Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Czego boi się basset?
Autor Wiadomość
gocha
[Usunięty]

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 21:05   

Ja go pamiętam sprzed 2 lat, gdzie się nie obejrzałam to był Foksik, z każdej strony i równocześnie :shock: :mrgreen:

Aleksander

Wysłany: Wto 31 Sie, 2010 22:56   

A nasz Morfeusz to nas by zjadł w całości a boi sie reklamówek wiszących na dworze np na krzakach i stracha na wróble. Normalnie na dworze zwłaszcza wieczorem jakby tak jakaś zabłakana reklamówka furgotała na wietrze to normalnie Morfi nie pójdzie już nigdzie mogę go siłą zaciągać a on stanie jak wryty i tak śmiesznie fuczy nie szczeka ale właśnie fuczy i się trzęsie.

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Sro 01 Wrz, 2010 20:39   

Jeszcze przypomniało mi się, że Doxi boi się wystrzałów, stukania garnkami, podniesionego głosu (ogólnie głośnych dźwięków) i CZYSZCZENIA USZU. Teraz dodatkowo ma problemy z uszami a ja z podawaniem jej lekarstw dousznie.
Poprzedni właściciel mówił, że najlepszy do czyszczenia bassecich uszu jest spirytus - po prostu wlewał jej ten spirytus do uszu. Koszmar jakiś...

Magda i Rudolf 

Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010 09:36   

A moj Rudolf nie boi sie zupelnie niczego :roll:

Paula 

Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010 09:55   

Sara też niczego się nie boi :wink: oprócz odkurzacza. Ale z tymi paznokciami to przyznaję dobry numer :mrgreen:

Krzyś i Aga 

Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010 10:01   

Mój Baster to odkurzacz uwielbia, nie da rady poodkurzać spokojnie. Szaleje, szczeka, gryzie kabel i wąż :mrgreen:

Monia 

Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010 10:07   

reklamówki - jak widzi bądź słyszy to leci do niej być może jest tam coś dobrego.

odkurzacz- przyjdzie i się położy w tym miejscu co odkurzam trzeba pannę ominąć, ba można ją odkurzać.

czyszczenie uszów - uwielbia.

piwo - ucieka!!!

szczekanie innego psa ucieka!!!

moni 

Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010 10:23   

Banan panicznie boi się czyszczenia uszu .Jak tylko widzi ze biorę borasol albo chusteczki ucieka , warczy, mowy nie ma aby go gdzies dopaść.A swoją drogą jak ten skubaniec wyczuje że zaraz będzie miał "czyszczonko"

momus 
ZOOTECHNIK

Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010 14:27   

Krzyś i Aga napisał/a:
Mój Baster to odkurzacz uwielbia, nie da rady poodkurzać spokojnie. Szaleje, szczeka, gryzie kabel i wąż :mrgreen:

Moja Bessa też uwielbia odkurzanie - zabawa na 102!!
Tak samo z resztą kosiarkę kocha :mrgreen:
Uszy lubi jak się jej czyści
nawet obcinanie pazurów jakoś znosi - gorzej zawsze jest z tylnymi łapkami (tak samo wycieranie po spacerze - przód ok ale tylne łapy???!!! leży na plecach warczy i podrzuca się tak śmiesznie :wink: )

mariaw 

Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010 21:28   

Oskar szaleje na widok włączonego odkurzcza. Tak szczeka i próbuje łapac zębami, ale niestety nie da się odkurzac. :lol:
Nie boi się żadnych strzałow, ale za to obszczekuje w większości męzczyzn dziwnie wyglądających - np. niosących duże przedmioty, pijących piwo, z dużym plecakiem itp. :grin:

zojka 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 06:39   

Rufek czuje pewien respekt przed odkurzaczem .... woli dostojnie przemieścić się w inne okolice i nie narażać na spotkanie.
Oba psy uwielbiają czyszczenie uszu

Jeśli chodzi o pazurki to Rufek przyjmuje pozycję horyzontalną i .... bierz mnie :shock:
Natomiast Tosia beczy jak zobaczy cążki.

W ogóle Tosia zachowuje się czasem tak jakby miała zespół bitego psa :shock: to się skuli, to schowa, robi się nieufna by za chwilę wejść komuś na głowę...
Rufka czasem przestraszy coś gwałtownego, czego się nie spodziewa - czyli samoobrona w normie.
Mam wrażenie, że mój piesior niczego się nie boi.

Alfior 

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 07:12   

Odnoszę wrzażenie, że mam chyba najbarziej bojowego psa - wieczorem Kachna potrafi ze strachu szczekać nawet na własny cień!

alexis1983 
Ola od Rajzy

Wysłany: Pią 03 Wrz, 2010 09:38   

Nasza Rajza również panicznie boi się odkurzacza... wtedy tak śmiesznie zawija tyłek i jak drzwi otwarte od domu to ucieka z "zawiniętym tyłkiem" gdzie pieprz rośnie... A potem podchodzi i zagląda zza "winkla"...
Boi się strasznie obcinania pazurków... panicznie wręcz i to aż tak, że nie jesteśmy w stanie jej razem z mężem utrzymać... więc obcinanko tylko pod lekkim wpływem "głupiego Jasia"...
Czyszczenie uszu - znosi nawet chętnie...

FOSTER 
Fosterek

Wysłany: Sro 08 Gru, 2010 22:15   

teraz w zimie Foster boi się dwóch bałwanów stojących na boisku - oczywiście chodzi mi o bałwany ze śniegu.
Poprostu totalna rozpacz - za nic w świcie nie zbliży się do nich nawet na 20 m, chowa się za stertą śniegu i szczeka i wyje. Ani do nich nie podejdzie, ani nie chce odejść. Ciekawe czy tak będzie do końca zimy?

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 08 Gru, 2010 23:52   

Czytam o Twoim Fosterze, on jest niemożliwy.
Może bałwan jest bardzo duży ?

Odpowiedz do tematu