PAUZA i NELA |
Autor |
Wiadomość |
Asia i Stefan

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Lut 2011 Posty: 1132 Skąd: poznań
|
Wysłany: Sro 20 Lip, 2011 07:26
|
|
|
Biedna niunia, te cycuchy faktycznie wyciągnięte do granic możliwości. Dobrze jej teraz musi być na trawce, na wolności z dala od tej niewoli, w której do tej pory żyła...podziwiam Cię Pauza i chylę czoła! |
_________________ Asia i Stefanek pozdrawiają
 |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Czw 21 Lip, 2011 11:23
|
|
|
Kochani Wasze pieniążki na wsparcie dla Neli płyną, i tak jak obiecaliśmy Pauzie dziś wysłałam pieniążki.
250,00 NELA darowizna od miłośników bassetów Nasze Bassety www.forum.bassety.net na wsparcie, leczenie dla bassetki NELI. Przelew na Rittę P. "pauza" dnia 21.07.2011 r.
Cieszymy się, że Nela powoli dochodzi do siebie i ma za towarzyszkę zabaw bassetkę Pauzę.
Rozmawiałam dziś z Ritą, a co Wam będę pisać, Rita sama się odezwie :lol: |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
gkoti
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2006 Posty: 4793 Skąd: Malbork/Luton
|
Wysłany: Czw 21 Lip, 2011 13:39
|
|
|
Nelcia jest prześliczna :lol: Teraz będzie miała towarzystwo, w parze i kochającej rodzinie będzie szczęśliwa :lol: Pauza, życzę zdrówka dla Neli i dla Was wszystkich, jesteś kochana :lol: |
_________________ www.leniuch.com - to na razie stronka tylko Leniuszka
 |
|
|
|
 |
Rogasowa
&Trufla

|
Wysłany: Czw 21 Lip, 2011 13:41
|
|
|
Śliczna jest Nelcia. A bimbałki naprawdę ma wyciągnięte :(nie wiem bo nie interesowałam się nigdy tym- da się jakoś to operacyjnie poprawić? Na pewno bardzo ją to boli gdy idzie po zwykłym chodniku Biedulka.. |
_________________ pozdrawiam, Trufla
 |
|
|
|
 |
pauza
|
Wysłany: Czw 21 Lip, 2011 17:15
|
|
|
Witam,dostałam dziś pieniądze-250zl-dla Neli.Bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom.Nelka rzeczywiście ma kłopoty z chodzeniem,słabe nóżki,a brzuszek duży.Po spacerze sutki są bardzo otarte i zaczerwienione.Suczka jest nieśmiała,ale ciekawa świata i inteligentna.Bedzie dobrze. |
_________________ Pozdrowienia od Pauzy i Neli! |
|
|
|
 |
Rogasowa
&Trufla

|
Wysłany: Czw 21 Lip, 2011 18:17
|
|
|
Może na jakiś mczas dobrym rozwiązaniem na spacery były by fartuszki takie jak po sterylizacji. Ewentualnie trzeba by cos przy pupci wymyślić aby mogła się załatwić bez problemu |
_________________ pozdrawiam, Trufla
 |
|
|
|
 |
pauza
|
Wysłany: Czw 21 Lip, 2011 21:17
|
|
|
Zapytam wet.Muszę i tak iść z Nelą,bo trzeba przyciąć jej jeszcze raz pazurki,no i przyjrzeć się żółtym i bardzo zniszczonym zębom. |
|
|
|
 |
eufrazyna [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 14:52
|
|
|
Odbije w dobrym domu |
|
|
|
 |
grejsi

|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2011 13:21
|
|
|
Dacie radę. Fajnie, że z takiego syfu udaje się wyciągnąć te psiaki. Kurde, szkoda, że nie wszyscy wiedzą, że każdy psiak zasługuje na miłość a nie jest maszynką do pieniędzy ;/
Powodzenia |
|
|
|
 |
pauza
|
Wysłany: Pon 15 Sie, 2011 00:41
|
|
|
Witam,kilka słów o Neli.Jest już lepiej.Oczywiście spanko tylko z panią.Teraz w nocy musimy się zmieścić na tapczanie we trzy: Nela.Pauza,no i ja.Nieśmiało.Nela jest trochę nerwowa.Szybko wpada w popłoch i to z wielu powodów:dziwny człowiek,szczekanie innego psa,podniesiony głos.Muszę ją wtedy uspokoić,bo inaczej by uciekła w siną dal.Jest czuła i delikatna,ale potrafi też warknąć na Pauzę przy jedzeniu.Szybko przybiega do nogi,choć potrafi też''nie słyszeć'',kiedy trafi na coś ''pachnnacego.Uwielbia się w tym wytarzać,fe!Mam też nadzieję,że stopniowo zrezygnuje z siusiania w domu.Wszyscy ją kochamy. |
|
|
|
 |
eufrazyna [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 15 Sie, 2011 07:54
|
|
|
To typowo bassecie nawyki ma Dobry znak |
|
|
|
 |
Miła od Gucia
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 03 Mar 2005 Posty: 21611 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Pon 15 Sie, 2011 09:26
|
|
|
Być może Nela jest zastraszona, co ona miała za życie ??? Smutne i samotne
A teraz proszę, jedzonko, spacery, łóżko - to dla niej nowy świat
Myślę, że z tym siusianiem też jej przejdzie, jak będzie obserwowała Pauzę
Fajna z Was Rodzinka
ślemy całusy |
_________________ 694 409 059
nasze.bassety@onet.pl |
|
|
|
 |
Asia i Stefan

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Lut 2011 Posty: 1132 Skąd: poznań
|
Wysłany: Pon 15 Sie, 2011 09:36
|
|
|
Łezki się aż w oku kręcą, jak się o Was czyta. Psinka taka biedna była, jak do Was trafiła, a teraz doznaje miłości, czułości, wspólnego wylegiwania się w łóżku....Nikt nie zmusza jej do zajścia w kolejną ciążę i karmienia. Z sikaniem sobie też na pewno radę dacie, tylko pewnie to troszkę potrwa.
3majcie się cieplutko, Stefan śle Neli słodkiego buziaka |
_________________ Asia i Stefanek pozdrawiają
 |
|
|
|
 |
ania123
Użytkownik nieaktywny

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 27 Lut 2010 Posty: 1616 Skąd: Trondheim
|
Wysłany: Pon 15 Sie, 2011 10:44
|
|
|
cudni jestescie ze sie zajeliscie tym biednym malenstwem
na pewno jej przejdzie siusianie, tylko trzeba byc cierpliwym,a w miedzyczasie mozecie kupic jeden z tych specjalnych sprayow ktore usuwaja plamy i zapachy, ja bylam bardzo zadowolona |
|
|
|
 |
pauza
|
Wysłany: Pon 15 Sie, 2011 11:01
|
|
|
Dzięki wszystkim za ciepłe słowa.Myślę, że Nelka w tej szopie załatwiała się w dowolnej chwili,nikt jej przecież nie wyprowadzał na spacer.Nauka potrwa pewnie dłużej ,bo to dorosły pies.Zawsze z podziwem i zdziwieniem jednocześnie patrzę na dorosłe psy ,które żyły w trudnych warunkach ,a następnie trafiają do nowych właścicieli.Większosc z nich jest bardzo grzeczna,spokojna i przemiła,jakby nieświadomie chciały się odwdzięczyć. A człowiek tak źle je potraktował.Dlaczego nadal ufają,patrzą w oczy z taką miłością.To wielka tajemnica. |
|
|
|
 |
|