Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Asia i Basia
Pią 24 Wrz, 2010 14:02
GENIUSZ witajcie długouchy/został przekazany innej rodzinie
Autor Wiadomość
Jaga
[Usunięty]

Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 09:36   

Strasznie nieszczęśliwa mina, nawet uszy gdzieś się zapodziały :mrgreen:

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 11:06   

No minę ma wymowną. U mnie nie ma problemu z kąpielą, ale słyszałam, że jak psiak się boi to najlepiej smakołyk jakiś do wanny , zachęcić go i dopiero jak już będzie w wannie to powolutku nalewać wodę i zabawiać psiaka.Może to i skuteczne.

troublemaker 

Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 12:22   

Biedaczek :lol: Oczy po 5 zl :mrgreen: Ale moze sie przyzwyczai. Moze faktycznie dac mu tam jakis smakolyk albo zabawke.
Moja Krowka tez najpierw sie bala, ale pozniej sie przyzwyczaila i teraz stoi w wannie z obrazona mina i podnosi lapki gdy ja prosze. A jak juz jest wytarta to lata jak szalona po mieszkaniu, wskakuje na lozka, powala krzesla i jest bardzo z siebie zadowolona. :grin:

Karolina 

Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 19:42   

Co tam słychac u Geniusza?Jak maluszek rosnie?

Geniusz 

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 10:36   

Witamy ponownie :)

No i Geniusz spełnia wszystkie, ale to dosłownie wszystkie elementy poruszane w dziale "wychowanie". Okazało się, że ma psiak swój charakterek, ojjj ma...
A radocha z faktu załatwiania swoich potrzeb na dworze już minęła, bo Geniusz włączył przycisk "restart". I nauka zaczęła się na nowo. Mi już ręce opadają i wybucham śmiechem w momencie jak pozostali członkowie rodziny wołają "Geniusz!!!!!!!!!".
W dodatku facet (bo tak już go określamy) pięknie nam pokazuje uzębienie w sytuacji, kiedy cokolwiek mu nie odpowiada (np. w sytuacji, kiedy coś sobie ukradnie, albo podstępnie dostanie się na łózko).
i ja już nie wiem jak reagować na te jego zębiska, bo z jednej strony najchętniej dostałby po czterech literach za to (to jego gryzienie naprawdę boli), a z drugiej strony to on ma taaaaaaaaki wyraz pyska, że sama się boję. Wiem, wiem... tłumaczę sobie, że szczeniak ma dopiero ukończone 6 miesięcy (już). Przecież to MALUCH.
Moją bokserkę zagłaskałam i ona w rewelacyjny sposób pokazywała swoją miłość. I teraz co? Oczywiście wg Waszych wskazań należy dominować nad długouchym i nie pozwolić sobie wejść na głowę. W dodatku widzę, że jak podnosimy głos na Geniusza to on chyba cokolwiek łapie, bo zaczyna się wtedy łasić albo chować przed nami.
W dodatku cudowny jest jak po pozostawieniu śladów po swoim uzębieniu przeprasza....

Najciekawsze są jednak spotkania z moją drugą połową, kiedy Geniusz w ramach męskich walk testosteronu specjalnie leje i kupkuje. I ja to wiem, że to specjalnie bo zanim to zrobi to przychodzi i tak patrzy w oczy mojego mężczyzny... planuje zemstę czy jak?

Kapcie wszystkie pogryzione :/ ale za to meble ok, a panele do wymiany....

Poniżej najnowsze fotki Geniusza :)

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 11:20   

Czyli już masz niezbitą pewność, że masz prawdziwego basseta :mrgreen: , ujawniły się u niego wszystkie cechy rasowe :wink:

moni 

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 11:42   

Widać po jego oczach że nie da sobie w" kaszę dmuchać "a w ogóle jest prześliczny i ma bassecią duszę :smile:

Batus 

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 14:50   

Nie martw się tym, ja mam w domu żywy przykład tego, że nawet dominanta da się ułożyć. Mogłabym ksiązkę napisać o zachowaniach naszego Batusa, ale my konsekwencją i nie raz działaniem intuicyjnym "wychowaliśmy" naszego piesa. Teraz na głośne komendy reaguje od razu, problemów zero - ale to po dwóch latach :) Życzę powodzenia :) Pies śliczny :)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 17:05   

Prawdziwy z niego Geniusz, kanapy opanowane - widzę.

zojka 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 17:58   

To prawda, że czasem włączają dranie restart :shock:
I z wdziękiem a bez skrępowania leją pod siebie

Co to się w takim łepie dzieje, nie wiem....

U naszych malunich psów zęby są w paszczęce. I to jedyna chyba różnica. Kanapowce, poduszkowce, niszczarki kapci...

Geniusz 

Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 18:23   gdzie wakacje z długouchym?

Wiem, że gdzieś spędzacie swoje wakacje z długouchymi. Marzy nam się w tym roku wyjazd. Czy mogę liczyć na Wasze podpowiedzi w tym temacie?
Będę wdzięczna...

Pozdr

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 18:36   

Moze tu znajdziesz cos interesujacego.

http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=391

http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=2090

Geniusz 

Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 19:41   koszt basseta na wakacjach

jak wygląda od strony kosztów? To pytanie od mojej męskiej połowy...

Odpowiedz do tematu