PUZON |
Autor |
Wiadomość |
Kala [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 12 Gru, 2010 20:54
|
|
|
ja taką kanapę chcę dla mojej kluski może gwiazdor pod choinkę przyniesie |
|
|
|
 |
jancio67

|
Wysłany: Czw 30 Gru, 2010 23:37
|
|
|
:cry: Witam wszystkich,mam problem Puzon zauważyłem zaczął kuleć na lewą łapę ,nie zauważyłem żeby się uderzył dostał już trzy zastrzyki i nic poprawy .Weterynarz powiedział że musi go obejrzeć ortopeda nie wiem co będzie dalej,w poniedziałek mam dzwonić do Katowic do dr.Gierka polecanego ortopedy,chirurga weterynarii.Zobaczymy co dalej. :sad: |
|
|
|
 |
ania123
Użytkownik nieaktywny

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 27 Lut 2010 Posty: 1616 Skąd: Trondheim
|
Wysłany: Pią 31 Gru, 2010 00:56
|
|
|
trzymam kciuki za dzieciaczka |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 31 Gru, 2010 09:57
|
|
|
Biedny maluch, trzymamy kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło. |
|
|
|
 |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 31 Gru, 2010 10:02
|
|
|
jancio67 napisał/a: | :cry: Witam wszystkich,mam problem Puzon zauważyłem zaczął kuleć na lewą łapę ,nie zauważyłem żeby się uderzył dostał już trzy zastrzyki i nic poprawy .Weterynarz powiedział że musi go obejrzeć ortopeda nie wiem co będzie dalej,w poniedziałek mam dzwonić do Katowic do dr.Gierka polecanego ortopedy,chirurga weterynarii.Zobaczymy co dalej. :sad: |
Przecież to młody psiak, spokojnie, dlaczego odrazu ortopeda i chirurg
Mnie to przeraża, czy on wogóle otrzymał jakieś tabletki po których można by stawierdzić, że kulenie ustało
Zastrzyk przeciwzapalny
Jeśli to nie pomaga to powinno zrobić się zdjęcie rtg.
Na chirurga zawsze przyjdzie czas, przecież krojenie to ich specjalność.
Panika w takich momentach jest złym doradcą.
Trzymajcie się. |
|
|
|
 |
jancio67

|
Wysłany: Pią 31 Gru, 2010 20:31
|
|
|
dzięki za troskę,Puzon otrzymał 3 zastrzyki z Tolfine co drugi dzień ,bez poprawy,ponadto bierze Caniwiton ,wet. powiedział żeby go zobaczył ortopeda ,zrobił zdjęcie i zobaczył z czego te kulenie.we wtorek mamy wizytę w Katowicach .Pozdrawiam wszystkich ,DOSIEGO ROKU ! |
|
|
|
 |
jancio67

|
Wysłany: Sro 05 Sty, 2011 11:35
|
|
|
Witam wszystkich w Nowym Roku ,informacja po wizycie u weta,dysplazja stawu łokciowego lewego ,zdjęcia RTG plus tabletki NUTRADYL ,za miesiąc następna wizyta zobaczymy co dalej,pozdrawiam. :sad: |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Sro 05 Sty, 2011 12:04
|
|
|
Oj, trzymajcie się, a jak czuje się Puzon, czy dalej utyka, pomimo leków ? |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
jancio67

|
Wysłany: Sro 05 Sty, 2011 12:11
|
|
|
Najbardziej kuleje po spacerach ,strasznie ciągnie ,poza tym skacze ,rozrabia nie wykazuje oznak bólu ,oprócz ruchów łapą. przez weta. |
|
|
|
 |
jancio67

|
Wysłany: Czw 06 Sty, 2011 22:34
|
|
|
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile ma najstarszy BASSET w Polsce,ponieważ u weterynarza dowiedziałem się że ma 11 lat od klientki weta.Czy są jakieś w ogóle dane na ten temat. |
|
|
|
 |
gocha [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 06 Sty, 2011 23:23
|
|
|
Nie wiem czy istnieją jakieś statystyki tego typu, ale "nasz forumowy" Bass odszedł w wieku niespełna 16 lat. Były również 13-14 latki. Poczytaj "Tęczowy Most" tam jest kilka forumowych bassetów.
Niewątpliwie jest wiele żyjących bassetów , które mają sporo ponad 11 lat, nie wiem skąd ta pani ma takie informacje. |
|
|
|
 |
jancio67

|
Wysłany: Sro 19 Sty, 2011 12:01
|
|
|
Witam chciałem zapytać ,czy jak psiak ma kulenie na którąś łapę to na wystawie automatycznie nie ma żadnych szans i nie ma sensu go w ogóle wystawiać , z góry dzięki za odpowiedż. :sad:
wW |
|
|
|
 |
Mirka [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 19 Sty, 2011 12:32
|
|
|
gocha napisał/a: | Nie wiem czy istnieją jakieś statystyki tego typu, ale "nasz forumowy" Bass odszedł w wieku niespełna 16 lat. Były również 13-14 latki. Poczytaj "Tęczowy Most" tam jest kilka forumowych bassetów.
Niewątpliwie jest wiele żyjących bassetów , które mają sporo ponad 11 lat, nie wiem skąd ta pani ma takie informacje. |
w moim mieście żyje i jak niedawno go widziałam to całkiem dobrze sie ma
basset Amigo dokładnie nie wiem ale ma 14-15lat :lol: |
|
|
|
 |
Dorti [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 19 Sty, 2011 12:49
|
|
|
jancio67 napisał/a: | Witam chciałem zapytać ,czy jak psiak ma kulenie na którąś łapę to na wystawie automatycznie nie ma żadnych szans i nie ma sensu go w ogóle wystawiać , z góry dzięki za odpowiedż. :sad:
wW |
Kulejącego psa nie powinno sie wystawiać.
Sędzia zwraca m.in. uwagę na ruch psa.
A jaki ruch ma pies utykający
Proponuję wyleczyć i dopiero wówczas ruszyć na wystawy :wink:
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
jancio67

|
Wysłany: Sob 12 Mar, 2011 11:46
|
|
|
Mamy parę nowych zdjęć Puzona z już prawie wiosennych spacerów:)
No to trzeba rozprostować kości
Z prawego profilu:)
No i z lewego:)
Trochę się zmęczyłem więc trzeba odpocząć
Na koniec Puzon w całej okazałości
 |
|
|
|
 |
|