Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Asia i Basia
Pią 24 Wrz, 2010 17:52
Psia uroda
Autor Wiadomość
gocha
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 18:40   

Też mnie zastanawia dlaczego chcesz właśnie basseta. Też jestem zdania, że basset jest kanapowcem tylko w określonych warunkach, na spacerach i w ogóle to jest niezmęczalny.
Co do wysychających powiek jak to napisałeś, to ja jeszcze się z czymś takim nie spotkałam. Skąd te dziwne informacje ?
Owszem oczy bywają zaczerwienione, trzeba przemywać, dbać o nie, ale wysychanie ?pierwsze słyszę.
Co do wiszącej skóry to też właściwie nikt nie jest w stanie ocenić na podstawie szczeniaka jaki będzie wygląd w dorosłości.
To, że szczenię jest mało skórzaste może być efektem diety, wzrostu, drobnej budowy, ale nigdy nikt Ci nie zagwarantuje, że po ukończeniu wzrostu , kiedy pies zacznie nabierać masy, skóra nie zacznie wisieć, to samo dotyczy przybierania na wadze. Chudy pies =mniej skóry, ale bassecią cechą są właśnie te "zwisy" i nie można na przykład psa głodzić żeby tego uniknąć.
Owszem ,pooglądanie potencjalnych, czy już obecnych rodziców da Ci pewne rozeznanie, ale nigdy nie da gwarancji, że na przykład szczenięta nie odziedziczą cech po dziadkach.
Ja bym jednak proponowała zastanowić się nad inną rasą, bo swojego ideału chyba nie znajdziesz.

Odpowiedz do tematu