i domaga się żeby na niej położyć jakaś wędlinkę albo kawałek serka :buha:

Śliczne psiaki <3 <3 <3

Lacota - Sro 04 Maj, 2016 15:27

Superowa ta Freda.
Heniek zresztą też.
Gratulujemy :yahoo

Miła od Gucia - Sro 04 Maj, 2016 20:28

a ja mam fotę z podróży Fredy

Henry i Freda - super

BasiaiHenry - Czw 26 Maj, 2016 12:11

Dama w kapeluszu:)Chciała być modna to jest-ma uroczy kapelusik i ostatnio modny wygolony boczek:)a wszystko przez jakiś podstępny ropień,który sam się rozdrapał...
Molly i Gosia - Pią 27 Maj, 2016 21:47

oooo bidulka <3 niech zdrowieje
jabluszko520 - Pon 30 Maj, 2016 07:23

ale dama piękniutka, niech nam zdrowieje szybciutko i żadnych więcej ropieni :cmok:
Miła od Gucia - Pon 30 Maj, 2016 08:14

dama w kapeluszu
jeszcze parasolka

zdrowiej malutka, zdrowiej

Miła od Gucia - Czw 16 Cze, 2016 22:09

Henry i Freda się kłaniają na leżąco

klusia - Czw 16 Cze, 2016 22:39

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
gkoti - Czw 16 Cze, 2016 22:44

Tylko calować nochalki <3
BasiaiHenry - Sob 03 Mar, 2018 18:37

Halo,dawno nas tu nie bylo ,ale wiele sie pozmienialo-wlasnie chyba zwariowalismy i jestesmy w trakcie adopcji 3-go basketa :roll: Młoda ma 6 miesiecy i jest po sterylizacji.Warunki okropne,
pies chudzieńki jak wypłata nauczycielska.WAlczyłam z myslami ale <3 zwyciężyło.Trzymajcie kciuki-jutro wiecej informacji :cmok: :cmok:

Miła od Gucia - Sob 03 Mar, 2018 22:39

:roll: :roll: łoł
ciekawi jesteśmy maleństwa, opowiadaj, co jak skąd, dawaj foty
jutro kciuki i łapki trzymamy
Kobieto o Wielkim Sercu
<3

BasiaiHenry - Nie 04 Mar, 2018 16:37

Jesteśmy chwilowo w du...bo wstretne babsko sie rozmysliło ,a mnie krew zalewa z bezsilności :mur: Biedne ,bassecie dzieciątko zamkniete w klatce na podwórku podczas takiej zimy i mrozu,i śniegu.Ona ma dopiero sześć miesięcy i nie wie co to beztroskie dziecinstwo ,bo zostajac bożonarodzeniowym prezentem zaraz po nowym roku trafila na podworko...tak kończą prezenty dla czworki dzieci.Ciekawym aspektem jest ,ze pozostale 2 inne psy mieszkaja w domu a ta kruszynka w klatce. Pani chce ja oddać,bo:jest uparta :haha: nie załatwia sie na dworze(nie sygnalizuje potrzeb) ,a do tego podgryza dzieci-po sterylce została łaskawie zabrana do domu i nagle szok-ona gryzie dzieci,które tylko!!!chca sie z nia bawić....Też bym gryzła i pewnie nie tylko gdyby po operacji czworka rozdartych dzieciorów mnie szarpała na wszelkie strony. Wszystko było dogadane,wizyta p/a dogadana przez tel :mrgreen: i nagle babsko zdanie zmienia-bo synek placze i zle zniosl wiadomość o oddaniu Suzie <3 ..Pani do końca sie nie wycofała,mówi ze moze za tydzien lub dwa,więc siedzę i modlę się żeby tak ich tam użarła żeby sami zadzwonili.Ta niemoc i oczekiwanie jest straszne.... :( :(
ŁucjaLuna - Nie 04 Mar, 2018 17:24

Najgorsza jest głupota ludzi. I to biedne maleństwo na mrozie....brak słów :mur:
Miła od Gucia - Nie 04 Mar, 2018 21:45

Boże, opis dramat dla 6 miesięcznej suni
może jakąś kasę jej zaproponuj a my wesprzemy

BasiaiHenry - Pon 05 Mar, 2018 15:10

Pani Bogusiu,tez mialam taki pomyslale uparło sie babsko i nie ,bo synek...Mimo wszystko dziękuję za ofertę pomocy.Trzymam rękę na pulsie.
Miła od Gucia - Pon 05 Mar, 2018 21:50

Trzymaj Basiu, trzymaj, a za tą panią , złotówka na bassety. Na forum wszyscy mówimy sobie po imieniu, mnie też bardzo proszę, bo już się boję swego wieku :D :D
ŁucjaLuna - Pon 05 Mar, 2018 21:56

Trzeba to biedne dziecko zabrać za wszelką cenę od tych ludzi, bo nie mają pojęcia, jak postępować z bassetem. Przekupić, prosić ....nie wiem....masakra
Lacota - Czw 08 Mar, 2018 08:56

Trzymamy kciuki Basiu.
Wierzę, że Ci się uda przekonać tą...Panią.
Jak można basseciątko w kojcu trzymać?
Naprawdę same wulgaryzmy się cisną na usta.
Jeszcze ta sterylka tak szybko zrobiona.
Uda Ci się Ją wydostać z tego okropnego miejsca. Uda.
Kobietę musisz uświadomić kim jest basset i jakie ma potrzeby. Chyba całkiem bez serca nie jest.

Miła od Gucia - Pią 20 Kwi, 2018 06:57

pozdrowienia od Henergo
teraz czekamy na pozdrowienia od Fredy hi hi

Lacota - Wto 01 Maj, 2018 04:52

A kiedy to się Basia pochwali Cudakiem swoim najmłodszym?
No dawaj foty!

ElenaJerry - Wto 01 Maj, 2018 06:27

ja tez czekam, wlasnie z tego powodu od razu po nakarmieniu psiakow sie zalogowalam i ....zdjec nie ma :oo:
BasiaiHenry - Wto 01 Maj, 2018 09:18

Halo,no już wszystko piszemy.Oto Sausie-nasza najmniejsza,bo zaledwie 8-mio miesieczna dzidzia.Kurczę ostatnio mieliśmy szczeniaka w domu 8 lat temu,więc jesteśmy trochę zszokowani jej zawrotnością-błyskawica nie pies.Heniek był zakochany aż jeden dzień ale juz mu minęło :mrgreen: :mrgreen: Frieda cierpliwie znosi zaczepki ale wszystko w granicach normy-kłapie paszczą jak krokodyl kiedy juz Sausie przesadzi z wygłupami.Guinness absolutnie ja olewa i jest nafoszony,że kolejny wielkolud pojawił sie w domu :roll: :roll: Gwarnie się zrobiło i to chwilami nawet bardzo :mrgreen: ale cóż potrzeba była silniejsza-wiec jak sie powiedzialo raz to wyjscia nie bylo,a potem jak sie dowiedzialam, że mała spała w stajni z końmi to mi się słabo zrobiło.Kąpaliśmy ja już 3 razy ale zapach powraca :mur: :mur: Dziwny to basset co nie potrafi wleźć na kanapę ani na łóżko ;) do tego czeka nas duzo pracy nad odzyskaniem spokoju wewnetrznego ,bo kiedy podnoszę rękę(nie na nia oczywiście) mała drży i cała się kuli.....Brak słów.Poza tym uczymy się siebie, integrujemy ze stadem więc trzymajcie kciuki,bo czeka nas duzo pracy ale damy radę <3 Mała zakochana jest w mojej córce i nie opuszcza jej na krok <3 w sumie to ona kocha wszystkich i caly czas chce sie przytulać i całować.Takiego oto cudaka mamy :yahoo :yahoo
Miła od Gucia - Wto 01 Maj, 2018 10:56

Basiu
moje pełne uznanie dla Ciebie i Twojej Rodziny
uratowaliście Friede teraz Sausie
Jestem pełna podziwu dla Twojej determinacji, nie poddałaś się, walczyłaś o tę sunię, o tego szczeniaka
aż serce się kraje, jak pomyślę co ona przeżyła, szczeniak który potrzebuje od małego ciepła i miłości
ale teraz już tylko będzie lepiej
wyobrażam sobie jak macie "wesoło" w domu z całą czwórką
Ściskam Was serdecznie
i wstawiam foty przesłane przez Basię

ależ ona piękna i te oczy

święta "czwórca"

Sausie

szczęśliwe dziecię

No i koniec, już kolanka i przytulanka

Prawda, że tu wygodniej

silna grupa

Miła od Gucia - Pią 10 Sie, 2018 14:18

Najlepszego szczeniorku kochany
ŁucjaLuna - Pią 10 Sie, 2018 15:31

Dużo szczęścia i zdrowia Maluszku <3 :kwiat:
Juskaw - Sob 11 Sie, 2018 21:07

Sto lat <3
Miła od Gucia - Sob 22 Wrz, 2018 21:43

I tu paczuszka dotarła

Miła od Gucia - Sro 31 Paź, 2018 23:19

Słodziaki

ŁucjaLuna - Czw 01 Lis, 2018 18:03

Jeden basset to szczęście a trzy... ;)
BasiaiHenry - Czw 21 Lut, 2019 17:44

Bardzo dawno nas nie było ale meldujemy,że u nas wszystko w ogromnym porzadku .Czasem to az strach pomyslec że jest tak dobrze patrzac na wiecznie otwarte bramy Tęczowego Mostu.Moje adoptowane dziewczynki-Frieda i Sausie są nierozłączne-dosłownie jak siostry syjamskie.Wszystko robią razem. Frieda trochę matkuje młodej ale dzieki temu Sausie zna swoje miejsce w stadzie.Jest brojem niesamowitym-zniszczyła tyle rzeczy,że nawet nie jestem w stanie policzyć.Kapcie to dosłownie luksus w naszym domu :roll: :roll: a potem przeszła do światka przestępczego i okrada sąsiadów i codziennie stawaliśmy się posiadaczami dziwnych akcesoriów jak;kalosz w chmury sztuk 1;3 reczniki,parasol,kapci caly zastęp(szkoda ze pojedyńcze egzemplarze)zabawki dzieciece, stary garnek a nawet konewka :mur: :mur: i tak codziennie pielgrzymki do sasiadow z zapytaniem czy to ich czy tych po przeciwnej stronie :D :D I tak przestaliśmy łatać dziury w ogrodzeniu i założyliśmy nową siatkę i teraz nawet ślimak sie nie przemknie :tanczy: Jaka obraza była przez dwa dni :yahoo szczekala jak opetana naogrodzenie a ono ani drgnęło :tanczy: ...Henrusiowi 9-te urodziny sie zbliżają i posiwiało mu pysio troszkę ale kondycja niezawodna <3 a dziadek Guinness siwy i żwawy jak to u terierów bywa.Ich czas obchodzi łagodnie.I tak sobie tu żyjemy i cieszymy się sobą <3 Pozdrawiamy wszystkich cieplutko z Irlandii <3 u nas juz wiosna
Miła od Gucia - Czw 07 Mar, 2019 10:45

Najlepszego Słoneczko Kochane
buziaki

ŁucjaLuna - Czw 07 Mar, 2019 15:06

Wszystkiego najlepszego, dużo spacerków i mnóstwa głasków, a przede wszystkim zdrówka. <3
Miła od Gucia - Sob 20 Kwi, 2019 00:38

Kochany Henry, wszystkiego najlepszego
dużo zdrówka

Miła od Gucia - Sob 10 Sie, 2019 10:45

Najlepszego Królewno
ŁucjaLuna - Nie 11 Sie, 2019 14:29

Wszystkiego najlepszego piękna królewno :cmok: <3 :kwiat: