Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Asia i Basia
Pią 24 Wrz, 2010 14:02
Bassetka MASA wita z domku Gi
Autor Wiadomość
Gi 

Wysłany: Nie 20 Gru, 2009 21:04   Bassetka MASA wita z domku Gi

Witam! Śledzę to forum już od ,,kupy" czasu i czytam te zabawne historie basseciorów. Ciagle chciałam mieć basseta a zaraził mnie tym mój facet. Przez jakiś czas nawet byliśmy jego posiadaczami, ale niestety nie długo. Teraz zamierzam kupić basseta, jestem obecnie w anglii i juz nawet znalazłam odpowiedniego, kontaktowałam się już z właścicielką, i czekam na więcej zdjęć. Chociaż zaczynam się martwić bo kobieta powiedziała ze zdj wyśle za 40 min a juz minęły z 2 h :( Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze, i jutro będe mogła pojechać po długouchego. Hmm ... Trzymajcie kciuki bo naprawde mi na tym zależy
Ostatnio zmieniony przez Asia i Basia Sro 22 Lut, 2012 12:07, w całości zmieniany 2 razy  

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Nie 20 Gru, 2009 22:46   

Trzymamy kciuki i łapki.
Napisz coś więcej.

cyt.
Przez jakiś czas nawet byliśmy jego posiadaczami, ale niestety nie długo.

a co się stało z tym bassetem ??

Gi 

Wysłany: Nie 20 Gru, 2009 22:56   

no niestety tylko 4 mies, był u nas bo musieliśmy wyjechać ale znajomy wziął psiaka od nas i jest mu tam bardzo dobrze, na szczęście był młody bo miał niecałe 8 mies. :) więc szybko się przyzwyczaił , teraz mieszka sobie w domku z ogrodem , nie martwcie sie nic mu się złego nie stało , zresztą już pisałam kiedyś o nim a właściwie o niej w innym poście :) ale w końcu się cieszę że będę miała uchola, jutro będę dzwonić do właścicielki umówić się dokładnie co i jak, a jak już będzie to napewno podzielę się wrażeniami, mam nadzieje że przed świętami zdążę

Gi 

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 18:35   

mam już piękną bikolorke 9tyg. która właśnie buszuje w kuchni próbując ściągnąć szynke z szafki :cool: Podróż minęła nam bardzo dobrze jak na pierwszą jazdę samochodem. Nie było niespodzianek :mrgreen: ale zaraz po przyjściu do domu była jedna z większych i to bardzo nieprzyjemna bo z robakami, hodowca powiedział że ma robaki, i dzisiaj dostała na nie tabl. Za jaki czas powinna dostać następną???
Jak tylko zrobię zdjęcia to wstawię.
Narazie zastanawiam się nad imieniem.:) A pewnie jutro wybierzemy się do weterynarza.

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 18:45   

Przerażające jest to co piszesz!
Co to za "hodowca", co sprzedał zarobaczonego szczeniaka... :shock:

Gi 

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 18:50   

hodowca angielski to i podejscie angielskie, :~
ale mnie wytraszyłaś czy to jest aż takie straszne? może się coś stać?

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 18:50   

O matko, z robalami ?
A w ogóle jeśli możesz napisz nam skąd, z jakiej hodowli jest piesek i na zdjęcia czekamy.

Tymek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 18:51   

no właśnie! czytam i oczom nie wierzę - co to za "hodowca",który sprzedał szczeniaka z robalami? :shock:

Gi 

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 18:54   

to może powiecie co powinnam zrobić żeby ich nie miał? dużo małych psów ma robaki, myślalam ze to nie jest takie straszne, nie miałam pojęcia

gocha
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 19:01   

Musisz iść z psem do weta, on Ci powie jakie leki i jak często podawać.
To , że ma robaki nie jest straszne, straszne jest to, że hodowca oddaje psa nieodrobaczonego.
Psiak powinien być odrobaczony, zaszczepiony, czysty i z książeczką zdrowia.

Gi 

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 19:02   

jutro wybiore się do weta,zobaczymy co powie

Gi 

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 19:05   

aha jeszcze jedno pytanie, kiedy można wykąpać szczeniaka? bo ten zapach siuczków jest mało przyjemny :roll:

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 19:11   

Skąd masz psa?

madzialinka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 19:17   

Nie kąp go. Jest zimno, może się przeziębić, poza tym to dodatkowy stres dla maleństwa. Możesz przetrzeć sierść wilgotną szmatką.

Szczenięta mają specyficzny zapach "gniazda" z czasem przejdzie.

Gi 

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 19:21   

psa mam z anglii bo tu obecnie przebywam, dokładnie z miasta Skegness, nie jest z rodowodem, matka KC reg. ojciec tylko DL reg., nie wiem co to dokładnie jest to DL, w kazdym razie rodziców widziałam i resztę gromadki też, pies wygląda na zdrowego tak też się zachowuje, jedyne co to te robale w kupie, zresztą jutro pójdę do weta wszystko mi powie ale nie zdziwiłabym jak będzie taki jak i lekrze angielscy
madzialinka: kąpać narazie nie miałam zamiaru, tylko zadałam pytanie , bo kiedys w polsce wet powiedział mi ze nie wolno kąpać małych psów (szczeniaków) a kiedy mozna?
czy z takim małym 9tyg mozna wychodzic na dwór? pewnie tylko na chwilke bo zimno

Odpowiedz do tematu